Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
1

Door kiezen van het juiste kapsel wordt uw gezichtsvorm mooier

3 min
1

Door kiezen van het juiste kapsel wordt uw gezichtsvorm mooierHet is de meesten van ons wel bekend dat een mooi kapsel ons kan maken of breken. Door de juiste coupe van uw kapsel kunt u uw gezichtsvorm zo dicht mogelijk naar de “ideale” gezichtsvorm brengen; namelijk de ovale vorm. In dit artikel enige tips.

Het ovale gezicht

U boft geweldig ! Zoals al geschreven in voorgaande artikelen kunt u met uw gezichtsvorm eigenlijk ieder kapsel dragen dat u maar wilt ! Of het kapsel nu glad is of met krullen, lang of kort, met of zonder pony, alles staat u ! Dat is de danken aan de vorm van uw gezicht doordat uw voorhoofd en kaken dezelfde breedte hebben.
Het enige dat u beter niet kunt doen is een hele lange pony of een kapsel met heel veel haar in uw gezicht omdat daardoor uw gezichtsvorm dan wat langer zou kunnen gaan lijken dan het is en u heeft nu eenmaal een ideale Door kiezen van het juiste kapsel wordt uw gezichtsvorm mooier2gezichtsvorm.
Als u echter zelf vindt dat uw gezicht te lang of te smal is kunt u met wat meer volume of wat losse krullen voor nog wat meer harmonie zorgen.
Een rechte pony kan uw gezicht optisch korter laten lijken.
De absolute klassieke top voor uw gezichtsvorm is een eenvoudige paardenstaart. Daarmee bent u gelijktijdig elegant en sportief.

Het hartvormige gezicht

Door kiezen van het juiste kapsel wordt uw gezichtsvorm mooier3Uw gezichtsvorm heeft een breed voorhoofd en een open oog partij en een bijzonder opvallende spitse kin. Ideale kapsels voor deze vorm van gezicht zijn halflange kapsels en allerlei varianten van de boblijn.
Een hele of zijwaartse pony kan ervoor zorgen dat uw gezicht optisch gezien meer symmetrisch lijkt.

Ideaal voor uw gezichtsvorm zijn slagen en krullen omdat deze uw smalle kin optisch breder laten lijken. Ook meer volume en rechts geknipte kapsels zijn voor u letterlijk geknipt.
Wat u echter niet moet doen zijn te korte breed uitstaande kapsels. Deze vestigen namelijk de aandacht op uw, zo wie zo al, brede voorhoofd. Ook haren die helemaal uit uw gezicht zijn gekamd lijkt uw gezicht niet meer harmonisch in de verhoudingen.

Het ronde gezicht

Door kiezen van het juiste kapsel wordt uw gezichtsvorm mooier4Een ronde gezichtsvorm, vooral als u ook nog ronde wangen heeft, bent u heel mooi met halflang haar. Ook een kapsel met haar tot op uw schouders en lekkere losse contoeren staat u fantastisch.
Een pony of een in laagjes geknipt kapsel zorgt voor volume bij de haarinplant en dat istaat heel goed bij uw vorm van gezicht.
Door een ultrakort geknipte boblijn of een kapsel dat heel streng naar achteren gekamd is lijkt uw gezocht nog ronder dan het is. Ook veel krullen kunt u beter niet doen.

Vierkante gezichtsvorm

Door kiezen van het juiste kapsel wordt uw gezichtsvorm mooier5Uw markante gezichtsvorm kunt u een wat zachtere (waardoor vaak een wat  vrouwelijkere) uitdrukking geven door krullen en plukjes. U moet zorgen dat uw kapsel boven op het hoofd volume heeft. Daardoor vallen uw hoekige gezichtslijnen minder op.  Een krullend kapsel vooral aan de zijkanten laat uw gezicht wat breder lijken. Ook krullen op kinhoogte zorgen voor meer vrouwelijkheid.
Nog een tip:

een zijscheiding of een niet te zware pony zorgen ervoor dat het gezicht er iets  minder hoekig uitziet.
Hoe breder en hoekiger uw gezichtstrekken zijn des te langer zou u uw haar moeten dragen.

Wat u zeker niet zou moeten doen zijn geometrisch geknipte kapsels en een middenscheiding.

Ook een boblijn tot kinhoogte legt te veel nadruk op uw wat te vierkantige kaakcontour.

Reacties
Categorieën