Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
16 min
1

Tips en trucs op het gebied van beauty en kleding

16 min
1

Er zijn talloze tips en trucs op beauty gebied. Het is natuurlijk voor iedereen handig zo’n lijst bij de hand te hebben.

Omdat ook u over uw eigen handige tips beschikt wil ik u hierbij dan ook van harte uitnodigen deze lijst met uw eigen ervaringen aan te vullen.

HEEFT U ZELF EEN TIP OF TRUC op het gebied van uiterlijke verzorging of kleding? Vul dan onderaan dit artikel uw reactie in en ook uw tip wordt bij het artikel geplaatst. De andere lezers en ook ondergetekende danken u er voor!

Haren; tips en trucs

Glanzend haar

Uw haar een keer per week wassen met bier. Goed uitspoelen en als laatste behandelen met een goede conditioner.

Wetlook
Breng ’n wetgel op uw haar. Maar het gaat ook heel goed door een flinke scheut Coca Cola te mengen met water en dit op uw haar te sprayen. Drogen en klaar is kees.

Fijn haar
Heeft u heel fijn haar en wilt u wat meer volume? Ga dan als volgt te werk: Breng wat volumeschuim met knedende bewegingen op het nog vochtige haar. Föhn het haar tegen de gewenste richting in of doe dat met een losse borstel. Daardoor zorgt u ervoor dat het haar bij de inzet meer volume krijgt maar het kapsel valt toch zeer natuurlijk. Om dit het beste te doen kunt u een haarföhn met volume opzetstuk gebruiken. Om nog meer volume te krijgen kunt u het haar nog eens extra touperen.

Tegen dof haar is heel goed het volgende recept te gebruiken:
Pas op voor de ogen! Meng het sap van twee citroenen (eerst door een filtertje) met een halve liter lauw water en gebruik dat als laatste spoelwater voor het haar nadat je ze gewassen hebt.

Algemene haartips:
Als je de ronde borstel in het haar eerst droog föhnt met warme lucht, laat de borstel dan even zitten tot de haren zijn afgekoeld. Zo houdt de krul langer en wordt het haar gespaard.

Pas iedere week een haarmasker toe. Maar neem wel een product dat is afgestemd op uw haarproblemen.

Een grondige borstelbeurt van minstens 50 streken per keer maakt je haar glad en glanzend.

Als u wilt zorgen dat uw scheiding in uw haar beter blijft zitten kunt u het volgende doen: Trek de scheiding al voordat u de haren föhnt en fixeer dat als het ware al met wat warme lucht. Als u uw haren föhnt is het heel belangrijk dit te doen vanaf de haarinplant naar de punten toe. Hierdoor blijven de haren mooi en glanzend.

Krulhaar

heeft nog meer verzorging nodig dan glad haar. Gebruik daarom een vochtinbrengende shampoo en breng na het wassen van het haar een Conditioner op. Dit verzorgt het haar en laat de krullen goed doorkammen. Tip: Wilt u het haar nog beter laten krullen, breng dan een speciale Vitalizer op bijv. Be Curly van Aveda.

Dode punten

Heeft u erg droog haar met veel dode punten? Behandel het haar met extra zorg. Dat wil zeggen: nat kammen, liefst niet blonderen of ontkrullen. En wilt u een permanentje laat hier dan altijd, door de keuze van de soort permanent rekening mee houden.
Tip:
Breng na het wassen van het haar een conditioner op (speciaal voor deze haarsoort). Deze zorgt ervoor dat het haar zich herstelt en laat het weer glanzen. Hiervoor zijn er ook speciale haarkuren die aminozuren bevatten (voor groei en herstel) en Ceramide voor herstel van de elasticiteit. Het is aan te bevelen een of tweemaal per week een kuur op te brengen op vochtig haar en na het intrekken (zie gebruiksaanwijzing) uitspoelen met heel lauw, bijna koud water.

