gezichtsvormen en kapsels deel III
01 januari 2008 

gezichtsvormen en kapsels deel III

gezichtsvormen en kapsels deel IIIIn de laatste aflevering van deze serie van drie artikelen komen ook de laatste 3 gezichtsvormen aan de orde d.w.z.: het langwerpige, het hartvormige en driehoekige gezicht.

Langwerpig gezicht

gezichtsvormen en kapsels deel III2 Bij deze gezichtsvorm is het de kunst door de vorm van het kapsel het gezicht breder en de verticale lengte van het gezicht daardoor korter te laten lijken.

Geschikte kapsels:

Korte tot halflang haar met langere lagen aan de bovenkant zonder hoog opgewerkt te zijn passen prima bij deze gezichtsvorm bijv. de trend van dit seizoen de boblijn. Op kin of schouderlengte naar binnen of buiten springend laten het gezicht breder lijken. Een stijl naar  beneden vallende pony met naar beneden vallende zijpartijen zijn het beste. In lagen geknipte lange of halflange kapsels met krullen of wat slagen voegen breedte toe en verzachten de lange lijnen van deze gezichtsvormen.Ongeschikte kapsels

Coupes die hoog opgewerkt zijn op de kruin laten het gezicht nog langer lijken dan het is net zoals omhoog gekamde haren zonder pony. Glad vallende kapsels met piekjes in lengtes tot de kin en glad vallende zijkanten passen niet bij deze gezichtvorm.

gezichtsvormen en kapsels deel III3
Kort kapsel – goed 

Dit kapsel is een prima voorbeeld van hoe mensen met deze gezichtsvorm het beste hun haar zouden kunnen dragen. De lange haren op het hoofd en aan de wat langere zijkanten laten het gezicht ronder lijken terwijl de pony de verticale lengte van het gezicht korter maakt. Dit kapsel, al of niet met krullen is een prima coupe voor deze vorm van gezicht.

gezichtsvormen en kapsels deel III4

Kort kapsel – verkeerd
Door dit kapsel lijkt het gezicht nog langer dan het is. Deze hoge kruin is natuurlijk helemaal verkeerd en dat moet u nooit doen! 
 

gezichtsvormen en kapsels deel III5

Halflang kapsel – goed
Dit is een prima kapsel voor deze vorm van gezicht. De glad naar beneden vallende pony maakt het gezicht korter terwijl de in laagjes geknipte zij- en achterkant het gezicht breder laten lijken. Ditzelfde kapsel maar met nog meer krullen of slagen, zelfs ook als het nog wat korter is flatteert deze gezichtsvorm prima ook nog als het nog wat korter zou zijn. 

gezichtsvormen en kapsels deel III6

Halflang kapsel – verkeerd

Door de gladde naar de zijkanten vallende haren lijkt dit gezicht nog veel langer. Het haar wat helemaal glad is voegt aan dit gezicht totaal geen breedte toe wat deze gezichtsvorm juist zo nodig heeft.

gezichtsvormen en kapsels deel III7
Lang kapsel – goed

Dit is een wat krullend kapsel dat breedte geeft. De pony laat het gezicht wat meer korter lijken en geeft door de volheid van dit kapsel wat meer breedte. Ook met nog meer krul maar geknipt in dezelfde coupe maar dan stijl zal deze gezichtsvorm goed staan. 

gezichtsvormen en kapsels deel III8

Lang kapsel – verkeerd

Dit kapsel maakt het gezicht onnodig langer mede door de middenscheiding die het kapsel in tweeën verdeeld.Door de lange sluik vallende haren wordt deze gezichtsvorm nog veel langer dan het al is. Dit is dus een absoluut verkeerd kapsel voor dit gezicht !

Hartvormige gezicht(breed voorhoofd, smalle kin)

Deze gezichtsvorm heeft zowel wat meer lengte als breedte nodig in de kinstreek. 

gezichtsvormen en kapsels deel III9Geschikte kapsels

Ieder kapsel op kinlengte is heel geschikt voor u. Als lokken nodig zijn kam ze dan  opzij maar vooral niet stijl naar beneden omdat ze uw gezicht dan korter en breder maken. Geknipt tot schouderlengte met uitstekende puntjes staan ook heel goed. Veel haar op de kruin is prima maar alleen in combinatie met het haar op schouder-

lengte of in ieder geval wat langer haar. 

