Gezichtsvormen en kapsels. Deel II
Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
13 min
4

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II

13 min
4

Gezichtsvormen en kapsels. Deel IIIn deel I heeft u kunnen lezen hoe u de vorm van een gezicht kunt bepalen.In dit artikel staan zowel de goede als verkeerd gekozen kapsels voor een ovaal, diamantvormig, vierkant en rond gezicht. In deel III worden de gezichtsvormen van het langwerpige, hartvormige en driehoekige gezicht behandeld.

Het ovale gezicht

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II2Als u een ovale gezichtsvorm heeft dan heeft u geluk. Want dat betekent dat u zowat alle soorten kapsels op allerlei manieren en in bijna alle lengtes en vormen kunt dragen.

Ofwel lang, kort, halflang u kunt het hebben. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden is op welk deel van uw gezicht u de nadruk wilt leggen. Het enige wat u niet zou moeten doen is een kapsel kiezen waarbij de haren in uw gezicht hangen of gekamd zijn. Want dit verbergt uw “ideale” mooie gezichtsvorm en dat zou jammer zijn. KORT HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II3Goed

Dit kapsel heeft enige lengte bovenop het hoofd nodig. Het is ook mooier om bijv. door middel van een pony het accent te leggen op de ogen. Dit model is het beste voor uw gezichtsvorm en heeft geen nadelig effect op de breedte van uw gezicht. Een alternatief is; een glad kapsel of kapsel zonder pony  zal ook heel mooi zijn.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II5verkeerd

Deze coupe verbergt uw gezicht en laat de hoekige kanten van deze gezichtsvorm zien door de lange rechte plukken haar. De korte haren bovenop suggereren een wat ronde vorm maar het feit dat het haar rondom in het gezicht valt legt de nadruk op de ogen en benadrukt een vierkantige vorm. Het model verliest daardoor de mooie ovale gezichtsvorm door dit  teveel aan haren in het gezicht.

HALF LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II6goed

Deze bobline op kinlengte met plukjes aan de zijkwicht en kloppen de proporties hier nu heel goed. Dat is het voordeel van een ovale gezichtsvorm.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II7verkeerd

anten is prima voor de ovale gezichtsvorm. Alhoewel deze stijl een ronde coupe heeft brengt het de onderste helft rond de kin weer in even

Dit model verbergt teveel uw ideale gezichtsvorm. En legt de nadruk ook teveel op het kapsel zelf. Een goede haarstijl moet de gezichtsvorm aanvullen (zoals een goede lijst om een schilderij) maar het gezicht niet verbergen.

LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II8goed

Dit is een soepel vallend kapsel tot over de schouders zonder plukjes in het gezicht. Het benadrukt de mooie ovale vorm alhoewel u zonder problemen ook wat

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II9verkeerd

plukjes in het gezicht kunt kammen. U kunt dit model ook zonder problemen dragen met een middenscheiding of de haren wat langer dragen boven op het hoofd.

Dit kapsel is prima als u alleen trends wil volgen. Door de plukjes haar lijkt het gezicht minder ovaal  waardoor  de gezichtsvorm ook niet de  ïdeale”ovaalvorm verliest.

Het diamantvormige gezicht

Bij een diamantvormige gezicht moet in verhouding van het voorhoofd en wangen een te smalle kin worden gecompenseerd. De brede wangen moeten juist smaller lijken en de te grote lengte moet door de haarstijl wat korter gemaakt worden.

De beste haarstijl voor deze gezichtsvorm is een stijl die de kinstreek wat breder laat lijken zoals bijv. een boblijn met de lengte op kin- of op shouders of een krullerig kapsel. Een coupe die wat smaller maakt in het gebied tussen de oren is ook prima.Een gecombineerde coupe van zowel glad haar als krullen zal het gezicht wat minder lang laten lijken.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II10

Haarstijlen die het beste niet gekozen kunnen worden voor deze gezichtsvorm zijn:

kapsels met veel haar bovenop zonder platte zijkanten.

Kapsels die vermeden moeten worden zijn kapsels zonder haar in de nek of ter hoogte van de kin.  Lange sprieten of haren in het gezicht kunt u het beste niet doen.

KORT HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II11goed

Dit kapsel heeft enige lengte bovenop het hoofd nodig. Het is ook mooier wat haar (bijv.door een pony) het accent te leggen op de ogen. Dit model is het beste voor uw gezichtsvorm. Het heeft geen nadelig effect op de breedte van het gezicht. Een alternatief is: geen lange haren of sprieten in het gezicht. 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II12verkeerd

Deze coupe verbergt uw gezicht en laat de hoekige kanten van deze gezichtsvorm zien door de lange rechte plukken haar. De korte haren bovenop suggereren een wat ronde vorm maar het feit dat het haar rondom in het gezicht valt legt het accent op de ogen en benadrukt juist de vierkantige vorm. Het model verliest daardoor een mooie ovale gezichtsvorm.

