Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
12 min
1

Eens een ander kapsel? Hier kunt u genoeg inspiratie vinden !

12 min
1
In dit artikel laten wij een aantal kapsels, in verschillende haarlengtes zien. Met een korte beschrijving van hoe u dit kunt moet !

Inleiding

Wij krijgen heel veel vragen over kapsels op Beautydiscover. Niet alleen over welke kapsel het mooiste is bij welke vorm van gezicht. Maar ook over haarkleuren, stylen, trends enz. enz. Op deze site kunt u over alle haar”onderwerpen dan ook wel wat artikelen vinden.
Wij raden u dan ook aan om, voor het kiezen voor een ander kapsel of wat veranderen van uw huidige haardos de hieronder genoemde, door Beautydiscover geschreven artikelen, met links. nog eens te bekijken.

Zie: 1. Gezichtsvormen en kapsels deel I

2. Gezichtsvormen en kapsels deel II

3. Gezichtsvormen en kapsels deel III

Voor hen die wat inspiratie willen opdoen hopen wij velen van u een plezier te doen met onderstaande voorbeelden van kapsels.

OPWINDEND

Toupeer het haar vanuit de haaraanzet. Verdeel het in brede plukken en zet deze allemaal met schuifspeldjes vast op uw kruin. Maar laat wel enige plukken los naar beneden vallen.

STIJLVOL

Voor dit kapsel heeft u natuurlijk krullend halflang haar nodig. Pak uw haar in de nek samen en sla het naar boven en steek dit vast. Leg de dekharen (bovenste)haren hieroverheen en zet ook deze hier en daar vast. Trek hier en daar enige plukjes eruit.

l

l

l

l

l

WILD

Spray wat lokken definer in uw gewssen en handdoekdroog haar Droog het haar luchtig met een diffuser. Sproei tot slot wat glansspray in uw haar en u bent klaar.

l

l

l

l

l

CHIQUE

Breng, na het wassen wat föhnversteviger op. Draai  papilloten in het haar. Als het haar droog is stylt u dit kapsel met uw handen.
Het is helemaal af als u er, als laatste, wat glanscrème op doet.

“KRULLEN’

Draai uw haar zolang in kleine kringetjes om uw vinger tot de krul,  bijna vanzelf blijft zitten. Steek deze krulletjes vast en laat een aantal uiteinden van de strengetjes uitsteken.

l

l

l

l

l

NOSTALGIE

Maak, na het wassen, uw haren boven op het hoofd vochtig met föhnlotion. Trek met uw kam wat slagen en zet deze vast met clipjes. Föhn nu het haar tot het goed droog is. Haal de clipjes eruit en fixeer het kapsel met haarlak.

ENGELACHTIG

Om dit leuke krullenkapsel na te maken heeft u een truc nodig:
Draai alle plukken haar stevig om uw wijsvinger en steek door iedere krul heel even een warme krultang. Haal de droge haren tenslotte met de vingers uit elkaar en spray er wat stevige haarlak op.

l

l

l

l

l

PLUKKEN

Was en droog uw haar zoals u gewend bent. Krul het dan met een krultang plukje voor plukje, tot ongeveer de helft van de haarlengte Verdeel hierna wat haarwachs over uw handpalmen en kneed dit goed door het haar.

l

l

l

l

l

GLAMOUREUS 

Om deze prachtige lokken te krijgen kunt u het beste kleine en middelgrote warme krulspelden in het haar draaien. Dan het haar eerst goed laten afkoelen en daarna voorzichtig met de vingers doorkammen. Een glansspray maakt het af !

LOSJES, MAKKELIJK

Alle haren met een middelronde borstel naar binnen fõhnen. Daarna een korte dwarse scheiding in het haar trekken. Vervolgens de haren helemaal touperen. De zijkanten van het haar achter uw oren doen De onderste nekharen wat naar buiten laten vallen.

l

l

l

l

l

SPRINGERIG

Dit kapsel valt het beste als u uw haar eerst ook goed in dit model laat knippen. Trek een zijscheiding tot bijna op uw kruin. Föhn uw haar vervolgens met een ronde borstel helemaal naar buiten. Als u hierna een sterkte fixatie haarspray of het haar doet zal dit kapsel extra goed blijven zitten.

COMFORTABEL

Bij dit kapsel vallen de contouren aan de zijkant, in de nek, de pony glad in of naar de richting van het gezicht. Alleen bovenop kunt u het ’t beste met een ronde borstel fõhnen. Daarna met een wachs het haar in model trekken.

l

l

l

l

l

NIET MOEILIJK

Geschikt kapsel voor l zacht, natuurlijk krullend haar. Breng gladmakende haarspray in het bijna droge haar en föhn vervolgens met een dikke ronde borstel het haar helemaal droog.

VERLEIDING

Op deze manier zijn krullen heel mooi:
Draai, om het haar zo te kunnen stylen, hete papilloten in het haar en vergeet vooral de punten niet goed mee te nemen. Laat het haar afkoelen en haal de krul met de handen uit elkaar. Neem de haren samen en steek ze op en zet ze vast met speldjes.

l

l

l

l

l

RECHTE CONTOUREN

Laat uw haar na het wassen vast wat drogen. Spuit er daarna wat gladmakende spray overheen. Föhn het daarna helemaal droog met een dikke borstel. Bewerk, indien nodig, tot slot, de punten met een stylingtang.

l

l

l

l

l

GEKNOOPT

Verdeel uw haar in 2 dikke delen en leg nu met deze 2 haardelen een knoop in uw hals. Laat de beide uiteinden zo vallen dat er een aan de bovenkant en een aan de onderkant valt. Om het kapsel te verstevigen kunt u het ’t beste vastzetten met speldjes.