Ongeschikte kapsels:

Korte dikke kapsels ofwel volle korte kapsels die een accent leggen op het bovenste gedeelte van het gezicht maar ook korte kapsels met een zware  rechte pony die ook

het accent leggen op het bovenste gedeelte van het gezicht en daardoor juist de brede bovenkant accentueert.

Kort Kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III10

Kort kapsel – goed
Dit kapsel is uitermate geschikt voor deze gezichtsvorm door de korte coupe op het bovenste deel van de kruin en het haar uit het gezicht dat een smallere vorm van de bovenkant van het gezicht suggereert.  Daardoor is het juist goed bij deze gezichtsvorm geen pony te nemen. Het is eigenlijk een zeer eenvoudige coupe maar uitermate geschikt.

gezichtsvormen en kapsels deel III11
Kort kapsel – verkeerd
De zware compacte pony laat dit gezicht juist breder lijken waar het smaller zou moeten zijn. Ook de lengte aan de zijkanten tot net onder de ogen ondersteunt het breder lijken van het gelaat. De compacte pony doet er dan nog een extra schepje bovenop. Al met al een totaal verkeerde look.

Halflang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III12

Halflang kapsel – goed
De lange zijkanten waaronder de naar een kant vallende pony laten het voorhoofd zien. Dit suggereert een wat langer gezicht. Zowel de zij- als achterkant van het kapsel is in lange lagen gehouden om de smalle kinpartij wat breder te laten lijken. Eenzelfde coupe maar dan met wat meer krullen is ook prima.

gezichtsvormen en kapsels deel III13

Halflang kapsel – verkeerd
Dit kapsel is absoluut veel te hoekig en te recht voor deze gezichtsvorm. De recht naar beneden vallende pony accentueert juist de brede bovenzijde van het hartvormige gezicht. De pony moet juist uit het gezicht en de zijkanten moeten in lagen waardoor het er minder compact uitziet.

Lang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III14

Lang kapsel – goed
Een fantastische coupe voor deze vorm van gezicht. De lange haren vallen mooi uit het gezicht en door de scheiding wordt het haar ook mooi in tweeën gedeeld wat de lengte 
van het gezicht juist wat accentueert. De dikke lokken aan de onderkant/zijkant van het kapsel laten het gezicht wat breder schijnen juist in het gebied van de kin waar het gezicht smal is. Al met al een perfecte coupe als er het een wat meer krullend kapsel zou zijn.

gezichtsvormen en kapsels deel III15

 Lang kapsel – verkeerd
De brede pony en brede lagen aan de bovenkant van het kapsel zijn voor deze

gezichtsvorm helemaal verkeerd. Het resultaat is dan ook een te breed, te vol en hoekig gezicht. Een heel verkeerd kapsel voor deze gezichtsvorm.

Driehoekige gezicht (smal voorhoofd, brede kaak/kin)

Het is de kunst door dit kapsel de kinstreek smaller en het voorhoofd breder te laten lijken.

gezichtsvormen en kapsels deel III16Geschikte kapsels:

laagjes geknipte kapsel zullen een balance geven aan de brede, prominente kaaklijn van deze gezichtsvorm. In lagen geknipte kapsels met plukjes in het gezicht ter hoogte van de kaaklijn zullen heel goed staan bij deze vorm van gezicht.

Ongeschikte kapsels:
In het algemeen kun je zeggen dat korte kapsels deze gezichtsvorm beter staan dan lange haren. Het beste kunt u kiezen voor kapsels die de nadruk leggen op de kinstreek bijv. een rechte stijle korte boblijn.

Kort kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III17
Kort kapsel – goed
Bij dit korte kapsel is duidelijk te zien dat het haar daar valt waar het nodig is om deze driehoekige gezichtsvorm goed in 
balans te krijgen. Het volume op de kruin laat het gezicht ronder en voller lijken boven de oren, terwijl dit kapsel zonder pony het gezicht langer laat lijken en de aandacht vestigd op het voorhoofd en juist afleid van van de hoekige kaaklijn.

gezichtsvormen en kapsels deel III18

Kort kapsel – verkeerd
Dit laat zien wat u juist niet moet doen. De zware naar beneden vallende pony hangt in de ogen. Dit kapsel maakt het gezicht korter en breder. Ook lijkt hierdoor de kaaklijn massiever en breder dan hij is. 