HALF LANG HAAR 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II13goed

Deze stijl is perfect met haar dat op de juiste lengte is geknipt. De pony laat het gezicht minder lang lijken terwijl het schouderlange sprieterige haar het gezicht hoekigere maakt. Dit kapsel laat het gezicht breder maar niet langer  lijken. Dit kapsel is geschikt voor allerlei haarsoorten en het kan in laagjes gekipt worden. 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II14verkeerd

Dit model verbergt teveel van deze een ideale gezichtsvorm. Het legt ook teveel nadruk op het kapsel. Een goede haarstijl moet de gezichtsvorm aanvullen (als de lijst om een schilderij) maar niet het gezicht zelf verbergen.

LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II15goed

Dit is een soepel vallend kapsel tot over de schouders zonder plukjes in het gezicht. Het benadrukt een mooie ovale vorm alhoewel u zonder problemen ook wat plukjes in het gezicht kunt kammen (bijv. door een pony). U kunt dit model ook zonder problemen dragen met een middenscheiding of de haren boven op het hoofd wat langer laten worden. 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II16verkeerd

Dit model verbergt teveel een ideale gezichtsvorm. Het laat het gehele gezicht vrij. Dit kapsel vestigd de aandacht op  de smalle kin.  Bovendien laat het teveel van het gezicht zien op het wangen gebied. Doordat het gezicht geheel vrij is lijkt het ook langer.

Het vierkante gezicht

Het voornaamste probleem bij een vierkante gezichtvorm  is het verzachten van de (vaak te) sterke kaaklijn.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II17

Welke haarstijlen zijn het meeste geschikt voor uw gezichtsvorm?

Soepel vallend haar in uw gezicht zorgt voor het verzachten van uw kaaklijn, en lange okken naar een kant gedragen zal er optisch voor zorgen dat de hoekige kanten van deze gezichtvorm wat verzacht zullen worden. Kort of halflang haar zal u goed staan, vooral bijv.  een rondgeknipt kapsel met uitgewaaierde punten zoals nu heel modern is. Ook een coupe met langere lokken bovenop het hoofd is heel geschikt voor uw vorm van gezicht.

Haarstijlen die u beter kunt vermijden zijn:

Kapsels in bobstijl. Zeker als uw haar vrij stijl is. Vooral een kapsel met een lengte tot de kin met recht naar beneden vallende haren. Dit zal uw hoekige kaaklijn juist accentueren. Ook een pony met stijl naar beneden vallend haar zal u absoluut niet flatteren.

KORT HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II18                                                                                                          Gezichtsvormen en kapsels. Deel II19

goed verkeerd

Deze mooie bolle boblijn is een prima coupe  voor deze gezichtsvorm. De in het gezicht vallende zijkanten verzachten de kaaklijn.En ook de opzij gekampde pony is ideaal om de hoekigheid van deze vorm wat af te zwakken. De ovale vorm van dit kapsel is werkelijk een itstekende keuze voor deze gezichtsvorm. Ook korte kapsels met een naar een kant vallende pony en wat krullen of slagen zijn prima.

Een totaal verkeerde coupe voor deze

vorm van gezicht. Dit kapsel laat u op een prima manier zien welke

haarstijl vermeden zou moeten worden.

Ten  eerste; op de kruin is dit kapsel te vierkantig.

Ten tweede; geven de kort geknipte

zijkanten nog eens een extra accent en benadrukken zo de vierkantige kaaklijn. Al met al een totaal verkeerde coupe

HALF LANG HAAR

 

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II20                                                                                                Gezichtsvormen en kapsels. Deel II21

goed verkeerd

Dit kapsel heeft alle componenten om de hoekige kanten van deze gezichtsvorm te verzachten. De zijkanten vallen mooi in het gezicht en verdoezelen op deze manier de vierkantige vorm. De naar beide kanten vallende pony schept een

diagonale lijn waardoor de vierkantige vorm afgezwakt wordt. Zowel de naar beide zijden gekamde pony als de lengte in de nek suggereren een nieuwe vorm. Een kapsel met wat meer krullen maar in dezelfde stijl als dit voorbeeld is natuurlijk ook fantastisch.

 

Dit kapsel is helemaal verkeerd voor deze gezichtsvorm. Door de vierkantige coupe lijkt de gezichtsvorm nog hoekiger. Door de recht naar beneden vallende pony lijkt de lengte van het gezicht nog korter terwijl het haar op kinlengte, juist de nadruk legt op de hoekige kaaklijn. Ook het middengedeel-

te wekt de schijn alles nog hoekiger te maken. Dus een absoluut verkeerde coupe

LANG HAAR

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II22                                                                                                   Gezichtsvormen en kapsels. Deel II23

 

goed verkeerd

 

Dit krullende kapsel met een naar een kant vallende pony staat prima bij een vierkante gezichtsvorm. De lange losse krullen zorgen ervoor dat het gezicht de oogstreek mooi open lanten en ook de naar een kant

gedragen pony zorgt ervoor dat het gezicht ronder en dus minder hoekig lijkt.

