Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
0

Bij uw huwelijksdag hoort een bijzondere make-up

5 min
0

Bij uw huwelijksdag hoort een bijzondere make-upEen trouwdag is een bijzondere dag en zelfs de meest nuchtere onder ons worden bevangen door het “hoge sprookjes gehalte”.

Inleiding

Het begint al met de familie en vriendenkring. De aankondiging van uw huwelijk is ook voor hen het startsein voor een heleboel feestvreugde en voorpret. U moet ineens antwoord weten te geven op vragen als: “Welke jurk, locatie, kapper enz”. In het onderstaande artikel worden u enige waardevolle adviezen m.b.t. uw feestmake-up gegeven voor deze bijzondere dag in uw leven.

Inleiding

Bij alle zaken en/of personen waar u eens gaat informeren of een afspraak maakt wordt u met alle egards behandeld en er wordt doorlopend verteld dat het “de mooiste dag van uw leven moet zijn.” Alles moet perfect zijn, of je het nu groots aanpakt of klein en intiem. Als je trouwt wil je er natuurlijk ook bijzonder uitzien. Meestal wordt het een echte trouwjurk maar er wordt ook getrouwd in een avondjurk of een mantelpakje. Uw kapsel zal mooi worden opgestoken of kunstig in model gebracht. U kiest met zorg accessoires Bij uw huwelijksdag hoort een bijzondere make-up3en bloemen uit en voor u het weet bent u die prinses uit dat sprookje. Uw make-up vereist ook speciale aandacht. Dit wordt soms helaas een beetje vergeten. Ook al doet u normaal hooguit een beetje mascara en een lipgloss op, u ziet er op uw trouwdag nu eenmaal niet uit zoals in het dagelijkse leven. In het geval van bijv. een ivoorkleurige jurk steekt u al snel wat bleekjes af. Gebruikt u normaal wel flink wat make-up dan zou dat misschien juist wel weer iets minder mogen. Maar, of u nu trouwt in een romantische, diva of een aparte design japon, de make-up moet hierop afgestemd worden. Het gaat om het totaalplaatje.

Aangezien aan het goed organiseren van deze dag tegenwoordig toch wel een geducht prijskaartje hangt is het misschien nuttig hiervoor een verzekering af te slutien. Mocht een en ander om welke reden dan ook geen doorgang kunnen vinden is uw financiële strop in ieder geval beperkt.

Gaat u de make-up zelf ter hand nemen of gaat u naar een vakman/vrouw;

Als u handig bent met make-up dan kunt u het zelf doen en anders kunt u het laten doen door een schoonheidsspecialist/visagist of visagist. Op internet kunt u veel vakmensen vinden en hun websites bekijken. Vaak wordt er niet specifiek geadverteerd met bruidsmake-up maar wordt dit wel degelijk gedaan. U moet er dan om vragen. Kies iemand die qua stijl bij u past.

Bij uw huwelijksdag hoort een bijzondere make-up2Laat altijd vooraf een proefmake-up doen, zodat u kunt overleggen wat u zelf mooi vind en kan vertellen wat u gaat dragen die dag. Het is dan handig om foto’s uit magazines mee te nemen met make-up die u mooi vindt. Dit voorkomt miscommunicatie en een make-up stijl die niet de uwe is. Ook al ziet u er qua kleding en accessoires behoorlijk anders uit dan normaal, het is heel belangrijk dat u zich op die dag toch “zichzelf”moet kunnen zijn en voelen. Veel visagisten komen op uw trouwdag aan huis. Dat is wel zo prettig!