Kroeshaar

Heeft u gewoon eens zin om uw haar helemaal glad te maken? Dan kunt u bijv. de haar gladmaker ES 2 van het merk Braun gebruiken met de  ionen technologie. De gladmaker brengt negatieve geladen deeltjes over op het haar en neutraliseert daarmee de positieve ionen (positieve elektrisch geladen deeltjes) die het haar een lading geven. Het effect hiervan: een perfect gladde look !

Hormonale veranderingen
Verandering in de hormoonhuishouding (bijv. door stress, zwangerschap, overgang) of door een streng dieet kunnen de haargroei sterk beïnvloeden.

Stimuleren van de haargroei
Shampoos met etherische oliën, en Aminozuren kunnen de haargroei weer stimuleren.

Statisch haar
We kennen het allemaal wel eens. Ons haar is statisch bijv. door contact met wol van onze kleding. Het plakt tegen de kam en de borstel. Maar daar kunt u wat tegen doen.
Neem een bolletje van uw haar verzorgingsserum (een klein bolletje ter grootte van een noot) is al genoeg. Wrijf het uiteen op de handen en strijk het over uw haren. Maar ook een styling pack of mousse kan helpen.
De kapper neemt in zo’n geval zijn/haar toevlucht tot de professionele gladmaker. Bijv. de Lissima van het merk Calor. Maar het gaat ook erg goed als u voor het borstelen wat haarlak in de haarborstel gesprayd en daarna de haren goed doorborstelt.

Highlights

Masseer een beetje citroensap in uw blonde haar en de zon geeft u sneller natuurlijke highlights.
Maar let op: citroensap droogt het haar uit, dus laat het er niet te lang inzitten. Spoel na een uurtje zonnen uw haar weer goed uit en verzorg het aan het eind van de dag met een goede conditioner of haarmasker.

Gezichtsvorm en kapsel

Een rond gezicht lijkt langer door lang haar. Een lange gezichtsvorm lijkt voller en daarom mooier als het haar een maximale lengte heeft tot de kin.
Een hoekige gezichtsvorm ziet er vrouwelijker en dus zachter uit als de haren grove krullen of slagen heeft.
Een heel hoog voorhoofd  kan door een pony goed gecamoufleerd worden.

Geverfd haar
Geverfd haar verbleekt heel vlug. Gebruik daarom na het verven altijd een shampoo, speciaal geschikt voor geverfd haar, dan blijft de kleur veel langer mooi

Bevalt je nieuwe haarkleur toch eigenlijk niet?
Was dan je haar iedere dag met een anti-roos shampoo. Dat zorgt dat de kleur er zo snel mogelijk weer uit gaat.

Dun haar
Het haar op een rafelige manier knippen geeft het haar meer volume en pit. Deze wijze van knippen is daardoor heel geschikt bij dun haar.

Fijn haar kunt u het beter geen kleurspoeling geven. Dat maakt de haren nog dunner. Wat je beter wel kunt doen is een voedende spray op het haardoen waardoor het haar ook beter te kammen is.

Na het wassen van het haar
Na het wassen van het haar is het ’t beste het haar in te pakken in een handdoek en deze er enige minuten omheen te laten zitten. Want meteen droogrossen met de handdoek maakt je haar kapot

Statisch geladen haar
Gebruik hier tegen een vochtigheidskuurtje die je na iedere wasbeurt op het haar moet doen.

Een noodoplossing die wèl meteen helpt:
Doe wat van je (moet wel een niet te dikke structuur hebben!) vochtinbrengende dagcrème op je handen, smeer het over je beide handpalmen uit en doe dit op je haren. Het helpt direct.

Gespleten haarpunten
Hier is eigenlijk geen andere remedie dan de kapper te laten bijpunten. Dat hoeft maar een heel klein stukje van de lengte te zijn.
Om gespleten haarpunten wat te beschermen en er daardoor toch ook beter uit te zien kunt u het beste wat haargel op de haarpunten doen daardoor kleven de puntjes tijdelijk wat tegen elkaar en dan ziet het geheel er niet zo pluizig uit.

Nagels

Korte nagels kun je het beste lakken een nagellak in een heldere pasteltint. Daardoor lijken nagels langer.

