Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Verzorgingsgids voor heren - deel I

4 min
0

Verzorgingsgids voor heren - deel IHeren, bent u niet tevreden over uw haar als u in de spiegel kijkt? Nee? Dan kunt u in onderstaande tips misschien wel de oplossingen vinden.

Inleiding

Mannen worden zich steeds meer bewust dat ook zij aantrekkelijker zijn met een mooie verzorgde kop met haar. Er zijn zelfs mannen die vaker bij de kapper komen dan vrouwen. Alleen het verschil met de dames is dat mannen minder uitgeven per kappersbeurt dan de dames. Maar alleen een goede coupe is natuurlijk lang niet voldoende. Ook een kapsel dat is aangepast aan iedere gelegenheid is tegenwoordig een must. U wilt opkantoor toch een ander kapsel dan tijdens een motorritje op uw vrije dagen om maar wat te noemen?
En of u nu vet, dun of zelfs helemaal geen haren heeft, wij hebben voor uw eventuele haarproblemen een aantal oplossingen.

In deze serie artikelen waarvan dit deel I is laten wij u o.a. in enige afleveringen weten waarom uitgerekend bij u haren uitvallen en wat u daartegen zou kunnen doen.

Ook vertellen we u hoe u zonder hulp van uw vriendin, echtgenote of moeder uw haar zelf kunt verven en hoe u grijze haren kunt blonderen.

Alhoewel heren …….  het is een bekend feit dat veel vrouwen grijze slapen bij mannen erg aantrekkelijk en interessant vinden!

Alle hier genoemde producten van een groot aantal bekende merken kunt u online

bestellen bij:
verzorgingsgids voor heren - deel I 5

Voor vragen over producten of haar problemen: HB Hairshop
Voor algemene vragen mailt u naar: HB Hairshop
U kunt HB hairshop ook altijd bellen of faxen op +31 (0)651048848, fax +31 (0)316-295391.

Haarverzorging in het algemeen

Verzorgingsgids voor heren - deel I2Chloorhoudend en/of zout (zwem)water, te hete lucht van een een föhn kunnen uw haren behoorlijk beschadigen. Daarom moet u op tijd maatregelen nemen.
Als u beschadigde haren eens onder een microscoop zou kunnen bekijken zou u kunnen zien dat de haarcellen niet meer glad op de haarschacht liggen maar in ongelijke piekjes uitsteken. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door zwemmen in zee of in het gemeentelijk zwembad. Hierna ziet uw haar er vaak heel stroachtig droog  en glansloos uit. In het ergste geval worden de haren poreus en breken daardoor af. Daar komt nog eens bij dat ieder mens haren heeft in een andere conditie bijv. haren die dun, vet, droog enz. zijn. Daarmee moet u rekening houden bij het kiezen van uw  verzorgingsproducten. Deze moeten vanzelfsprekend aansluiten bij uw haarproblemen.

Vet haar

U kunt uw vette haren met een gerust hart iedere dag wassen maar dan wel met een milde shampoo (geschikt voor iedere dag). Want als u hiervoor een shampoo gebruikt die de hoofdhuid sterk ontvet worden de talgkliertjes in de hoofdhuid alleen nog maar meer gestimuleerd om talg (vet) aan te maken en wordt uw haar dus steeds vetter.
Bent u gewend styling producten voor uw haar te gebruiken neem dan vooral producten die geen siliconen of was bevatten. Die maken de haren zwaarder en daardoor ziet het er nog sneller vet uit.

Speciale shampoos tegen vet hier kunt u hier bestellen.

Droog haar

Droog haar ziet er pluizerig en stroachtig uit. Daarom volgens hier een paar tips wat u kunt doen om dit te voorkomen:

Tip 1:  Niet te heet föhnen.

Tip2:  Minstens 1 x per week een haarmasker (tegen droog haar) of een

          haarpakking toepassen.

Voor uw soort haar is  uitsluitend een milde, voor uw haarsoort geschikte shampoo aan te bevelen. Daarna, zoals boven vermeld, een haarmasker of haarpakking toepassen. En kort en vooral niet te heet föhnen.

Speciale shampoos tegen droog haar kunt u hier bestellen.

Verzorgingsgids voor heren - deel I3

Beschadigd haar

Hiervoor zijn shampoos voor droog en beschadigd haar aan te bevelen. Om weer glans in uw haar te krijgen zijn speciale werkstoffen nodig. Dit kan worden ingezet om de haarcelletjes weer glad te maken, daardoor wordt de haarstructuur weer stevig en glanzend. Hiervoor heeft uw haar, naast water,speciale verzorgende stoffen nodig o.a. proteïnen en ook stoffen waardoor het haar weer gehydrateerd wordt zoals glucose. Speciale shampoos tegen beschadigd haar kunt u hier bestellen.
Als uw haar echt behoorlijk beschadigd is kunt u het ’t beste één keer per week een haarkuurtje toepassen. Door zo’n kuurtje wordt ieder haartje omgeven door een onzichtbaar beschermingslaagje. Dit laagje bestaat uit kunstmatige harsen en cellulose verbindingen. Verzorgende ingrediënten zoals bijv. Lanoline en Lecitine dringen in de beschadigde haren en vullen het op. De haren worden zachter en gaan meer glanzen. Dit verzorgende effect is echter maar van korte duur namelijk alleen maar tot de volgende wasbeurt. Daarna kunt u het beste de hierboven beschreven procedure weer herhalen.

Een haarkuur/haarmasker kunt u hier bestellen.

Bescherming van het haar tijdens de zomermaanden

Tijdens het zonnen wordt het haar blootgesteld aan verschillende elementen. Net als dit het geval is bij onze huid kan het haar daardoor beschadigd worden. De schade wordt veroorzaakt door water en UV stralen van de zon. Onder invloed hiervan vormen zich in het haar vrije radicalen. Deze veranderen de structuur van het haar van binnen en aan de buitenkant. Hierdoor wordt de natuurlijke bescherming van het haar aangetast. Dit zijn de gevolgen:

– Uw mooie kleur vervaagt

– Het haar wordt dor

– Het haar wordt moeilijk doorkambaar

– De glans verdwijnt

U kunt hier bij HB Hairshop producten bestellen die speciaal geschikt zijn voor beschadigd haar.

Reacties
Categorieën