Gezichtsvormen en kapsels. Deel II
27 december 2007 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II

Gezichtsvormen en kapsels. Deel IIIn deel I heeft u kunnen lezen hoe u de vorm van een gezicht kunt bepalen.In dit artikel staan zowel de goede als verkeerd gekozen kapsels voor een ovaal, diamantvormig, vierkant en rond gezicht. In deel III worden de gezichtsvormen van het langwerpige, hartvormige en driehoekige gezicht behandeld.

Het ovale gezicht

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II2Als u een ovale gezichtsvorm heeft dan heeft u geluk. Want dat betekent dat u zowat alle soorten kapsels op allerlei manieren en in bijna alle lengtes en vormen kunt dragen.

Ofwel lang, kort, halflang u kunt het hebben. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden is op welk deel van uw gezicht u de nadruk wilt leggen. Het enige wat u niet zou moeten doen is een kapsel kiezen waarbij de haren in uw gezicht hangen of gekamd zijn. Want dit verbergt uw “ideale” mooie gezichtsvorm en dat zou jammer zijn. KORT HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II3Goed

Dit kapsel heeft enige lengte bovenop het hoofd nodig. Het is ook mooier om bijv. door middel van een pony het accent te leggen op de ogen. Dit model is het beste voor uw gezichtsvorm en heeft geen nadelig effect op de breedte van uw gezicht. Een alternatief is; een glad kapsel of kapsel zonder pony  zal ook heel mooi zijn.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II5verkeerd

Deze coupe verbergt uw gezicht en laat de hoekige kanten van deze gezichtsvorm zien door de lange rechte plukken haar. De korte haren bovenop suggereren een wat ronde vorm maar het feit dat het haar rondom in het gezicht valt legt de nadruk op de ogen en benadrukt een vierkantige vorm. Het model verliest daardoor de mooie ovale gezichtsvorm door dit  teveel aan haren in het gezicht.

HALF LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II6goed

Deze bobline op kinlengte met plukjes aan de zijkwicht en kloppen de proporties hier nu heel goed. Dat is het voordeel van een ovale gezichtsvorm.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II7verkeerd

anten is prima voor de ovale gezichtsvorm. Alhoewel deze stijl een ronde coupe heeft brengt het de onderste helft rond de kin weer in even

Dit model verbergt teveel uw ideale gezichtsvorm. En legt de nadruk ook teveel op het kapsel zelf. Een goede haarstijl moet de gezichtsvorm aanvullen (zoals een goede lijst om een schilderij) maar het gezicht niet verbergen.

LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II8goed

Dit is een soepel vallend kapsel tot over de schouders zonder plukjes in het gezicht. Het benadrukt de mooie ovale vorm alhoewel u zonder problemen ook wat

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II9verkeerd

plukjes in het gezicht kunt kammen. U kunt dit model ook zonder problemen dragen met een middenscheiding of de haren wat langer dragen boven op het hoofd.

Dit kapsel is prima als u alleen trends wil volgen. Door de plukjes haar lijkt het gezicht minder ovaal  waardoor  de gezichtsvorm ook niet de  ïdeale”ovaalvorm verliest.

Het diamantvormige gezicht

Bij een diamantvormige gezicht moet in verhouding van het voorhoofd en wangen een te smalle kin worden gecompenseerd. De brede wangen moeten juist smaller lijken en de te grote lengte moet door de haarstijl wat korter gemaakt worden.

De beste haarstijl voor deze gezichtsvorm is een stijl die de kinstreek wat breder laat lijken zoals bijv. een boblijn met de lengte op kin- of op shouders of een krullerig kapsel. Een coupe die wat smaller maakt in het gebied tussen de oren is ook prima.Een gecombineerde coupe van zowel glad haar als krullen zal het gezicht wat minder lang laten lijken.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II10

Haarstijlen die het beste niet gekozen kunnen worden voor deze gezichtsvorm zijn:

kapsels met veel haar bovenop zonder platte zijkanten.

