Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Versteviger: hulp voor een perfecte coupe

3 min
0

Versteviger hulp voor een perfecte coupeIedere vrouw heeft er wel een van in de badkamer staan. Want een perfect kapsel kan niet zonder een goede haarversteviger. Een haarversteviger doet van alles; het geeft het kapsel volume en zorgt ervoor dat we, hoe we het ook willen hebben,  het haar prima blijft zitten.

Haarversteviger kan gebruikt worden in nat maar ook in drrog haar. Door de veelzijdigheid kunnen we niet zonder en mag het dus ook niet ontbreken in de badkamer. 

Welke versteviger voor welk type haar?

Versteviger hulp voor een perfecte coupe2Net zoals bij de haarlak zijn er haarverstevigers van een groot aantal merken en eveneens een aantal verschillende soorten. Een haarspray en haarversteviger zijn vaak op elkaar afgestemd. Daarom is het altijd het beste als u al een haarspray van een bepaald merk hebt om dan van datzelfde merk ook de haarversteviger te gebruiken. Uiteraard kunt u beiden ook afzonderlijk gebruiken.

Bij het kiezen welke haarversteviger voor uw haar het beste zou kunnen zijn moet u letten op de gebruiksaanwijzing.

Versteviger hulp voor een perfecte coupe3Fijn haar

Gebruik voor fijn haar een schuimversteviger die gewoon houdbaar is.

Als u voor deze haarsoort  een versteviger gebruikt met de term: extra sterk gaat het haar plakken en daardoor slap hangen.

De term: super op een haarversteviger betekend dit dat deze versteviger dient om het kapsel volume te geven. Voor gebruik kunt u  het beste het haar in sliertjes verdelen en de versteviger op alle strengetjes sprayen. Dan gaat u met uw handen nog eens goed door het haar en daarmee geeft u uw kapsel een prima volume.

Voor een extravagant kapsel is een versteviger met het opschrift; sterk of extra sterk het beste geschikt.

Let er bij uw keuze van een haarversteviger ook op of er vitaminen en vochtigheidscomponenten aan toegevoegd zijn. Want daardoor wordt er bij droog en beschadigd haar (o.a. door permanenten /bleken of verven) geen onnodige aanslag op uw haar gepleegd maar wel wordt het haar nog eens extra verzorgd.

Kan je met een schuimversteviger het haar goed stylen zonder föhnen?

Haarschuim is een perfecte keuze voor een in laagjes geknipt kapsel. Diegenen die bijna nooit tijd hebben om het haar te föhnen of de voorkeur geven aan een natuurlijk kapsel kan het beste styling schuim gebruiken en dit dan opbrengen op handdoekdroog haar.

Hiervoor moet u een bolletje schuim op uw handpalm doen en dit met uw vingers goed door het haar verdelen. Het schuim droogt aan de lucht en zorgt ervoor dat de haren niet slap gaan hangen.

Bij het gebruik van schuim is het devies: minder is meer ! Want als u teveel schuimversteviger gebruikt gaat het haar plakken.

Schuimversteviger als ondergrond voor stylen van het haar

Versteviger hulp voor een perfecte coupe4Als u een schuiversteviger als ondergrond voor het stylen wilt gebruiken kunt u dit het beste op vochtig haar aanbrengen. Daarna moet u het haar goed doorkammen. Hierdoor wordt het schuim optimaal over het haar verdeeld. Daarna kunt u het haar op eigen wijze stylen. Als dit klaar is kunt u, zoals u gewend bent, haarlak of haargel op het haar doen. U zult dan merken dat uw kapsel de hele dag perfect in model zit.

Sylingschuim als opfrisser voor een avondje uit

Als u ’s avonds uitgaat en u heeft geen zin of tijd uw haar hiervoor opnieuw te wassen dan is dat geen absoluut geen probleem als u stylingschuim gebruikt.

Hoe kunt u zonder opnieuw wassen een perfect kapsel krijgen?

Borstel eerst het haar helemaal goed door om alle oude restjes van haarspray of gel te verwijderen. Daarna verdeelt u het haar in partjes om te gaan stylen.

U begint met  het opbrengen van schuim op het eerste deel zodat het haar net vochtig is. Daarna gaat u föhnen. Daarna doet u alle delen van uw haar op dezelfde wijze. Zo kunt u het haar voor de tweede keer vlug en op een makkelijke manier opmaken  zonder wassen. Probeer dit eens een keertje. U zult aangenaam verrast worden door het goede resultaat.

Haarverstiviger is een optimale styler voor uw kapsel als u vlug klaar wilt zijn en het kapsel goed moet blijven zitten. Want hierdoor blijft uw kapsel de hele dag en avond goed zitten en heeft een  natuurlijke look.

Reacties
Categorieën