Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
9 min
1

gezichtsvormen en kapsels deel III

9 min
1

gezichtsvormen en kapsels deel IIIIn de laatste aflevering van deze serie van drie artikelen komen ook de laatste 3 gezichtsvormen aan de orde d.w.z.: het langwerpige, het hartvormige en driehoekige gezicht.

Langwerpig gezicht

gezichtsvormen en kapsels deel III2 Bij deze gezichtsvorm is het de kunst door de vorm van het kapsel het gezicht breder en de verticale lengte van het gezicht daardoor korter te laten lijken.

Geschikte kapsels:

Korte tot halflang haar met langere lagen aan de bovenkant zonder hoog opgewerkt te zijn passen prima bij deze gezichtsvorm bijv. de trend van dit seizoen de boblijn. Op kin of schouderlengte naar binnen of buiten springend laten het gezicht breder lijken. Een stijl naar  beneden vallende pony met naar beneden vallende zijpartijen zijn het beste. In lagen geknipte lange of halflange kapsels met krullen of wat slagen voegen breedte toe en verzachten de lange lijnen van deze gezichtsvormen.Ongeschikte kapsels

Coupes die hoog opgewerkt zijn op de kruin laten het gezicht nog langer lijken dan het is net zoals omhoog gekamde haren zonder pony. Glad vallende kapsels met piekjes in lengtes tot de kin en glad vallende zijkanten passen niet bij deze gezichtvorm.

gezichtsvormen en kapsels deel III3
Kort kapsel – goed 

Dit kapsel is een prima voorbeeld van hoe mensen met deze gezichtsvorm het beste hun haar zouden kunnen dragen. De lange haren op het hoofd en aan de wat langere zijkanten laten het gezicht ronder lijken terwijl de pony de verticale lengte van het gezicht korter maakt. Dit kapsel, al of niet met krullen is een prima coupe voor deze vorm van gezicht.

gezichtsvormen en kapsels deel III4

Kort kapsel – verkeerd
Door dit kapsel lijkt het gezicht nog langer dan het is. Deze hoge kruin is natuurlijk helemaal verkeerd en dat moet u nooit doen! 
 

gezichtsvormen en kapsels deel III5

Halflang kapsel – goed
Dit is een prima kapsel voor deze vorm van gezicht. De glad naar beneden vallende pony maakt het gezicht korter terwijl de in laagjes geknipte zij- en achterkant het gezicht breder laten lijken. Ditzelfde kapsel maar met nog meer krullen of slagen, zelfs ook als het nog wat korter is flatteert deze gezichtsvorm prima ook nog als het nog wat korter zou zijn. 

gezichtsvormen en kapsels deel III6

Halflang kapsel – verkeerd

Door de gladde naar de zijkanten vallende haren lijkt dit gezicht nog veel langer. Het haar wat helemaal glad is voegt aan dit gezicht totaal geen breedte toe wat deze gezichtsvorm juist zo nodig heeft.

gezichtsvormen en kapsels deel III7
Lang kapsel – goed

Dit is een wat krullend kapsel dat breedte geeft. De pony laat het gezicht wat meer korter lijken en geeft door de volheid van dit kapsel wat meer breedte. Ook met nog meer krul maar geknipt in dezelfde coupe maar dan stijl zal deze gezichtsvorm goed staan. 

gezichtsvormen en kapsels deel III8

Lang kapsel – verkeerd

Dit kapsel maakt het gezicht onnodig langer mede door de middenscheiding die het kapsel in tweeën verdeeld.Door de lange sluik vallende haren wordt deze gezichtsvorm nog veel langer dan het al is. Dit is dus een absoluut verkeerd kapsel voor dit gezicht !

Hartvormige gezicht(breed voorhoofd, smalle kin)

Deze gezichtsvorm heeft zowel wat meer lengte als breedte nodig in de kinstreek. 

gezichtsvormen en kapsels deel III9Geschikte kapsels

Ieder kapsel op kinlengte is heel geschikt voor u. Als lokken nodig zijn kam ze dan  opzij maar vooral niet stijl naar beneden omdat ze uw gezicht dan korter en breder maken. Geknipt tot schouderlengte met uitstekende puntjes staan ook heel goed. Veel haar op de kruin is prima maar alleen in combinatie met het haar op schouder-

lengte of in ieder geval wat langer haar. 

Ongeschikte kapsels:

Korte dikke kapsels ofwel volle korte kapsels die een accent leggen op het bovenste gedeelte van het gezicht maar ook korte kapsels met een zware  rechte pony die ook

het accent leggen op het bovenste gedeelte van het gezicht en daardoor juist de brede bovenkant accentueert.

Kort Kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III10

Kort kapsel – goed
Dit kapsel is uitermate geschikt voor deze gezichtsvorm door de korte coupe op het bovenste deel van de kruin en het haar uit het gezicht dat een smallere vorm van de bovenkant van het gezicht suggereert.  Daardoor is het juist goed bij deze gezichtsvorm geen pony te nemen. Het is eigenlijk een zeer eenvoudige coupe maar uitermate geschikt.

gezichtsvormen en kapsels deel III11
Kort kapsel – verkeerd
De zware compacte pony laat dit gezicht juist breder lijken waar het smaller zou moeten zijn. Ook de lengte aan de zijkanten tot net onder de ogen ondersteunt het breder lijken van het gelaat. De compacte pony doet er dan nog een extra schepje bovenop. Al met al een totaal verkeerde look.