Kapsels die vermeden moeten worden zijn kapsels zonder haar in de nek of ter hoogte van de kin.  Lange sprieten of haren in het gezicht kunt u het beste niet doen.

KORT HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II11goed

Dit kapsel heeft enige lengte bovenop het hoofd nodig. Het is ook mooier wat haar (bijv.door een pony) het accent te leggen op de ogen. Dit model is het beste voor uw gezichtsvorm. Het heeft geen nadelig effect op de breedte van het gezicht. Een alternatief is: geen lange haren of sprieten in het gezicht. 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II12verkeerd

Deze coupe verbergt uw gezicht en laat de hoekige kanten van deze gezichtsvorm zien door de lange rechte plukken haar. De korte haren bovenop suggereren een wat ronde vorm maar het feit dat het haar rondom in het gezicht valt legt het accent op de ogen en benadrukt juist de vierkantige vorm. Het model verliest daardoor een mooie ovale gezichtsvorm.

HALF LANG HAAR 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II13goed

Deze stijl is perfect met haar dat op de juiste lengte is geknipt. De pony laat het gezicht minder lang lijken terwijl het schouderlange sprieterige haar het gezicht hoekigere maakt. Dit kapsel laat het gezicht breder maar niet langer  lijken. Dit kapsel is geschikt voor allerlei haarsoorten en het kan in laagjes gekipt worden. 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II14verkeerd

Dit model verbergt teveel van deze een ideale gezichtsvorm. Het legt ook teveel nadruk op het kapsel. Een goede haarstijl moet de gezichtsvorm aanvullen (als de lijst om een schilderij) maar niet het gezicht zelf verbergen.

LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II15goed

Dit is een soepel vallend kapsel tot over de schouders zonder plukjes in het gezicht. Het benadrukt een mooie ovale vorm alhoewel u zonder problemen ook wat plukjes in het gezicht kunt kammen (bijv. door een pony). U kunt dit model ook zonder problemen dragen met een middenscheiding of de haren boven op het hoofd wat langer laten worden. 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II16verkeerd

Dit model verbergt teveel een ideale gezichtsvorm. Het laat het gehele gezicht vrij. Dit kapsel vestigd de aandacht op  de smalle kin.  Bovendien laat het teveel van het gezicht zien op het wangen gebied. Doordat het gezicht geheel vrij is lijkt het ook langer.

Het vierkante gezicht

Het voornaamste probleem bij een vierkante gezichtvorm  is het verzachten van de (vaak te) sterke kaaklijn.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II17

Welke haarstijlen zijn het meeste geschikt voor uw gezichtsvorm?

Soepel vallend haar in uw gezicht zorgt voor het verzachten van uw kaaklijn, en lange okken naar een kant gedragen zal er optisch voor zorgen dat de hoekige kanten van deze gezichtvorm wat verzacht zullen worden. Kort of halflang haar zal u goed staan, vooral bijv.  een rondgeknipt kapsel met uitgewaaierde punten zoals nu heel modern is. Ook een coupe met langere lokken bovenop het hoofd is heel geschikt voor uw vorm van gezicht.

Haarstijlen die u beter kunt vermijden zijn:

Kapsels in bobstijl. Zeker als uw haar vrij stijl is. Vooral een kapsel met een lengte tot de kin met recht naar beneden vallende haren. Dit zal uw hoekige kaaklijn juist accentueren. Ook een pony met stijl naar beneden vallend haar zal u absoluut niet flatteren.

KORT HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II18                                                                                                          Gezichtsvormen en kapsels. Deel II19

goed verkeerd

Deze mooie bolle boblijn is een prima coupe  voor deze gezichtsvorm. De in het gezicht vallende zijkanten verzachten de kaaklijn.En ook de opzij gekampde pony is ideaal om de hoekigheid van deze vorm wat af te zwakken. De ovale vorm van dit kapsel is werkelijk een itstekende keuze voor deze gezichtsvorm. Ook korte kapsels met een naar een kant vallende pony en wat krullen of slagen zijn prima.

