headershadow

Latest Blogposts

Rimpels,wallen,kringen rond/onder de ogen

Rimpels,wallen,kringen rond onder de ogenWe krijgen of hebben er allemaal wel eens last van na een avondje stappen, een feestje of na een periode van drukte. Hoe komt het en wat kunnen we er aan doen?

Nu zijn wallen (verdikkingen) onder de ogen vaak erfelijk. Daar kan niets aan worden gedaan. Maar diegenen onder ons die daar last van hebben zien dan ook nog wel dat ze wat kunnen verergeren door bovengenoemde oorzaken. Hieronder zal ik aangeven wat u er eventueel zelf aan kunt doen resp. kunt laten doen en welke crème's er goed voor zijn.

Oorzaak vocht of vet

Of wallen onder de ogen veroorzaakt worden door vocht of vetophoping is belangrijk om te weten. Als het namelijk door vochtophoping komt kunt u daar zelf wel iets aan doen en is het altijd min of meer tijdelijk. Maar een vetophoping kan alleen door de plastisch chirurg worden verholpen zelf kunt u dat alleen camoufleren. Als de verdikkingen komen door vochtophoping kunt u er een speciale crème op doen.

Hoe kunt u het beste camoufleren

Rimpels,wallen,kringen rondonder de ogen3Door een camouflagestift kunt u de huid op de wallen ietsjes donkerder dan de rest van de gezichtshuid daardoor valt het iets minder op.

Zorg er vooral voor dat deze  donkerdere foundation (een tint donkerder dan uw eigen huidskleur) mooi overloopt in de eigen huidkleur of de opgebracht lichtere kleur van uw foundation anders is het verschil natuurlijk zeer opvallend.

Een makkelijk te onthouden foefje is: donkere kleuren drukken naar achteren, lichte kleuren zorgen dat iets naar voren springt.

4

Hoe moet u een groter gebied gecamoufleertd worden; bijv. blauwe kringen onder de ogen ?

Doe wat van het camouflageproduct op uw vinger en klop dit voorzichtig in op het te camoufleren gebied. Bijv. op kringen of wallen onder uw ogen.

plaatje opbrengen concealer 1.jpg5

Hoe kunt u plaatselijk (bijv. een puistje of plekje) het beste camoufleren?

Breng het camouflageproduct aan op uw vingertop en breng dat voorzichtig plaatselijk aan op puistje of plekje.

Hoe kunt u het verschil tussen vocht- en vetophoping constateren

U kunt het onderscheid (oorzaak vet of vocht) gemakkelijk zelf constateren. Dat kunt u het beste als volgt doen:

U gaat op uw rug liggen en verdwijnen de wallen dan min of meer heeft u  waarschijnlijk met vocht te maken. Overigens zullen dan meestal meerdere familieleden ditzelfde euvel hebben omdat dit kwaaltje dus vaak erfelijk blijkt te zijn. Blijven de wallen gewoon zitten is het waarschijnlijk ophoping van vetweefsel . Dit kunt u dan, als u dat tenminste erg storend vindt, operatief laten verwijderen.

Als de wallen door vocht ontstaan kan dat dus niet operatief opgelost worden.

Enkele tips in lifestyle om dit kwaaltje te verminderen

  1. Voldoende drinken liefst gewoon kraanwater (iedereen moet trouwens zo’n 1,5 tot 2 liters per dag drinken).
  2. Zorg ervoor dat u voldoende van het mineraal Kalium binnenkrijgt, dit mineraal zorgt voor een goede vochthuishouding in het lichaam. Kalium zit in de volgende producten: Sinaasappels, aardappels, bananen, yoghurt en gedroogde vruchten.
  3. Als er teveel afvalstoffen (zgn. zuurvormende resten) van de spijsvertering in het lichaam achterblijven kunnen die ook dit kwaaltje bevorderen. Eten waardoor veel van deze restanten worden gevormd zijn: zuivelproducten zoals: vis, vlees, melk, kaas, boter, eieren.
  4. En neemt u vooral niet te veel suiker of suikerbevattende producten.

Welke voedingsproducten werken het beste tegen deze vervelende kwalen?

Groenten en fruit waarvan vooral sinaasappels heel goed zijn.

plaatje opbrengen concealer 1.jpg6

Wat kunt u er nog meer tegen doen

Heeft u op een bepaald moment erg veel last van wallen kunt u naast de heilzame voedingsproducten (zie hierboven) ook nog zelf een kleine massage toepassen.

