Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
1

Highlights voor een nieuwe voorjaarslook

4 min
1

Highlights voor een nieuwe voorjaarslookAlhoewel het al jaren een gewilde trend was houden we het dit voorjaar op één kleur voor ons kapsel. En dat mogen allerlei kleuren zijn als het maar bij een kleur blijft. Maar velen van ons kunnen de hightlights toch nog geen vaarwel zeggen dus. Voor wie toch nog geen afscheid kan nemen  hier volgen nog een paar tips.

Inleiding

Als u ’s morgens in de spiegel kijkt ziet u waarschijnlijk, net als ik, een wintermoe gezicht met een saai kapsel. Misschien heeft u ook wel het idee dat u zichzelf niet meer zo kunt zien. Daartegen is maar een remedie en die helpt alleen op korte termijn. En dat is een lekker rondje joggen of een glaasje wijn. Maar een nieuwe haarkleur kan het humeur een betere oppepper geven.

Highlights voor een nieuwe voorjaarslook2Lichtere of gekleurde streepjes in uw haar maken uw gezicht en kapsel frisser en dus levendiger van kleur. Een hele andere kleurspoeling verbleekt na een paar wasbeurten weer enigszins maar een ander kleurtje bijv. door blonde lokken of een andere kleurtje verandert uw haarkleur en verlevendigt het. Dit verschil in kleur verandert pas weer als het er helemaal is uitgegroeid. De meeste producten hiervoor zijn blondeermiddelen met waterstofperoxide en ammoniak en deze stoffen halen de (kleur) pigmenten uit uw haren.

Nog een stap verder gaan producten om uw lokken te verven. Dit soort producten vervangen uw kleurpigmenten door nieuwe pigmenten in de door u gewenste kleur. Donkerderekleuren worden Lowlights genoemd; lichtere kleuren Hightlights.

Het geeft een heel pittig effect  en High- en Lowlights zijn ook heel mooi te combineren.

Highlights frissen iedere haarkleur op

Highlights voor een nieuwe voorjaarslook3Lichtere highlights waren heel lang alleen maar voorbehouden voor mensen met blonde haren. Omdat in de meeste gevallen de haren van de blondines in de zomer toch al wat opbleken werken de lichte streepjes heel natuurlijk. Ook voor mannen is dit tegenwoordig al een veel gebruikte manier om eens wat anders met hun haar te doen. Maar ook de brunettes kunnen best eens een ander kleur gebruiken. Alleen moeten zij, bij het opbleken er op letten dat het contrast met de natuurlijke haarkleur niet te groot wordt. Wie het zelf wil doen moet er op letten speciale producten voor brunettes te kopen.

 Waaarmee moet u oppassen

Ook diegenen die net een permanentje hebben laten zetten moeten opletten. Vooral als uw haar een fijne structuur heeft kan 2x een overdosis chemische preparaten (want dat zit in de stoffen die gebruikt worden voor het permanenten en ook voor het verven van de strengetjes) het haar teveel belasten. Zelfs heel sterk haar heeft minstens 14 dagen nodig tussen de permanent en het kleuren van het haar. Als u uw haar heeft behandeld met Henna, ook al is dat al enige tijd geleden, moet u niet gaan verven voordat dit er helemaal is uitgegroeid. Want een combinatie van de chemische stoffen van de haarverf en Henna kan hele rare kleureffecten geven.

De verschillende technieken voor het opbrengen van highlights

Highlights voor een nieuwe voorjaarslook4Er bestaan verschillende technieken voor het maken van leuke kleureffecten. Het kan gebeuren door middel van een kam, met folie (aluminium of plastiek folie) of door het halen van strengetjes haar door de gaatjes in een kapje. Te vergelijken met een badmuts. Meestal zit er, in een kant en klare verpakking om te verven, ook een speciaal borsteltje waarmee u het product op de haren kunt aanbrengen.

Om het op een mooi gelijkmatige manier op te brengen is de kapjesmethode wel het gemakkelijkst toe te passen. Hiervoor moet het kapje goed over de haren worden getrokken. En met een bijgeleverde soort haaknaald trekt u, op een onderlinge afstand van een tot twee centimeter een plukje haar door de gaatjes naar buiten. Als u kort haar heeft, zult u dit waarschijnlijk zelf kunnen doen, al is het aan de achterkant van uw hoofd al best lastig. Bij langer haar moet u de hulp van iemand anders inroepen om dit te doen. Want je moet  best hard trekken om een mooi plukje van meerdere haren tegelijk op een goede manier door de gaatjes naar buiten te halen.

Het combineren van VERSCHILLENDE KLEUREN kunt u echter altijd beter door uw kapper laten doen.

Het is zo wie zo toch altijd het beste om de hulp van iemand anders in te roepen. Want die andere persoon kan veel beter zien of overal plukjes naar buiten zijn getrokken. Er mag best wat ongelijkmatig worden gewerkt. Maar de vuistregel is wel: hoe dikker het plukje naar buiten getrokken haar, hoe groter de afstand moet zijn tussen de plukjes onderling. Op het achterhoofd is het genoeg om het bovenhaar te behandelen. Uiteindelijk worden ook alleen deze haren door de zon wat lichter van kleur.

Highlights voor een nieuwe voorjaarslook5U moet wel goed letten dat u zich precies aan de inwerkduur houdt die op de gebruiksaanwijzing is aangegeven. Als u het te kort laat inwerken kunt u een oranje of gele haarkleur krijgen. En wie het te lang laat inwerken beschadigd het haar onnodig.

Zeker als u dit nog nooit heeft gedaan kunt u dit  toch maar het beste door uw kapper laten doen. Dieze kan namelijk, om het uit te proberen, een proefstrengetje verven. Op deze manier krijgt u , vooral als u bijv. drie verschillende kleuren wilt krijgen (bijv. asblond, beigeblond en een mooie goudbruine kleur) een mooie natuurlijk blonde kleur.

Reacties
Categorieën