OMHOOG GEKNEED

Toupeer alle haren en steek het daarna in een groot aantal afzonderlijke plukjes d.m.v.speldjes boven op het hoofd vast.  De uiteinden met uw vingers wat losmaken.

l

l

l

l

l

KLASSIEK

Laat uw halflange haar in bobstijl knippen en föhn het met een ronde borstel naar binnen. Trek de in het gezicht vallende plukken goed naar beneden, richting kin.

l

l

l

l

l

ZACHT, VROUWELIJK

Spray in het gewassen en droge haar wat haarversteviger en draai het vervolgens in met dikke krulspelden. Droog het hierna snel en warm met de haarföhn en borstel de krullen hierna goed uit. Verdeel tot slot met uw handen haarcrème in het haar.

HEEL MOOI

Deze krul zitten er heel snel in:
Verdeel het haar in strengen, draai iedere streng in een krul, zet vast met een speldje en houd de föhn heel kort boven iedere streng. Laat het haar even afkoelen en breng het kapsel met uw vingers in vorm.

l

l

l

l

l

ASYMMETRISCH

Fõhn uw haar goed met een dikke ronde borstel boven op het hoofd en toupeer daarna het haar. Trek een diepe zijscheiding en kam de lange pony naar een kant. Draai de haarpunten wat naar buiten en spuit er haarlak overheen.

VLOT MET HAARBAND

Trek een zijscheiding. Toupeer vervolgens het haar en doe er een haarbandje in. Breng met uw handen wat haarwachs in de uitstekende punten en trek het in model.

l

l

l

l

l

BRUTAAL 

Verdeel het haar in de hanls in twee vlechtjes en draai iedere vlecht in een knot en steek deze vast. Laat de uiteindjes eruit springen en verdeel de uitstekende plukjes evenwichtig en spray er wat lak overheen.

l

l

l

l

l

ROMANTISCH

Verdeel al het lange haar in strengen en krul iedere streng met de hand. Steek iedere streng vervolgens naar binnen en steek ze met speldjes vast.  Laat om het kapsel wat losser te laten lijken enige plukken losjes naar beneden vallen. Glasspray over het kapsel en u ziet er mooi uit.

l

l

l

l

l

SUPER GLAD

Een licht opgeknipte bobline met een hele dikke ronde borstel helemaal glad naar binnen föhnen en uw haren glad in gezicht kammen. Ook over dit kapsel is een glansspray heel mooi !

OOGSTRELEND

Spray een föhnlotion op de haarpunten en  föhn het haar helemaal droog. De lange haren en haarpunten met een dikke styingtang krullen en hierna alleen met de vingers doorkammen.

l

l

l

l

l

VOLUME 

Zo krijgt u in uw in laagjes geknipte  kapsel volume:
Streng voor streng het haar touperen en met spray fixeren. Trek alleen met uw vingers het haar in uw gezicht.

VERWAAID

Bij dit kapsel wordt het korte haar, alleen met een borstel, tegen de door u gewenste haar richting in geföhnt. Om uw haar dit leuke plukkerige effect te geven hoeft u alleen wat gelwachs met uw vingers door het haar te kneden. Wel moet u er aan denken de gel ook tegen de haarrichting in op te brengen.

l

l

l

l

l

ELEGANT

Uw haren worden bij dit kapsel naar binnen geföhnt en de uiteinden worden daarna met een middel dikke ronde borstel richting buitenkant gedraaid. Breng wat wachs op uw handen en verdeel dan lichtjes de wachts over uw haar wat u uit uw gezichts strijkt. Voor de stevigheid kunt u wat haarlak opbrengen.

l

l

l

l

l

VROUWELIJK

Begin met uw halflange haar eerst wat luchtigjes halfdroog te föhnen. Schud het kapsel goed even door elkaar en spray er dan wat krulspray op. Hierna kunt u het beste met lauwwarme föhn uw haar met uw handen doorkneden, drogen en in vorm brengen.

NONCHALANT

Toupeer het haar op de kruin en trek aan de voorkant enige plukken eruit en laat deze in uw gezicht vallen. Neem de haren samen en rek ze naar binnen en steek dit vast. De uitstekende haarpunten met haarlak bespuiten.

NATUURLIJK

Doe een föhnlotion of versteviger in handdoekdroog haar. Fohn het haar nu gewoon met uw vingers droog. Dit doet u als volgt:
Eerst bij de haarinplant de haren omhoog trekken en daarna de haarpunten naar buiten strekken. Haarwachs helpt dit kapsel beter te fixeren.

l

l

l

l

l

PLUKJES

Dit is een leuke plukjes look! Föohn al het haar met een borstel richting gezicht. Breng wat haarwachts op uw handen en breng dit met uw vingers aan op een groot aantal plukken, net zo lang tot het gewenste effect bereikt is.

JEUGDIG

Deze styling geschikt voor halflang haar is erg vlug  klaar. Luchtig drogen en de lange haren en pony met een dikke borstel goed glad föhnen. Glansspray erover en klaar !

Reacties
Categorieën