Heeft u brede nagels gebruik dan een donkere nagellak en lak de nagel niet helemaal tot te zijkanten. Daardoor lijken de nagels smaller

Voordat u uw nagels gaat knippen (trouwens het is altijd beter de nagels af te vijlen!) laat ze eerst in een warm badje weken. Dan splijten de nagels niet

Doe een theelepel citroensap en een theelepel olijfolie in een nagelbadje dan worden de nagels heel mooi zacht.

Vervelende “looks”m.b.t. huid en ogen

Doffe huid
leg schijfjes komkommer op uw gezicht. Plens na een paar minuten flink wat fris water in uw gezicht en de huid knapt zienderogen op.

Vale teint
Wrijf zachtjes met een ijsblokje over uw gezicht. Het ijs brengt de doorbloeding goed op gang en geeft weer roze wangen.

Gezwollen ogen
Leg een tissue over je ogen en leg hierop gedurende een minuut de bolle kant van ijskoude koffielepeltjes die in de vriezer hebben gelegen.

Wallen onder de ogen

Als deze wallen veroorzaakt worden door vocht kunt u onderstaande oplossingen proberen. Want als de wallen veroorzaakt worden door vetweefsel kan alleen een operatie een oplossing bieden.

Een theelepeltje in de vriezer leggen en vervolgens met de holle kant tegen de wallen aan houden. /Veel water drinken, als u te weinig drinkt is de doorbloeding minder en wordt het vocht minder snel opgeruimd door het lichaam. /Gezond eten, met veel groeten en fruit helpt ook. /Uiercreme of aambeienzalf help ook prima./U kunt er ook komkommer schijfjes op leggen.

Als al deze bovenstaande tips niet werkent kunt u proberen de wallen te camoufleren d.m.v. een camouflagestick. Zie hiervoor ook een eerder door de webmaster geschreven artikel over dit onderwerp !

Rode ogen
Rode ogen (na een feestje of van vermoeidheid) lijken wat meer helder als u boven uw iris, dat is  het ringvormig gepigmenteerde (gekleurde rondje) in het oog, een witte ogenschaduw aanbrengt en ook een wit lijntje zet op de binnenrand (dus in de slijmhuid) van de ogen.
Nog een tip:
Dompel wattenschijfjes in ijswater en leg die op uw ogen. Neem een paar keer nieuwe ijskoude wattenschrijfjes. 

Kledingtips

Hoe kunt u slanker lijken dan u bent?
Daar is de huidige mode geknipt voor, want hiervoor kunt het het beste kleding dragen met een diep decolleté.

Slanke taille beter laten uitkomen
Zorg dan dat het accent van uw kleding op uw taille valt (bijv. door een riem of centuur).

Groter lijken
Draag dan schoenen in dezelfde kleur als uw broek of rok. Draag een blouse of top met dwars streeppatroon.

Kleiner lijken

Draag geen kleding met te kleine patronen.

Platter buikje
Doe gedurende  15  minuten, eenmaal   per dag, de volgende buikspieroefeningen:

Rechte buikspieren

Ga op uw rug liggen met ene knie gebogen en een been gestrekt. Til uw bovenlichaam van de grond en buig dan uw been weer, tot net boven de vloer. Herhaal deze oefening vijftien keer per been.

Dwarse buikspieren

Lig op de grond, trek uw benen op, in een hoek, tot uw knieën op heuphoogte zijn. Til uw bovenlichaam van de grond en hou dit tien tellen vast, zak dan langzaam terug. Doe dit vijftien keer.

Schuine buikspieren

Ga op uw rug liggen, benen plat op de grond. Zet uw handen achter uw hoofd en til uw bovenlichaam op. Draai uw rechterelleboog richting linkerknie. Zak langzaam terug zonder helemaal plat op de grond te gaan liggen en ga met juw linkerelleboog naar uw rechterknie. Herhaal deze oefening vijftien keer.

Make-up tips en trucs

Eyeliner:
Om de ogen groter  te laten lijken gebruik een zilveren, gouden of witte kleur eyeliner.
Voor het maken van de zgn. smokey eyes, gebruik een kohlpotlood.

