Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

Feestje en geen tijd voor een nieuwe make-up?

3 min
0

Feestje en geen tijd voor een nieuwe make-upHeeft u weinig tijd om u op te maken voor een feestje? Dan volgen hier een aantal tips om zonder veel moeite van uw dagmake-up een avond make-up te maken.

Wat moet u, als u haast heeft, zeker niet doen?

Een peeling nemen, uw wenkbrauwen epileren of puistjes uitdrukken.

Deze zaken kunnen, zoals u wel weet, huidirritaties veroorzaken en dat is dan de hele avond duidelijk zichtbaar.Camoufleer eventuele puistjes liever met een camouflagestick en als ze er rood uitzien en/of u heeft nog andere roodheden in uw gezicht gebruik dan een groene camouflagestick. Deze groene kleur zorgt ervoor dat de roodheid niet meer te zien is.

Ga geen nieuwe make-up tips uitproberen want een experiment met bijv. nieuwe kleuren of producten kunnen een mislukking worden en dan moet u weer helemaal opnieuw beginnen.

Ga ook geen nieuwe nagellak op doen of French manicure toe want daar heeft u nu uiteraard ook geen tijd voor.

Is uw nagellak beschadigd? Breng dan hier overheen een nieuw laagje aan met een sneldrogende nagellak !

Ogen

Feestje en geen tijd voor een nieuwe make-up3Kiest u voor de smokey eyes versterk dan alleen de lichte en donkere delen van uw oogmake-up van overdag en trek alleen een donkere eye-liner (met eye-liner of kohl potlood) breed uitlopend tot de buitenste bovenoogleden. Omrand de ogen met zwarte/donkergrijze eye-liner.

Wilt u smokey eyes of alleen wat ogenschaduw met glanseffect ?

Valt u keuze op schittertjes?

Breng dan wat ogenschaduw met glinsterende stukjes aan op het middendeel van het bovenste ooglid of breng een lijntje aan rondom de ogen met een glanzend oogpotlood.  Maar maak de wimpers in ieder geval zowel de onder- als de bovenste wimpers flink zwart.

Even belangrijk als het toepassen van een goede techniek voor het aanbrengen van uw oogmake-up zijn de gebruikte kleuren die passen bij uw persoonlijke kleurentype.

Lippen

Feestje en geen tijd voor een nieuwe make-up4Glanzende kleuren hebben ’s avonds meer effect dan diepe kleuren en bovendien is dat op het moment ook meer trendy. Daarmee voorkomt u trouwens ook dat u veel tijd moet besteden aan het zorgvuldig opbrengen van een sterke kleur.
Trek met uw lippencontour met een lippenpotlood één tintje donkerder dan de lippenstift of in een natuurlijke kleur en vervaag de kleur met bijv. een wattentip wat naar binnen. Ga hier overheen met een gekleurde lipgloss. Of stift uw lippen met een normale lippenstift en ga hierover heen met een lipgloss.

Wangen

Zelfs als u overdag geen of weinig rouge opbrengt. Rouge is uitermate geschikt voor een totale mooi maker!
Breng de rouge niet alleen aan als een modellerend accent maar zet ook een beetje rouge aan op(met de rougekwast) de uiteinden van de wenkbrauwen, op de slapen, op de haarinzet geeft werkelijk een fantastische optische oppepper. Begin echt met een vleugje en alleen als het nodig is breng dan nog wat meer aan.

Gekleurde dagcrème of foundation

De beste manier om een vermoeide gezichtsuitdrukking een oppepper te geven is:

1. Spray snel een beetje mineraal water op de huid
2. Gebruik op roodheden uw camouflagestift
3. Breng hierover heen een klein beetje gekleurde dagcrème of foundation op en klop dit zachtjes in de huid.

Zacht glanzende producten zien er bij kunstlicht fatastisch uit !

Het haar

Als uw krullen wat plat en ingezakt zijn ga er eens flink met uw vingers doorheen. Spuit daarna wat spray (speciaal voor krullen) op en hierna de voor uw haar geschikte haarspray.

Is er dan nòg niets van te maken?
Föhn uw haar dan opnieuw of zet een paar warmte- of gewone krulspelden in. Of steek uw haar op, als het tenminste lang genoeg is en doe er dan bijv. een leuke speld/accessoire in.

Heeft u glad haar?

Creëer door middel van uw haarstyler een mooie look en doe er hierna wat gel in waarna u er ook nog wat glansspray op zou kunnen Spuiten.

Reacties
Categorieën