Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
1

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten

4 min
1

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zittenNa de middagpauze krijgen veel mensen een kleine dip. Als we eraan toe zouden kunnen geven zouden we het liefste een klein middagdutje doen.

Dat is echter niet mogelijk voor de werkende mens. Tot overmaat van ramp zien we dan ook nog dat onze make-up er niet meer uit ziet !

De reden hiervan is dat de make-up er afgaat door de warmte en de olieachtige substanties van zowel de huid als de make-up zelf. Dit euvel is niet op te lossen door er wat extra laagjes overheen te smeren. Nee, het is een kwestie van het toepassen van de juiste   techniek en het gebruiken van kwalitatief goede producten.              

Hoe kunt u de huid het beste voorbereiden?

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten2Om een make-up zo lang en zo goed mogelijk te laten zitten is het eerste wat u moet doen het goed voorbereiden van de huid. De make-up is het beste houdbaar op een huid die een peeling heeft ondergaan. Deze producten zijn te kust en te keur in de vakhandel en bijna ieder cosmetica merk heeft er tegenwoordig wel enkele. Door uzelf regelmatig (d.w.z. bijv. een keer per week) een peeling of scrub behandeling te geven worden de dode huidcellen verwijderd. Er zijn peeling- of scrub producten met plantaardige maar ook met chemische ingrediënten bijv. ADH of fruitzuren. Ook zijn er producten die zelfs iedere dag toegepast kunnen worden uiteraard nadat het gezicht eerst grondig is gereinigd.
Als u een gecombineerde huid heeft of uw gezicht wordt vlug vet koop dan bijv. een dagcrème die een mat effect geeft. Bijv. speciaal voor dit soort huidtypen heeft het merk Osaine Sea Care, de Lamimat crème ontwikkeld. Hierdoor ziet uw huid er mooi mat uit en daardoor blijft uw make-up er uiteraard langer en beter op zitten.

Als u een ouder wordende huid of een droge vochtarme huid heeft breng dan eerst een zgn. primer van een goed merk op. Deze zorgt ervoor dat het vocht beter bindt en op deze manier beter op de huid aanwezig blijft waardoor ook de make-up veel beter blijft zitten. Bovendien wordt op deze manier de huid beter beschermt tegen inwendige factoren bijv. stress en milieu vervuiling. Het beste kunt u  hiervoor een primer gebruiken die antioxidanten en collagenen bevat die ook uw huid ten goede komen.

Wat betreft het aanbrengen van foundation geldt : hoe minder hoe beter. Een licht vloeibare foundation, aangebracht alleen op die plaatsen waar uw huid  er mooier van wordt is voldoende. Juist door de primer is het de bedoeling dat de huid er mooi egaal uitziet  zonder er droog, vet, of geplamuurd uit te zien.

Breng het camouflage product pas op nadat u de foundation heeft opgebracht zodat u beter kunt zien welke huidgebieden nog wat extra ondersteuning nodig hebben. Hoe droger en dikker de consistentie van het camouflage product is hoe beter het blijft zitten.

Breng over de foundation en het camouflage product heen een losse poeder op (met een grote zachte poederkwast) zodat uw huid er fluweelachtig en zacht glanzend uitziet. Gebruik vooral een neutrale poeder met een tikje geel om uw gezicht een warme glans te geven. Dit is veel mooier dan een roze of wit poeder.

Een gezonde glans

Of u nu de voorkeur geeft aan een poeder of crème blusher (alhoewel het voordeel van  een poederblush is dat deze langer blijft zitten) geldt ook hiervoor dat u eerst een primer moet opbrengen, daarna de foundation en/of camouflage product (bijv. om rode plekken te camoufleren op plaatsen waar ze beter niet kunnen zitten)  en daarna pas de blusher. Als u het in deze volgorde doet zal het prima blijven zitten. Om extra lange houdbaarheid te bereiken brengt u het beste, op de uitstekende delen van uw wangen,de blusher op en dan tot slot wat neutrale poeder.

Voor een mooie goed houdende oogmake-up

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten3Een ogenschaduw heeft een goede droge en vetvrije basis nodig. In eerdere artikelen heb ik al beschreven dat u op uw oogleden als basis het beste een speciale basis crème kunt aanbrengen. Ofwel over uw foundation en concealer als basis een poeder ogenschaduw in een neutrale lichte kleur kunt aanbrengen. Bijv. in wit, licht beige, heel licht blauw als naar gelang de overige te gebruiken oogschaduw kleuren. Er zijn in de vakhandel voor dit doel ook speciale crèmes te verkrijgen. Als u last heeft van snel uitlopende mascara breng dan een waterproof of water resistant mascara op.

Zo blijft uw lippenstift heel lang blijft zitten

Heerlijk als uw make-up de hele dag blijft zitten4De truc waardoor lippenstift heel lang goed blijft zitten is het gebruik van een lipliner. En breng die dan niet alleen aan op uw lipcontouren. U kunt het beste de hele lippen hiermee in te vullen! Het is uiteraard wel belangrijk een lipliner te gebruiken in dezelfde kleur als uw lippenstift. Dit is uiteraard heel belangrijk als u een neutrale of licht gekleurde lippenstift gebruikt. Het is uiteraard heel belangrijk om een kleur lippenstift te kiezen die geschikt is voor uw kleurentype. U ziet er dan nog veel mooier en daardoor gezonder uit!

Mocht u de voorkeur geven aan een echte rode lippenstift dan kunt u ook een wat lichter gekleurde lipliner gebruiken omdat de kleur van de lippenstift hier toch overheen wordt aangebracht en dan is die lichtere kleur toch niet meer zichtbaar.

 

Reacties
Categorieën