Nadat u de lijntjes om te ogen hebt getrokken moet u deze met uw vingers of kwastje uitvegen (naar boven en naar de buitenkant van uw ogen) voor een mysterieus effect. U kunt, nadat u het lijntje hebt getrokken, met uw vingers of een kwastje de kohl uitsmeren voor een “smokey” effect.  Dit aanbrengen kunt u het beste doen voordat u de oogschaduw aanbrengt.
Een kohlpotlood is ook erg makkelijk als u nog niet zo bedreven bent in het zetten van een perfecte eyeline. Want met een kohlpotlood kunt u heel makkelijk de ooglijntjes vervagen, of het lijntje dikker of dunner maken. Bovendien is deze substanties veel makkelijker te verwijderen dan bijv. met vloeibare eyeliner.
Een perfect, strak, dun lijntje is alleen te verwezenlijken met een vloeibare eyeliner.
Als u de eyeliner opbrengt nà de oogschaduw zal de lijn harder, dikker en daardoor duidelijker te zien zijn.

Wenkbrauwen

– Vaseline brengt uw wenkbrauwen in model en geeft ze glans.
– Als u wat haarlak op een klein kammetje of borsteltje spuit en hiermee de wenkbrauwen mooi in model kamt.

Mooie volle wenkbrauwen is de trend van tegenwoordig. Daarom moet u alleen  maar epileren als de wenkbrauwen te breed zijn of als er haartjes onder de strakke lijn aan de onderkant van de wenkbrauwen groeien. Let op alleen de wenkbrauwen epileren aan de onderkant anders gaat het hele model.

Als aan de onderkant geen haartjes zitten lijken bovendien de ogen groter dus lijken ze meer open.

Epileer de wenkbrauwen afwisselend rechts en links. Dan worden de
wenkbrauwen precies gelijk. Bekijk ze steeds nauwkeurig. Pauseer tussendoor
steeds eventjes. Daarna kunt u namelijk veel beter beoordelen wat en waar u nog
wat moet bij-epileren.

Te licht gekleurde wenkbrauwen

kunt u altijd bijkleuren door middel van een
wenkbrauwenpotlood of (heel handig) wenkbrauwen poeder met sjablonen (zie
het artikel onder deze link.

Het is altijd het mooiste als de kleur van de wenkbrauwen zo dicht mogelijk ligt bij
de kleur van de haren. Maak ze in ieder geval nooit te donker. Dan komen er
alleen wenkbrauwen de kamer in!

Camouflagecrème of camouflagestift
Vloeibare camouflagecrème is het beste middel om aan te brengen als u uw kringen onder de ogen wilt camoufleren. Een camouflagecrème valt minder op omdat de laag dunner en en daardoor flexibeler is.

Foundation

Breng foundation op als u te wit ziet of te wit van kleur bent, of er wat ziek uitziet. Maar kies de goede kleur foundation. Hooguit een tint donkerder dan uw natuurlijke huidskleur.

Heeft u een mooie, gladde huid zonder probleemgebieden is een foundation helemaal niet nodig. Eventueel alleen wat poeder is voldoende om de huid een matte uitstraling te geven als u dat mooi vindt.
Bij het kopen van make-up, gezichtspoeder, camouflage product enz. moet u altijd een kleur kiezen die het dichtste ligt bij uw natuurlijke huidskleur

Als u de foundation opbrengt door middel van een vochtig nat uitgeknepen sponsje ziet de foundation er het natuurlijkste en daardoor het mooiste uit.

Houd de sponsjes, kwastjes e.d. waarmee u make-up opbrengt altijd netjes schoon. Want anders kunt u daardoor comedonen (zwarte puntjes) en andere problemen krijgen met uw huid

Let er bij de aankoop van poeder, foundation e.d. altijd op welk huidtype u heeft.
Want bijv. een droge, vochtarme huid waarop u een product voor die bestemd is voor een vette huid doet ontrekt alle vocht uit uw toch al droge huid!

