Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
2

De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype

5 min
2

De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentypeNiet alleen de kleur van uw kleding maar ook de kleuren van uw make-up zijn afhankelijk van uw voorkeur en stemming. In dit artikel kunt u lezen hoe er er achter kunt komen wat voor kleurentype u bent en welke kleuren make-up hierbij het mooiste is.

Inleiding

Om de juiste en dus mooiste kleuren te kunnen kiezen voor uw make-up zoals: foundation, lippenstift, ogenschaduw, mascara en rouge moet u eerst te weten zien te komen tot welk kleurentype u behoort. In de huidige algemene geldende opvattingen zijn er vier kleurentypes t.w.:

De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype2De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype3De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype4De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype5

     LENTE                  ZOMER                    HERFST                     WINTER

Er zijn ook veel mensen die niet precies tot een bepaald kleurentype behoren maar eigenlijk tussen twee kleurentypes inzitten. Wel zullen zij meestal zitten tussen bijv. de bij elkaar horende types met een gele ondertoon ofwel Lente en Herfsttype ofwel de types met een blauwe ondertoon nl. het Zomer- en Wintertype zitten.

HET IS EN BLIJFT ALTIJD UW EIGEN KEUS. Draag vooral datgene waarin u zich het beste en lekkerste voelt en dit geldt uiteraard ook voor de door u gebruikte make-up kleuren.

banner makeup optinl

l

l

l

Weet u (nog) niet tot welk kleurentype u behoort?

Bedenk dan wel, dat, als u de goede kleuren (die passen bij uw kleurentype) kiest zowel voor de kleuren van uw kleding als de kleuren die u gebruikt voor uw make-up u er niet alleen veel jonger, mooier maar ook zelfbewuster en vrolijker uit zult zien.

 Lentetype

Beschrijving van uw kleurentype.

Dit kleurentype heeft een zachte heldere huidskleur met een goudgele (gelige) ondertoon met (vaak) een goudgele perzik of  rozige gloed. De haarkleur is blond, van licht naar donkerblond met een gouden glans.

Aanbevolen make-up kleuren

De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype8Zorg er altijd voor dat u nooit een maskerachtige make-up aanbrengt. De mooiste foundation voor u  heeft een transparante kleur, waardoor ook de, bij dit kleurentype veel voorkomende sproeten doorheen kunnen schemeren.
De beste kleur voor uw lippen en rouge is een roze met een gelige ondertoon.
Als ogenschaduw is het heel mooi heldere pastelkleuren te gebruiken. Om het geheel mooi af te maken zal een gekleurde mascara  u meestal zeer flatteren, bijv. zachtgroen/blauw.
Mocht u er niet van houden te veel kleuren te gebruiken, gebruik dan mattere kleuren. Hiervoor kunt u heel goed de door u te gebruiken kleuren mengen met wat grijs of bruin.

Jouw zou heel goed de  look staan, bekijk deze make-up hier.

Zomertype

Beschrijving van uw kleurentype

De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype9Meestal een heldere, maar ook vaak een olijfkleurige tint van de huid. Deze kunt u herkennen aan een blauwige ondertoon. Uw haarkleur ligt tussen blond en bruin met een askleurige (grijzige) ondertoon.

Aanbevolen make-up kleuren

De beste foundation kleur is een neutraal beige of een kleur die een beetje naar roze neigt. De beste kleur voor uw lippen en rouge zijn roze kleuren (met een blauwige ondertoon) maar u moet er op letten dat u niet te felle kleuren gebruikt want dat is niet mooi in uw geval.
Voor uw oogmake-up kunt u een combinatie te kiezen tussen zachte blauw, turkoois en paarse kleuren met bijv. een antracietgrijze kleur mascara.

Jouw zou heel goed de Precious Velvet Blossom look staan, bekijk deze make-up hier.

Herfsttype

Beschrijving van uw kleurentype

Een lichte huid met een goudkleurige ondertoon, die er vaak doorschijnend uitziet en sproeten. Of de huid heeft een diepe perzikkleur of beige met een gouden glans. De bij dit type veel voorkomende haarkleur is rood, blond of bruin met een gouden glans.

De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype10Aanbevolen make-up kleuren

Omdat u een zeer doorschijnende huid heeft kunt u het beste een foundation kiezen in een warm beige kleur waardoor uw sproeten niet afgedekt worden.
De beste kleur voor uw lippen en rouge zijn matte roodtinten, die neigen naar bruin of geel (gelige ondertoon).
Voor uw oogmake-up is het heel mooi zachte roodbruine kleuren op te brengen en voor een bruine mascara te kiezen.
Gebruik in ieder geval geen felle kleuren want daardoor lijkt u snel heel erg bleek !

Jouw zou heel goed de Don’t Stop Me Tonight look staan, bekijk deze make-up hier.

Wintertype

Beschrijving van uw kleurentype

Dit kleurentype kan het beste omschreven worden als het zgn. sneeuwwitje type. Dat wil  zeggen: donkere haarkleur van bruin tot blauwzwart. De kleur van de iris van de ogen is heel diep en het wit van de ogen is helder. Uw huidskleur is licht olijfkleurig maar heeft hoe dan ook altijd een blauwige ondertoon.

De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype11Aanbevolen make-up kleuren

De foundation moet transparant en net zo helder zijn als uw huid. Bij uw kleurentype kunt u het beste zo weinig mogelijk rouge gebruiken. Uw kleurentype heeft  weinig maar wel krachtige accenten nodig!
Met knalrode lippenstift, grijze ogenschaduw en/of zwarte kajal lijntjes om de ogen en zwarte mascara komt uw kleurentype volledig tot zijn recht.
Uw favoriete kleuren zouden kunnen zijn: helder rood of roze voor de lippen en blauw, groen of violette kleuren (met een blauwe ondertoon) voor de oogmake-up.

Jouw zou heel goed de  look staan, bekijk deze make-up hier.


Reacties
Categorieën