Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
6 min
0

Nog met vakantie? Wij geven tips om mooi en verzorgd te zijn.

6 min
0

Of u nu uw vakantie actief doorbrengt in de bergen, aan zee, of heel geïnteresseerd een stadstrip maakt; Vakantie vieren is de leukste periode van het jaar. In dit artikel adviseren wij u welke verzorgingsproducten u het beste mee kunt nemen en welke u met een gerust hart thuis kunt laten.

City trip

Brandenburger Tor, Berlijn

Lekker slenteren door de straten en langs de winkels, zoeken naar de mooiste gebouwen of plekjes, de sfeer opsnuiven: Een zgn. City trip verruimt de horizon! Was u al lang van plan om een cursusje vreemde talen te volgen, of tekenlessen;

in een leuk hoekje van een café kunt u lekker wegdromen en ’s avonds gezellig uitgaan en van de mooie zomeravonden profiteren op een terrasje met een lekker lokaal drankje.

‘n metropool biedt mogelijkheden !

Parijs

Van een paar dagen verblijf in een opwindende metropool zult u een enorme energie boost krijgen. De klok rond genieten van het verkeer, de drukte en  alle nieuwe indrukken. Want in een metropool is altijd wel wat te beleven.

Lekker neuzen in een hippe modezaak, dan een drankje in een moderne bar, daarna dansen tot de morgenstond. U zegt het maar !

Uiteraard kunt u niet zonder een perfect uiterlijk.

Slot Schönbrunn, Wenen

Als vrouw van de wereld willen we er toch mooi en stralend uitzien. Maar, geen paniek, u hoeft echt  niet meteen een greep te doen naar uw make-up producten voor noodsituaties. Want met enige basis producten op make-up- en nagelgebied ziet u er voor iedere gelegenheid perfect uit en bovendien u hiermee ook heel snel klaar om u  in het stadsgewoel te storten.

Vergeet niet het volgende mee te nemen:

Voor uw nagelverzorging op reis bent hoort in ieder geval een verzorgingscrème in uw koffer of, zelfs nog makkelijker, een pen met nagelolie. Natuurlijk kunt u ook thuis al uw  nagels “verzegelen” d.m.v. een topcoat. Hierdoor blijven uw nagels langer mooi en glanzend.  Als u deze verzorging thuis niet meer trekt vanwege de drukte van de voorbereidingen kunt u altijd een mooie nieuwe nagellak in een jonge frisse kleur meenemen, of een kleur die uitstekend matcht bij uw nieuwe outfit!

Komen we nu bij enige producten die handig zijn om mee te nemen op reis:

Losse bruin poeder met glinsterend effect, heel mooi voor uw avond makeup.
lipstick
nagellakje in dezefde kleur als de lipstick
handcrème
verkoelende spray voor uw benen
verschillende kleuren kajal potlood
verschillende kleuren ogenschaduw
klein flesje haarlak

Enige nieuwe heerlijke geuren:

Heerlijk de vrije natuur in

De stilte, vergezichten! In de vroege morgenuurtjes de eerste vogels begroeten, naar de grazende koeien kijken. De bergen in en omhoog klimmen, steeds hoger. Je helemaal een voelen met je lijf. In de bergen verloopt de tijd anders, want hier krijg je tijd om na te denken, u kunt mediteren over het leven, hier voelt u zich vrij. Weet u, hoe fantastisch het is om na een uitputtende klimpartij op de top van een berg van het vergezicht te genieten? Op dit moment wordt al het andere totaal ondergeschikt, alleen het moment telt. U heeft het toch maar gehaald, die hoge top!
Wedden dat u helemaal geen aandacht hebt voor uw huid, make-up of haren? Want in de bergen hoeven we geen schoonheidswedstrijd te winnen, hier telt alleen de natuur.

Maar vergeet niet: Hoe hoger de bergtoppen die we beklimmen des te sterker zijn de UV stralen van de zon. Als we de tijd doorbrengen in de natuur onderschatten we heel vaak de kracht van de zon, zeker op de huid van gezicht, decolleté en schouders. Daarom hebben deze huiddelen juist extra bescherming nodig. Daarmee voorkomt  u ervoor dat deze heerlijke vakantie geen ramp wordt.

Graag geven we u hier nog enige adviezen:

Veel ( w a t e r ) drinken !

