Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
13 min
1

Stap voor stap 4 trendy kapsels voor lang haar

13 min
1

Om het een aantal langharige dames/meiden wat makkelijker te maken staan in het onderstaande artikel, 4 trendy kapsels stap voor stap beschreven. En, bent u (nog) niet zo handig met de föhn of styler vindt u hier genoeg stof om u te inspireren.

Stijl glad kapsel met scheiding opzij

Glad, symmetrisch en toch helemaal niet saai; een tot aan de kruin getrokken scheiding met een lange gladde pony, die zijwaarts over het gezicht valt en zorgt voor een flink portie sex-appeal. Een heleboel sterren, waaronder Scarlett Johannson en Eva Longoria verschijnen in het openbaar met deze variatie op het ultra gladde kapsel.
Het belangrijkste instrument voor het tot stand brengen van dit kapsel is een straightener en een haarproduct dat het haar verstevigd, verzorgd en glanzend maakt.

Stap 1

De eerste voorwaarde voor dit mooie gladde kapsel met scheiding is gezond glanzend haar. Daarom moet u er voor zorgen dat u een schampoo gebruikt met milde verzorgende eigenschappen.

Na het wassen het haar goed droogdeppen met een zachte handdoek, daarna goed doorkammen en, al naar gelang u het gewend bent, rechts of links een mooie rechte scheiding opzij in het haar maken.

Stap 2

Om uw haar een optimale glans te geven kunt u het beste een föhn gebruiken. Wel moet u er op letten dat de hete lucht niet te dicht bij het haar komt, vooral niet bij de gevoelige haarpunten.

Daarom kunt u, hoe dan ook maar beter de tussenstand voor de hete lucht temperatuur gebruiken. U hoeft bij het föhnen helemaal geen borstel te gebruiken omdat het haar in een later stadium van het stylen met een straightener in vorm wordt gebracht.

Stap 3

Dan is het nu zover: als het haar bijna droog is moet het streng voor streng door de straightener getrokken worden. Hierbij is de kwaliteit van uw apparaat heel erg belangrijk.

Een heel goed apparaat is bijv. de Philips Salon Straight Sonic want dit apparaat werkt met een speciale Sonic technologie. De platen trillen zacht en garanderen daardoor een gelijkmatige verdeling van het haar tijdens het gladmakings proces. Bovendien beschikken deze platen uit Nano-Diamant Keramiek waardoor het haar een mooie glans krijgt waardoor het stylen heel gemakkelijk wordt.

Stap 4

De blikvanger van dit kapsel is de schuin vallende gladde lange pony. Deze mag losjes over een oog vallen.
Daarom wordt deze haren helemaal aan het einde van de styling door de straightener gehaald en gefixeert met haarspray.

De andere haren vallen over de schouders. Natuurlijk kunt u ook een grote opvallende design haarspeld in het haar steken, en in dit geval geldt hoe groter hoe beter, want deze past in perfect als accessoire bij deze opzij vallende look.

Stap 5 – Eind effect

Of uw haar nu donker of licht van kleur is, kort of lang, het opzij vallend effect van dit kapsel heeft een futuristische look en moet ook als zodanig worden gedragen.

De sterke hoekige stijl heeft een duidelijke oplichtende haarkleur nodig en bovendien glanzende accessoires bijv. een opvallende zwarte leren tas of een brede opvallende centuur over een strak zittende lange trui of blouse.

De zgn. Grace Kelly rol

Deze moderne versie van een rol zien we sinds kort op de catwalks van de grote modeontwerpers. Want het is een kapsel dat past bij grote avondtoiletten.
Als u dit kapsel zou willen hebben moet uw haarlengte tenminste tot de schouders reiken. Anders wordt de rol niet voldoende door haar bedekt.  Een kleine truc hiervoor is wel dat u voor dit opgestoken kapsel een onzichtbaar haarnetje kunt gebruiken en zo zal uw kapsel prima blijven zitten ook tijdens het wildste feest. Als het kapsel goed getoupeerd wordt hoeft er geen  kunsthaar gebruikt te worden zelfs niet als u een hele fijne haarstructuur heeft.

Stap 1

Om dit kapsel goed te laten te slagen moet het haar eerst mooi glad gemaakt worden. Hiertoe moet u het bovenste haar goed vastzetten met een paar clipjes en de onderste haarpartij goed bespuiten met een haarspray (normale fixatie) of met een speciale lotion om het haar mooi glad te maken.

