Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
1 min
1

Waarom hebben mannen vaak een droge huid?

1 min
1
Waarom hebben mannen vaak een droge huidDroge lucht en veel baden of douchen kunnen de huid erg uitdrogen. Hieronder wordt verteld hoe u zich daartegen een goede manier kunt beschermen.

Veel baden of douchen droogt de huid uit
Wie veel in bad gaat of de douche gebruikt zal snel een hele droge huid krijgen. Uw huid zal u dit laten weten omdat die gespannen aanvoelt, dof is en soms zelfs gaat schilferen. In de eerste plaats zal u de temperatuur van het water wat kunnen verminderen. Daarna moet u zich zachtjes afdrogen en een bodylotion of vochtigheidscrème gebruiken. Die trekt namelijk beter in de huid als die nog wat vochtig is.Als u al gebruik maakt van een stuk zeep houdt u dan het volgende in de gaten:
De meeste zepen bevatten logen. Daarmee kunt u zich goed schoon krijgen maar irriteert de huid. Vooral een toch al droge huid zal Waarom hebben mannen vaak een droge huid3hier niet erg „dankbaar“op reageren. Zepen die vetten bevatten (bijv. Met Lanoline of Kokusnoot olie ) zullen niet zo goed reinigen maar verzorgen de droge huid wel met het toegevoegde vet. In ieder geval als u niet echt vuil bent, en wie is dat tegenwoordig nog echt, heeft helemaal geen zeep nodig.

Droge lucht en te vaak douchen zal de huid ook heel erg droog maken. Een te droge lucht in huis kan aan de huid ook het zo belangrijke vocht onttrekken. Een luchtbevochtiger, regelmatig luchten van de kamers en groene planten zullen dit verschijnsel goed tegengaan.

Reacties
Categorieën