Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
3

De juiste foundation voor uw huidtype geeft een mooie egale huid

4 min
3

De juiste foundation voor uw huidtype geeft een mooie egale huidWelke foundation is het beste voor uw huid? Om deze vraag goed te beantwoorden is het heel belangrijk dat de foundation precies op uw huidtype is afgestemd. In onderstaand artikel kunt u het juiste antwoord vinden.

Niet alleen een goede foundation is heel belangrijk zeker ook het gebruik van kleuren die passen bij uw persoonlijke kleurentype.

Inleiding

De mooiste kleur voor een foundation is om precies dezelfde kleur te zoeken als uw huid. Desnoods een tintje lichter maar zeker niet meer. Het beste kunt u de juiste kleur zoeken door met een tester deze kleur op uw kinhuid te zetten. Ook de handrug wordt hiervoor wel eens gebruikt maar deze huid heeft vaak een andere structuur dus vandaar op de kinhuid. Let er wel op dat u dan even naar buiten gaat met een spiegeltje. Want in de winkels is vaak kunstlicht en dat vertekent de kleur nogal. Zodat u hierdoor een verkeerde kleur zou kunnen kiezen en dat is jammer.

Verder wordt foundation heel vaak gewoon met een spatel uit het potje of van de tube gehaald en dan met de vingers of sponsje op de huid gedaan. Het is ook heel goed om dit met een kwast op te brengen zoals u ziet op het fotootje bij de inleiding hierboven.

Vette huid

De juiste foundation voor uw huidtype geeft een mooie egale huid 2Dit huidtype glanst heel vlug omdat de talgkliertjes meer subum (huidvet) aanmaken. Daardoor neigt dit huidtype naar comedonen (zwarte puntjes, of mee-eters)  en andere huidonreinheden. De poriën bij dit huidtype zijn duidelijk vergroot en daardoor makkelijk met het blote oog te zien. De oorzaken voor deze verhoogde talgsecretie (talgafscheiding) kan o.a. zijn: Alcohol, stress, hormonale oorzaken zoals puberteit, overgang.

De ideale foundation

Olievrije en olie opnemende substanties, die met hele lichte poederpigmenten zijn samengesteld zuigen overvloedig meteen op. Een hele goede make-up hiervoor is bijv. Natural Matt van Nivea. Om deze foundation ook langer mooi te houden kunt u het beste wat losse poeder (naturel kleurig) met een grote poederkwast over uw foundation aanbrengen.

Droge, vochtarme huid

Dit huitype heeft een tekort aan vet (sebum) en vochtigheidsfactoren. Daarom ziet dit huidtype er vaak droog,  schraal en trekkerig uit. De poriën van de huid  zijn niet of nauwelijks met het blote oog te zien. Bij mensen met dit huidtype zijn de eerste fijne rimpeltjes en kraaienpoortjes bij de ogen en de mond al op redelijk jonge leeftijd te zien omdat de spanningsgraad van dit huidtype al heel vroeg er uit gaat.

De juiste foundation voor uw huidtype geeft een mooie egale huid 3Crème foundations geven aan dit huidtype de benodigde vochtigheids- en veachtige stoffen  U moet er bij het zoeken naar uw beste foundation vooral op letten dat de foundation niet te veel poeder bevat omdat dit de huid onnodig uitdroogt. Een goede foundation voor dit huidtype is bijv. Superstay van Maybelline New York.

Gevoelige huid

De koningin onder de huidtypes reageert op stress en omgevingsinvloeden o.a. van het milieu al heel vlug door roodheden, trekkerigheid en jeuken. Dit huidtype heeft een tekort aan vet (sebum ofwel talg) en vochtigheidsfactoren. Ze reageert vaak nogal heftig op verkeerde verzorging en/of producten waarin te veel en verkeerde werkstoffen zitten.

Vloeibare inhoud zonder geurstoffen zijn heel goed voor dit huidtype. Het is heel goed als u een foundation gebruikt waarin veel vochtvasthoudende stoffen en lichtgevende deeltjes zitten zodat uw huid gladder, zachter en gelijkmatiger lijkt. Een bijzonder goede foundation voor dit huidtype is bijv. Soft Finish Make-up van het merk Clinique.

Onreine huid

De oorzaak hiervan is te vinden in een te grote hoeveelheid vetachtige stoffen en huidschilfertjes die er beiden voor zorgen dat de poriën verstopt raken. Verder zitten er op de plaatsen waar ontstekingen zitten ook nog huidbacteriën. Daardoor ontstaan hier puistjes. De oorzaak hiervoor moet vooral worden gezocht in stress, oververmoeidheid, verkeerde huidverzorging of hormonale veranderingen in het lichaam.

De ideale foundation

Werkstoffen zoals Zink of Salicylzuren in foundation zorgen ervoor dat de puistjes sneller genezen. Make-up sticks zijn heel geschikt voor dit huidtype omdat hiermee heel goed roodheden en kleine verstoppingen of huidonreinheden te camoufleren zijn. Een goed product voor deze huid is bijv. de Stick Foundation van Shiseido.

 

           De juiste foundation voor uw huidtype geeft een mooie egale huid 4

Huidtype met pigmentvlekken

Vanaf zo’n jaar of 40 zien we steeds meer pigmentvlekken op bepaalde plaatsen in het gezicht ontstaan. Deze pigmentvlekken worden uiteraard vaak blootgesteld aan UV straling van de zon. Deze pigmentvlekken wijzen op een gestoorde aanmaak van Melanine. Melanine in de huid zorgt ervoor dat we bruin worden door de UV stralen en beschermen de huid tegen gevaarlijke UV stralen. 

Een foundation met een dekkend effect zorgt ervoor dat de huid er gelijkmatig uitziet. Voor dit huidtype zijn vooral foundations geschikt met een vloeibare samenstelling waardoor de make-up heel makkelijk te verdelen is op het gezicht. Op plaatsen waar de teint onregelmatig is door deze pigmentvlekken moet er wat meer foundation opgebracht worden. Een fantastische foundation die voor dit huidtype bijzonder geschikt is, is bijv. True Match van L’Oréal Paris.

Reacties
Categorieën