Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
7 min
0

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 2009

7 min
0

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 2009De grote kappersmanifestaties vinden plaats in de loop van deze  maand. Toch kunt u in dit artikel de nieuwe haartrends voor het komende lente- en zomerseizoen eens op uw gemak bekijken.

Inleiding

In deze e tijd tellen er een hoop factoren mee om het juiste kapsel te kiezen. Bekende en beroemde kappers en modeontwerpers voorspellen voor het komende jaar een modetrend die ons doet denken aan de 60er jaren ofwel de kapsels die de zgn. Hippies hadden. Een bekende ster met een dergelijk kapsel is Kate Moss.
Voor het komende jaar zijn korte kapsels ook weer heel trendy.Er komen steeds meer kleuren in de kapsels. Daardoor worden een aantal kapsels door wat nieuwe kleurstellingen weer modern gemaakt. Iedereen wil trendy zijn maar ook de eigen stijl trouw blijven. Dus worden kapseltrends met moderne frisse accenten weer op de kaart gezet.
De gezichten van de filmsterren en popsterren zijn dagelijks op TV of in kranten te zien. Wij, normale stervelingen bewonderen deze idolen en willen er daardoor precies zo uitzien als zij. Vanzelfsprekend wordt het eerste een kapsel geïmiteerd Maar de sterren hebben natuurlijk ook de mogelijkheden om de beste kappers en producten in te huren en te gebruiken die daardoor dan ook steeds bekender worden. En… stylisten kijken niet alleen naar de haren, haarstuctuur maar zeker ook naar de stijl, gezichtsvorm en persoonlijkheid van de nieuw te stylen beroemdheid.

Het jaar 2009 word een heel trendy jaar. Hierin spelen ook de muziektrends en het eigen gevoel een woordje mee. De bekende muziekgroepen waarin mensen zitten met verschillende etnische achtergrond ook invloed gaan uitoefenen op de haartrends.

De moderne kapsels laten de komende jaren zien dat kleuren in de kapsels een grote rol spelen zowel bij de dames als bij de heren. Want de mensen willen uit de dagelijkse sleur en willen daar ook  een beetje kleur in brengen.
In dit artikel een aantal voorbeelden van lange en korte kapsels. Ook aan de afbeeldingen van herenkapsels wordt bijzondere aandacht besteed. Of het nu voor de lente, voorjaar zomer of winter is er is voor ieder seizoen een kapsel.
Korte kapsels met recht geknipte, rond geknipte haren en de bijpassende  haarkleuren met precies op de goede plaats, mooie gekleurde lokken. Dat is de trend voor de nieuwe seizoenen. De haren mogen, zowel bij dames als heren rustig in het gezicht gedragen worden.

Herenkapsels

Ook de kapsels voor de man staan voor 2009 in het kader van de eigen persoonlijkheid. Niet alleen korte kapsels maar ook middellang en zelfs lange haren zien we weer als trendy.
Het wat langere herenkapsel is ideaal voor de sportieve man.Net als de gebruikte technieken zoals bijv. hoekige en puntige kniptechnieken zal een ook wat meer romantische look door vele heren de voorkeur hebben. Hierbij zien we de haren in het gezicht, met een pony e.d.
Ook voor herenkapsels geldt voor 2009: natuurlijke look.

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20092Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20093

Schwarzkopff Professional

Illustrator Jordi Labanda word geïnspireerd door fantastische kleuraccenten die Schwarzkopff Professional onder de marktnaam Igora op de markt brengt.

Het zijn rode highlights en zachte vanilla kleurige schaduwen die de nieuwe kleuren weergeven.

Hieronder volgen nog enige algemene trends voor de komende seizoenen

De haren van lang kapsels mogen ook gerust uit het gezicht vallen. De haren moeten  mooi glad en glanzend vallen. De kapsels hebben veel volume en zijn vaak in laagjes geknipt met verschillende kleurennuances.

Ook opgestoken haar wordt niet langer als heel ouderwets gezien. Door mooie zachte lijnen lijken de moderne opgestoken  kapsels niet langer streng zoals vroeger juist vaak wel het geval was.

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20094Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20095Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20096

Waar het deze seizoenen op aan komt is het gebruik van de juiste verzorgingsproducten en een goede styling. Zonder een goede basisverzorging komt zelfs het mooist geknipte en gestylde kapsel niet tot zijn recht.

Iedere haarkleur heeft goede hydraterende producten, de juiste shampoo die past bij uw haartype, en producten die aangepast zijn aan de behandelingen van het haar (bijv. gekleurd haar) nodig. Ook een passende haarkuur is noodzakelijk om het haar zo glanzend en mooi mogelijk te krijgen en te houden. Hierdoor behoudt het haar de vitaliteit en veerkracht.

Om een kapsel de gewenste finish te laten krijgen, net alsof u van de kapper komt, is het belangrijk dat u de juiste styling en de goede producten ook thuis gebruikt.

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20097Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20098

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 20099Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200910

Nieuwe Trend van Wella Professionals

De hieronder gebruikte afbeeldingen zijn van Wella Professionals.
De afbeeldingen zijn te vinden op www.wellaprofessionals.com

Wella gaat deze keer uit van een belangrijk gegeven namelijk; van het aanpassen van het kapsel aan het gezicht en persoonlijkheid van de draagster.
Maar, zoals de schrijfster van dit artikel al bij heel veel gelegenheden heeft gezegd: “Zijn dat niet altijd de belangrijkste inspiratiebronnen, zeker als u eens een totaal nieuwe Look of een hele andere kleur haar wilt hebben?
Iemand kan nog zo graag het kapsel imiteren van een bekende figuur bijv. een filmster. Maar als dat nu totaal niet past bij uw gezichtsvorm dan zal het resultaat natuurlijk absoluut niet zo spectaculair zijn als het beroemde voorbeeld. In het uiterst negatieve geval zal de uitstraling zelf afbreuk doen aan uw eigen persoonlijkheid.

Wella heeft vier nieuwe lijnen op de agenda voor de volgende seizoenen gezet en het is de bedoeling dat het kapsel aangepast wordt aan het gezicht, persoonlijkheid en haar van het model:

Utopia
Met mooie lichte pasteltinten

De-Lush
Een natuurlijke look met kniptechnieken die bewegingen laten zien

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200911Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200912

Intersection

Contrasterende en gecombineerde haarstijlen met zowel rechte- als ronde vormen.

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200913Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200914 
Virtual Life

Nieuwe diepe kleuraccenten en nieuwe producten die geïnspireerd zijn door de techniek

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200915Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200916

Vidal Sassoon

Afbeeldingen van Vidal Sassoon zijn te vinden op:www.vidalsassoon.com

Wat bij deze mooie lijn hierbij opvalt zijn de prachtige, gewaagde  kleuraccenten en de rechte korte kapsels.

Nog enige laatste afbeeldingen om de smaak te pakken te krijgen in een nieuwe Look:

Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200917Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200918Voorproefje kapseltrends voorjaar-zomer 200919

Reacties
Categorieën