Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Nieuwe trends door topkapper Tom Vermeulen

4 min
0

Nieuwe trends door topkapper Tom VermeulenDe Olympische spelen komen eraan en dat is de leidraad voor de nieuwe kapsels. Dat wil zeggen; perfect geknipt, vaak in een beetje een asymmetrische stijl en gemakkelijk bij te houden en zelf te stylen.

De foto’s in dit artikel zijn afkomstig uit de Style Guide voorjaar/zomer 2008 van de gezamelijke Nederlandse Kappers.

Vrouwen

Langzaam maar zeker mogen haren ook weer bewegen en ondanks dat het een instrument is dat al jaren op de markt is, zijn veel vrouwen gebaat bij wassen van het haar, stylproduct toepassen, haren bijna droog laten worden, Carmenset erin en als de rollers eruit zijn voorover gaan staan, flink los föhnen door het haar alle kanten in te draaien met behulp van de handen en de föhn. Een afwerkproduct in de vorm van een shape, het kapsel stylen met de handen. Lekker woest, nonchalant, niet gekapt maar wel beweging en volume in het haar.

Nieuwe trends door topkapper Tom Vermeulen2
Een supertip is ook om ’s morgens in je niet gewassen haar met een föhn weer volume te blazen; dat doe je zo; ga voorover staan en maak met je handen ronddraaiende bewegingen terwijl de föhn erop staat. In het begin denk je:”Dat wordt niets”. Maar als je je haar dan weer naar achteren gooit en met je handen styled zul je zien dat je veel volume opbouwt.

Nieuwe trends door topkapper Tom Vermeulen3

Natuurlijk zijn kleuren bepalend ter ondersteuning van de coupe. Men kleurt het haar met kleurvlakken. Maar alhoewel iedereen vrij is om te kiezen waarmee hij/zij rondloopt zien we, jammer genoeg, ook veel mislukkingen op dit gebied.

Waarom? Omdat het extremen zijn en die flatteren niet. Kleuren die in hetzelfde kleurengamma zitten versterken elkaars invloed en zo bouwt men harmonie op. Men dient altijd rekening te houden met de kleurenleer en de kleurentypes (zie hierover de artikelen onder de kop: Personal Styling).

Nieuwe trends door topkapper Tom Vermeulen4

Al is de gemaakte kleur nog zo mooi, wanneer deze niet past bij het type mens treedt er disharmonie op en dan is het dus niet mooi!

Het haar in één kleur verven is er tegenwoordig niet meer bij. Het individue, de persoonlijkheid wordt benadrukt. De kapper beschikt over allerlei methodes om haren te kleuren en op een manier dat men de indruk krijgt dat het haar meer gaat leven, er verschijnen nuances alsof de zon erin geschenen heeft.

Nu, met het voorjaar in aantocht ,is dat natuurlijk zeer welkom want je neemt een voorlopertje op de zomer. Gebruik ook altijd een goede nabehandeling na het wassen. Haren die gekleurd zijn worden namelijk gevoelig voor UV-licht en dat neemt de kleur weg en droogt het haar uit. Een crèmespoeling is onvoldoende verzorging ! Neem op zijn minst een goede crèmebehandeling die, minimaal 10 minuten, in kan trekken in het haar of een haarmasker.

Tegenwoordig zijn er ook producten op de markt met een UV-filter voor het haar. Het is zeker aan te raden deze te gebruiken !

Mannen

Bij de mannen ziNieuwe trends door topkapper Tom Vermeulen5Nieuwe trends door topkapper Tom Vermeulen6jn we gelukkig weer een beetje af van de kaalgeschoren hoofden. De tondeuse werd door veel mannen gebruikt maar is dit eigenlijk niet pure gemakzucht?

Als je mooi haar hebt waarom zou je het dan niet laten zien? Haren maken je vaak aantrekkelijk voor de andere sekse en de meerderheid van de vrouwen houden toch van een vent met een lekkere kop haar. Volop mogelijkheden tegenwoordig. Haren die gesneden worden. met extra accenten en langzaam maar zeker ook voor de heren steeds meer kleur. De jeugd ziet het gelukkig niet langer meer als vrouwelijk maar erkend dat kleur ook kan werken als onderscheid en benadrukking van de persoonlijkheid.

Je kapper kan je het beste adviseren

Besteed geld aan een goede kapper die zijn/haar vak verstaat en je zult veel meer plezier hebben van je investering en je realiseren dat er wel degelijk verschil is !

Deze vakmensen weten waarover ze praten, het is hun beroep! Ook een topkok verstaat zijn vak en dat is ook meer dan het koken alleen.

Zo ook met de kapper/vakman; hij of zij doet meer dan alleen knippen. Hij helpt je door je uit te leggen wat bij je past, welke kleuren wel of welke niet, welke style je wel of  welke je juist niet zou moeten nemen.

Maak er werk van te ontdekken tot welk type je behoort, onderken je eigen levensstijl, weet welke kleuren je flatteren en in welke mode je je gelukkig voelt. Investeringen waarvan je je hele leven plezier zult hebben.

Veel succes met je keuze en een fijne zomer toegewenst !

Reacties
Categorieën