Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Luchtige kapsels bij tropische temperaturen

3 min
0

Luchtige kapsels bij tropische temperaturenIn dit artikel laten we u voorbeelden zien van prima kapsels bij tropische temperaturen.

Omhoog gestoken haar

Luchtige kapsels bij tropische temperaturen2Als het ruim 30 graden in de schaduw is en geen uitzicht op verkoeling dan is een kapsel met klassieke paardenstaart perfect: want dit kapsel geeft u koelte zowel in de hals als op uw schouders en er lopen dan ook geen zweetdruppeltjes meer in uw hals.Om dit zo mooi mogelijk te kunnen doen borstelt u het haar, liefst met een natuurharen borstel flink naar achteren en bind het daarna boven op het hoofd vast in een paardenstaart. Als u erg fijn haar heeft kunt u de staart wat touperen. Trek er wel enige plukken uit om het kapsel er wat losser en vlotter uit te laten zien. Als u uw haar een wat chiquer tintje geven wilt kunt u een haarstreng om het haarbandje wikkelen en dit vastzetten onder de paardenstaart.

Zachte krullen

Heeft u wat krul van uzelf? Probeer dan eens een keertje uw haren zo te stylen:

Breng na het wassen wat schuimversteviger aan op uw handdoekdroog haar.Ofwel een schuimversteviger die geschikt is voor uw haarsoort ofwel een versteviger die volume geeft aan het haar. Laat de haren hierna gewoon drogen aan de lucht nadat u er luchtig met uw vingers doorheen gekamt heeft gegaan heeft en met uw handen opzij een niet te rechte scheiding heeft getrokken. De lange lokken aan de ene kant van het gezicht achter het oor leggen en aan de andere kant het haar als het ware over uw schouders draperen. Hierna een klein wolkje glansspray erover spuiten en klaar is kees !

Trendy Retro-look

Ook voor deze vijfiger jaren stijl moet de haarl minstens tot op de schouders hangen. Toupeer de haarinzet en de rest van ’t haar lichtjes en deel het haar in tweeën door een scheiding vanaf de kruin. Maak van het onderste deel van uw haren  een rol  naar binnen (links of rechts) en steek die vast.
Vervolgens ltrekt u de overgebleven bovenharen hierover heen, sla de onderste puntjes naar binnen en steek deze onzichtbaar vast in de hals onder de rol. Als laatste trekt u er met uw vingers enige plukken haar uit en spray wat haarlak over het hele kapsel. Zo is uw lange haar wat korter en dus ook minder warm.
Wat bij dit kapsel ook erg leuk staat is: een smalle haarband in pasteltinten of een sierlijke metalen haarband.

Gevlochten haar

Luchtige kapsels bij tropische temperaturen3Dit kapsel zal, zelfs als uw haar nog vochtig is, wel slagen. Om het wat steviger te maken kunt u er het beste wat gel op doen. De zijkanten van het haar, zowel links als rechts, nonchalant met speldjes vaststeken. Maak dan aan beide kanten een vlecht van ongeveer 5 cm. Neem vervolgens de beide vlechtjes samen en vlecht het geheel in de zgn. visgraattechniek. In plaats van de einden vast te zetten met een bandje/elastiekje moet u ze vastzetten met een schuifspeldje. De bolle look, krijgt u, door een smalle pluk haar uit het uiteinde van de vlecht te halen en terwijl u de pluk goed vast houdt trekt u de vlecht voorzichtig naar boven.

Zomers mooi haar

heeft maar weinig stylingproducten nodig en nog minder hete lucht: want het teveel aan chemische stoffen in deze producten belast het haar, juist bij hogere temperaturen: krultang, föhn en stylingtang beschadigen het haar eveneens en zijn dus beter geschikt voor gebruik in de koele jaargetijden.Perfect geschikt voor hete dagen zijn een paardenstaart of  knot. Heerlijk dragen op lauwwarme zomeravonden zijn zachte luchtige kleren van natuurlijke materialen en gestylde natuurlijk krullende kapsels met alleen wat schuimversteviger. Of u nu in een tropisch land, aan de Noordzeekust of in een zwembad ligt. Tijdens het zwemmen zijn vastgestoken kapsels bijv. ingevlochten kapsels het beste omdat op deze manier uw haar helemaal niet in de knoop kan gaan zitten.

Korte kapsels

Luchtige kapsels bij tropische temperaturen4Ook een kort kapsel kunt u in deze warme zomermaanden beter en luchtiger stylen door gebruik te maken van een lichte luchtige gel i.p.v. een dikke pasta-achtige haarwachs.

Reacties
Categorieën