Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
1

Wees trots op prachtig grijs haar !

4 min
1

Wees trots op prachtig grijs haar !Hoe u het ook draait of keert, door het ouder worden verandert  ook huid en haar. De schappen bij de drogisterij staan vol met producten tegen de eerste rimpeltjes en kraaienpootjes maar pas de laatste tijd komen er gelukkig ook steeds meer producten op de markt voor het haar van ouderen.

Inleiding

En gelukkig willen de ouderen, zowel dames als heren, tegenwoordig een leuk modern kapsel. Met de juiste verzorging moet dat geen probleem zijn. Dus, durf eens een cool modern kapsel te nemen, ook als u niet zo heel piepjong meer bent.  

Gedurende de overgangsjaren ondergaan ook de haren enige veranderingen

De overgangsjaren hebben invloed op het hele lichaam van de vrouw waarvan de haren natuurlijk ook een onderdeel zijn. Deze reageren op de verminderde oestrogenenspiegel met een vermindering van de schubbenlaag van het haar. Maar juist de haarschubben bepaald het volume en sterkte van het haar. Als deze structuur minder wordt en/of verkeerd behandeld  kan het haar daardoor langdurig beschadigd worden en lijken de haren dof en droog.Het haar wordt dunner en fijner en bovendien vaak mat, dof en glansloos en ook het haarvolume wordt zichtbaar minder.

Bijv. ’s morgens  blijven er meer haren in de haarborstel achter dan in de jaren daarvoor – in het bijzonder voor dames met lang haar is dat natuurlijk een vervelend en soms zelfs angstig verschijnsel.
Gelukkig is het absoluut niet nodig de verzorging van het haar alleen te laten bij het knippen of helemaal af te zien van een permanentje, mits u uw haren maar verzorgd met de juiste producten afgestemd op uw haarproblemen.

De haarlijn van het merk Kerastase heeft een nieuwe innovatie op het gebied van fijn haar. Het Vita-Ciment Complex 3D Systeem. Uw haar krijgt bouwstoffen die ervoor zorgen dat uw haar meer weerstand krijgt. Uw haar krijgt hierdoor meer veerkracht. Om iedere haar komt een filmlaagje te liggen. Dit vergroot de diameter met maar liefst 8%. Uw haren krijgen weer alle veerkracht en sterkte van uw normale haar terug. Het vita complex geeft u meer volume en dikker haar.

Speciale verzorgingsproducten die speciaal werken op de hoofdhuid

Deze producten werken op en in de hoofdhuid en zorgen ervoor dat de haren weer beter verankeren en dat oestrogenen gevoelige haaruitval wordt beperkt. Bovendien bevatten deze producten substanties die de haren bevochtigen en ze van binnen uit versterken. Dit effect is niet alleen meteen te merken maar ook te zien is.

Bij 60% van de vrouwen veranderd ook de conditie van de hoofdhuid. Deze wordt gevoeliger en droger; de shampoo die tot dat moment prima beviel zorgt er nu voor dat de hoofdhuid geïrriteerd raakt en bij sommigen zelfs gaat branden en/of jeuken. Want met het verstrijken van de jaren neemt de natuurlijke weerstand van de hoofdhuid en haar af. Deze veroudering is te wijten aan een vertraging van het celmetabolisme. daardoor neemt de talfproductie af. De hoofdhuid word droog en gespannen, waardoor het haar minder zacht, soepel en zijn glans verliest. De uitwisselingen in de huid vertraagt waardoor de haarwortel minder gevoed word en het haar fijner en brozer word. En er kunnen nog meer vervelende gevolgen optreden.

De haarkuur (10 verpakkingen) LIPO Recharge een van de producten uit het al hierboven genoemde Vita-Ciment Complex 3D susteem bestrijd deze fenomenen van het ouder wordend haar en huid. Door de inwerking op de hoofdhuid hydrateerd en versoepeld de huid waardoor deze opnieuw elastisch word. Ze herstelt de structuur van de opperhuid en versterkt ook de schubbenlaag van ieder haar afzonderlijk. De haarwortels worden gerevitaliseerd en de hoofdhuid word beschermt.

