Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
8 min
3

Haar- en make-up tips feestje

8 min
3

De meesten van ons willen er op een feest zo goed mogelijk uitzien. Daarom wil topkapper Tom Vermeulen graag wat extra TIPS geven om ervoor te zorgen dat u er zo aantrekkelijkst mogelijk uitziet.

Wat uw gewicht betreft:

Die paar kilo die het verschil uitmaken tussen het feit dat je kleding je goed past of niet moeten er nog even vanaf en dan moet u gewoon even streng zijn voor uzelf. Een goede raad die een van mijn klanten mij gaf die in de voedingsleer werkzaam is, luidt als volt:
stel uzelf telkens de vraag bij iedere hap voedsel die u in uw mond wilt steken is ; wat ik nu wil eten maakt me zwaarder – is het dat nu werkelijk waard? Zonder erbij na te denken stop je ongemerkt per dag heel wat calorieën naar binnen.Ga ’s avonds na het eten een blokje om en wandel; de stofwisseling komt veel beter op gang en je slaapt beter. Na ’s avonds 8 uur niets calorierijk meer eten! U heeft  nog enkele weken dus 5 kilo eraf zit er nog in! Zaak dus om hier nog even bij stil te staan met als resultaat dat uw kleding u met Kerst echt goed staat!

WAT UW KAPSEL BETREFT:

Wat uw haar betreft;

Vaak heb ik al geschreven dat het erg belangrijk is om eens onbevangen naar een echte vakman/vrouw te gaan en zijn/haar oordeel te vragen over uw kapsel. Het is nu eenmaal zo dat een mens zich een bepaald kapsel aanwendt en daar ook zijn zekerheid uit haalt maar misschien kan dat veel en veel beter. Het is eigenlijk hetzelfde met de make-up. Op jonge leeftijd ben je gewend aan een bepaalde stijl van opmaken en dat vindt je mooi. Bijv. altijd hetzelfde lijntje langs de ogen in dezelfde kleur en dan denk je:”Dit ben ik”. Terug naar de vakman; als geen ander weet hij/zij hoe hij je moet beoordelen omdat hij naar andere dingen kijkt om tot een verrassend eindresultaat te komen, iets dat je wellicht niet verwacht had maar bij nader inzien inderdaad het mooist bij je past. Erg belangrijk is de natuurlijke valling van uw haar. Hoe staat het ingeplant in de hoofdhuid, hoe wil het haar bij de slapen, in de nekpartij? Wat is de natuurlijke dikte van het haar, de natuurlijke krulvorming en natuurlijk de natuurlijke kleur?  Wat is je leeftijd?

Mocht een chemische behandeling nodig zijn zoals een permanent of een kleuring laat dan doen bij de vakman. Hij kan je haar omvormen of kleuren met zo weinig mogelijk schade aan de natuurlijke staat van het haar. Wat zijn uw persoonlijke wensen en wat is uw persoonlijke levensstijl? Een kapsel moet bij je passen, het moet je persoonlijkheid benadrukken. Wat ook erg belangrijk is dat u een kapsel kiest dat u zelf bij kunt houden. Omdat het uw persoonlijkheid moet benadrukken zal de kapper/vakman u vragen stellen om te weten te komen wat u ervoor  over hebt, wat u wilt doen en hoe u leeft. Pas na een uitgebreide diagnose kan hij u adviseren en probeer dan ook open te staan voor dit welgemeende advies van een vakman/vrouw. Uiteindelijk wil deze u gelukkig maken want een gelukkige klant is een blijvende klant.

En gelooft u mij maar; het is het geld waard. U zult merken dat uw haar langer goed zit, dat de coupe anders is dan wat u gewend bent, dat uw permanent beter zit en uw kleur mooier is en mooier blijft met als uiteindelijk resultaat dat u veel meer waar voor je geld krijgt.
Helaas is het zo dat een mens altijd afgaat op de eerste indruk en waar kijkt iemand naar als hij/ zij u ziet en/of aankijkt? Naar je gezicht! Dus het feit dat u het gezicht goed verzorgd – harst en epileert op gezette tijden,  schone tanden, verzorgde make-up en een goede lipstick die uw teint benadrukt en bovenal dat u een verzorgd en bij uw persoonlijkheid passend kapsel hebt. Dit alles tesamen is bepalend voor de eerste indruk die iemand van u krijgt. En een eerste indruk kun je maar eenmaal maken!

Het is logisch dat een verzorgde persoonlijkheid veel  aantrekkelijker wordt gevonden en dus ook in de maatschappij meer kansen krijgt. En verzorgd heeft niets te maken met ‘mooi’. Mooi is persoonlijk en wat de ene mooi vindt dat vindt de ander vreselijk.

Ga alstublieft niet op het laatste moment naar de kapper. Iedereen wil nog even op het laatst, dus de kapper heeft het druk en kan niet de tijd aan u besteden die hij normaliter nodig heeft, wat hij wel zou kunnen als u op een rustiger moment zou komen. Neem de tijd, investeer in uzelf door een afspraak te maken om op een moment naar de kapper te gaan wanneer er wel voldoende tijd voor vrijgemaakt kan worden. Geef aan dat u advies wilt, dan wordt daar ook tijd voor gereserveerd. Permanenten en kleuringen kunnen, evenals vaak het knippen van het haar, beter enkele weken tevoren gedaan worden. Het haar heeft dan de tijd om zich even te ‘zetten’ in de nieuwe situatie en meestal zit uw haar natuurlijker op de dag dat u er juist extra verzorgd en mooi uit wil zien.

Wanneer u een klein beetje handig bent, een goed advies hebt gekregen en de goede hulpmiddelen hebt dan moet ook u erin slagen zelf uw haar bij te houden.