Een totaal verkeerde coupe voor deze

vorm van gezicht. Dit kapsel laat u op een prima manier zien welke

haarstijl vermeden zou moeten worden.

Ten  eerste; op de kruin is dit kapsel te vierkantig.

Ten tweede; geven de kort geknipte

zijkanten nog eens een extra accent en benadrukken zo de vierkantige kaaklijn. Al met al een totaal verkeerde coupe

HALF LANG HAAR

 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II20                                                                                                Gezichtsvormen en kapsels. Deel II21

goed verkeerd

Dit kapsel heeft alle componenten om de hoekige kanten van deze gezichtsvorm te verzachten. De zijkanten vallen mooi in het gezicht en verdoezelen op deze manier de vierkantige vorm. De naar beide kanten vallende pony schept een

diagonale lijn waardoor de vierkantige vorm afgezwakt wordt. Zowel de naar beide zijden gekamde pony als de lengte in de nek suggereren een nieuwe vorm. Een kapsel met wat meer krullen maar in dezelfde stijl als dit voorbeeld is natuurlijk ook fantastisch.

 

Dit kapsel is helemaal verkeerd voor deze gezichtsvorm. Door de vierkantige coupe lijkt de gezichtsvorm nog hoekiger. Door de recht naar beneden vallende pony lijkt de lengte van het gezicht nog korter terwijl het haar op kinlengte, juist de nadruk legt op de hoekige kaaklijn. Ook het middengedeel-

te wekt de schijn alles nog hoekiger te maken. Dus een absoluut verkeerde coupe

LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II22                                                                                                   Gezichtsvormen en kapsels. Deel II23

 

goed verkeerd

 

Dit krullende kapsel met een naar een kant vallende pony staat prima bij een vierkante gezichtsvorm. De lange losse krullen zorgen ervoor dat het gezicht de oogstreek mooi open lanten en ook de naar een kant

gedragen pony zorgt ervoor dat het gezicht ronder en dus minder hoekig lijkt.

 

 

Deze coupe is heel zwaar en compact en is daardoor geen goed  kapsel voor deze vorm van gezicht. De zware pony suggereert een hele hoekige vorm ook nog eens extra geaccentueerd door de rechte lange zijkanten die rond het gezicht vallen. Juist hier is een minder zware en naar een kant vallende pony noodzakelijk. Absoluut een verkeerde keus voor deze gezichtsvorm dus.

 

Het ronde gezicht

Bij deze gezichtsvorm moet zowel meer lengte als breedte door het kapsel worden gesuggereerd.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II24
Aanbevolen haarstijl:

Een hoog opgewerkte kapsel, met veel haar op de kruin laat het gezicht kleiner lijken, terwijl ’n kortgeknipt kapsels tot oorlengte of langer, niet te breed uitstaand, het gezicht langer laat lijken. Juist door een wat langer middeldeel lijkt het gezicht korter.

Het mooiste voor deze gezichtsvorm is juist gèèn haren in het gezicht, dus geen pony.  daardoor wordt de aandacht gevestigd op het neus gebied.

Door deze styling lijkt het gezicht wat ovaler van vorm. Als er al een pony wordt gedragen is het het beste deze naar een kant te laten vallen.

Als je een flinke dikke pony hebt dan moet het haar vol en dik op de kruin gedragen worden. Het beste voor deze vorm van gezicht zijn dus de korte kapsels.

Verkeerde kapsels: Kapsels die volume aan de zijkanten van het gezicht hebben bijv. de een korte stijl bobstijl tot op de kin. Volumineuze zijkanten en een zware pony zullen het gezicht juist korter laten lijken en daarom is het beter deze haarstijl te vermijden.

