Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
7 min
0

Hoe breng je goed en streeploos een zelfbruiningsproduct aan?

7 min
0

Hoe breng je goed en streeploos een zelfbruiningsproduct aanNa de flink warme en zonnige dagen die we al gehad hebben en die we ook hopelijk nog een aantal krijgen zijn er velen onder ons die een zonnebad òf te warm vinden òf gewoon niet het geduld hebben tot de zonnestralen hen een heerlijk bruin kleurtje geeft.

Inleiding

En ook hier doet uw webmaster weer een oproep:

“GA ALSTUBLIEFT NIET TEVEEL IN DE ZON”.

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze dat ook niet doen. Want, vervolgens ze dan ik ga maar eens in de week onder de zonnebank, en dat is toch niet zo veel. Maar (luister goed hoe ze dan meestal verder hierover vertellen) daarna vangen ze ieder zonnestraaltje dat ze maar te pakken kunnen krijgen. Daarna op vakantie in de zon enz. enz. En dat is veel te veel. Het aantal huidkankers stijgt weer ieder jaar !

Toch staan onze kleren veel mooier als we een tintje hebben en er zijn 2 manieren om het zo felbegeerde tintje te krijgen.

Ga onder de zonnebank/zonnebaden of breng een self- tanning (zelfbruiner) product op of ga naar een bedrijf waar ze apparaten hebben die dat product opbrengen op uw huid

Nadat u voor uzelf besloten hebt om te kiezen voor een self- tanningsproduct (en dan kiest u in ieder geval voor de gezondste manier van bruin worden.

Dan volgt hieronder de beste manier om dit op te brengen.

Hoe breng je goed en streeploos een zelfbruiningsproduct aan2

Werkwijze voor het opbrengen van een zelfbruiningsproduct

Het is hiervoor noodzakelijk dat u zelf een product kiest dat aan uw huid de natuurlijkste/mooiste kleur (daarmee bedoel ik de kleur die uw huid de kleur geeft die overeenkomt met uw eigen bruine kleur na een zonnebad) geeft. Ook bij deze producten is het zo dat het duurste middel lang niet altijd ook het beste middel zal zijn. Het is daarom van belang dit eerst uit te proberen in de tijd dat het nog niet erg warm is en we dus nog lange mouwen dragen.

Ga dan als volgt te werk:

Vraag in een goede cosmeticazaak verschillende proeftubes van self tanning producten (het liefste een stuk of vijf à zes). Breng van ieder merk een dun streepje aan op de binnenkant van uw arm. Laat het enige tijd zitten tot de kleur goed zichtbaar is (bij de meeste middelen is dit pas na een uur of drie) en beslis daarna (schrijf desnoods op welke streep bij welk merk hoort) welk middel het beste overeenkomt met uw natuurlijke kleur bruin.

 Voorbereiden van de huid

Ga eerst alle lichaamsdelen die u ‘n bruin kleurtje wilt geven, behandelen door die huiddelen vooraf een goede, zorgvuldige peeling te geven.Deze voorbehandeling zal het verschil uitmaken tussen een natuurlijke- of een worteltjes bruine kleur. Vergeet vooral de gebieden van uw huid die wat droger zijn vooral bijv. uw knieën, ellebogen enz.
Voordat u uw benen gaat peelen moeten eerst alle haartjes verwijdert worden. Doet u dat niet elke keer van te voren zeer zorgvuldig, dan zal de bruine kleur eerder verdwijnen.

Bevochtigen van de huid

Na de peeling kunt u voor een optimaal eindresultaat het beste een vetvrije vochtinbrengende lotion of crème op de huid aanbrengen. Wees hiermee vooral niet zuinig en let ook weer op de extra drogen plekken van het lichaam zoals hierboven al genoemd. Let er vooral op dat dit product vetvrij is want anders is het mogelijk dat het vet de chemisch substantie van de bruiningscrème aantast.

Als het maar enigszins mogelijk is, breng daarna het zelfbruinings product aan en gebruik hiervoor handschoenen. Zo dun als er te krijgen zijn. Denkt u dat u het niet kunt opbrengenacht met handschoenen aan, doe het dan zonder handschoenen maar dan moet het wel zo vlug mogelijk gebeuren. Dit omdat onze handpalmen 40% meer poriën hebben dan in de andere delen van de huid en dat wil dan hier zeggen dat ze heel vlug ook de bruine tint van het middel zullen aannemen.

U kunt voor het opbrengen uw lichaam het beste in delen verdelen:

Benen

Begin bijv. bij uw enkels, breng het middel op terwijl u als het ware uw benen in vijf delen verdeeld.

Te weten: voorkant scheenbeen,

achterkant scheenbeen

knie

voorkant bovenbeen

achterkant bovenbeen.

Breng het product dus op van beneden naar boven tegen de haargroei in. Als u het op deze manier opbrengt krijgt u geen witte strepen bijv. daar waar nog wat haartjes zitten.

Sla in eerste instantie de knie helemaal over. Begin met de achterkant van de knie. Daarna de voorkant van het bovenbeen en dan de achterkant.

Nu de voorkant van de knie, daarna de bovenvoorkant van de voet en breng op deze delen van het lichaam de laatste restjes, ofwel maar een klein beetje op omdat deze delen ,ook als ze natuurlijk bruin worden nooit zo diep bruin zouden kunnen worden als de rest.

Als een been klaar is breng daarna wat vochtinbrengende crème of lotion op. Dit geeft een mooi egaal effect en zo bent u er ook gelijk zeker van dat u niet teveel zelfbruiner op een en dezelfde plaats hebt aangebracht.