Gebruik alleen kwaliteitsproducten en realiseert u zich dat je voor een dubbeltje niet op de eerste rang kunt zitten. Belangrijk is een goede shampoo maar ook een goede manier van wassen en verzorgen. Was uw haar bij voorkeur ’s morgens. Gedurende de nacht transpireer je ( je ligt in een luchtzak van 37 % onder de dekens) en de warmte van de stofwisseling kan, via je hoofd, aan de koudere omgeving van de slaapkamer ontsnappen. Je ligt op een bepaalde manier op je haar en wanneer dit daar vochtig wordt en daarna weer opdroogt heb je je haar als het ware ‘ge-water-golfd’. Daarom ’s morgens kun je het beste je haar overvloedig uitspoelen en het daarna nog een keer luchtig door wassen.

Wat nog beter is;

je haar ’s avonds te wassen  – borstel het eerst goed door met een kwaliteitsborstel ( een keer aangeschaft en je doet er de rest van je leven mee!)  en ga voorover hangen zodat je het haar ‘uit’ de hoofdhuid borstelt. Op deze wijze worden de loslatende haren verwijderd, de doorbloeding gestimuleerd, de loszittende huidcellen verwijderd en resten van verstevigers etc. verwijderd. Was je haar eenmaal en pas een haarmasker toe . Dit kan dan tijdens je slaap de hele nacht intrekken en je haar is verzorgd zonder dat het je extra tijd kost. De volgende morgen spoel je het haar overvloedig uit en wast het nog een keer luchtig door.

In model brengen

Wanneer haar nog maar 30 % vocht bevat kun je het al in een andere vorm brengen. Ga dus nooit kletsnat haar föhnen want dat is volkomen zinloos. Draai het haar na het wassen in een handdoek en loop daar eerst even mee rond en doe andere nuttige dingen. Gebruik bij voorkeur een goede versteviger en realiseert u zich dat als u een mousse gebruikt je voornamelijk lucht in je haar brengt en maar weinig verstevigend product.

Wat föhnen betreft:

Veel mensen denken dat föhnen slecht is voor je haar maar de lucht die uit de föhn komt is slechts warme lucht dus wanneer je die door het haar laat blazen is dat volkomen schadeloos. Wel is het slecht als je het haar om een borstel doet en met de föhn op een plek blijft staan om het geforceerd te drogen. Nu komt er veel te veel warmte op een plek en aldus beschadig je het haar. Ga eerst helemaal voorover hangen en droog het haar met je handen en probeer het haar zoveel mogelijk ‘uit’ de hoofdhuid te bewegen zodat er aan de hoofdhuid volume ontstaat.  Ga nu over tot het gebruik van een föhnborstel. Beweeg tijdens het föhnen de borstel zodat de warme lucht zich steeds verplaatst. Je krijgt een vastere krulbeweging wanneer je het haar, nadat het met warme lucht gedroogd is, eerst even af te laten koelen alvorens je verder gaat met het modelleren. Realiseert u zich echter wel dat u door het haar met een föhn te drogen extra volume in je haar brengt wat je nooit bereikt wanneer je het alleen op laat drogen.

Wat de styletang betreft:

Mocht u gaan voor  een look met steil haar dan zult u het haar moeten behandelen met een styletang. Het is erg belangrijk dat u een goede tang gebruikt met speciale keramische bladen en waar een warmtevermelding op staat. U begrijpt dat als je lang op een plaats blijft staan met de styletang dat het haar daar net zo van te lijden heeft als dat je het met een hete föhn zou behandelen. Gebruik dan ook eerst een ronde borstel om het haar te drogen. Breng vervolgens een speciaal product op de lengtes van het haar aan, wat ontwikkeld is om de schade, die veroorzaakt wordt door de styletang, tegen te gaan. Het maakt het haar makkelijker handelbaar en het grote voordeel is, dat al je schubben perfect gesloten worden zodat het haar prachtig zal glanzen. Ga dan ook op een snelle wijze met de styletang door de afzonderlijke lokken heen zodat er geen schade ontstaat aan het haar door de hitte van de tang.

Wat uw kapsel voor uw feest betreft:

U krijgt een heel apart effect wanneer u op uw eerst steil gemaakte haar af en toe een lok bewerkt met een krultang zodat het krullende haar bovenop het steile haar valt.

Op dit moment bestaan er een aantal  fantastische producten die het haar extra glans geven, voornamelijk in de vorm van sprays die je als laatste op je haar spuit, dus na eventuele haarlak. Glanzend haar straalt gezondheid uit en vitaliteit. Maak er dus gebruik van. Denk maar eens aan een Italiaanse schone met ravenzwart, stralend, glanzend haar. Daar zijn wij, westerse mensen, toch allemaal jaloers op, niet?

Denk er met de feestdagen ook eens aan dat opgestoken haar altijd verzorgd en chique staat. Er zijn tegenwoordig in de supermarkten, Bijenkorf en V & D  e.d. al voor heel weinig geld leuke nepstukjes te koop waar je als  je een klein beetje handig bent of de hulp hebt van een handige vriendin een erg leuk en een volkomen ander kapsel kunt maken dan wat men van u gewend is. Met behulp van een beetje creativiteit, fantasie, een leuk haaraccessoire of wat glitters maak je een super feestkapsel.

Erg mooi is ook wat extra glanzend goud- of zilver poeder te gebruiken op je jukbeenderen en op je oogleden en vooral op het decolleté. Het gaat glanzen en ziet er gezond en stralend uit. Experimenteer dus altijd ruim tevoren,  dan weet u zeker dat het op de dag zelf zal lukken. En lukt het niet? Er is dan nog altijd de kapper, niet?

Reacties
Categorieën