Halflang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III19

Halflang kapsel – goed
Dit is een fantastisch kapsel voor deze vorm van gezicht. De zijkanten vallen opzij van de kaaklijn waardoor de haren precies goed vallen. De zijwaarts vallende lange lok vestigd de aandacht op de oogstreek. Dit kapsel brengt lengte in het gezicht en laat het gezicht ronder lijken. 
 

gezichtsvormen en kapsels deel III20

Halflang kapsel – verkeerd
Te breed en te hoekig is dit totaal verkeerde kapsel voor deze gezichtsvorm! De zijkanten maken de kaaklijn nog breder dan hij al is. De compacte pony maakt het gezicht korter en breder waardoor de oogpartijen nog breder lijken. 
Dit kapsel benadrukt juist deze vorm van 
gezicht i.p.v. de verhoudingen in juiste balans te brengen. 

Lang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III21

Lang kapsel – goed
Dit lange zachte en enigszins krullende kapsel is een mooi voorbeeld hoe een prima coupe is gecreëerd voor de driehoekige gezichtsvorm. The slagen zien er natuurlijk uit en vallen ook op een heel natuurlijke manier door de in lagen geknipte haren. De naar beide kanten vallende haren delen het gezicht in twee delen waardoor ook het gezicht als het ware in twee kleinere vlakken verdeeld wordt waardoor het er langer uitziet. Ditzelfde kapsel kan natuurlijk ook heel goed met wat meer krullen.

gezichtsvormen en kapsels deel III22

Lang kapsel – verkeerd
Dit kapsel is absoluut verkeerd voor deze gezichtsvorm. De driehoekige gezichtsvorm is het smalst bij het voorhoofd en het breedste bij de kin/kaaklijn. Dit kapsel volgt door dit model hetzelfde patroon. Maar dat zou natuurlijk net omgekeerd moeten d.w.z. meer volume aan de bovenkant van het gezicht i.p.v. aan de onderzijde van het gezicht. Dit model juist legt de nadruk op de onderzijde van het gelaat terwijl de uitgesproken volle, lange pony evenals dezelfde soort zijkanten van het kapsel het gezicht juist korter en breder laten lijken.

Nu, aan het einde gekomen van deze kleine serie van drie artikelen over kapsels en gezichtsvormen, hopen wij van harte, dat u in staat bent om bij uw gezichtsvorm het meest geschikte kapsel te kunnen vinden en dat u met behulp van de tips goede ideeën heeft kunnen opdoen en dat u er profijt van zult hebben!

