Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Haarspray; de perfecte afwerking voor het kapsel

3 min
0

Haarspray; de perfecte afwerking voor het kapselDenkt u wel eens: “Oh jeetje, wat zit mijn haar verschrikkelijk wat moet ik er toch mee beginnen?” Dan kunt u maar het beste uw haar weer opnieuw stylen.

Inleiding

Daarna wat haarspray erop en klaar is kees. U kunt welgemoed de nieuwe dag beginnen.

Of men nu dik, dun of fijn haar heeft, natuurlijke krul of heel stijl haar heeft er is een haarspray te koop voor iedere type haar. Velen denken echter dat een haarspray een soort wondermiddel is. Dat is het natuurlijk niet. Het enige dat een haarspray kan bewerkstelligen is het kapsel fixeren. 

Wat doet een haarspray?

In een haarspray zijn verschillende werkstoffen opgelost maar zo dat het gelijkmatig over het haar gespoten kan worden zonder dat de haren zelf gaan plakken. De spray brengt op het haar een filmpje aan dat het kapsel in model houdt.

Een haarspray dient eigenlijk alleen als een soort beschermingslaagje. Een laagje dat niet alleen op een paar haartjes zit maar het is de bedoeling dat het het hele haar/kapsel bedekt. Het resultaat hiervan is dat het kapsel de hele dag prima in model blijft zitten mits de haarspray op de goede manier is opgebracht.

Welke spray voor welke haarsoort?

Om voor uw soort haar de goede spray te kunnen kiezen moet u voor uzelf eerst de twee volgende vragen beantwoorden:

1. Hoeveel heeft uw kapsel u gekost dwz. in tijd en/of in geld
2. Hoe moeilijk of hoe gemakkelijk zijn uw haren in model te brengen

Als grondregel geldt: gebruik zo weinig mogelijk spray om een zo natuurlijk mogelijk kapsel te hebben. Voor fijn haar heeft men geen extra sterke fixatie nodig, daardoor worden de haren alleen maar extra zwaar waardoor ze naar beneden gaan hangen. Bij moeilijk te hanteren natuurlijk krullende haren is juist een spray met een extra sterke fixatie onontbeerlijk.

En wilt u een heel ingewikkeld kapsel dan is deze haarlak met sterkte fixatie ook aan te raden want hierdoor blijft het kapsel het beste zitten.

Haarspray; de perfecte afwerking voor het kapsel 2De haarspray moet aangepast worden aan het haartype

Voor de juiste keus bij het kiezen van een haarspray kunt u het beste afgaan op de gebruikersaanwijzing van de fabrikant op de bus. Zo bestaan er haarspays voor fijn haar of voor krulhaar, om het haar volume te geven of een spray die bevochtende werkstoffen bevat.

In de zomer, vooral als u veel tijd in de zon doorbrengt moet u vooral een haarspray met UV- bescherming kiezen. Heeft u beschadigd haar dan kunt u het beste een spray kiezen waaraan vitamines en verzorgende werkstoffen zijn toegevoegd.

Een zgn. glansspray zorgt ervoor dat uw haar weer heel mooi gaat glanzen. Voor vet haar zijn er eveneens speciale sprays. De eigenschap van dit soort sprays is dat de werkstof vet aan zich kan binden. Bij het doorborstelen van het haar verdwijnt het vet met de resten van de spray.

Om erachter te komen welke spray voor uw haren het allerbeste is kunt u bijv. gelijktijdig 2 tot 3 bussen haarlak van verschillende merken aanschaffen. Probeer vervolgens iedere spray een paar dagen achter elkaar tot u daarna ook precies weet welke van de 2/3 u het beste is bevallen.

Hoe kunt u het beste de haarspray gebruiken?

Als uw haar gaat plakken is de door u gebruikte spray niet goed voor uw haar. Probeer dan eens na te gaan of u wel het juiste product heeft aangeschaft. Als dit wel het geval is past u de spray waarschijnlijk op de verkeerde manier toe. Daarom volgen er nu een paar tips om dat wel goed te doen:

De juiste afstand bij het sprayen

Houdt de bus haarlak op een afstand van 25 tot 30 centimeter afstand loodrecht vanaf het haar. Is de afstand te klein dan komt er teveel spray op uw haar terecht en zullen uw haren gaan plakken. Dit gebeurd bij iedere haarlak al was hij nog zo duur. Na het sprayen kunt u het beste uw kapsel met uw vingers/handen in model duwen.

Met de juiste spray techniek krijgt u meer volume
Wilt u meer volume, buig dan uw hoofd voorover en spuit de haarlak op de haarinplant. Hierdoor blijft het kapsel beter in vorm.

Als u fijn haar heeft verdeel dan de haarspray nooit over het hele kapsel. Het haar wordt daardoor te zwaar en zakt in elkaar.

Haarspray is, als u het tenminste op de juiste wijze toepast,een echt wondermiddel. U kunt het dagelijks gebruik maar u moet niet vergeten de spray er ’s avonds weer grondig uit te borstelen.

Met de juiste producten zal uw haar niet beschadigen, in tegendeel uw kapsel zal er juist verzorgd uitzien.

Reacties
Categorieën