Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
0

Hoe blijft haar en hoofdhuid gezond

1 min
0

Hoe blijft haar en hoofdhuid gezondDoor gezond te eten en te leven kunt u haar en hoofdhuid gezond houden. Gezonde voeding wil zeggen: veel vers fruit en verse groenten, verse vis en vlees en veel drinken vooral water. Maar er is nog meer wat u kunt doen.
Haren hebben het meest te lijden onder bloedarmoede (anemie). Dus zorg ervoor dat er genoeg ijzer in uw voedsel voorkomt. Als u te weinig vlees, eieren, noten, granen en bonen eet kunt u op den duur bloedarmoede gaan ontwikkelen. Ook vrouwen die heftig menstrueren waarbij veel bloedverlies optreedt kunnen daardoor ook bloedarmoede gaan ontwikkelen. Door het eten van veel vers fruit en verse groeten zorgt u ervoor dat het ijzer goed in het lichaam wordt opgenomen. Door uw haren regelmatig te laten bijknippen en de haren goed te wassen (niet met te warm water en vergeet vooral niet het haar goed uit te spoelen) zorgt u ervoor dat de hoofdhuid en haren in een goede conditie blijven.

Hoe blijft haar en hoofdhuid gezond 2Het regelmatig laten knippen van het haar laat het niet sneller groeien, zoals wel door sommigen wordt beweerd.

Hoofdhuid en haren kunnen best tegen een stootje  maar permanentvloeistoffen, haarverf, het bleken van het haar en te hardhandige massages kunnen de haren wel degelijk beschadigen.

Sommige mensen kunnen ook nog allergisch reageren op blekende stoffen, kleurstoffen, permanent vloeistoffen en als reactie hierop kan de hoofdhuid rood en opgezwollen worden.

De beste remedie tegen dergelijke allergische reacties is het testen van een stof, uiteraard vóór het gebruik, op uw arm, om precies te zijn aan de binnenkant van de arm in de plooi van uw elleboog. Als daar dan een rode plek of een jeukerig gevoel ontstaat zou u deze stof zeker niet op uw hoofdhuid of haar moeten gebruiken.

Vaak worden de haren gebleekt door middel van waterstof peroxide. Als u dat frequent toepast gaan uw haren op den duur breken. De haren krijgen daardoor gespleten punten en worden dunner zodat dit soort agressieve middelen beter niet gebruikt kunnen worden.

Reacties
Categorieën