Kort haar

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II25                                                                                                                               Gezichtsvormen en kapsels. Deel II26

 

goed verkeerd
Dit kapsel laat het gezicht langer lijken dan het is. Mensen met deze gezichtsvorm zouden een kapsel moeten nemen dat juist hoogte creëert en geen breedte en dat is juist wat dit kapsel heel goed maakt voor deze gezichtsvorm. Gezichtsvormen en kapsels. Deel II27

HALF LANG HAAR

 

Dit kapsel laat het gezicht nog ronder en breder lijken dan het is. De massieve pony laat het gezicht ook korter lijken terwijl de uitwaaierende zijpartijen het gezicht breder maken. Dit is een goed voorbeeld van een verkeerd kapse voor deze gezichtsvorm. Gezichtsvormen en kapsels. Deel II28

 

Goed Verkeerd

Dit kapsel suggereert een meer ovale gezichtsvorm. De achter het oor gedragen zijkanten laten het gezicht langer lijken, terwijl het ontbreken van een pony meer van het voorhoofd laat zien en daardoor meer lengte creëert. Door het haar aan beide kanten te dragen lijkt het gezicht langer in plaats van breder. Vandaar dat dit een hele goede coupe voor deze gezichtsvorm is.
Gezichtsvormen en kapsels. Deel II29LANG HAAR
Dit kapsel laat het gezicht nog breder en ronder lijken dan het is. Door de pony lijkt het gezicht ook korter terwijl het naar buiten vallende onderste deel, op kinhoogte, het gezicht ook nog eens breder en ronder laat lijken dan het zou wie zo al is.Gezichtsvormen en kapsels. Deel II30
Goed Verkeerd
Dit is een prima haarstijl voor het ronde gezicht. De middenscheiding deelt het gezicht in tweeën wat lengte creëert en omdat er geen pony is lijkt het gezicht ook niet breder. Iets of wat stijler haar is wat meer trendy maar u ziet zelf dat het beter is te kijken naar wat het beste bij u past dan dat u altijd de laatste mode volgt
U ziet hier zelf hoe een ronde coupe juist de ronde gezichtsvorm accentueert. Alhoewel er juist wat meer volume op de kruin gecreeërt wordt door de brede en krullige zijpartijen lijkt het gezicht korter en daardoor nog ronder. De pony ziet er op het eerste gezicht leuk uit maar niet voor deze gezichtsvorm.

Zoals in de inleiding is aangekondigd staan in deel III van deze serie artikelen de laatste

drie gezichtsvormen beschreven nl.:

Het langwerpige, hartvormige en driehoekige gezicht.

Hieronder staan 2 afbeeldingen van kapsels voor een langwerpig gezicht. Als antwoord op een vraag die gesteld is onder dit artikel:

Veel kijkplezier !