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 08 May 2013

Eerdere reacties:hallo, ik heb fijn, slap maar toch krullend haar (beetje shirley temple-achtig), en een heel smal, langwerpig klein gezicht met een laag voorhoofd. Moet ik dan naar langwerpig- gezichtkapsels kijken of driehoekig gezicht kapsels? Ik ben een beetje jongens-achtig en ben bang dat ik er met een kort kapsel weel heel erg jongetje wordt, maar lang haar zoals nu is ook niks. Veel te slap haar en een te smal gezicht. Alvast bedankt voor je antwoord Annannemiek op 26.04.2009. 19:40Hallo Ann,Om je beste kapsel te vinden zou je toch echt naar je gezichtsvorm moeten kijken. Ga daarvoor naar een spiegel. Kam je haar helemaal uit het gezicht en houdt het uit het gezicht bijv. door een bandeau. Dan trek je op de spiegel met bijv. een lippenstift de vorm van je gezicht na. En ga daarmee eens goed kijken op deze site in de artikelen over kapsels en gezichtsvormen. Wel krijg ik gezien je omschrijving het idee dat je beter geen pony kunt dragen. Lijkt je gezicht nog kleiner. En heel kort lijkt me inderdaad nogal jongensachtig. Wat krul en wat langer zal je, maar ik ken je gezichtsvorm natuurlijk niet, toch waarschijnlijk beter staan. Eventueel kun je een goed lijkende foto sturen naar info@beautydiscover.nl dan zal ik eens kijken. Groeten en succes, Marga DobmaMarga Dobma op 28.04.2009. 11:58hallo, ik zit te kijken naar wat voor gezichts vorm ik heb. maar als ik naar al die plaatjes kijk en de uitleg, kan ik de mijne haast niet vinden ik weet het egt niet!!! ik heb een vrij kleine voorhoofd en een breede kaaklijn maar de onderkant is niet recht, tenminste als ik naar mijn fotos kijk de ene keer is het anders dan de andere keer, ( soms is mijn kin recht en soms wat smaller i dont knoww!! en als ik naar andere mensen vraag weten ze het ook niet !!groetjes shilashira op 05.05.2009. 22:53Hoi Shila,Je beschrijving doet me toch het meeste denken aan een driehoekig gezicht. Ik heb een leuke site ontdekt die gaat over gezichtsvormen en zonnebrillen. Kijk daar eens op. De link naar deze site is: http://www.coolsunglasses.nl/right_sunglasses.php In ieder geval hoop ik dat je er hierdoor nu wel achter komt welke gezichtsvorm je hebt. Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 14.05.2009. 23:29Hallo, ik ben Anniek en ik ben 15 jaar. Ik heb een klein langwerpig hoofd, blond dik haar met vanboven stijl en vanonder een klein beetje krul. Het probleem is dat het naast mijn ogen en bovenop zo hangt, mijn ouders denken dat een pony niet zou staan omdat mijn hoofd dan nog kleiner zou lijken. Weet u een kapsel dat bij mij past?Anniek op 31.05.2009. 21:10Hoi Anniek,Zie mijn andere antwoord. Je hoofd lijkt met een pony kleiner als je bijv. een echt rond gezicht hebt. Het hoofd wordt daardoor en breder en korter optisch gezien. Maar jij zegt een ovale gezichtsvorm te hebben dan staat een pony zeker goed. Dus waag de stap en doe het gewoon. Groeten, Marga DobmaMarga Dobma op 08.06.2009. 11:56ik heb bond/donkerbond/bruin in laagjes alleen ik wil een ander soort kapsel en ik weet niet zo goed wat bij me staat ik heb altijd een staart in alleen dat verveelt me een beetje ik hebeen lang bol gezichtmaris op 21.07.2009. 14:59Hoi Maris,Als je inderdaad een lang gezicht hebt(dat is de bepalende factor om een geschikt kapsel te vinden) dan moet je juist geen staart dragen want dat haalt haar uit je gezicht en daardoor lijkt het langer. Het beste is een kapsel met wat krul aan de zijkanten (waardoor meer volume gecreerd wordt) en een pony. Daardoor lijkt het gezicht minder lang en door de pony wat breder. Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 31.07.2009. 14:21Beste Marga,Ik ben hier toevallig als man terecht gekomen, ik heb zelf meer een hart vormig hoofd. Geld deze info ook voor mij? Ik wil een korter kapsel nemen omdat ik veel sport en mijn lange haar nogal in de weg gaat zitten. Op welke punten moet ik letten bij het kiezen van een korter kapsel? Mijn bovenkant van mijn gezicht moet vooral wat smaller lijken begrijp ik?MarkMark op 28.01.2010. 