headershadow

Latest Blogposts

1000 tips; Wat te doen tegen kringen onder de ogen

1000 tips; Wat te doen tegen kringen onder de ogenHeeft u last van die donkere kringen onder uw ogen? Dat ziet er inderdaad niet echt mooi uit; hierdoor ziet uw gezicht er moe en verslapt uit. Maar onze tips helpen uw verder.

Inleiding

Donkere kringen zijn echt vervelend of niet soms? En de oorzaak is meestal helemaal niet omdat u zo'n feestbeest bent maar u heeft het nu eenmaal meegekregen van moeder natuur!

Daarom geven wij hiertegen nog eens 10 tips waardoor u kunt proberen wat te doen  tegen die vervelende donkere kringen. Bekijk deze punten eens en u zult zien dat u er daarna weer wat frisser en ontspannender uit zult zien.

Wat is de oorzaak van kringen onder de ogen?

Als u inderdaad heel weinig geslapen heeft is de oorzaak duidelijk. Maar veel meisjes maar ook jongens gaan hieronder gebukt en hebben dit dus ook zonder slapeloze nachten.

Eigenlijk is de huid helemaal niet donkerder maar wel veel dunner dan op andere plaatsen in het gezicht. Daardoor schijnen de bloedvaatjes door de huid heen en daarom ziet dat er dan uit als een donkere kring. Als dit bij u het geval is kunt u daar niet erg veel aan (laten) doen. Maar toch wel iets zie hieronder !

Veel slapen !

Vooral jonge mensen zullen deze tip niet echt leuk vinden maar het beste middel tegen donkere kringen is iedere nacht voldoende slapen, vooral als u een hele dunne doorschijnende huid heeft onder uw ogen moet u zich voldoende nachtrust gunnen. Door te weinig slaap worden de kringen nog meer zichtbaar.

Van horen zeggen .... !

 Een hele belangrijke waarschuwing:

Vaak hoor je zeggen dat cremes, die de doorbloeding bevorderen, ook prima zouden helpen tegen donkere kringen. Dat is absoluut niet waar en zelfs gevaarlijk: want op uw ogen of in de buurt daarvan mogen alleen producten gebruikt worden die hiervoor speciaal zijn gemaakt.  Deze moeten bijzonder zacht en mild zijn want onze ogen zijn heel gevoelig.

Dus kort samengevat: ga dit niet uitproberen !

Alsjeblieft geen ijs !

"Leg maar wat ijsblokjes op je ogen is een veel gehoorde raad".

Ook hiervoor geldt: s.v.p. niet doen!

Uw gevoelige ooghuid schrikt zich helemaal een hoedje van deze kou. Dus buiten een zgn. koude-shock heeft deze actie absoluut geen effekt. IJs hoort nooit direct op de gezichtshuid en zeker niet in de buurt van de ogen !

Koude lepels

 Natuurlijk is koude een goede methode om de ogen op te frissen. Het helpt echter weinig tot niets tegen kringen, maar daarentegen veel beter tegen gezwollen en/of vermoeide ogen ! Heel snel en vooral goedkoop kunt u dit euvel verminderen door twee theelepeltjes (of desertlepels) te nemen die u voordien een uurtje in de koelkast legt (niet in het diepvriesvak svp). Leg deze een paar minuten op de kringen onder de ogen.

Prima middel: Verkoelend masker !

Hiervoor zijn gel-kussentjes in de handel! Leg dit oogmasker een half uurtje in de koelkast en daarna 10 minuten op en onder de ogen en u zult verstelt staan van het effect !

Attentie:

Koelen heeft het beste effect op vermoeide ogen en werkt niet tegen kringen.

Maar door de koude wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd waardoor de huid wel wat sterker wordt.

Oogpads - zijn die wel aan te raden ?

U kunt bij de drogisterij/parfumerie oogpads kopen die u onder de ogen kunt plakken en die tot doel hebben te werken tegen kringen, rimpeltjes of vermoeide ogen. Deze methode is prima maar meestal zijn die pads tamelijk duur. Ze helpen echter maar zeer kort de ogen op te frissen maar een langdurige werking wordt hier niet aan toegeschreven.

Smeren, smeren, smeren !

Heeft u echter erg vaak last van kringen? Dan is een speciale oogcrème voor u werkelijk een must. Als u nog onder de 20 bent is het idee van een anti-rimpelcrèmemisschien wat eng maar dit soort crèmes verzorgt de huid van de ogen heel goed. Het maakt de huid strakker, sterker en daardoor wordt de huid ook wat minder doorschijnend.

Massage !

U kunt de in punt 8 beschreven crème het beste 's morgens en 's avonds zachtjes in de huid kloppen.  Daardoor wordt de huid van en rond de ogen optimaal verzorgd.

