Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Mooi zijn hoeft niet zo veel te kosten

4 min
0

Mooi zijn hoeft niet zo veel te kostenWe horen niets anders dan dat het zo slecht gaat overal. En dat is voor een aantal mensen ook inderdaad zo. Daarom vindt u in dit artikel een aantal beauty bespaar tips om ook op dit gebied de kosten wat te drukken.

Lekkere geurtjes

Op een gegeven moment is uw favoriete parfum of eau de toilet bijna op. Dan is het in deze tijd van bezuinigen wel een rip uit uw lijf om een nieuw flaconnetje aan te schaffen. Geen nood, u hoeft niet af te zien van uw favoriete geurtje. Maar, laat u zich vooral niet verleiden tot een impulsinkoop of de aankoop van een trendy geurtje maar houdt u vast aan uw klassieke geur.
Zelfs als u een heel aantal flesjes heeft staan op uw toilet- of kaptafel zult u toch vrijwel  automatisch ’s morgens naar uw favoMooi zijn hoeft niet zo veel te kosten2riete geurtje grijpen.

Maar is het voor u heel belangrijk toch altijd een paar verschillende geuren ter beschikking te hebben, let dan vooral op aanbiedingen of extra kortingen.

Koop vooral geen imitatie luchtjes. Zelfs wanneer de aankoopprijs veel lager is, zal een namaak geur veel sneller vervliegen en zal ook sterk van geur veranderen als ze met de huid in contact komt. Vandaar dat deze flesjes ook veel sneller bij het oud vuil belanden.

 

Uw haren

Mooi zijn hoeft niet zo veel te kosten3Hiervoor geldt de regel:

Alles wat u gebruikt voor het stylen van uw haar, maar van een minder bekend merk is, kunt u ook heel goed gebruiken. Styling producten tasten de structuur van uw haar namelijk niet aan en hebben geen langdurige werking op de conditie van de hoofdhuid. Ditzelfde geldt echter niet voor een  shampoo en spoeling. Want als het gaat om verzorgingsproducten is het wel veel beter producten te kopen met hoogwaardige inhoudsstoffen. Bij goedkope shampoos staat het reinigingsaspect altijd voorop. Duidelijk voordeel is wel dat u, met een wat duurder merk shampoo, kunt volstaan met een heel klein beetje. Daarmee wordt uw haar toch goed schoon en ook verzorgd. Dus op de lange termijn is een duurdere shampoo aan te raden

Hoe te besparen?

Bij het stylen van het haar geldt vaak; weinig is meer. Gebruik uw styling producten alleen wanneer dat echt nodig is. Gebruik vooral niet teveel producten tegelijkertijd want daardoor wordt het haar zwaar en veel vlugger vet. Dus koop alleen merk producten die u echt nodig heeft.
Al naar gelang noodzakelijk voor uw haar zou dat kunnen zijn: volume schuim of een föhnlotion voor gevoelig haar. En tot slot een fixerende haarspray. Met deze producten moet vrijwel ieder kapsel goed kunnen blijven zitten.

Uw bezoek aan de kapsalon

Mooi zijn hoeft niet zo veel te kosten4Zelfs wanneer u niet veel eurootjes kunt spenderen zou u niet moeten besparen op  een bezoekje aan uw kapper. En gaat u ook niet naar een beunhaas. Want dan wordt u niet alleen meer geplaagd èn door een tekort aan kontanten èn vaak achteraf door uw eigen spiegelbeeld.
U kunt echter wel besparen door het nu niet nemen van een kuurtje of andere extra’s die uw kapper u, buiten de noodzakelijke onderhoudsbeurt aanbiedt. Voor dit soort extra’s wordt al gauw 12 tot 15 euro extra gerekend.  Dezelfde kuur of haarmasker kunt u natuurlijk even goed thuis zelf doen.

Hoe te besparen?

Dames die hun haar laten kleuren kunnen de perioden tussen de kleurbeurten wat verlengen. Als ze tenminste tussendoor hun haarkleur versterken door iedere 10 à veertien dagen een speciale kuur voor bruin, blond, zwart of rood haar  zelf op hun haar te doen. Dat kan natuurlijk alleen maar als het contrast tussen de eigen haarkleur en de kleur van de haarverf niet te groot is. Want dan krijgt u heel snel een duidelijke uitgroei te zien en dat staat heel onverzorgd.

Lichaamsverzorging

Voor douche- en badproducten kunt u, vooral in deze crisistijd, volstaan met goedkopere producten. Maar hier moet wel bij verteld worden dat dit niet het geval is als uw huid overgevoelig of allergisch reageert op bepaalde stoffen.
Heeft u bijv. een hele droge huid kunt u, wat betreft  reinigingsproducten heel goed producten kopen die ook voor een babyhuid geschikt zijn. Wel is het belangrijk voor een mooie en verzorgde huid een kwalitatief goede bodylotion te gebruiken. Deze  bevat nl. speciale ingrediënten die noodzakelijk zijn voor de gevoelige huidsoorten.  Het loont in dit geval wel de moeite hier wat meer geld voor uit te geven. Want tenslotte ziet een verzorgde huid er strakker en dus jonger uit !

Hoe te besparen?

Geef liever geld uit aan een bodylotion van hetzelfde merk en geur als uw lievelingsparfum of eau de toilet. Daardoor is het gebruikt van parfum, tenminste doordeweeks, niet nodig.

Make-up

Wat betreft nagellak en lipgloss kunt u in deze tijd van bezuinigingen best wel wat goedkopere producten aanschaffen. Op deze manier hoeft u toch niet zonder trendy kleurtjes. Maar voor uw make-up en poeder moet u zeker niet naar de prijs kijken. Want een foundation moet wel perfect passen bij uw huidtype en huidkleur.

Hoe te besparen?

Laat u, als u make-up gaat kopen, vakkundig adviseren. Zo kunt u het beste miskopen vermijden en ook schaft u dan geen producten aan die voor uw huid absoluut niet nodig zijn. Op deze manier kunt u toch heel verstandig uw foundation, concealer (camouflage product) en poeder kopen.

 

1 jaar beauty bij bol.com

Reacties
Categorieën