14:10Hallo Mark,Leuk eens een vraag van een man te krijgen en waarom niet zou ik zeggen. Als je inderdaad een hartvormig gezicht (breed voorhoofd, smalle kin) hebt is een kapsel wat niet langer is dan tot ongeveer je kin heel geschikt voor jou. En kam dan de zijkant wat naar opzij (achteren) anders lijkt je gezicht breder en dat is uiteraard niet de bedoeling. Succes, hoop je nog eens terug te zien, Marga DobmaMarga Dobma op 03.02.2010. 14:00beste Marga,Allereerst, complimenten over de site en vooral je goede en zeer snelle antwoorden! Ik ben al een tijd ontevreden over mijn haar. Mijn gezichtsvorm zit tussen hartvormig en ovaal in in, maar als ik lach komen mijn wangen spits naar voren, waardoor het met mijn huidige kapsel dikker lijkt dan het is. Het advies hierboven is vooral geen pony en vooral een middenscheidng, maar ik heb nu juist wel een middenscheiding die dus niet bepaald flateerd. Door mijn zwangerschap houd ik nu ook nog eens vocht vast en vreemd genoeg vooral in mijn neus. Ik heb al heel veel verschillende opties geprobeerd, maar hoe meer haar uit mijn gezicht, hoe dikker mijn neus lijkt. Plukjes naar binnen fohnen maakt dan mijn gezicht weer dik net als volume aan de zijkant van mijn gezicht. Zou het kunnen dat een pony dan toch in mijn geval een goede optie is, omdat ik dan de aandacht van de neus afleid en op mijn ogen leg. Misschien dan in combinatie met wat lange losse plukken om lengte te creeren en verder opgestoken? Met vriendelijke groet, DianaDiana op 15.04.2010. 22:01Lieve Diana,Allereerst dank voor je compliment. Ik probeer altijd zo goed en integer mogelijk te antwoorden. Welnu, om een echt goed advies te kunnen geven moet ik een exacte gezichtsvorm van je weten (zie Kapsels en gezichtsvormen op deze site. Maar, tijdens zwangerschap (het duurt echt maar 9 maanden hoor) verandert er ook vaak het een en ander in je gezicht. En om daar nu je hele kapsels voor te veranderen? Je kunt wel je neus wat camoufleren. Hoe? Het dikke deel met een a twee tinten donkerder kleur dan je eigen huidskleur camouflage middel insmeren. De zijkanten van de neus met 1 tint lichter camouflagemiddel in de lengte langs de zijkanten doen. Zorgen dat de beide kleuren mooi in elkaar overlopen. Hierdoor lijkt je neusje minder dik. En na de geboorte van je kindje krijg je al snel weer je oude gezicht ! Heel veel geluk met je kindje en hopelijk is het helemaal gezond, dat is het belangrijkste wat er is ! Marga DobmaMarga Dobma op 20.04.2010. 11:48hallo marga, ik wil een nieuw kapsel laten knippen, maar omdat ik een asymetrisch gezicht heb (het ene oog is ietsje lager dan het andere) weet ik niet hoe k het moet laten knippen. een pony accentueert het volgens mij namelijk alleen nog maar meer ... RoosRoos op 10.07.2010. 17:39Hoi Marga,Ik wil graag een andere kapsel, mijn haar is erg pluizig en dik daarom ben ik bang dat als ik het ga knippen weer veel meer gaat pluisen. Ik heb mijn haar nu half lang tot net over mij schouders gelijk geknipt. Ook heb ik gelezen dat ik een De hartvormige gezichtsvorm heb, waardoor mijn ponny wat ik nu heb goed staat.Alleen nu is mijn vraag of een bobline mij zal staan en zal het ook staan met een ponny? En kan dat met mijn pluisige dikke haar? Hopelijk hoor ik van uGroetjes ManonManon op 20.07.2010. 15:41Hoi Manon,Jazeker zal een boblijn je goed staan ook met ponny. Zoals in het artikel staat (citaat): Ieder kapsel op kinlengte is heel geschikt voor jou. Als lokken nodig zijn kam ze dan opzij maar vooral niet stijl naar beneden omdat ze je gezicht dan korter en breder maken. Geknipt tot schouderlengte met uitstekende puntjes staan ook heel goed. Veel haar op de kruin is prima maar alleen in combinatie met het haar op schouderlengte of in ieder geval wat langer haar.Je haar is zo pluizig omdat de punten zijn beschadigd in kombinatie met droog haar. Dus laat je haar vaak bijknippen/bijpunten en gebruik producten tegen droog haar. Hiervoor is iedere week een goed haarmasker prima. Zie voor prima producten bijv. http://track.webgains.com/click.html?wgcampaignid=141063&wgprogramid=3485" target="_blank" rel="nofollow">www.johnbeerens.com Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 23.07.2010. 