Gezichtspoeder houdt heel lang als deze met een poederdonsje van schuimstof op het gezicht gedipt wordt. De poeder verdwijnt het snelste als deze wordt opgebracht met een zgn. poederkwast.

Mascara

Door gebruik van mascara lijken uw ogen meer open. Dus gebruik het overvloedig, desnoods meerdere lagen over elkaar.
Zorg dat u een oude mascararoller (met eye make-up remover “uitgewassen”) in de buurt hebt.

Als er teveel mascara en/of korreltjes op het borsteltje zitten haal die er dan met een tissue of oude mascararoller af.

Breng de mascara altijd op vanaf de basis (oogleden) naar de punten van de wimpers.
Rol de borstel tijdens het opbrengen net als de haarföhn naar boven. Dan krullen de wimpers meteen mee in de goede richting.
Het mooiste is zwarte mascara voor alle kleuren haartypen behalve de licht blonde/grijze haartypen. Deze 2 laatsten kunnen voor het mooiste effect beter overdag bruin/zwart of donkergrijs en ‘s avonds zwart gebruiken.
Blauwe mascara geeft aan blauwe ogen een extra accent zoals paars aan bruine ogen een extra leuk accent geeft.

De populairste mascara in the USA is Maybelline Great Lash mascara.
Wimpers lijken langer als de mascara goed is opgebracht aan de basis (begin) van de wimpers.
Korte dunne borsteltjes werken het beste. Hiermee kunt u ook het gemakkelijkste in de ooghoeken komen.
Door mooi naar boven gekrulde wimpers lijken de ogen groter en schitteren ze meer. Gebruik daarom voor het opbrengen van mascara een wimperkrultang. Blaas die eerst even zo’n 3 tot 5 seconden warm met de haarföhn want dan krullen de haartjes beter en sneller. Maar voel er eerst even aan of het niet te heet is!
Het zigzag opbrengen van mascara zorgt voor minder korreltjes.
Gebruik een mascara primer dan houdt de mascara beter en langer. Breng een tweede laag al op voor de eerste droog is, ook dat zorgt voor minder korreltjes.
Buig de steel met borsteltje van uw nieuwe mascararoller iets naar binnen. Deze gebogen steel en borstel zorgt ervoor dat het opbrengen veel gemakkelijker gaat.
Wacht ongeveer 5 seconden voor u met een mascara kammetje of borsteltje de toch nog ontstane klontertjes weg borstelt.
Matteer de huid onder de ogen, bijv. met poeder of concealer(camouflagepoeder of stick). Want als het hier wat vettig is ontstaan er heel vlug vlekken.
Zijn er toch vlekjes ontstaan. Geen Nood! Doe op een wattentip wat foundation en ga hiermee voorzichtig en precies over de vlek. In een tel is het karwei gepiept.
Gooi uw uitgedroogde mascararoller niet meteen weg. Was het borsteltje goed uit en bewaar het. Daarmee kunt u op een prima manier de overtollige mascara uit uw wimpers borstelen.

Kleine ogen lijken groter als de mascara alleen wordt opgebracht op de bovenste wimpers.

Waterproof mascara zou u alleen moeten gebruiken bij het sporten, aan het strand, zwemmen e.d. Omdat deze alleen met een waterproof oogreinigingslotion te verwijderen is. En zelfs dan gaat dit moeilijk en laat vlug resten achter op de ogen.

Mond – Lippen

Te kleine lippen

Zet met een zacht potlood een lijntje precies over uw eigen liplcontour heen. Gebruik een lichte kleur en een gloss op het midden van uw onderlip. Gebruik geen donkere kleuren lipstick.

Te grote ofwel te dikke lippen
Verkleinen doet u met donkere, matte lipsticks. Teken een liplijntje binnen de rand van uw eigen lippen. Gebruik geen gloss.

Lippen die ongelijk van afmeting zijn
Gebruik twee lipstickkleuren waarbiju uw grootste (dikste) lip een iets donkerdere tint geeft ten opzichte van uw kleinste (dunste) lip.
U kunt uw bovenlip ook vergroten door met een wit potlood een dun lijntje langs het cupidoboogje (het halve maantje in je bovenlip) te tekenen.

