Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Het corrigeren van de vorm van de lippen

3 min
0

Het corrigeren van de vorm van de lippenNiet iedereen is tevreden met haar mond. De een vindt de lippen te dun, de ander te dik. Weer een ander heeft misschien wel een mond die een beetje scheef is. Bij de ouderen onder ons loopt de lippenstift nogal eens gauw uit in de rimpeltjes rondom de mond.

Hieronder volgen een aantal adviezen passend bij de vorm van uw lippen om van een mond een  “perfecte” mond te maken.  Benodigdheden:

Foundation

Losse gezichtspoeder

Lippenpenseel (zie afbeelding bij de intro)

Lippenstift

Lipgloss

Het corrigeren van de vorm van de lippen2

Te smalle/dunne lippen

Het corrigeren van de vorm van de lippen3

1.
Zet met een lippenpotlood of een zgn. lipliner een lijntje precies over de uiterste randen van uw lippen (zie de linkse tekening). Wees voorzichtig dat u niet te ver over uw natuurlijke lippencontour heen gaat. Dat ziet er namelijk heel onnatuurlijk uit.
2.
Gebruik vervolgens een lippenpenseel. Kleur daarna de lippen met lippenstift  helemaal tot in de uiterste hoekjes van uw lippen in. Weest u vooral voorzichtig met donkere of felle kleuren die kunnen uw, van natuurlijk dunne lippen, te veel laten opvallen. Door lipgloss aan te brengen lijken uw lippen ook wat groter.

Te volle/dikke lippen

Het corrigeren van de vorm van de lippen4

1.
Breng met een lipliner een lijntje aan net binnen de natuurlijke lippen. Het is natuurlijk ook mogelijk om helemaal geen liplijn te gebruiken.
2.
Vul daarna binnen de contourlijn de kleur in aan met een lippenpenseel.
Wees voorzichtig met lipgloss of te spetterende kleuren want daardoor lijken uw lippen juist groter. Natuurlijke, zachte kleuren zijn voor uw lippen het mooiste.

Lippen die niet gelijk gevormd zijn

Het corrigeren van de vorm van de lippen5

1.
Breng bij de lip die niet hetzelfde van vorm is de liplijn net aan boven uw natuurlijke vorm van de lippen.
2.
Breng op “goed gevormd lip een liplijn aan net net of op net binnen de natuurlijke vorm van de lippen
3.
Gebruik een lippenpenseel en vul de kleur in precies binnen de omkadering.

Oudere lippen

Het corrigeren van de vorm van de lippen6

1.
Begin met het aanbrengen van een laagje foundation over de hele lippen
2.
Breng daarna een liplijntje aan. Als dat niet goed vanwege de rimpeltjes trek dan uw lippen strak met uw andere hand zodat het wat beter gaat
3.
Breng de lippenstift aan met een lippenpenseel en vloei deze daarna af met een tissue.
4.
Wees voorzichtig met tè glanzende of tè zachte (crèmige) lippenstift want deze loopt  heel vlug in de rimpeltjes zitten.
5.

Het is beter een zgn. longstay lippenstift/crème te gebruiken. Laat deze goed drogen en breng daarna met daarna met de bijgeleverde cremige stif de “crème” eroverheen aan. Deze zorgt voor een zeer lange houdbaarheid van de lippenstift die daarna niet meer uitloopt of afgeeft. Er zijn ook zgn. lipcoats in de vakhandel te verkrijgen.

Deze dienen ook om de lippenstift niet te laten uitlopen. Het nadeel hiervan is dat ze vooral op wat schrale lippen wat prikken i.v.m. de alcohol die hier vaak inzit.

Naar beneden hangende liphoeken

Het corrigeren van de vorm van de lippen7
1.
Begin met het opbrengen van een liplijntje op de onderste lip. En trek dit lijntje bij de mondhoeken iets door naar boven (zie de tekening).
2.
Omlijn de bovenste lipcontour eveneens met een lijntje en trek dat door naar het punt waar het lijntje om de onderlip eindigt.
3.
Vul de gehele lippen d.m.v. uw lippenpenseel en lippenstift.  Vult ook de plekjes bij de mondhoeken vluchtig in met lippenstift.

Lippen die niet dezelfde kleur hebben

Het corrigeren van de vorm van de lippen8

1.
Breng foundation aan over de gehele lippen. Vloei deze af met een tissue. Breng hierna wat losse poeder (huidskleur) aan over de hele lippen.
2.
Gebruik een liplijn of een longstay lippenstift  in de kleur die het dichts uw eigen lippenkleur benaderd. Daarna vult u de gehele lippen op met dezelfde liplijner zodat deze kleur beter houdt.
3.
Hieroverheen brengt u met uw lippenpenseel de lippenstift aan. U kunt hierover heen heel goed een heldere of gekleurde lipgloss aan brengen als u dat wilt

Reacties
Categorieën