12:13Hoi Marga,Bedankt voor uw snelle reactie, ik heb al haarmaskers gehaald en ga er zeker mee werken! U heeft me er erg mee geholpen. Bedankt!Groetjes ManonManon op 25.07.2010. 16:27Ik ben een meid van 13 en ik heb een beetje een vierkant hoofd zoals ze het op andere sites zeggen. Ik wilde heel erg graag korte stekeltjes net als jongens zeg maar, maar ik doe dit toch maar niet omdat iedereen denkt dat dat lelijk gaat staan. Dus nu heb ik het idee om het iets korter dan halflang haar te laten knippen. En met laagjes er in en een schuine pony, maar zou dat wel mooi worden? Ik twijfel heel erg...Margareth op 12.10.2010. 18:17Hoi Margareth,Als je echt een vierkante gezichtsvorm hebt(zie artikel Gezichtsvormen en kapsels) dan kan ik het volgende hierover zeggen:Vierkante gezichtsvorm:Een breed, sterk voorhoofd met een brede hoekige kaaklijnDoor een kapsel te nemen met een mooie pony en deze ook aan de zijkanten van het gezicht op de slapen te laten hangen worden de vierkantige hoeken van dit gezicht wat afgezwakt. Daarom is lang haar het mooiste tot over de schouders. Het beste korte kapsel voor deze vorm van gezicht is het kapsel in een ronde vorm en wat hoog op het hoofd (op de kruin) te dragen.Als je je haar wilt opsteken, zorg dan in ieder geval voor plukjes in het gezicht en natuurlijk in combinatie met die pony. Als je wilt dat het accent op je ogen ofwel je neus valt kun je dat als volgt bereiken: Een pony zorgt voor het accent op de ogen. Als je daarentegen het haar uit het voorhoofd weg doet valt het accent juist op je neus. Ook is een en ander natuurlijk afhankelijk van je haarstructuur welk kapsel voor jouw gezichtsvorm het mooiste zou kunnen zijn. De vorm van het gezicht zou het startpunt moeten zijn voor het kiezen van een goed kapsel. Succes, ga maar eens goed alle hoofdstukken bekijken over dit onderwerp. Naamgenoot Marga DobmaMarga Dobma op 13.10.2010. 13:50Beste Marga, Ik ben 14 jaar en ik heb schouderlang haar met een slag en een schuine pony. Ik denk dat ik ovaal/diamantvormig/hartvormig gezicht heb. Maar mijn probleem is dat mijn haar tot ongeveer mijn oren steil-achtig is en daaronder krullerig. Boven op mijn hoofd, waar de haren beginnen, staat mijn haar vaak bol. Ik wil nu iets anders met mijn haar maar ik weet niet wat. Ik heb wel leuke kapsels gezien maar dat moet ik met een stijltang doen, en daar heb ik 's ochtens absoluut geen tijd voor. Heeft u misschien advies voor mij Alvast hartelijk bedanktGroetjes, StephanieSteph op 31.10.2010. 18:09Hallo Stephanie,Ik heb je onder een ander artikel al antwoord gegeven. Maar ik moet eerst zeker weten welke gezichtsvorm je precies hebt want in deze vraag zet je er maar liefst 3 achter elkaar. Je kunt die vinden door te doen wat er in het artikel staat: Kapsels en gezichtsvormen op deze site. Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 20.11.2010. 17:13Ik heb rossig haar, een ovaal gezicht. Ik heb het nu in laagjes. Ik vind het model nu wel goed, maar ik zit op zwemmen en dan gaat het heel erg klitten en het wordt lelijk. Wat kan ik doen hiertegen?Marianne op 29.04.2011. 22:06Hallo Marianne,Er is een hele nieuwe creme van L'Oreal hiertegen op de markt. Of in ieder geval na het zwemmen het haar wassen (lauw met shampoo tegen droog haar) en dan een haarmasker. Ook lauw uitspoelen en dan bij het laatste spoelwater een heel klein scheutje azijn.Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 04.05.2011. 