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 27 May 2013

Eerdere reacties: Hallo, ik heb een vraag. Mijn gezicht is ovaal en een beetje bol, mijn haar heb ik op dit moment lang zonder lagen ofzo. Weet u misschien wat goed bij mijn gezicht staat? Groetjes Lois op 06.02.2010. 12:26 Hallo Lois, Als je echt een ovale gezichtsvorm hebt (zie hiervoor het artikel met de titel: Welke gezichtsvorm heeft u? Deel I) dan staan alle kapsels je prima. Dan is het maar net wat jij zelf het mooiste vindt. Daar waar je gezicht nogal bol is zou je dan de haren niet te breed moeten laten uitstaan want dat maakt nog boller. Succes, MD Marga Dobma op 16.02.2010. 13:17 Ik heb heel dik moeilijk haar. Ik wil nu er wel wat verandering in brengen. kan iemand mij van deze nachtmerrie helpen? mina grovus Mina op 25.04.2010. 23:11 Hallo Mina, Dan moet je me eerst laten weten welke gezichtsvorm je hebt. Dan kan ik je adviseren wat je het beste met je haar zou kunnen doen. Lees alle artikelen over Makeup en kapsel adviezen en + de delen I,II,III eens goed om te weten hoe je je gezichtsvorm te weten kunt komen. Stel daarna de vraag opnieuw en stuur hem in samen met je gezichtsvorm. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 15.05.2010. 16:57 Ik heb een vierkant gezicht en lang bruin warrig en krullend haar. Ik heb geen dik haar maar heel veel haar. Ik ben niet blij met mijn kapsel, het is veel te warrig, het ziet eruit alsof ik net van de fiets stap na een uur tegenwind. Ik hoop dat u me kan helpen. Chantal op 31.05.2010. 16:10 Hallo Chantal, Jij zult het mooiste zijn met een kapsel in laagjes geknipt en dit moet ook vaak uitgedund worden door een goede kapper zodat het kapsel er minder warrig uitziet. Een goed kapsel voor jouw gezichtsvorm is met wat meer volume bovenop en aan de zijkanten glad en in laagjes. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 23.07.2010. 12:05 Hey, Ik ga binnenkort naar de kapper en zou graag een pony laten knippen, alleen weet ik niet welke!! Zou een rechte (maar zo'n lichte en niet helemaal gelijk geknipte) pony mooi zijn? of kies ik beter voor een schuine? Ik heb lang haar (tot iets over mijn schouders) en een vierkante gezichtsvorm... Groeten van Sofie Sofie op 28.07.2010. 20:40 Hoi Sofie, Bij een vierkante gezichtsvorm is een niet te zware pony liefst een schuin pony (naar een kant) het mooiste. Anders wordt de vierkante gezichtsvorm alleen nog maar meer geaccentueerd. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 31.07.2010. 17:05 Hoi, Ik heb een rond gezicht en ben vanplan mijn haren kort te knippen, mijn haren komen nu tot midden mijn nek maar zijn een stuk langer naar voren toe zoals Rihanna een lange tijd terug. Ik zou ze nu graag gelijk knippen, schuine pony en opgeknipt van voor. Zou het gaan met een rond gezicht? Alvast bedankt, M Mon op 25.08.2010. 16:57 Hoi Mon, Natuurlijk gaat dat. Een kort kapsel is uiteraard zo wie zo goed bij een ronde gezichtsvorm. Alleen gelijk knippen laat het gezicht wat breder lijken dus dan wordt de ronde vorm wat geaccentueerd. Een schuine pony is wel goed. Maar probeer het gewoon je moet ook eens kunnen afwijken van de regel lijkt me, bovendien groeit het gauw genoeg weer aan!. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 26.08.2010. 18:58 Dankje maar ik bedoelde dus een V vorm, van achter wat opknippen en mijn schuine pony en dus een V vorm, weet niet of het gaat passen bij mijn rond gezicht en draag ook een bril. Ik ga namelijk morgen al naar de kapster. Groetjes Mom op 29.08.2010. 