Stap 2

Hierna kunt u de bespoten haarstrengen pluk voor pluk door de hairstraightener halen.
Let er op dat niet alle afwerklaagjes van een straightener tegen stylingsproducten bestand zijn. De Salon Straight Glamour van Philips werd echter speciaal voor dit doel ontwikkeld.
Zelfs bij veelvuldig gebruik van stylingsproducten beschadigen de speciale Titaniumplaten van dit apparaat niet en wordt uw kapsel precies wat u voor ogen heeft zoals hier omschreven.

Stap 3

De bovenste haren moeten soepel en streng voor streng door de straightener getrokken worden.Dat kan het beste  langzaam gebeuren want haastige spoed is zelfden goed.
U dient te beginnen bij de haarinplant; en vervolgens

voorzichtig de straightener naar de haaruiteinden doortrekken.
Als u natuurlijk krullend haar heeft is het wellicht nodig deze handelingen meermalen te herhalen.

Stap 4

Als het haar helemaal glad gemaakt is moet het met een natuurlijke haarborstel goed en gelijkmatig uit het gezicht gekamd worden. Een natuurlijke borstel laat geen sporen na wat een borstel van kunststof wel doet. Een natuurlijke haarborstel beschadigt de haarstructuur niet en geeft het kapsel een natuurlijke glans.

Stap 5

Het maken van de rol is makkelijker dan u misschien wel denkt. Deze wordt gevormd door een verborgen streng van het haar. Maak een losse paardenstaart en zet deze vast met een elastiekje, liefst in eigen haarkleur boven op het achterhoofd. Dan wordt de staart naar boven getrokken, omgeklapt en op dezelfde plaats met haarspeldjes vastgezet.
Als u dat wilt kunt u er een onzichtbaar haarnetje over heen doen.

Stap 6

Tot slot kunt u dit mooie opgestoken kapsel van alle kanten goed grondig sprayen met haarlak. Als u dan nog iets extra’s   wilt hebben kunt u de rol met een haarspeld versieren.

Als u kapsel en kleding in dezelfde periode van de tijd  wilt combineren zou u bijv. lange handschoenen kunnen dragen bij een schouderloos cocktailjurkje of een lange rok met een mooie brede centuur.

Kapsel in de stijl van de jaren 70

Een rechte lange pony tot vlak boven de ogen een een gemaakt chaotisch ogend kapsel lijkend op de manen van een leeuw.
De stijl van de jaren 70 krijgen in deze dagen op de catwalks een revivel en laten kapsels zien met goed uitgekamde zachte lokken en slagen. Het kapsels moet er vooral niet te perfect uitzien en het mag lijken of je net van buiten komt waar een flinke winterbriesje blaast. Wat bij deze haarstijl vooral belangrijk is is dat de slagen in het middendeel van het kapsel het meest volume hebben.

Stap 1,

Kapsels uit de jaren 70 hebben volume en slagen nodig. Daarom wordt na het wassen een schuimversteviger of een volume lotion op het haar gedaan. Beide producten of een combinatie daarvan geven het kapsel dan stevigheid, volume en glans.

Veel moderne verzorgingsproducten met volume beschermen het haar bovendien tegen schadelijke milieu invloeden en tegen uitdroging. Om het helemaal goed te doen kunt u het product het beste aanbrengen op  handdoekdroog haar en het streng voor streng met de vingers in het haar werken.

Stap 2

Nu is het haar klaar om geföhnd te worden. Dit kunt u het beste doen met de föhn en vooral met niet tè hete lucht. U moet er goed op letten de juiste techniek toe te passen; d.w.z. beweeg uw hoofd een beetje opzij, kneed de te föhnen haarpartijen met uw handen door en laat de lucht uit de föhn van onderen af in het haar blazen.
U moet niet te dicht bij de haarpunten in de buurt komen want die drogen hierdoor het meeste uit en daardoor kan het har gaan breken.

Stap 3

Voor de volgende stap moet u, het inmiddels droge haar, streng voor streng bewerken met een volume versteviger. Dit vergemakkelijkt en verkort het fixeren van de beoogde slagen /golven in het haar.

Daarenboven zorgt de versteviger dat de haren een gezonde mooie glans krijgen. Daarna het gehele kapsel vooral  gelijkmatig d.w.z. niet te veel op een plaats, met een versteviger bewerken.

Stap 4

Nu kunt u uw haren gaan stylen met de krultang. De Philips Salon Curl Pro heeft een doorsnede van 38 mm en is daardoor heel geschikt om de krullen te maken die er voor mooie golvende jaren 70 stijl nodig zijn.
Omdat dit apparaat een intelligente Nano keramische laagje heeft wordt uw haar ook nog glanzend.
Bij het krullen van het haar kunt u het beste beginnen in het midden van de haar want zo krijgt uw haar ook het volume op deze plaats wat noodzakelijk is voor deze haarstijl.