Hoe moet u dat doen?

  • Plaats uw beide wijsvingers op de huid bij de ooghoeken en geef enige tellen lichte druk met de vingertoppen.
  • Schuif uw vingers iets verder langs de onderste wimpers naar het midden steeds die lichte druk een paar tellen herhalend.
  • Herhaal dezelfde beweging tot de buitenooghoek.

Hoe ontstaan rimpeltjes rond de ogen

Rimpeltjes rond de ogen kunnen al op jonge leeftijd ontstaan. Zeker diegenen die een droge, vochtarme huid hebben en bijv.door roken. Maar in het algemeen ontstaan dit soort rimpeltjes bij iedereen op deze plaats. Omdat de huid rond de ogen zeer gevoelig en dun is en rond de ogen veel expressie bewegingen plaatsvinden in het gezicht.

De enige remedie om dit proces zo lang mogelijk uit te stellen is het aanbrengen van  een speciale oogcrème en daarmee al op jonge leeftijd (bijv. vanaf de 20 jaar mee te beginnen) en die ook heel grondig, vooral voorzichtig, zowel overdag als ‘s nachts rond de ogen in te kloppen.

En gaat u in de loop van de jaren wat slechter zien? Zet dan vooral tijdig een bril op of neem contactlenzen. Vergeet zeker ook de zonnebril niet.

Want veel mensen die slechter gaan zien stellen dit zo lang mogelijk uit (ijdelheid?) en knijpen dan vaak de ogen tot spleetjes (een reflexbeweging die zeker bij te fel licht wordt toegepast ) en dat bevordert rimpelvorming.

(blauwe) Kringen onder de ogen

Tot slot de donkere kringen onder de ogen. Vaak zien we dat ook dat dit euvel erfelijk bepaalt is. Dit vervelende kwaaltje is alleen  door camouflage te verbergen.

Neem daarvoor een camouflage stift in de kleur van uw huid of een tintje lichter.

Bij blauwachtige kringen kunt u het beste een wat oranjeachtige kleur stift gebruiken. Deze kleur camoufleert namelijk het beste deze blauwachtige kleur van de kringen.

Dit soort producten moeten wel samen gebruikt worden samen met een foundation of een Bronze poeder. Gebruikt u echter liever geen foundation dan kunt u een crème nemen die de blauwe kringen iets minder laat worden.

Marga Dobma, de eerste eigenaresse van Beautydiscover, heeft een jarenlange praktijkervaring als praktiserend schoonheidsspecialiste en als docente uiterlijke verzorging. Zij oefende haar beroep uit in haar eigen schoonheidssalon (BeauMardien in Eindhoven) en gaf o.a. les aan haar eigen opleidingsschool voor schoonheidsspecialisten. Het basisdiploma schoonheidsverzorging, destijds uitgegeven door de STIVAS, behaalde zij al in 1979. Vanaf 1 januari 2013 heeft Marga het stokje overgedragen aan collega Lillian Nelissen.
Meer over

Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel veel beauty tips en beauty cadeabonnen. T.w.v. € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan.
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel veel afval tips, recepten en het e-book: "Het geheim van een gezond gewicht onthuld". De Beauty E-Box heeft een waarde van € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan. + VERRASSING
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel veel beautyfood tips, smoothie en paleo recepten en het e-book: "30 Beautygeheimen om er stralend uit te zien". De Beauty E-Box heeft een waarde van € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan. + EEN VERRASSING
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij
Gratis Beauty E-Box
In deze box vind je heel make-up tips, video`s en kortingsbonnen voor make-up. De Beauty E-Box heeft een waarde van € 215,00. Dit wil je niet missen. Vraag het nu gratis aan. + VERRASSING
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

1 reactie op “Rimpels,wallen,kringen rond/onder de ogen


Comment author said

Door Lillian Nelissen op 27 mei 2013 om 13:18

Eerdere reacties:

Ik heb nog wel een jonge huid, maar doordat mijn huid droog is en ik altijd net iets teveel (matte) foundation onder mijn ogen smeerde( omdat ik dacht dat het hielp mijn wallen te verbergen) is het heel droog met een paar kleine puntjes of bobbeltjes. Ik heb echt geen idee hoe ik eraf kom en crémes helpen niet zo. Kunt u crémes aanbieden die wel zullen helpen? Want hierdoor blijft mijn foundation ook niet mooi zitten en mijn verdere make-up.
HELP