Was hierna heel goed uw handen (als u het product uiteraard opgebracht heeft met uw blote handen) en doe op dezelfde wijze uw andere been.

Buik

Na de benen komt de buik aan de beurt, dan de rug (waarbij u de hulp van iemand anders nodig zult hebben, tenzij u heel lenig bent of gebruik maakt van een hulpstuk zoals een lange badborstel bijv.).

Armen, gezicht en hals

Daarna volgen de armen, gezicht en hals. Breng het op dezelfde wijze op als bij de benen, dus opbrengen tegen de haargroei in. Breng daarna vochtinbrengende crème of lotion aan op de ellebogen en op de handruggen. Was weer zorgvuldig uw handen.

Als u hierna toch nog enkele bruinige vlekken ontdekt, ga met de peeling hier nog een keer overheen en rubbel goed af. Herhaal dan het opbrengen van de selftanning heel dun op deze plekken. Op plaatsen waarbij het bij u altijd mis gaat kan ik maar een goede raad geven:”Breng onmiddellijk nadat u het bruiningsproduct heeft opgebracht het vochtinbrengend product op.”

Nog enige tips:

1. Kies pas een product uit (na gebruik van een proeftube) nadat u wat hebt opgebracht op een onzichtbare plek (bijv. uw billen) en hebt gezien dat het bij u een mooie bruine vooral natuurlijk kleur geeft.
2. Herhaal het opbrengen van de zelfbruiner iedere 4 à 5 dagen, steeds nadat u een vochtinbrengende crème of lotion heeft opgebracht
3. Breng eerder te weinig dan te veel op want heel veel selftanning producten hebben wel een uur of 3 nodig om te drogen.
4. Zoek naar een product wat snel droog is zodat u zich binnen 3 uren weer kunt aankleden
5. Het duurste product wil lang niet altijd zeggen dat het ook het beste is. Alle merken bevatten dezelfde ingrediënten. Het enige verschil tussen de verschillende merken is wat hieraan is toegevoegd zodat het makkelijk opgebracht en uitgewreven kan worden.
6. Als het u na het hele bovenstaande verhaal nog niet lukt roep dan de hulp van iemand anders in. Want een ander kan deze klus altijd beter klaren dan u zelf.

Voor u van de echte zon gaat genieten denk dan aan de volgende maatregelen !

Gebruik altijd een zonnebrandmiddel met een factor die past bij uw huiddtype en dat zijn:

Type 1 = licht, verkleurd vrijwel niet en verbrand heel snel (mensen met rood   haar)  Zonnebrandmiddel met factor 20+ en ga nooit langer dan 1 uur achter elkaar in de zon.

Type 2 = wordt ook vrijwel niet bruin en verbrand eveneens vrij vlug (mensen met blond haar). Zonnebrandmiddel met factor 15+

Type 3 = dit type verbrandt niet vlug wordt ook vrij snel bruin (mensen met bruin haar en donkere ogen). Zonnebrandmiddel met factor 5+

Type 4 = U verbrandt niet en wordt heel snel bruin (mensen met een gekleurde huid). Zonnebrandmiddel met factor 2+

Smeer u, voor u in de zon gaat, altijd in met een zonnebrandmiddel met een factor die geschikt is voor uw huid en laat dat ruim van te voren goed inwerken in de huid.

Ga nooit in de zon als die hoog aan de hemel staat d.w.z. tussen 12.00 – 15.00 uur

De meeste mensen denken dat als je eenmaal ingesmeerd bent het voor de rest van de tijd genoeg is. Dat is natuurlijk niet zo want als u gaat zwemmen en/of u gaat transpireren dan gaat het middel er weer af dus moet u zich iedere paar uren weer opnieuw insmeren. Ook als u niet echt gaat zonnebaden

Ga lekker een boek zit te lezen, of op een terrasje zitten of gebruik een zonnebrandmiddel en voor uw gezicht bijv. een dagcrème met een UV filter. Om uw ogen tebeschermen tegen de UV stralen een zonnebril of pet, klep of hoed.

Het is heel mooi egaal bruin te worden dus ga wandelen, sporten, fietsen e.d.

De huidcellen gaan door UV stralen sneller delen. Dus het verhoorningsproces gaat daardoor ook sneller. U kunt de natuur een handje helpen door vaak te scrubben of te peelen. (zie hiervoor het eerder geschreven artikelel onder deze link)

Heeft u toch te lang in de zon gelegen en voelt u dat u verbrandt bent blijf dan uit de zon totdat de huid hersteld is. Deze verbrande plaatsen zullen de volgende keer ook sneller verbranden en dat kan lelijke gevolgen hebben (zie inleiding)!

Iedereen weet wel dat u niet meteen ziet of voelt dat u bruin geworden danwel verbrand bent. Dat duurt wel een heel aantal uren.

Smeer na het zonnebad uw huid goed in met een goede aftersun (en ga dan ook niet opnieuw weer in de zon) en gebruik ’s nachts voor uw gezicht ook nog een extra   goede nachtcrème.

Een hele prettige zonnige zomer toegewenst met een heerlijke bruine kleur en wees hoe dan ook voorzicht met het krijgen van die gewilde bruine kleur door de zon!

                        Vergeet ook niet uw haar te beschermen tegen UV licht.

tips om veilig te zonnenWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: 26 Gouden Tips om Veilig te Zonnen en Mooi Bruin te Worden!

Je ontdekt ook in het e-book hoe je zonneallergie kunt voorkomen en wat de beste zonnebrandproducten zijn.

Deze zomer laten wij jou stralen!

Reacties
Categorieën