Hieronder volgen een paar handige tips:

 • Ga van tevoren naar een schoonheidsspecialist(e) en dan liefst ook ruim van te voren, bijv. minimaal 6 weken tevoren. Want een mooie make-up begint bij een goed verzorgde huid. De schoonheidsspecialist krijgt dan ook de gelegenheid om uw huid op tijd te leren kennen. Vooral als u een zgn. probleemhuid heeft met wat puistjes, vlekjes of comedonen. Zij kan de huid goed “schoonmaken” zodat u dan straks, op de heugelijke dag, zo mooi mogelijk voor de dag zult komen. Neem er ook een massage bij, dat kun je wel gebruiken na zoveel geregel en stress
 • Neem naar hem/haar ook een lapje mee van de kleding die u op die dag gaat dragen. Zodat u, als de behandeling is afgesloten haar een zgn. “proefmake-up kunt laten doen. De schoonheidsspecialist/visagist kan u dan opmaken zoals ook dat op de feestdag ook graag wil, en nu kunt u samen met haar/hem kijken welke make-up, kleuren en/of technieken het mooiste bij u en uw kleding passen.
 • Op uw trouwdag zoent u heel wat af, om te beginnen met uw man! Kies voor een zachte kleur lippenstift/gloss of in ieder geval voor een lippenstift die niet afgeeft. Als je namelijk een hele felle kleur lippenstift kiest zie je, vooral bij een witte of ivoorkleurige robe alleen maar lippen.
 • Als u in ’t ivoor of wit trouwt ga dan niet automatisch uit van een witte of ivoorkleurige oogschaduw. Deze kan heel grijs wegslaan op een gebruinde huid of een huidkleur met een gele ondertoon. Een oogschaduw met parelmoer geeft, afhankelijk van de kleur, een ivoren of gouden glans. Dit effect geeft dan al eenheid met uw kleding.
 • Mocht u de make-up zelf doen denk dan ook eens aan het volgende: Losse wimperstukjes geven u veel glamour en vergroten uw ogen. Voor een mooi effect brengt u deze vanaf het midden van het oog naar de buitenooghoek aan. Bouw het zo op dat de haartjes aan de buitenzijde het langst zijn. Om het af te maken brengt u een eyeliner aan.
 • Vergeet geen rouge aan te brengen. Blosjes verzachten uw uitstraling en laten u stralen.(Bekijk over dit onderwerp het artikel over het aanbrengen van blusher of rouge!). Kies wel voor een natuurlijk blos kleur en dus geen bruin of oranje. Breng op de jukbeenderen een lichte matte poeder aan (dit kan ook oogschaduw zijn) voor een extra effect.
 • Rode lippenstift wordt op zwart/wit foto’s donkergrijs tot zwart. Kies dan liever voor een zachtere kleur, desnoods alleen voor de foto.
 • Vergeet niet vlekjes of pukkeltjes te camoufleren of te laten camoufleren bij een diep uitgesneden rug decolleté.
 • Ga voor het kiezen van de make-up “kleuren” (bekijk hiervoor ook eens een eerder geschreven artikel over de beste kleuren bij uw huid, haar en ogen) uit van uw jurk, uw boeket en van de kleuren van uw sieraden. De kleuren kunnen er bij passen of in dezelfde kleurtoon zijn. Zo krijg je een harmonieus geheel. Hou ook de stijl van uw kleding in de gaten. Donkere kleuren bij een witte of ivoorkleurige japon staan erg hard. Hou het bij gematigde kleuren.
 • Een zwarte eyeliner kan wel altijd. Een eyeliner die met “natte” zwarte oogschaduw of met een kohlpotlood (zie artikel smokey eyes en de techniek van eyeliner) is aangebracht geeft een wat zachter effect dan de kant en klare eyeliners. Voordeel van de laatste is wel dat ze lang blijven zitten. Zowel opvallende ogen als mond zijn nooit mooi. Persoonlijk kiezen ondergetekenden bij een bruidsmake-up voor de nadruk op de ogen.
 • Voordat er foto’s gemaakt worden brengt u dan nog wat poeder op. Glimmende plekken vangen licht en dat is niet mooi op een foto. Poeder uw aanstaande of kersverse man ook even.
 • Zorg dat een vriendin, zus of moeder de gebruikte make-up bij zich heeft zodat u af en toe uw make-up kunt bijwerken. Heel handig zijn wattentips, face- en eye- cleansingdoekjes (doe er een paar in een afgesloten plastic zakje!) en zakdoekjes. Het kan zijn dat u toch even de tranen voelt opkomen of onverhoopt in een regenbui terechtkomt. Het is het toch fijn als u dan uw doorgelopen make-up kunt bijwerken!

 

Reacties
Categorieën