Halflang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III12

Halflang kapsel – goed
De lange zijkanten waaronder de naar een kant vallende pony laten het voorhoofd zien. Dit suggereert een wat langer gezicht. Zowel de zij- als achterkant van het kapsel is in lange lagen gehouden om de smalle kinpartij wat breder te laten lijken. Eenzelfde coupe maar dan met wat meer krullen is ook prima.

gezichtsvormen en kapsels deel III13

Halflang kapsel – verkeerd
Dit kapsel is absoluut veel te hoekig en te recht voor deze gezichtsvorm. De recht naar beneden vallende pony accentueert juist de brede bovenzijde van het hartvormige gezicht. De pony moet juist uit het gezicht en de zijkanten moeten in lagen waardoor het er minder compact uitziet.

Lang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III14

Lang kapsel – goed
Een fantastische coupe voor deze vorm van gezicht. De lange haren vallen mooi uit het gezicht en door de scheiding wordt het haar ook mooi in tweeën gedeeld wat de lengte 
van het gezicht juist wat accentueert. De dikke lokken aan de onderkant/zijkant van het kapsel laten het gezicht wat breder schijnen juist in het gebied van de kin waar het gezicht smal is. Al met al een perfecte coupe als er het een wat meer krullend kapsel zou zijn.

gezichtsvormen en kapsels deel III15

 Lang kapsel – verkeerd
De brede pony en brede lagen aan de bovenkant van het kapsel zijn voor deze

gezichtsvorm helemaal verkeerd. Het resultaat is dan ook een te breed, te vol en hoekig gezicht. Een heel verkeerd kapsel voor deze gezichtsvorm.

Driehoekige gezicht (smal voorhoofd, brede kaak/kin)

Het is de kunst door dit kapsel de kinstreek smaller en het voorhoofd breder te laten lijken.

gezichtsvormen en kapsels deel III16Geschikte kapsels:

laagjes geknipte kapsel zullen een balance geven aan de brede, prominente kaaklijn van deze gezichtsvorm. In lagen geknipte kapsels met plukjes in het gezicht ter hoogte van de kaaklijn zullen heel goed staan bij deze vorm van gezicht.

Ongeschikte kapsels:
In het algemeen kun je zeggen dat korte kapsels deze gezichtsvorm beter staan dan lange haren. Het beste kunt u kiezen voor kapsels die de nadruk leggen op de kinstreek bijv. een rechte stijle korte boblijn.

Kort kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III17
Kort kapsel – goed
Bij dit korte kapsel is duidelijk te zien dat het haar daar valt waar het nodig is om deze driehoekige gezichtsvorm goed in 
balans te krijgen. Het volume op de kruin laat het gezicht ronder en voller lijken boven de oren, terwijl dit kapsel zonder pony het gezicht langer laat lijken en de aandacht vestigd op het voorhoofd en juist afleid van van de hoekige kaaklijn.

gezichtsvormen en kapsels deel III18

Kort kapsel – verkeerd
Dit laat zien wat u juist niet moet doen. De zware naar beneden vallende pony hangt in de ogen. Dit kapsel maakt het gezicht korter en breder. Ook lijkt hierdoor de kaaklijn massiever en breder dan hij is. 

Halflang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III19

Halflang kapsel – goed
Dit is een fantastisch kapsel voor deze vorm van gezicht. De zijkanten vallen opzij van de kaaklijn waardoor de haren precies goed vallen. De zijwaarts vallende lange lok vestigd de aandacht op de oogstreek. Dit kapsel brengt lengte in het gezicht en laat het gezicht ronder lijken. 
 

gezichtsvormen en kapsels deel III20

Halflang kapsel – verkeerd
Te breed en te hoekig is dit totaal verkeerde kapsel voor deze gezichtsvorm! De zijkanten maken de kaaklijn nog breder dan hij al is. De compacte pony maakt het gezicht korter en breder waardoor de oogpartijen nog breder lijken. 
Dit kapsel benadrukt juist deze vorm van 
gezicht i.p.v. de verhoudingen in juiste balans te brengen. 

Lang kapsel

gezichtsvormen en kapsels deel III21

Lang kapsel – goed
Dit lange zachte en enigszins krullende kapsel is een mooi voorbeeld hoe een prima coupe is gecreëerd voor de driehoekige gezichtsvorm. The slagen zien er natuurlijk uit en vallen ook op een heel natuurlijke manier door de in lagen geknipte haren. De naar beide kanten vallende haren delen het gezicht in twee delen waardoor ook het gezicht als het ware in twee kleinere vlakken verdeeld wordt waardoor het er langer uitziet. Ditzelfde kapsel kan natuurlijk ook heel goed met wat meer krullen.

gezichtsvormen en kapsels deel III22

Lang kapsel – verkeerd
Dit kapsel is absoluut verkeerd voor deze gezichtsvorm. De driehoekige gezichtsvorm is het smalst bij het voorhoofd en het breedste bij de kin/kaaklijn. Dit kapsel volgt door dit model hetzelfde patroon. Maar dat zou natuurlijk net omgekeerd moeten d.w.z. meer volume aan de bovenkant van het gezicht i.p.v. aan de onderzijde van het gezicht. Dit model juist legt de nadruk op de onderzijde van het gelaat terwijl de uitgesproken volle, lange pony evenals dezelfde soort zijkanten van het kapsel het gezicht juist korter en breder laten lijken.

Nu, aan het einde gekomen van deze kleine serie van drie artikelen over kapsels en gezichtsvormen, hopen wij van harte, dat u in staat bent om bij uw gezichtsvorm het meest geschikte kapsel te kunnen vinden en dat u met behulp van de tips goede ideeën heeft kunnen opdoen en dat u er profijt van zult hebben!

Reacties
Categorieën