Doordat u steeds transpireert worden aan het lichaam veel vocht onttrokken. In de bergen is natuurlijk ook niet op iedere hoek een supermarkt. Dus denk er aan dat u genoeg water meeneemt.
Beschermingsmiddel tegen muggen !
Beken, stroompjes en schattige dalen zijn optimale condities voor een heerlijk muggenleven. Dus vandaar dat u niet moet vergeten een goed middel mee te nemen.

Bron: HappyRainyDays

Regenkleding !
Het weer in de bergen kan heel vlug omslaan. Door een goed regenjack komt u droog in de volgende berghut.
Eerste hulp kit !
Een schram of een klein wondje loopt u nogal eens gauw op tijdens een actieve vakantie. Daarom hiertegen een paar middeltjes meenemen.

Dit zijn allemaal nuttige zaken en adviezen zult u denken. Maar…., we zouden geen vrouw zijn als we het helemaal zonder beauty producten zouden kunnen stellen. Bovendien slepen de meeste vrouwen vrijwel altijd, en met plezier, een aantal basis producten mee, zelf in de rugzak. Veel mannen kunnen over dit onderwerp wel een sterk verhaal vertellen!

Een vakantie aan het water

Niets is mooier dan lui op het strand in de zon te liggen. Veel mensen houden dit dagen, sommigen zelfs weken lang vol. We hebben niets anders nodig dan een goed boek, veel water en prettig gezelschap. Maar… uw huid en haar zal u hiervoor helemaal niet dankbaar zijn. De door de combinatie van (te) veel zon en zout water en daarenboven ook nog eens te weinig aandacht voor die twee valt voor haar en huid weinig te lachten.

Om er voor te zorgen dat u, na uw thuiskomst, niet voor verrassingen komt te staan willen wij hier enige tips geven hoe u deze huid- en schade aan uw haar  kunt voorkomen:

Stel uzelf bijv. eens de vraag: “Word ik vlugger bruin als ik dagelijks minstens zes uren achter elkaar in de volle zon lig te bakken?” Het antwoord hierop laat zich raden en is kort en krachtig: “Nee”.

Doordat u verbrandt in de zon gaat de huid gaat vervellen en daarna is deze weer even wit als voor uw inspanningen om een mooi bruin kleurtje te krijgen. Dus hiermee bereikt u juist het tegenovergestelde effect. Door de verbrandingen moet u, jammer genoeg, uit de zon blijven !

Tip 1.

Als u met uw kind(eren) op vakantie gaat bent u dan extra voorzichtig met zonnen!

Wij kunnen hier niet genoeg de nadruk opleggen! Huidkanker op latere leeftijd is vaak ontstaan door verbrandingen in de jeugd. Maar…. gelukkig kunt u ervoor zorgen dat dit niet gebeurt door enige voorzorgsmaatregelen te nemen zoals:

1. Niet te lang achter elkaar in de zon, zeker niet tussen 11.00 – 15.00 uur.

2. Goed insmeren (vergeet vooral de schouders en neusrug niet!) in te smeren met een product met een voldoende    beschermingsfactor. En dit steeds te herhalen. Zeker als u of de kinderen tussendoor het water ingaan (waterproof product)  zijn geweest.

3. Tegenwoordig is er, heel ideaal natuurlijk, kleding die schadelijke UV stralen niet doorlaat. Ook voor kinderen is dit soort kleding, nog leuk ook, te koop.

4. Gebruik een aan uw huidtype aangepast zonnebrandproduct;zie het eerder  hierover geschreven artikel.

5. Als u wilt kunt u ook de andere artikelen over zon en huid nog eens bekijken:

Artikel 1 –  Artikel 2 .

Tip 3

Nog eens een extra vermelding: Blijft u s.v.p. tussen 11.00 – 15.00 uur uit de zon, lees liever in de schaduw een spannend boek. U wordt namelijk ook bruin in de schaduw!

Heeft het negatieve gevolgen als u niet naar uw haren omkijkt?

Zon, zand, het zoute (zee) water en zonnebrandcrème zorgen voor extra stress voor uw haar met als gevolg; de glans zal helemaal verdwijnen. U zult lang bezig zijn, zeker als u pas ’s avonds probeert de schade te herstellen bent. Wat kunt u dan wel het beste doen:

Tip 1: Spoel na het zwemmen uw haar goed uit met gewoon water

Tip 2: Gebruik goede verzorgingsproducten voor uw haar, aangepast aan uw haarsoort en zet een hoed op of sla een sjaal om uw haar.

Reacties
Categorieën