18:05 Hoi, ik ben 17 jaar en ik zit al een tijdje te twijfelen wat ik met mijn haren moet doen. Ik heb een rond gezicht en dik lang rood haar, nu heb ik een scheiding in het midden en verder niets. Maar ik wil mijn kapsel graag veranderen omdat ik het saai vind maar ik wil eigenlijk geen kort kapsel. Weet u misschien iets? Groetjes Emma op 29.08.2010. 22:31 Sorry Mom, maar door mijn afwezigheid kon ik niet op tijd op je nieuwe vraag reageren. Laat eens weten wat je hebt besloten en hoe je kapsel er nu uitziet? Gr. Marga Dobma Marga Dobma op 03.10.2010. 14:37 Hoi Emma, Een kort kapsel geeft je gezicht altijd iets pittigs dus voor een grond gezicht aan te raden. Maar.. Om je gezicht wat minder rond te laten lijken hoe wat volume boven op het hoofd. Het is maar een suggestie. Kijk eens bij een rond gezicht en wat wordt aangeraden danwel afgeraden. Er staan alle lengtes bij. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 03.10.2010. 14:40 Beste Marga Ik ben 14 jaar en ik heb (denk ik) een diamantvormig hoofd. Maar ik heb nu dun haar met een slag en tot op mijn schouders. Mijn moeder zegt dat veel meiden een slag in hun haar willen, maar ik ben er niet blij mee. Bij mij is het zo dat mijn haar tot ongeveer mijn oor steil-achtig is en daar onder krullerig/slag. Nu wil ik iets nieuws met mijn haar doen. Ik wil mijn haar wat korter maar niet te kort. Heeft u misschien advies voor mij? Alvast hartelijk dank. Stephanie op 31.10.2010. 17:53 Hoi Stephanie, Als het klopt dat je een diamontvormig gezichtsvorm hebt zou je het beste een boblijn kunnen laten knippen tot kinlengte of schouderlengte. Of je hele kapsel wat krullerig maken bijv. door het haar te fohnen of te stylen vooral op de hoogte van de oren.Een coupe die wat smaller maakt in het gebied tussen de oren is ook prima.Een gecombineerde coupe van zowel glad haar als krullen zal het gezicht wat minder lang laten lijken.Maar ben blij met je krullen, ik zou willen dat ik ze had!Maar bijna niemand is tevreden met zijn of haar haren moet je maar denken. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 20.11.2010. 16:46 Heey, ik ben 14 jaar en ik heb denk ik een rond gezicht, en ik twijfel of ik een froufrou zou laten knippen, maar ik weet niet of het mij wel gaat passen, want ik heb bang, dat als ik het ga laten knippen in froufrou, dat het niet mooi gaat zijn. Xena op 04.12.2010. 12:57 Heey, Ik heb een ovaal hoofd, ei-vormig meer eigenlijk. Op het moment heb ik lang haar zonder laagjes met een lok die niet in mijn gezicht valt. Maar voor het gala van volgende week zou ik een keer wat speciaals willen. Heeft iemand een tip wat leuk zou staan? Groetjes, Elise Elise op 09.12.2010. 17:29 Heey, Ik ben 15 jaar en heb een ovaal hoofd. Tenminste, dat denk ik, zelf vind ik het meer ei-vormig. Maar volgens mij is dat hetzelfde als ovaal. Ik heb aanstaande vrijdag gala en nou komt er een kapster bij ons thuis. Wat is leuk voor een gala, en staat leuk bij mijn hoofd en leeftijd? Groetjes, Elise Elise op 11.12.2010. 16:07 hoi ! , ik had eigenlijk ook heel graag geweten welk gezichtsvorm ik heb ! zou u mij hiebij kunnen helpen ? kirby op 27.12.2010. 21:15 hoi, ik heb een beetje een ovaal gezicht en ik wil iets nieuws met mijn haar! de kapster zei dat een boblijn leuk zou staan maar daar ben ik niet zo zeker van. en ik wil mijn neus zeker niet accentueren want die vind ik lelijk. help! Pippa op 28.12.2010. 13:41 Hallo Pippa, Als je een boblijn laat knippen op bijv. kinhoogte valt het accent niet op je neus. Dit gebeurt wel als je laat knippen ter hoogte van je oorlel. Misschien kun je je neus wat camoufleren. Bovenkant een tint lichter dan je huidskleur en de zijkanten 1 a 2 tinten donkerder dan je huidskleur. Wel mooi in elkaar laten overlopen zodat je die afscheidingen niet ziet. Succes, MD Marga Dobma op 03.01.2011. 