Janneke op 23.08.2010. 10:04

Hoi Janneke,

Die puntjes zouden wel eens milia (gerstekorrels kunnen zijn). Laat die eerst eens even door een goede schoonheidsspecialiste bekijken en eventueel weghalen. Daarnaast moet jij je huid altijd verzorgen met producten voor een gevoelige/droge huid. Voordat je foundation of iets anders opdoet (probeer ook eens minerale poeder) moet je eerst een goede dagcreme (bij heel droge plekken kun je hiervoor nachtcreme nemen eventueel alleen onder/rond je ogen)dit 15 minuten laten intrekken en dan pas foundation.
Ik denk overigens dat je voor het camoufleren beter een goed camouflageproduct kan nemen. Maar...ook hier geldt eerst een goede verzorging in de zin van dagcreme. Marga Dobma

Marga Dobma op 24.08.2010. 13:12

Hallo Marga,

Ik heb rimpels onder mijn ogen en dan met name in mijn ooghoek. Ik ben 42 jaar en oogcreme werkt niet, daarnaast heb ik ook nog eens een vochtarme en allergische huid. Met botox (heb ik gevraagd) kunnen ze deze rimpels niet wegkrijgen. Heb jij nog een tip?

Alvast bedankt

joanna op 07.09.2010. 14:32

Hey ik heb een vraagje ik heb nogal een dikke bollige neus hebben jullie enige tips om die te camoufleren he staat egt in mijn weg
alvast bedankt!

lisa op 28.09.2010. 14:53

Hallo Joanna,

Rimpels ontstaan het snelst bij een droge, vochtarme huid zoals jij beschrijft die van jezelf. Het enige antwoord op erger zo lang mogelijk uit te stellen is die huid vettig houden. Probeer eens gewone Bio Oil te verkrijgen in de Apotheek. Doe dit zowel overdag maar zeker ook 's nachts. Denk eraan niet in je ogen want dat irriteert. Succes, Marga Dobma

Marga Dobma op 07.10.2010. 17:06

Hoi Lisa,

Het enige wat je kunt doen is camoufleren. Dat kun je met foundation of een camouflagestift. Breng een kleur (1 a 2 tinten donkerder dan je huidskleur)aan op de dikke delen van je neus en met een camouflage stift (juist 1 of 2 kleuren lichter) dan je huidkleur aan op de smallere delen van je neus. Laat de raaklijnen een beetje in elkaar overlopen zodat het niet zichtbaar is.
Een echte oplossing maar dan moet je ervoor sparen is door een plastisch chirurg een neuscorrectie te laten doen. Maar denk er goed over na want dat is niet niks. Succes, Marga Dobma

Marga Dobma op 07.10.2010. 17:09

hallo ik heb sinds een paar weken nogal wat vochtophoping onder mijn ogen,iets lager dan direct onder mijn wimpers.
wie weet raad ??

ria op 28.10.2010. 19:35

Hallo Ria,

Goed drinken, eten, slapen, en wat vochtafdrijvende groentes/fruit nemen. Verder kan door camoufleren het wat minder zichtbaar worden.
En met de punt van de wijsvinger over die verdikkingen strijken (niet te hard) vanaf de neus naar de zijkant van het gezicht. Als het niet helpt vragen aan uw huisarts wat hiervan de oorzaak kan zijn. Succes, Marga Dobma

Marga Dobma op 26.11.2010. 17:28

hee, ik ben 15 jaar en ik heb rimpeltjes vlak onder mijn oog. mijn moeder heeft dit ook.
heb ik het dan van mijn moeder? en kunnen ze ook met een creme of camouflagestik weggaan?

iris op 28.02.2011. 17:59

Ja Iris, waarschijnlijk omdat je mimiek (gebruik van je spieren in je gezicht) dezelfde is als die van je moeder. Het enige wat je eraan kunt doen is die huid daar een beetje vettig te houden met behulp van een beetje creme zowel overdag als 's avonds. Dat kan voor jouw leeftijd een heel goedkope creme zijn bijv. van het Kruidvat. Want waarschijnlijk heb je nu al een huid die zeker niet vet is. Succes, MD

Marga Dobma op 19.03.2011. 12:55

 

Plaats een reactie

*