Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
0

Hoe komt u zo goed en mooi mogelijk door de herfst en winter?

5 min
0

Hier volgen de voor u al bekende 10 tips om uw Look zo goed en zo mooi mogelijk door de komende natte en koude dagen te krijgen. Dat lukt u zeker als u deze tips zo goed mogelijk opvolgt!

 

Inleiding

De zomer is jammer genoeg weer voorbij; met de komende herfst en winter voor de deur breekt de tijd weer aan van de droge, jeukende huid, droge bos haar en de eerste verkoudheidsverschijnselen. Met deze tips willen wij u helpen deze tijd goed, mooi en gezond door te komen!

douchen

Als u ’s morgens fit en helder de dag wilt beginnen, helpt er maar een ding en dat is het nemen van een wisseldouche! Afwisselend koud (zo koud als u het hebben kunt) en dan weer warm. In ieder geval moet u beginnen met een koude douche. Door deze wisseldouches komt uw stofwisseling goed op gang maar bovendien heeft dit  ook een fantastisch effect op uw huidskleur die er weer fris en blozend uit gaat zien.

Handen – voeten – benen – oksels

VOETEN
In de zomer worden onze voeten in het algemeen veel beter verzorgt dan in de herfst of winter. Want door de open schoenen zien we de voeten natuurlijk ook veel beter. Maar, juist in deze koude maanden wordt de huid van de voeten in en in droog.
HANDEN
Dit geldt ook voor de huid van onze handen. Het beste kunt u dus zowel handen als de voeten regelmatig insmeren met een goede hand- dan wel voetencrème.
BENEN – OKSELS
Tegenwoordig houden zowel mannen als vrouwen niet meer van overtollige haren die dan ook in de zomer altijd netjes worden verwijdert. Echter ook in de koude jaargetijden staan mooie gladde benen en oksels natuurlijk heel verzorgd. Iets dat uw partner ook zeker zal appreciëren !

zelfbruiners

Ziet uw huid er moe en slap uit? Dan helpt maar een ding en dat is  een zelfbruinende lotion of crème.  Hierdoor krijgt u toch een gezonde bruine kleur in deze grijze dagen. Maar ben voorzichtig: niet te veel en vooral gelijkmatig opbrengen want anders ziet u er  uit als een zebra.

camoufleren

U kunt eventuele kringen onder uw ogen, vlekkerige en/of glimmende huid  prima camoufleren met een camouflagestift of crème. Zorgt u er echter wel voor dat u een product kiest in precies dezelfde kleur als uw eigen kleur huid.

Verzorging rondom de ogen

Een dergelijk product kunt u het beste, zowel ’s morgens als ’s avonds, inkloppen rond uw ogen. Daardoor zijn kringen onder de ogen minder zichtbaar. Bovendien krijgt dit kwetsbare huidgedeelte de broodnodige vochtigheidsingrediënten en worden hierdoor ook extra beschermt.

Haarverzorging

De voortdurende wisseling van temperaturen, kou, droge lucht van de CV enz. zorgen ervoor dat uw haren uitdrogen en daardoor krijgt u vaak een ragebol. Om dit te voorkomen kunt u, indien nodig, het beste, minstens  een keer per week een haarmasker gebruiken. Denkt u er wel aan dat dit haarmasker moet passen bij uw eigen haartype.
Een goed huismiddeltje is :
Masseer eenmaal per week uw haren grondig in (op schone, droge haren) met een goede olijfolie en/of arganolie en laat dit gedurende een nacht (handdoek op uw kussen) zitten. Maar als u het liever overdag toepast doe dan over het haar een plastic kapje of aluminiumfolie. Laat dit vervolgens minstens 20 minuten intrekken alvorens u het goed uitwast met lauw water en een shampoo tegen droog haar!

verzorgende crèmes

In deze jaargetijden zal uw huid zeker een tekort krijgen aan vocht ! Vooral crèmes of lotions die olijfolie, arganolie, citroen, melk of Aloë Vera bevatten zijn prima hier tegen in te zetten. Deze natuurlijke verzorgingsingrediënten helpen de geprikkelde huid te kalmeren en op zachte wijze te verzorgen.

waterproof make-up

Het is een ramp dat uw mascara, eyeliner of foundation uitloopt omdat u nat bent geworden. Daarom kunt u de komende tijd beter overgaan op waterproof make-up producten. Dan blijft uw make-up in ieder geval prima zitten.
Ogenschaduw blijft zo wi zo veel beter zitten als u, voordat u deze opbrengt een fixerende crème aanbrengt.

gezond eten

Uw afweer blijft uitstekend op peil, vooral ook met de verwachte griep in aantocht, als u genoeg groente en fruit eet, dat is in de herfst het allerbelangrijkste !
Bij een aanval van lekkere trek (wie kent dit niet?) kunt u in plaats van bijv. een stuk chocolade  beter wat popcorn eten. En in plaats van chips beter wat zoute stokjes. Zo voorkomt u al heel snel dat u weer wat extra pondjes aankomt !

Bewegen

Een lekkere wandeling, waarbij u flink doorstapt, geeft ook uw huid een flinke oppepper.
Voordat u de deur uitgaat moet u er wel aan denken een crème voor het gezicht en op de handente doen en vergeet vooral niet uw lippen te beschermen met een daarvoor geschikte stift. Deze lichaamsdelen hebben juist veel bescherming nodig in deze koude en natte jaargetijden.

 

Reacties
Categorieën