Stap 5

Tot slot; het kapsel zal het beste blijven zitten als u iedere slag nog even nabewerkt door er met de koude lucht van de föhn doorheen te blazen. Hierdoor ziet uw kapsel er natuurlijk en artistiek uit. Daarbij is het aan te bevelen het haar met uw handen een beetje uit elkaar te halen en na het föhnen nog eens met uw vingers in model te brengen.
Het is absoluut niet de bedoeling dat het kapsel er tè perfect uitziet want het gaat er hier juist om een soort ordentelijke chaos te creëren.

Stap 6

Bij deze krullige leeuwen manen past een gewaagde punkie achtige make-up perfect. Hierbij doen de zgn. smokey eyes het fantastisch. Maar houdt de kleur van de lippen heel decent en neutraal gekleurd. Het is zelfs al voldoende alleen een lipgloss met een natuurlijke bruine kleur aan te brengen.

Va Va Vroom Look

Een kapsel met volume, glans en een grote portie dramatiek,  dat is het voorbeeld van deze zgn. Va Va Voom Look. Het is een op en top vrouwelijke herleving van de jaren 60 uit de vorige eeuw. Het haar is behoorlijk getoupeerd en valt iets in het gezicht en herinnert ons aan de fantastische filmster van weleer; Brigitte Bardot, maar onlangs ook gesignaleerd bij Angelina Jolie en Elizabeth Hurley.

Ook bij deze stijl is het heel belangrijk het haar goed te verzorgen want het kapsel is pas af als het haar mooi en glanzend is.

Stap 1

Om een volumineus kapsel te creëren heeft het een behoorlijke hoeveelheid schuimversteviger nodig die gelijkmatig in het haar gekneed moet worden. Dit kunt u het beste doen met uw handen of met een grove kam. Vergeet hierbij vooral ook de haarinzet niet.
De beste haarversteviger die u voor dit kapsel het beste kunt gebruiken moet het haar zowel stevigheid als glans geven.

Stap 2

U kunt dit kapsel het beste stylen met een föhn. Het is de bedoeling dat het haar mooi glanzend blijft en een behoorlijk volume krijgt. Een dergelijke föhn is o.a. de Philips Salon Dry Pro AC. Deze neutraliseert door negatieve ionen de elektrische lading van het haar. Met als gevolg dat het haar op een natuurlijke manier egaal glad wordt en mooi gaat glanzen. Als u een föhn gebruikt met een behoorlijk volume gaat het föhnen niet alleen snel maar ook heel gemakkelijk.

Stap 3

Meteen als het haar droog is kunt u het beste opnieuw een flinke dosis versteviging opbrengen vooral bij de haarinplant. Want juist op deze plaats ontstaat het volume dat kenmerkend is voor deze haarstijl.
Hierna moet het haar direct gestyled worden zodat de haarversteviger niet uitdroogt en het haar hard wordt voordat u er het model goed heeft ingekregen

Stap 4

Nu is het aan u te kiezen voor de afwerking van dit kapsel. Dit kunt u doen met grove krulspelden of een ronde borstel.
Als u de voorkeur geeft aan de laatste optie kunt u het beste met de onderste haren beginnen en als laatste de bovenste haren afwerken.
Om het bovenste deel zoveel mogelijk volume te geven is het in dit geval echter nog beter eerst de bovenste haren zorgvuldig helemaal droog te föhnen. Daardoor worden de onderste haarpartijen niet plat gedrukt.

Stap 5

Voordat het kapsel helemaal af is komt eerst de toupeerkam aan bod. Het beste kunt u streng voor streng het haar helemaal naar boven trekken om het vervolgens tegen de haarinzet in te touperen. Daarna met een verzorgende glanzende haarspray fixeren.
Tot slot wordt de bovenste haarpartij voorzichtig mooi glad gekamd. Als u de stijl van de 60er jaren zo goed mogelijk wilt nadoen wordt het haar op de kruin flink (achterhoofd) getoupeerd waardoor het een flink volume krijgt en daarvoor trekt een in het midden een scheiding.

Stap 6

Als laatste gaat u voorover staan en schud uw haar eens flink los en vervolgens fixeert u het met haarspray.  U hoeft verder niets in het haar te doen zoals kammen of haarspelden want dit kapsel heeft voldoende body van zich zelf.

Wel schreeuwt deze haarstijl als het ware om een luxueuze glamour outfit bijv. door een gewaagde avondjurk, gemaakt van een elegant soepele stof. dus wat let u komende feestdagen !

 

Reacties
Categorieën