15:02hallo, ik zou graag willen weten wat voor kapsel het beste bij mij past. de kapper heeft eens gezegd dat ik een ovaal hoofd heb met een brede kaaklijn, een mengeling dus. mijn haar is blond, dun en steil(heel klein beetje slag). Ik heb nu een pony en redelijk lang haar. Wat voor modellen staan mij? en staat mijn haar leuker als ik het los draag of niet? (ik draag het nu los, behalve bij het sporten.)groetjes!ilse op 10.05.2011. 17:00Hallo Marga, Ik ben 13 jaar en ik wil graag weten wat voor kapsels mij staan. Ik heb nu lang haar met een pony. De vorm van mijn hoofd is ovaal, met een brede kaaklijn. Ik heb blond, dun, Stijl(beetje slag) haar. Wat voor kapsels staan mij het beste? Alvast bedankt, IlseIlse op 13.05.2011. 18:23Hallo,Ik zit met een probleem van een hoog en breed voorhoofd met inhammen en nee, ik ben geen man. Verder is mijn neus aardig breed en heb ik een klein beetje brede kaken. Het lijkt nu wel of ik een enorm gedrocht ben, maar dat valt ook wel mee hoor. Ik zit altijd al met wat ik met mijn haar aan moet. Ik zou het liefst lang haar willen zonder poney maar dat gaat nu eenmaal niet. Nu draag ik het half lang met pony, maar het wordt sloom. Wat adviseert u mij??? Mijn haar is redelijk dik, maar erg droog van structuur en kan zeker niet gesneden worden, want dan wordt het nog pluiziger. Ik ben benieuwd naar uw antwoord!J. op 03.06.2011. 09:49Ik heb krullen en wil mijn haar tot ongeveer mijn kin af laten knippen, is dit een goed idee? Want heb je juist meer krullen bij langer haar of bij korter haar? alvast bedankt voor je antwoord! gr. Amam op 19.06.2011. 16:23Beste J. Tegen pluishaar is natuurlijk een goed haarmasker een of twee maal per week aan te raden. Verder is en blijft een pony zodat het haar ook dekkend is bij de inhammen het mooiste maar iedereen vindt het wel eens leuk te veranderen. Plukjes in het gezicht vooral op het voorhoofd en aan de zijkanten zou wel leuk zijn maar je hebt dik haar en dan moet het wel erg vaak geknipt worden. Het lijkt me toch het beste om een goede kapper eens om advies te vragen en laat daarbij heel goed horen dat er ook naar je gezichtsvorm gekeken moet worden. Want het gaat uiteraard ook om de vorm van het gezicht als geheel. In ieder geval veel succes, Marga DobmaMarga Dobma op 21.06.2011. 12:42Hallo Ilse, Je boft want als je echt een ovale gezichtsvorm hebt zullen alle modellen je goed staan. Als je echt een brede kaaklijn hebt (dan heb je toch niet echt een ovaal gezicht) dan kun je die het beste camoufleren door je haren op die hoogte wat in het gezicht te laten vallen bijv. door op die hoogte (kaaklijn) wat plukjes te laten knippen. Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 21.06.2011. 14:15Hoi Ilse, Een ovaal gezicht is mooi met alle modellen kapsels. Heb je echt een hele brede kaaklijn vraag ik me af of je gezicht wel echt ovaal is? Lees nog even het eerste artikel onder de kop: Gezichtsvormen en kapsels en ga na of je gezichtsvorm wel klopt. Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 21.06.2011. 14:23Hallo Am,Korter haar is minder zwaar dus blijven krullen beter zitten ofwel krullen de haren dus meer. Marga DobmaMarga Dobma op 21.06.2011. 14:51LANG STIJL HAAR = SO AWESOMERQ op 29.10.2011. 18:08Hallo Marga, Ik heb 'n hartvormig gezicht, blond haar tot onder mn mn schouders met 'n slag, laagjes en 'n schuine pony. ik ben uitgekeken op mijn haar en wil graag wat anders. maar ik weet niet wat voor 'n model mij staat. en ik wil niet iets standaards. heeft u misschien ideeën voor mij? Alvast bedankt. LindaLinda op 29.01.2012. 17:27Hallo Linda,In dit artikel (Kapsels en gezichtsvormen deel III) staan voorbeelden van een goed, danwel verkeerd kapsel voor jouw gezichtsvorm. Kijkt was goed is voor jouw haarlengte. Ga naar de kapper en pak er zijn/haar laatste modellenboek bij en zoek daaruit een kapsel wat de karakteristieke coupe heeft die het beste past bij jouw gezichtsvorm. Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 21.02.2012. 14:45

Reactie plaatsen