Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Uw haar in de zomer ....

3 min
0

Topkapper Tom Vermeulen; Uw haar in de zomer ....Iedereen wil er in de zomer graag op zijn best uitzien en uw haar maakt een groot deel uit van uw verschijning en is bepalend voor de eerste indruk die mensen van u krijgen.

De manier waarop u het draagt en styling geeft laat aan de buitenwereld zien wie u bent en hoe u zich wilt presenteren. Wilde haarbossen horen niet bij deftige dames en gekapt haar hoort niet bij een jonge meid. Dat wil echter niet zeggen dat alle jonge mensen met wilde haardossen moeten lopen ! 

Inleiding

Wat belangrijk is; het haar moet altijd schoon zijn! Als u veel wax gebruikt geeft dat al snel de indruk dat u ‘vet’ haar heeft en dat ziet er niet esthetisch uit! Laat ik zo zeggen; het nodigt niet uit om daar nu eens lekker doorheen te kroelen!

U dient zich te realiseren dat de uiteinden van het haar ongeveer per cm ook 1 maand oud zijn. De haren worden in de hoofdhuid gevormd – dit is een kwestie van celdeling – en komen dan boven je hoofd uit. Van onderuit wordt dus het haar ‘aangemaakt’. Als je je haar op schouderlengte hebt dan zijn de punten zo’n anderhalf jaar oud. Die heeft u dan inmiddels, met een gemiddelde van 2x per week 130 keer gewassen, geföhnt, met de krultang bewerkt etc., dus die hebben al heel wat te lijden gehad.

Door bovenstaande is nu wel duidelijk dat kwalitatief goede verzorgende producten de schade aan uw haar  grotendeels voorkomen kan worden ofwel de schade vrijwel helemaal kan herstellen. Bedenk echter dat geen enkel produkt uw haar weer in de oorspronkelijke natuurlijke, chemisch-sterke toestand terug kan brengen!

Wat is haar eigenlijk ?

Bovendien dient u zich te realiseren dat haar, net als de huid bestaat uit keratine = hoornstof. Deze keratine bestaat op zijn beurt weer uit aan elkaar gekoppelde aminozuren die aldus een molecuul vormen.

Wat ik ermee wil zeggen; deze moleculen kunnen ook aangetast raken, uit elkaar gaan vallen door allerlei oorzaken, en dan noemen we de toestand van het haar poreus en breekbaar.
Iedereen vindt het volkomen normaal de huid te beschermen tegen zonlicht. Inmiddels kennen we de negatieve effecten van te lang in de zon zitten en huidkanker neemt elk jaar weer meer toe.
Als de huid bestaat uit keratine en de haren ook dan is het dus logisch dat u ook uw haar tegen de zon beschermt!
Vaak hebben wij onze haren al chemisch aangetast door het te kleuren of te permanenten. Dat wil zeggen dat door deze handelingen de ‘normale’ chemische opbouw van de moleculen aangetast is geraakt en ze ‘uit elkaar aan het vallen zijn’. Wanneer we nu – zonder het haar te beschermen – veel zonlicht op het haar laten vallen dan zal de chemische struktuur nog eerder uit elkaar vallen.  Aan het eind van de zomer houden we een bosje ‘droog ‘, over waar je echt geen model meer in houdt.

Topkapper Tom Vermeulen; Uw haar in de zomer ....2

Haren onder microscoop

 

De meeste haren hebben van nature een bepaalde veerkracht die ervoor zorgt dat als we het haar krullen, de beweging er enigszins redelijk in blijft zitten maar poreus haar heeft bijna geen natuurlijke veerkracht meer.

Tweede grote nadeel is dat gekleurd haar onder invloed van het UV licht heel snel pigmenten zal verliezen waardoor de kleur snel terugloopt en we rondlopen met een vale kleur. Iedereen die zijn haar kleurt heeft in de zomer moeite om een mooie, volle kleur te behouden.

Wat kunt u nu het beste doen?

Blijf zoveel mogelijk met uw haar uit de zon; Zet een pet op of verdeel in uw haar een produkt met een zonnefilter en draag het bij voorkeur in een staart   bij elkaar en doe iets op het uiteinde bijv. een sjaaltje. (De uiteinden zijn het   meest oud = kwetsbaar!)

Als u uitgaat;
Gebruik na het baden of douchen als u uw haar wast een verzorgende shampoo metvetzuren en aminozuren die een opbouwende werking hebben. Gebruik na   na het wassen een crèmespoeling met kleurpigmenten en laat die even intrekken alvorens uit te spoelen.

Laat uw haar zoveel mogelijk natuurlijk drogen, doe er een stylingproduct in en styl het haar zoals u dat wilt hebben.

Vermijd a.u.b. stijltangen en hete krultangen (te) heet = echt funest!

Spuit als u klaar bent – als laatste – een stylingproduct over het geheel met
zonnefilter.

Anders;
Spoel ‘s avonds voordat u gaat slapen uw haar goed uit, doe er een haarmasker in en laat het de hele nacht en de volgende dag in uw haar zitten als u de zon ingaat.
Gebruik een goede haarlak en zeker niet de goedkoopste. Uw haar breekt dan heel snell!

Reacties
Categorieën