17:46 Hallo Stephanie, Het antwoord heeft even op zich laten wachten. Maar ja, de feestdagen he! Maar hier het antwoord. Het is heel eenvoudig hoor. Met een diamantvormige gezichtsvorm moet je zorgen dat het gezicht wat minder breed lijkt ter hoogte van je ogen ongeveer. Dus zorg voor een brede pony an wat volume van het haar aan de zijkanten. Maar je moet wel er wel zeker van zijn dat je deze vorm van gezicht hebt. Die kun je zelf bekijken onder de titel op deze site: Welke gezichtsvorm heeft u deel I. Veel succes met je beslissing, MD Marga Dobma op 03.01.2011. 17:54 Hallo Elise, Sorry maar ik ben te laat met mijn antwoord, maar wij waren ook even weg vanwege de feestdagen. Ik hoop toch dat de kapster je een goed kapsel heeft aangemeten. Laat even horen, misschen kan ik dan nog wat meer vertellen. Marga Dobma Marga Dobma op 03.01.2011. 17:59 Hallo Kirby, Je kunt dat te weten komen door het artikel onder de titel: Kapsels en gezichtsvormen deel I te lezen. Of door een foto te sturen (haar naar achteren helemaal uit het gezicht) naar info@beautydiscover.nl met nogmaals je vraag. Ik zie het wel komen. Marga Dobma Marga Dobma op 03.01.2011. 18:00 Hoi, ik heb een ovale gezichtsvorm. Ik heb lang haar, tot ongeveer het midden van mijn rug. Ik heb krullen/slag. Ik heb heel dik haar, het pluist een beetje, maar het is heel onhandelbaar omdat het zo dik is. Ik wil echt iets anders met mijn haar, maar ik wil het wel deze lengte houden. Weet je misschien een leuke haarstijl voor mij? Liefs, Michelle Michelle op 09.06.2011. 21:28 Hallo, Ik heb een langwerpig gezicht en best lang haar... Ik zou graag een pony willen.. Maar de een zegt dat het wel staat, de ander zegt van niet.. Wat nu? Arna op 13.06.2011. 22:14 Hallo Michelle, Jij boft want als je een ovale gezichtsvorm hebt zullen wel alle modellen kapsels je mooi staan. Het enige waar je naar kunt kijken zijn extra mooi punten in je gezicht waar je dus de nadruk op kunt laten vallen. Deze zaken worden ook genoemd in de artikelen over gezichtsvormen en kapsels. Verder is het zo dat het haar niet hoeft te pluizen. Bewerk je haar (volg goed de gebruiksaanwijzing) een a twee maal per week met een haarmasker en het pluizen wordt zeker minder. In ieder geval veel succes, Marga Dobma Marga Dobma op 21.06.2011. 12:44 Hallo Arna, Door een pony lijkt je gezicht minder lang dus lijkt me heel geschikt voor jou! Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 21.06.2011. 14:56 hoi, ik vind dit hele goede tips. Complimenten! Gwen op 04.08.2011. 10:51

Nijssen Alda
Door

Nijssen Alda

op 06 Jul 2014

hallo, ik heb een klein rond gezicht en draag een bril, mijn haar is ingeplant naar voren mijn haar is dunner geworden door de leeftijd (66 jaar) er zit wat natuurlijke golving in ik heb heel veel draaiingen in mijn haar ik wil ze half lang laten groeien, heeft u een goede raad wat betreft het soort kapsel?

lotte
Door

lotte

op 27 Aug 2014

Beste, mijn gezicht is ovaal en rond. ik heb nooit problemen gehad met kapsels, tot ik 2.5 jaar geleden erge haaruitval heb gekregen. dit is een harde realiteit voot mij, ik ben maar 23 jaar.. ik ben nog altijd bezig met wat de dokters me maar geven. En ondertussen zijn ze ook grijs. wat ik wil weten us welk korte kapsel bij mij zou staan? m.v.g.

Parajumpers Jakke norge
Door

Parajumpers Jakke norge

op 01 Nov 2018

Parajumpers Jakke norge --

Reactie plaatsen