Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
1

Kleuren en hun invloed op het uiterlijk

3 min
1

Kleuren en hun invloed op het uiterlijkHet hele leven is vol kleuren. We staan er eigenlijk nauwelijks bij stil. We vinden het maar heel gewoon. We worden pas met onze neus op de feiten gedrukt als er geen kleuren zijn of we geen kleuren (meer) kunnen zien.

Een heel simpel voorbeeld is de TV. Weet u nog hoe fantastisch het was om het eerste televisieprogramma in kleuren te kunnen zien? Of voor de lezers die voor dit voorbeeld nog te jong zijn maar wel zijn opgegroeid met de computer. Wat een verschil er is tussen een zwart-wit exemplaar van een afbeelding of de kleurige versie van dezelfde plaat.

Daarom is het zo belangrijk om de voor u juiste kleuren toe te passen. In uw kleding maar zeker ook in uw make-up.

Kleuren geven glans aan het leven

Kleuren geven de natuur, de omgeving maar ook onszelf zoveel extra’s. Zeker door de  kleuren in uw kleding en make-up   ziet u er hélemaal op z’n mooist uit. Door onze genen is  onder andere de kleur van onze huid, haren en ogen vastgelegd. Als we kijken naar de ontelbare variaties in huidkleuren onder mensen dan kom je tot de conclusie dat die even gevarieerd en talrijk zijn als bijvoorbeeld de kleuren groen uit de natuur in de herfst.

Nu is het zo dat voor alle verschillende kleuren huid, haar en ogen er ook bijzonder mooie kleurencombinaties te maken zijn  met kleuren van kleding en make-up.

Heeft u nooit complimenten gekregen als u een bepaald kledingstuk droeg? Dan kunt u deze complimenten op een verschillende manier interpreteren en wel als volgt:

Hoorde u toen: “Wat een mooie trui, jurk of blouse heeft u aan, òf wat ziet u er goed uit.” Bij deze laatste opsteker droeg u inderdaad de mooiste kleuren in combinatie met uw eigen “lichaamskleuren”.

Ondergetekende kan u verzekeren dat zij in haar jarenlange praktijkervaring zowel mooie als minder mooie voorbeelden hiervan heeft gezien. Bij iemand die de ‘verkeerde’ kleuren gebruikt, ziet de huid er vaal, bleek en ouder uit omdat ook de rimpels veel beter zichtbaar zijn.

Daarom is het zo belangrijk (want wie wil er nu niet op z’n best uitzien?) om die kleuren die u zo bijzonder flatteren, te kennen. Zodat u dan ook met een 40 tal verschillende kleuren op zak uw kleding of nieuwe make-up producten kunt kiezen en kopen.

De haarkleur is enorm belangrijk voor het uiterlijk

Kleuren en hun invloed op het uiterlijk2Door die enorme grote keuzemogelijkheid van tinten kunnen ook weer mooie en minder mooie combinaties gemaakt worden. Zowel in  de kleurenkeuze  voor uw kleding als make-up, maar ook voor uw haarkleur (indien u tenminste er voor kiest uw haar te laten verven of  spoelen). Vooral voor uw haarkleur wil ik u op het hart drukken hier eens speciaal naar te (laten) kijken.
Want in de dagelijkse praktijk gaat het maar al te vaak als volgt:

U komt bij uw kapper en vraagt hem/ haar advies bij het kiezen van een nieuwe haarkleur. Helaas adviseren veel kappers op basis van de huidige modetrend/kleur en kijken zij jammer genoeg niet naar uw oorspronkelijke haarkleur, huidkleur en kleur van uw ogen om hun advies daarop af te stemmen. Om hierbij bijv. in de gaten te houden of  uw huid/haar/ogen gele of blauwe pigmenten bevat? Terwijl dit het allerbelangrijkste aspect zou moeten zijn. Want deze factoren bepalen of een nieuwe kleur wel past bij uw eigen natuurlijke kleuren. Een kleur of styling consulent(e) zou u hierbij  belangrijke adviezen kunnen geven.

Tot slot

Kleuren en hun invloed op het uiterlijk3Natuurlijk zijn alle bovengenoemde punten altijd een kwestie van persoonlijke smaak. Maar om u hierin te adviseren zijn er allerlei methoden ontwikkeld.
Hiervoor kan een hiertoe goed opgeleide kleurconsulent u helpen uw persoonlijk kleurenpalet samen te stellen. Aan de hand van de 40 beste kleuren wordt u geholpen uw kleding te kiezen. Hierna volgt, indien u dit wenst, een make-up advies waarna in een praktijkles eveneens speciaal advies volgt voor uw make-up kleuren die perfect zijn afgestemd op uw eigen kleurenpalet. Adviezen die u daarna thuis, bij uw dagelijkse make-up, kunt toepassen.

Nadat u hiervoor heeft gekozen zult U versteld staan over de complimenten die u krijgt uit uw omgeving. 

 

Reacties
Categorieën