 

 

Deze coupe is heel zwaar en compact en is daardoor geen goed  kapsel voor deze vorm van gezicht. De zware pony suggereert een hele hoekige vorm ook nog eens extra geaccentueerd door de rechte lange zijkanten die rond het gezicht vallen. Juist hier is een minder zware en naar een kant vallende pony noodzakelijk. Absoluut een verkeerde keus voor deze gezichtsvorm dus.

 

Het ronde gezicht

Bij deze gezichtsvorm moet zowel meer lengte als breedte door het kapsel worden gesuggereerd.

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II24
Aanbevolen haarstijl:

Een hoog opgewerkte kapsel, met veel haar op de kruin laat het gezicht kleiner lijken, terwijl ’n kortgeknipt kapsels tot oorlengte of langer, niet te breed uitstaand, het gezicht langer laat lijken. Juist door een wat langer middeldeel lijkt het gezicht korter.

Het mooiste voor deze gezichtsvorm is juist gèèn haren in het gezicht, dus geen pony.  daardoor wordt de aandacht gevestigd op het neus gebied.

Door deze styling lijkt het gezicht wat ovaler van vorm. Als er al een pony wordt gedragen is het het beste deze naar een kant te laten vallen.

Als je een flinke dikke pony hebt dan moet het haar vol en dik op de kruin gedragen worden. Het beste voor deze vorm van gezicht zijn dus de korte kapsels.

Verkeerde kapsels: Kapsels die volume aan de zijkanten van het gezicht hebben bijv. de een korte stijl bobstijl tot op de kin. Volumineuze zijkanten en een zware pony zullen het gezicht juist korter laten lijken en daarom is het beter deze haarstijl te vermijden.

Kort haar

Gezichtsvormen en kapsels. Deel II25                                                                                                                               Gezichtsvormen en kapsels. Deel II26

 

goed verkeerd
Dit kapsel laat het gezicht langer lijken dan het is. Mensen met deze gezichtsvorm zouden een kapsel moeten nemen dat juist hoogte creëert en geen breedte en dat is juist wat dit kapsel heel goed maakt voor deze gezichtsvorm. Gezichtsvormen en kapsels. Deel II27

HALF LANG HAAR

 

Dit kapsel laat het gezicht nog ronder en breder lijken dan het is. De massieve pony laat het gezicht ook korter lijken terwijl de uitwaaierende zijpartijen het gezicht breder maken. Dit is een goed voorbeeld van een verkeerd kapse voor deze gezichtsvorm. Gezichtsvormen en kapsels. Deel II28

 

Goed Verkeerd

Dit kapsel suggereert een meer ovale gezichtsvorm. De achter het oor gedragen zijkanten laten het gezicht langer lijken, terwijl het ontbreken van een pony meer van het voorhoofd laat zien en daardoor meer lengte creëert. Door het haar aan beide kanten te dragen lijkt het gezicht langer in plaats van breder. Vandaar dat dit een hele goede coupe voor deze gezichtsvorm is.
Gezichtsvormen en kapsels. Deel II29LANG HAAR
Dit kapsel laat het gezicht nog breder en ronder lijken dan het is. Door de pony lijkt het gezicht ook korter terwijl het naar buiten vallende onderste deel, op kinhoogte, het gezicht ook nog eens breder en ronder laat lijken dan het zou wie zo al is.Gezichtsvormen en kapsels. Deel II30
Goed Verkeerd
Dit is een prima haarstijl voor het ronde gezicht. De middenscheiding deelt het gezicht in tweeën wat lengte creëert en omdat er geen pony is lijkt het gezicht ook niet breder. Iets of wat stijler haar is wat meer trendy maar u ziet zelf dat het beter is te kijken naar wat het beste bij u past dan dat u altijd de laatste mode volgt
U ziet hier zelf hoe een ronde coupe juist de ronde gezichtsvorm accentueert. Alhoewel er juist wat meer volume op de kruin gecreeërt wordt door de brede en krullige zijpartijen lijkt het gezicht korter en daardoor nog ronder. De pony ziet er op het eerste gezicht leuk uit maar niet voor deze gezichtsvorm.

Zoals in de inleiding is aangekondigd staan in deel III van deze serie artikelen de laatste

drie gezichtsvormen beschreven nl.:

Het langwerpige, hartvormige en driehoekige gezicht.

Hieronder staan 2 afbeeldingen van kapsels voor een langwerpig gezicht. Als antwoord op een vraag die gesteld is onder dit artikel:

Veel kijkplezier !

Reacties
Categorieën