Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Zonnige make-up voor een gebruinde huid!

2 min
0

Zonnige make-up voor een gebruinde huid!Na een eindeloos lange en druilerige winter schijnt eindelijk de heerlijke zon weer. En wat doe je dan? Onze gastredacteur en visagiste Edith Fraase verteld u in haar artikel hieronder wat meer of een aangepaste make-up.

Inleiding

U gaat naar buiten! Even lekker relaxen op een terrasje of aan het strand.
En of dat goed voor je is? Absoluut! Uw humeur knapt ervan op, uw weerstand wordt hoger en jukrijgt er nog een lekker kleurtje van ook!

Maar pas op! Teveel zon is zeker niet goed. Van plat gaan liggen en wachten tot u bruin bent, omdraaien voor de andere kant en ’s avonds niet kunnen slapen van de verbrande schouders, wordt niemand vrolijk!
Wist u dat als u vaak verbrand bent als kind, maar ook als jong volwassene, de kans op huidkanker enorm vergroot! Bovendien gaat juist van teveel zon en dus ook van dat bakken in de zon uw weerstand achteruit. Dus moet je voorzorgsmaatregelen treffen!  

Lekker zonnen maar wat kunt u doen om schade te voorkomen?

Gebruik een dagcrème met een beschermingsfactor tegen UV stralen op uw gezicht. Gebruik op uw lichaam een zonnebrand met hoge factor tot u een kleurtje heeft gekregen zonder te verbranden, dan kunt u de factor verlagen en nog bruiner worden. Over SPF factoren op een product op beschermingsmiddelen tegen de UV stralen kunt u lezen in dit artikel.

In de zon maar wat doet u met de make-up?

En dan uw make-up; natuurlijk gaat u niet met een dikke laag make-up op aan het zwembad liggen maar wilt of kunt u echt niet zonder, gebruik dan alleen een goede waterproof mascara en een bronzing powder als blush en oogschaduw. Voor uw lippen heeft u niets anders nodig dan een lippenbalm met een zacht glansje of kleurtje. Het voordeel is dat u gelijk uw lippen beschermt als u er eentje neemt met een hoge beschermingsfactor!!!

’s Avonds wilt u natuurlijk ook pronken met uw gebruinde huid. Denk dan eens aan oogschaduw in wat sprekender kleuren die eventueel met een glansje nog meer effect hebben! Denk aan goud en kopertinten, maar ook blauw, groen en paars kan heel vrolijk en fris zijn! Op een gebruinde huid kleuren deze tinten heel anders dan op een bleke winterhuid.
Het vraagt dus wel wat oefening en experimentjes om het onder de knie te krijgen en realiseer u zich ook dat dit echt een make-up voor de zomer is en niet voor de winter!
Wat u rustig kunt laten staan zijn de zware donkere eyeliners en donkere zwarte kohlpotlood kringen om de ogen. Bij maar heel weinig mensen staat dit leuk of mooi, voor de meeste dames is het niet flatteus. Daarbij komt dat als het erg warm is en u wat  meer transpireert, uw make-up daar ook onder te lijden heeft en makkelijker kan uitlopen! Werk daarom liever met poeders, ook als klein subtiel lijntje rond je ogen!
Uw lippen mogen ’s avonds best wat meer kleur krijgen dan u normaal doet, denk aan diepe donkerrode tinten of bruin tinten met een goudglans.
Maar ook op uw lichaam staan glans en glitters prachtig! Sommige bodylotions hebben glittertjes toegevoegd die fantastisch glinsteren in kaarslicht! U kunt ook glanspoeders kopen die u bijvoorbeeld op uw wangen, sleutelbeenderen, decolleté maar ook uw bovenarmen kunt aanbrengen waardoor een prachtig effect wordt gecreëerd!
Kortom als de zon schijnt, hou het SUBTIEL !

En als u uitgaat? Laat juzelf STRALEN !

ebook zonWil je alles weten over veilig zonnen, download dan nu het gratis e-book: Een stralende huid in de zomer!

 

Reacties
Categorieën