Na de eerste toepassing zal uw haar direct steviger aanvoelen en is het zacht en glanzend. De hoofdhuid zal direct versoepeld zijn. Na voortzetting van deze kuur zal de haarvezel weer vitaal en voller zijn. De hoofdhuid wordt een levensbron waaruit het haar een tweede jeugd kan putten.

Natuurlijke werkstoffen en plantaardige oestrogenen helpen het ouder wordende haar

Er zijn haarlijnen (combinaties van producten voor het haar) verkrijgbaar die speciaal voor ouder wordend haar zijn ontwikkeld. Hieraan zijn werkstoffen toegevoegd die de haren en de hoofdhuid in deze periode juist nodig hebben. Deze werkstoffen worden aangevuld met natuurlijke stoffen die de ontbrekende hormonen aanvullen. Deze stoffen bijv. plantaardige hormonen worden aangevuld met natuurlijke werkstoffen die uit hop gehaald worden. Uiteraard geldt dit niet alleen voor vrouwen maar ook voor de mannen.

Stylen van het haar mag u niet vergeten

Diverse merken haarproducten hebben een haarlijn voor het ouder wordende haar op de markt gebracht die het haar bij het dagelijkse stylen volume geven en krachtiger maken waardoor iedere haartrend gevolgd kan worden. Zo heeft Goldwell speciaal voor rijpere mannen een speciale haarlijn op de markt gebracht en hiermee de nadruk willen leggen op het feit hoe bijzonder eigenlijk mooi grijs (zilverkleurig) haar is. Als u haar een goede structuur heeft en u bent in het bezit van een mooie natuurlijke grijze haarkleur is het natuurlijk niet nodig uw haren jaar in jaar uit te laten verven.

Natuurlijk grijs haar gaat stralen door speciale shampoo’s die de geeltonen weghalen

Een aantal merken heeft speciale shampoos op de markt gebracht om een gelige tint te neutraliseren. Door deze gelige kleur wordt de mooie zilveren tint van grijs haar teniet gedaan. Hiervoor is de Silver shampoo van l’Oréal uitermate geschikt. Deze maakt uw grijze haar weer zacht, glanzend en stralend. Van het merk Redken is voor de man een luxe shampoo in de handel die het grijze haar beschermt en het een mooie zilveren glas geeft.

Zachte borstel van echt haar en milde warmte bij het drogen voor 50plus haar

Niet alleen de juiste haarverzorgingsproducten brengen oudere haarsoorten nieuw volume en frisse veerkracht. Een belangrijke factor is ook dat de haren geföhnt worden met milde warmte en het gebruik van zachte borstels – het beste hiervoor zijn natuurharen borstels. Deze masseren de hoofdhuid en glijden zonder moeite door het haar.

Voor alle haarproblemen en ook voor alle in dit artikel genoemde haarproducten kunt u online terecht bij de HB hairshop.nl

Waar moet u nog meer op letten?

Als u last heeft van de hierboven genoemde klachten wat betreft uw hoofdhuid en/of haren is het niet aan te raden zelf uw haren te permanenten of te verven of spoelen.

Want agressieve verfsoorten en permanentvloeistoffen moeten met beleid en vakkundigheid worden toegepast. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een vakkundige kapper.

Ook kunt u het beste uw haar  beschermen tegen te sterke UV stralen en het niet te vaak in aanraking brengen met zee- of chloorwater.

Zie het artikel geschreven door topkapper Tom Vermeulen met als onderwerp:

Uw haar in de zomer.

Mocht u niet beschikken over een welgevulde huishoudbeurs kunt in beter, in plaats van uw haren zelf te doen, met als risico beschadiging van uw haar, te  kiezen voor een kappersopleiding.

Reacties
Categorieën