Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten
30 mei 2008 

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zittenNa de middagpauze krijgen veel mensen een kleine dip. Als we eraan toe zouden kunnen geven zouden we het liefste een klein middagdutje doen.

Dat is echter niet mogelijk voor de werkende mens. Tot overmaat van ramp zien we dan ook nog dat onze make-up er niet meer uit ziet !

De reden hiervan is dat de make-up er afgaat door de warmte en de olieachtige substanties van zowel de huid als de make-up zelf. Dit euvel is niet op te lossen door er wat extra laagjes overheen te smeren. Nee, het is een kwestie van het toepassen van de juiste   techniek en het gebruiken van kwalitatief goede producten.              

Hoe kunt u de huid het beste voorbereiden?

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten2Om een make-up zo lang en zo goed mogelijk te laten zitten is het eerste wat u moet doen het goed voorbereiden van de huid. De make-up is het beste houdbaar op een huid die een peeling heeft ondergaan. Deze producten zijn te kust en te keur in de vakhandel en bijna ieder cosmetica merk heeft er tegenwoordig wel enkele. Door uzelf regelmatig (d.w.z. bijv. een keer per week) een peeling of scrub behandeling te geven worden de dode huidcellen verwijderd. Er zijn peeling- of scrub producten met plantaardige maar ook met chemische ingrediënten bijv. ADH of fruitzuren. Ook zijn er producten die zelfs iedere dag toegepast kunnen worden uiteraard nadat het gezicht eerst grondig is gereinigd.
Als u een gecombineerde huid heeft of uw gezicht wordt vlug vet koop dan bijv. een dagcrème die een mat effect geeft. Bijv. speciaal voor dit soort huidtypen heeft het merk Osaine Sea Care, de Lamimat crème ontwikkeld. Hierdoor ziet uw huid er mooi mat uit en daardoor blijft uw make-up er uiteraard langer en beter op zitten.

Als u een ouder wordende huid of een droge vochtarme huid heeft breng dan eerst een zgn. primer van een goed merk op. Deze zorgt ervoor dat het vocht beter bindt en op deze manier beter op de huid aanwezig blijft waardoor ook de make-up veel beter blijft zitten. Bovendien wordt op deze manier de huid beter beschermt tegen inwendige factoren bijv. stress en milieu vervuiling. Het beste kunt u  hiervoor een primer gebruiken die antioxidanten en collagenen bevat die ook uw huid ten goede komen.

Wat betreft het aanbrengen van foundation geldt : hoe minder hoe beter. Een licht vloeibare foundation, aangebracht alleen op die plaatsen waar uw huid  er mooier van wordt is voldoende. Juist door de primer is het de bedoeling dat de huid er mooi egaal uitziet  zonder er droog, vet, of geplamuurd uit te zien.

Breng het camouflage product pas op nadat u de foundation heeft opgebracht zodat u beter kunt zien welke huidgebieden nog wat extra ondersteuning nodig hebben. Hoe droger en dikker de consistentie van het camouflage product is hoe beter het blijft zitten.

Breng over de foundation en het camouflage product heen een losse poeder op (met een grote zachte poederkwast) zodat uw huid er fluweelachtig en zacht glanzend uitziet. Gebruik vooral een neutrale poeder met een tikje geel om uw gezicht een warme glans te geven. Dit is veel mooier dan een roze of wit poeder.

Een gezonde glans

Of u nu de voorkeur geeft aan een poeder of crème blusher (alhoewel het voordeel van  een poederblush is dat deze langer blijft zitten) geldt ook hiervoor dat u eerst een primer moet opbrengen, daarna de foundation en/of camouflage product (bijv. om rode plekken te camoufleren op plaatsen waar ze beter niet kunnen zitten)  en daarna pas de blusher. Als u het in deze volgorde doet zal het prima blijven zitten. Om extra lange houdbaarheid te bereiken brengt u het beste, op de uitstekende delen van uw wangen,de blusher op en dan tot slot wat neutrale poeder.

Voor een mooie goed houdende oogmake-up

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten3Een ogenschaduw heeft een goede droge en vetvrije basis nodig. In eerdere artikelen heb ik al beschreven dat u op uw oogleden als basis het beste een speciale basis crème kunt aanbrengen. Ofwel over uw foundation en concealer als basis een poeder ogenschaduw in een neutrale lichte kleur kunt aanbrengen. Bijv. in wit, licht beige, heel licht blauw als naar gelang de overige te gebruiken oogschaduw kleuren. Er zijn in de vakhandel voor dit doel ook speciale crèmes te verkrijgen. Als u last heeft van snel uitlopende mascara breng dan een waterproof of water resistant mascara op.