Een coole tip:

Door het inkloppen van de crème i.p.v. wrijven werkt dit als een massage en wordt de huid hierdoor ook wat steviger.

Concealer (camouflage stift) !

Als alle bovenstaande tips bij u geen effect hebben hoe kunt u de kringen dan camoufleren?

Het beste gaat dat met een camouflage product! Breng wat van het door u aangeschafte product aan op de bewuste huiddelen  (wel in uw eigen huidkleur) klop dit langzaam en zachtjes gelijkmatig uit over de te behandelen plaatsen. Doe er hierna wat poeder (dat helpt ook echt, maar ook hier weer geldt in uw eigen huidkleur!). Denk er echter wel aan dat u geen camouflageproduct aanschaft waarin stoffen zitten die werken tegen ontstekingen en/of puistjes want die drogen de huid helemaal uit en dat is in uw geval juist net niet de bedoeling !

Banner 728x90 ebook masker recepten

Marga Dobma, de eerste eigenaresse van Beautydiscover, heeft een jarenlange praktijkervaring als praktiserend schoonheidsspecialiste en als docente uiterlijke verzorging. Zij oefende haar beroep uit in haar eigen schoonheidssalon (BeauMardien in Eindhoven) en gaf o.a. les aan haar eigen opleidingsschool voor schoonheidsspecialisten. Het basisdiploma schoonheidsverzorging, destijds uitgegeven door de STIVAS, behaalde zij al in 1979. Vanaf 1 januari 2013 heeft Marga het stokje overgedragen aan collega Lillian Nelissen.
Meer over

Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel veel beauty tips en beauty cadeabonnen. T.w.v. € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan.
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel veel afval tips, recepten en het e-book: "Het geheim van een gezond gewicht onthuld". De Beauty E-Box heeft een waarde van € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan. + VERRASSING
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel veel beautyfood tips, smoothie en paleo recepten en het e-book: "30 Beautygeheimen om er stralend uit te zien". De Beauty E-Box heeft een waarde van € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan. + EEN VERRASSING
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel make-up tips, video`s en kortingsbonnen voor make-up. De Beauty E-Box heeft een waarde van € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan. + VERRASSING
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

1 reactie op “1000 tips; Wat te doen tegen kringen onder de ogen


Comment author said

Door Lillian Nelissen op 23 april 2013 om 14:57

Eerdere reacties:

Bedankt voor de handige tips! Erg leuke site

Heb me altijd afgevraagd of het gebruik van anti-rimpel/aging cremes ook gewoon te gebruiken is voor "jongeren" ( 22~25). Geloof dat men altijd het idee heeft dat alleen 50+'ers zulke creme's horen te gebruiken, is dit zo?

Jebnah op 21.02.2010. 15:57

Hallo Jebnah,

Dat komt omdat 50plussers natuurlijk zo wie zo in meer of mindere mate rimpels hebben of nog meer krijgen. Maar het is heel goed mogelijk dat ook jonge mensen met een droge vochtarme huid al snel de neiging vertonen rimpeltjes te gaan krijgen.
Maar het is ook zo dat je de huid niet te veel moet verwennen. Als je op jonge leeftijd al het beste product gebruikt wat moet je dan doen als je ouder wordt? En jij wordt ook ouder dat hoop ik natuurlijk voor je.
Maar je moet zeker je huid goed soepel houden en dus, indien nodig, meerdere keren per dag een goede creme gebruiken die geschikt is voor een zgn. droge vochtarme huid. En dan speciaal de plekjes waar je al rimpeltjes gaat zien goed inkloppen/insmeren. Als dit rond de ogen is zorg dat je goed kunt zien en koop een speciale verzorgingscreme voor rond de ogen.
Veel succes, Marga Dobma

Marga Dobma op 06.03.2010. 15:24

ik heb weleens gehoord dat aambeiencreme helpt

ellen op 23.09.2010. 23:59

Hallo Ellen,

Je hebt gelijk als je zegt dat aambeienzalf helpt wallen maar niet tegen kringen onder de ogen ! Marga Dobma

Marga Dobma op 07.10.2010. 18:52

Hallo,
Welk oogcreme raad u aan?

nin op 20.12.2010. 15:05

Hallo Nin,

Dat is moeilijk. Er zijn ontelbare merken en ook even zoveel oogcremes waarvan er een aantal zeer goed zijn. Probeer je eigen merk, deze sluit het beste aan bij je andere verzorgingsproducten. Maar bevalt het niet koop een ander merk tot je weet wat je prettig vindt en uiteraard een goed resultaat geeft. Succes, MD

Marga Dobma op 05.01.2011. 14:04

Hallo, een tip dat ik geef is camille theezakjes op u ogen te leggen. Dat helpt.

Oumaima

Oumaima op 01.02.2012. 20:41

 

Plaats een reactie

*