Waarom hebben mannen vaak een droge huid?
03 januari 2008 

Waarom hebben mannen vaak een droge huid?

Waarom hebben mannen vaak een droge huidDroge lucht en veel baden of douchen kunnen de huid erg uitdrogen. Hieronder wordt verteld hoe u zich daartegen een goede manier kunt beschermen.

Veel baden of douchen droogt de huid uit
Wie veel in bad gaat of de douche gebruikt zal snel een hele droge huid krijgen. Uw huid zal u dit laten weten omdat die gespannen aanvoelt, dof is en soms zelfs gaat schilferen. In de eerste plaats zal u de temperatuur van het water wat kunnen verminderen. Daarna moet u zich zachtjes afdrogen en een bodylotion of vochtigheidscrème gebruiken. Die trekt namelijk beter in de huid als die nog wat vochtig is.Als u al gebruik maakt van een stuk zeep houdt u dan het volgende in de gaten:
De meeste zepen bevatten logen. Daarmee kunt u zich goed schoon krijgen maar irriteert de huid. Vooral een toch al droge huid zal Waarom hebben mannen vaak een droge huid3hier niet erg „dankbaar“op reageren. Zepen die vetten bevatten (bijv. Met Lanoline of Kokusnoot olie ) zullen niet zo goed reinigen maar verzorgen de droge huid wel met het toegevoegde vet. In ieder geval als u niet echt vuil bent, en wie is dat tegenwoordig nog echt, heeft helemaal geen zeep nodig.

Droge lucht en te vaak douchen zal de huid ook heel erg droog maken. Een te droge lucht in huis kan aan de huid ook het zo belangrijke vocht onttrekken. Een luchtbevochtiger, regelmatig luchten van de kamers en groene planten zullen dit verschijnsel goed tegengaan.

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 08 May 2013

Eerdere reacties: gewoon wat nivea-soft op je huid smeren na het douchen dus.. geertos op 17.03.2008. 17:02 Hallo Geertos, Dank voor je reactie. Maar Nivea is absoluut heel goed voor de huid. Dus inderdaad sommigen zoeken het in vreemde en/of dure producten maar dat hoeft vaak helemaal niet. Groet leuk dat je hier was. Heb je nog vragen of suggesties voor een artikel, altijd welkom. Marga Dobma Marga Dobma op 18.03.2008. 10:30 Er zijn veel 'recepten' te vinden voor gezichtsmaskers voor dames. Ik kan echter nergens maskers vinden voor mannen. Kan iemand mij verder helpen. Ik zou graag mijn vriend hiermee willen verwennen. Het zou fijn zijn een neutraal masker het hebben. Ik weet nog niet goed wat voor huid hij heeft en ik wil de verrassing niet verpesten, en ik zie hem niet meer tussentijds. Leonieke op 01.06.2011. 15:18 Hallo Leonieke, Er zijn echt wel speciale maskers voor de mannenhuid in de vakhandel. Maar inderdaad niet echt speciale recepten omdat dit eigenlijk (sinds jaren) de eerste vraag is hierover. In het algemeen kan voor een mannenhuid een recept voor de vochtarme, gevoelige huid genomen worden. De mannenhuid is veel dikker dan de huid van de vrouw en daardoor hebben verstopping meer kans en ziet de huid er ook vaak vetter uit. Maar meestal is de huid van de man vochtarm. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat men denkt dat de huid vet is en verkeerde spullen gebruikte bijv. om de huid schoon te maken. Koop daarom speciale verzorgingsproducten voor de mannenhuid. Geen tonic of lotion met alcohol (dat droogt de huid erg uit) en probeer het advies van hierboven. Een masker voor de vochtarme en gevoelige huid. Het werkt zeker. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 21.06.2011. 12:54

Reactie plaatsen