Enige "snelle" feestelijke kapsels
23 december 2008 

Enige "snelle" feestelijke kapsels

Enige snelle feestelijke kapselsBij feestelijke gebeurtenissen hoort een bijzonder kapsel. In deze tijd  betekent dat  vaak ook allerlei uitnodigingen. Dit is dan dè gelegenheid uw haar extra mooi op te steken. Voor iedere smaak, alle haarlengtes en haartypen zijn er verschillende looks waar u heel mooi mee bent .

Inleiding

Omdat iedereen het in deze tijd van het jaar erg druk heeft hebben we voor u enige kapsels uitgezocht die met een paar simpele handgrepen en dus in heel weinig tijd gestyled kunnen worden. Want uiteindelijk kan het niet zo zijn dat u de feestelijke kersttafel moet versieren en dekken met krulspelden in het haar. Wij wensen u in ieder geval veel plezier bij het kiezen van uw kapsel.

En zo gaat u te werk:

Een rol in de nek

Haartype:         geschikt voor ieder type haar
Haarlengte:      lang
Haarstructuur: stijl

Enige snellefeestelijke kapsels2
Styling:
Doe wat schuimversteviger ter grootte van een walnoot op het haar. Trek een zijscheiding in het haar en steek het haar tenslotte met enige haarspelden tot een losse knot in uw hals. Een leuke variatie is wat sierspelden rond deze knot in het haar te steken. Links en rechts bij de slapen trekt uw enige plukken eruit want dat staat leuker en vlotter in het gezicht. Breng een schuimversteviger op het. Deze plukjes en de haren die in het gezicht vallen kunt u met wat haarwachs op de goede plaats trekken. Tot slot wat haarspray zodat uw kapsel goed blijft zitten.

Mooi glanzend kapsel met knot

Haartype:         geschikt voor ieder type haar
Haarlengte:      lang
Haarstructuur: stijl

Enige snellefeestelijke kapsels3

Styling:
Haarversteviger in het haar doen (zie boven). Uw haren met een elastiekje laag in de hals tot een staart binden. Deze staart verdelen in twee delen, draai ieder deel rond en verstrengel beide delen tot een knot in de hals. Alles mooi fixeren met haarlak. Als u hierbij een mooie glansspray neemt ziet het kapsel er meteen nog feestelijker uit.

Losse wrong

Haartype:         geschikt voor ieder type haar
Haarlengte:      lang, geknipt in laagjes met pony
Haarstructuur: stijl

Enige snellefeestelijke kapsels5
Styling:
Doe, zoals boven vermeld, ook voor dit kapsel haarversteviger in uw haren. Pak op het achterhoofd de haren samen en draai hiervan in de vorm van een banaan een langwerpige wrong. De overige haren nonchalant over uw hoofd draperen en met wachs accentueren. Ter hoogte van de slapen enige plukken eruit halen en eveneens het accent hierop leggen door gebruik van wachs. Doe ditzelfde met de haren van uw pony. Tot slot wat haarlak en uw kapsel is klaar.

Een variatie op dit thema ziet u afgebeeld helemaal boven bij het begin van dit artikel.

U kunt hierbij een aantal strengen vlechten en deze met speltjes vastzetten.

Kapsel met losse krullen

Haartype:         flinke bos stevig haar
Haarlengte:      lengte tot de schouders
Haarstructuur: stijl of losse krullen

Enige snellefeestelijke kapsels6
Styling:
Kneed een schuiversteviger ter grootte van een walnoot in uw handdoek droog haar. Trek een scheiding opzij en draai , streng voor streng uw haren op grote wikkels en laat het vervolgens goed drogen onder kap of aan de lucht. Dan haalt u de wikkels uit het haar, maar kam het in ieder geval niet door ! Kneedt het haar met uw vingers.
Vervolgens pakt u de voorste haarpartijen en trek deze naar achteren tot uw achterhoofd en steek ze vast met speldjes. Fixeer uw kapsel met haarspray of haarlak.

