Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV

4 min
0

Kapsels en gezichtsvormen; deel IVZoals u  in onze eerdere artikelen (zie helemaal onderaan) heeft kunnen zien welke coupe voor uw gezichtsvorm het “ideale” kapsel zou kunnen zijn, hebben wij, vanwege de grote belangstelling voor dit onderwerp, besloten hier nog wat meer over te laten zien en vertellen.

Het ovale gezicht

Het ovale gezicht: de lengte van het gezicht is gelijk aan 1,5 maal de breedte.Kapsels en gezichtsvormen; deel IV2

Proficiat met een ovale gezichtsvorm kun je met alle kapsel trends meedoen.  Of een kapsel nu lang, kort, krullend of glad is alles staat u eigenlijk heel goed. Het evenwicht tussen het voorhoofd en de jukbeenderen maakt het u mogelijk dat u een kapsel draagt dat u leuk vindt zonder verder naar uw gezichtsvorm te hoeven kijken. Het enige waar u voor zou moeten opletten is een kapsel dat een hele lange pony heeft of veel haar dat in uw gezicht valt omdat hierdoor uw gezicht langer lijkt dan het is.
Een prachtig klassiek kapsel voor het ovale gezicht: een eenvoudige paardenstaart. Hiermee zit u er tegelijk elegant maar ook sportief uit.

De smalle, lange  gezichtsvorm

De sKapsels en gezichtsvormen; deel IV3malle, lange gezichtsvorm: deze gezichtsvormen is langer dan het breed is.

Als u vindt dat uw gezicht te lang en te smal is kunt u net zoals

de filmster Liv Tyler, het beste een kapsel dragen met volume en losse krullen hiermee bereikt u een harmonisch evenwicht.
Een rechte pony zorgt dat uw gezicht optisch korter lijkt.

Hartvormig gezicht

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV4Het hartvormige gezicht: deze gezichtsvorm heeft een open

ogenpartij, een breed voorhoofd en een bijzonder spits toelopende kin.

De ideale coupe voor deze gezichtsvorm is halflang haar en de verschillende kapsels in de zgn. bobline.

Aan te bevelen: pony

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV5Een pony is heel geschikt om een gezicht dat niet helemaal symmetrisch is meer in evenwicht te brengen. Grove krullen of slagen zoals de ster in “Walks The Line” Reese Witherspoon heeft is ideaal om de smalle kinpartij optisch breder te laten lijken. U kunt het beste korte rechte volumineuze kapsels dragen.

Maar u moet te korte breed uitstaande kapsels vermijden. Want dergelijke kapsels leiden de blik automatisch op de zo wie zo brede voorhoofd. Ook bij een kapsel waarbij te veel haar uit het gezicht gekamt is zal bij een hartvormige gezichtsvorm het evenwicht in gevaar brengen.

Ronde gezichtsvorm

De ronde gezichtsvorm; is even lang als het breed is.

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV6Als u dezelfde ronde gezichtsvorm heeft als bijv. Christina Ricci staat middellang haar u heel goed. Het haar tot op uw schouders dat losjes om uw gezichtscontouren valt staat u fantastisch. Net zoals deze Hollywoodster moeten dames met een rond gezicht zorgen voor meer volume bij de haaraanzet idoor een pony of een laagjes kapsel.

Maar let op:

U kunt het beste niet kiezen voor een kort kapsel. Want een hele korte boblijn of een strak naar achteren gekamt haar laten de ronde vormen van uw gezicht juist meer naar voren komen. Ook teveel krullen is voor deze vorm van gezicht niet aan te raden.

Vierkante (markante) gezichtsvorm

Vierkante gezichtsvorm: breed sterk voorhoofd met een brede hoekige kaaklijn.

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV8Krullen, slagen en pieken die om en in uw gezicht vallen zijn ideaal voor deze gezichtsvorm. Net zoals Hillary Swank moet u ook zorgen voor volume boven op het hoofd. Dit volume zorgt voor een mooi tegenwicht voor de hoekige, soms wat harde contouren van uw gezichtsvorm.
Mooie krullen en/of slagen in het kingebied en een gladde zijwaartse pony halen de hoekige vormen uit deze gezichtsvorm. Bovendien wordt hierdoor het evenwicht herstelt met de smallere trekken in het gezicht. Juist wat slag of krul zorgt voor wat meer vrouwelijkheid.

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV9Hoe breder het kapsel hoe langer het gezicht lijkt

Hier volgt de gouden regel voor dames met een vierkant gezicht:
Hoe breder en hoekiger de gezichtsvorm des te langer zou u uw haar moeten dragen.

Rechthoekige kapsels of een middenscheiding zijn in uw geval sterk te ontraden. Ook een boblijn tot kinhoogte laat uw markante gezichtstrekken nog meer naar voren komen.

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV10Trapeze vormige gezichtsvorm

Trapeze vormig gezicht: brede wangen en een, in vergelijking, smalle ogenpartij.

Vrouwen zoals bijv. Jennifer Garner und Heidi Klum hebben een kapsel dat voor een evenwichtige verdeling van de proporties zorgt.

Kapsels en gezichtsvormen; deel IV11Zijwaartse pony

Ideaal voor deze vorm van gezicht is een zijwaartse pony. Deze zorgt voor een optische tegenhanger tot de massieve kin.

Het beste kunt u kiezen voor een coupe die de aandacht vestigt op uw kruin.
Luchtige, losse, opgekamde kapsels en zachte golvend vallen losjes om het contour en brengen evenwicht in de voorhoofd- en kinpartij.

Deze gezichtsvorm kan beter geen glad vallend kapsel dragen en zeker geen scheiding in het midden. Want door zo’n symmetrisch kapsel ontstaat er disharmonie tussen de oog- en kingedeelte en wordt hier onnodig de aandacht op gevestigd.

 


Reacties
Categorieën