Zo blijft uw lippenstift heel lang blijft zitten

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten4De truc waardoor lippenstift heel lang goed blijft zitten is het gebruik van een lipliner. En breng die dan niet alleen aan op uw lipcontouren. U kunt het beste de hele lippen hiermee in te vullen! Het is uiteraard wel belangrijk een lipliner te gebruiken in dezelfde kleur als uw lippenstift. Dit is uiteraard heel belangrijk als u een neutrale of licht gekleurde lippenstift gebruikt. Het is uiteraard heel belangrijk om een kleur lippenstift te kiezen die geschikt is voor uw kleurentype. U ziet er dan nog veel mooier en daardoor gezonder uit!

Mocht u de voorkeur geven aan een echte rode lippenstift dan kunt u ook een wat lichter gekleurde lipliner gebruiken omdat de kleur van de lippenstift hier toch overheen wordt aangebracht en dan is die lichtere kleur toch niet meer zichtbaar.

 

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 06 May 2013

Eerdere reacties: ik ben een vrouw van 74 jaar.ik heb bruine ogen, en ik wil advies over de kleuren van de ogenschaduw en hoe moet ik dit opbrengen. ik heb wel een beetje overhangende oogleden. moet ik dus een bepaalde opmaaktechniek volgen? Alvast bedankt. groetjes nellie klomp nellie klomp op 17.06.2008. 19:17 Hallo Nellie, Dank voor je mail. Allereerst twee complimenten voor iemand die nog zo fantastisch meedraait ook met de moderne communicatie middelen. Dat moesten vooral meer vrouwen doen. Ondergetekende is er net zo een als u. Mijn suggestie voor u eens te kijken naar het al eerder geschreven artikel onder de kop 50plus beauty make-up tips onder deze link: https://www.beautydiscover.nl/beautydiscover _artikelen/50plus-beauty/makeup-tips-voor-de-50plus-beauty/ Onder deze kop (linksboven op de site) schrijf ik zo nu en dan een aan de 50plus aangepaste makeup, verzorging e.d. Als u hieruit niet voldoende gegevens kunt halen schrijf me dan gerust dan zal ik me in uw probleem verdiepen. Heel veel succes en ga vooral zo door met uzelf en met de PC. Denk vooral aan het gebruiken van zachte kleuren (pasteltinten) want als je wat ouder bent worden kleuren snel te fel. Marga Dobma Marga Dobma op 18.06.2008. 09:58 hallo, ik(20) ben iemand die haar huid iedere dag perfect wil hebben. hiervoor gebruik ik dagelijks de foundation van Estee Lauder, maximum cover. ik heb ontzettend veel vlekken op mijn gezicht, door (eerder) puistjes en wondjes, waar ik elke keer aan zit ( het is een soort tik). de foundation die ik gebruik is een zeer (dik) dekkende foundation, waarbij mijn vlekken bijna niet meer te zien zijn. maar nu zon telkens schijn, wordt mijn huid steeds glanzender en vetter, hierdoor krijg ik ook meer verstopte porien, wat weer leidt tot puistjes... wat kan ik het beste doen, welke product kan ik het beste gebruiken ( om ook eventueel puistje en pigmentvlekken te verwijderen. is het verstandiger om een poeder op mijn foundation te smeren, om glanzing te verminderen? of is een bezoekje aan de huisarts aan te raden? ik hoop dat u goed advies voor mij hebt. alvast bedankt! met vriendelijke groet, nina nina op 02.07.2009. 20:22 Hallo Nina, Dat is in jouw geval, vrees ik, niet zo simpel. Je moet je huid eens in de zoveel tijd eens goed laten schoonmaken door een schoonheidsspecialist(e) en hoe dat gaat staat onder het hoofdstuk Acne. Verder moet je je huid dun houden door een of twee maal per week een peeling te doen. En verder geen foundation. Neem eens een mineraal poeder (is op deze site ook over geschreven) dat dekt wel af, camoufleert maar laat ook lucht door en dat heeft jouw huid nu juist nodig om op te knappen. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 08.07.2009. 19:20

Reactie plaatsen