Het snelste kapsel

Haartype:         fijn tot middelfijn haar
Haarlengte:      lang
Haarstructuur: stijl met pony

Enige snellefeestelijke kapsels7
Styling:
Doe schuiversteviger op uw haar (hoeveelheid zie boven). Trek een scheiding opzij in uw haar. Kam de pony glad over uw voorhoofd en zet deze haren vast met een bescheiden haarklem. Neem de haren op het achterhoofd samen en maar hiervan een paardestaart. Pak nu verschillende haarstrengen en toupeer deze een voor een. Accentueer enige strengetjes met wachts. Tot slot het kapsel fixeren met haarlak.

 

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 25 Apr 2013

Eerdere reacties: Leuk, leuk leuk... maar niet feestelijk voor mij Plientje op 21.03.2009. 14:15 waarom staan er geen korte kapsels bij alleen lang of halflang Melanie op 17.04.2009. 20:11 Hoi Melanie, Je hebt gelijk maar het is wel duidelijk. Het is moeilijker om van een kort kapsel wat feestelijks te maken. Alhoewel een mooi accessoire bijv. van kralen of veren, of echte bloemen wel een feestelijk tintje geven. Een beetje creatieve geest weet echt wel iets te bedenken. Gr. en stuur zelf eens wat in als je iets hebt gemaakt. Dan kunnen andere misschien ook ideeen opdoen! Gr. Marga Dobma Marga Dobma op 21.04.2009. 18:43 Ik vind het leuke en feestelijke kapsels. Zelf kan ik alleen de laatste maken omdat ik voorderest geen geweldige haren heb. Gewoon op 22.08.2009. 14:54 Hallo "Gewoon", Geen enkel mens is gewoon en ook jij hebt vast en zeker hele mooi punten. En wat stijl haar is ook makkelijk. Maar het allerbelangrijkste om een mooi kapsel te hebben is te kijken naar de vorm van je gezicht. Lees hiervoor de hoofdstukken met de titels: Gezichtsvormen en kapsels delen I,II,III en IV. Heb je jouw gezichtsvorm gevonden dan staat daar voor elke haarlengte in beschreven wat je het beste wel en niet kan doen. Met groet en wees niet gewoon maar durf iets te experimenten, succes, Marga Dobma Marga Dobma op 23.08.2009. 15:19 Heb je toevallig ook wat makkelijke beschrijving bij losse wrong? en een foto van de achterkant want ik snap niet zo goed hoe ik dit moet maken maar het ziet er wel super mooi uit op het plaatje.. sam op 19.03.2010. 21:32 Doe, zoals boven vermeld, ook voor dit kapsel haarversteviger in je haren. Pak op het achterhoofd de haren bij elkaar en draai hiervan een langwerpige wrong als het ware de vorm van een banaan. De overige haren nonchalant over je hoofd draperen en met wachs enige plukjes bewerken. Ter hoogte van de slapen (einde wenkbrauwen) enige plukjes haar uit het kapsel trekken en hierop het accent hierop leggen door gebruik van wachs. Doe ook wat wachs in wat plukjes haar van je pony. Tenslotte doe je wat haarlak op en klaar is Kees. Succes, MD Marga Dobma op 11.04.2010. 17:49 weetje hoe saai het is mn eindfeest van gr 8 dit bedoel ik helemaal niet tis echt fucking saai iemandzondernaam op 08.07.2010. 16:50 Waarom staan er geen kapsels voor lang krullend haar?? ER STAAN EEN HELEBOEL ARTIKELEN OP DE SITE WAAR ZEKER MODELLEN STAAN BIJ LANG KRULLEND HAAR. BINNENKORT GAAN WE WEER NIEUWE MODELLEN PLAATSEN. MARGA DOBMA mo op 17.12.2010. 10:29

Reactie plaatsen