Te brede mond
Breng foundation ook op uw lippen aan. Trek met een potlood een nieuwe liplijn en neem hiervoor niet een te felle kleur lipstick.

Hoe lijkt de mond voller
Breng na het aanbrengen van de lipstick wat lipgloss of gewone gloss aan op het midden van uw beide lippen.

Hoe blijft de lipstick goed zitten?
Gebruik een lippotlood op het buitenste randjes van uw lippen. Hierdoor loopt de lipstick minder snel uit.

Zachte lippen/lippen zonder velletjes
Scub de lippen met een speciale lippenscrub stift of breng wat dagcrème aan op een tandenborstel samen met wat zout. Hierdoor worden de dode huidcellentjes verwijdert en blijven de lippen lekker zacht en glad. Maar doe het wel voorzichtig want de lippenhuid is teer en vlug beschadigd.

Droge lippen
Gebruik een lippenbalsem. Bevochtig vooral de lippen niet met uw tong want daardoor wordt de lippenhuid steeds droger en en daardoor, bijv. in de herfst of winter, vlug schraal en ontstaan er velletjes.

Lippenstift

Hoe krijgen de lippen een natuurlijke uitstraling òf als u voor de eerste keer lipstick gebruikt ? Kies een kleur die aansluit bij de kleur van uw tandvlees

Welke kleur lipstick kan het beste worden gekozen
Zorg altijd dat die matched met de andere kleuren van bijv. uw oogschaduw.

Welke kleur lipstick kan het beste bij zware oogmake-up
Doe  vooral een rustige kleur, dus niet de felle kleur lipstick op

Hoe valt het accent op een mooie mond
Gebruik vooral geen zware oogmake-up

Opvallende lippen
Door het gebruik van glanzende lipsticks, of, zoals de huidige trend,  met lipgloss, vallen de lippen veel meer op dan een matte kleur lipstick.

Welke kleur lipstick bij een hele lichte huidskleur
Probeer tè harde of tè donkere kleuren te vermijden. Die geven namelijk een “harde” uitdrukking.

Om uw lippenstift heel lang houdbaar te maken moet u van te voren zeker geen lippenbalsem opdoen.U kunt uw lippen beter eerst poederen met gezichtspoeder dan houdt de lippenstift heel lang.

Lipgloss

U krijgt een bijzonder mooi “pruimenmondje” als u voordat u lippenstift en
gloss opbrengt de contouren van de lippen mooi trekt met een lippencontour potlood.

Ogenschaduw (poeder)

Oogschaduwpoeder houdt veel beter als u van te voren een speciale oogschaduw Fixeer product opbrengt. Dat is in iedere parfumeriezaak of drogisterij in verschillende prijsklassen en van verschillende merken te verkrijgen.

Breng eerst de oogschaduw op en dan pas de mascara. Anders blijft er oogschaduw op de wimpers achter en dat ziet er niet mooi uit.

Eyeliner

U krijgt een hele mooie dunne eyeliner als u hiervoor een oogliner pasta (vaste substantie) van een donkere kleur (zwart-bruin-donkerblauw) gebruikt en dit met een beetje water en een heel dun penseeltje mengt. Zoals u zou doen met schilderen.
U moet dan wel een pasta zonder glitter deeltjes gebruiken anders gaat dit niet goed.

Een eyeliner kan het beste worden opgebracht na het aanbrengen van de
oogschaduw en voor de mascara.

Tanden

Gebruik geen oranje tint lipstick òf laat uw tanden witter maken of bleken.  Kies voor blauwrode, roze of paarsachtige kleuren.

Borsten

Stevige borsten

Uw borsten worden steviger als u iedere morgen wat zgn. push-ups doet. Begin met 1 of 2 push-ups op handen en voeten. Voer dit aantal langzamerhand op tot u dit 12 maal achter elkaar kunt doen.

Reacties
Categorieën