Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
8 min
34

Make-up tips voor de 50plus Beauty

8 min
34

Make-up tips voor de 50plus BeautyHet is niet anders, op een zeker moment moet je toegeven dat je rimpeltjes geen lachrimpeltjes meer zijn en dat de zwaartekracht terrein gaat winnen.

Ondanks goede crèmes, scrubs en maskertjes is het een feit dat we ouder worden met de daarbij behorende tekenen, vroeg of laat. Maar bedenk dan wel altijd dat je na je veertigste een hoop wijsheid en ervaring hebt. Weet je wel wat voor sexy uitstraling dat geeft?! Je kunt dit effect vergroten door de juiste make-up.Als make-up artist zie ik vaak dat vrouwen dezelfde make-up stijl blijven houden als tien jaar of langer geleden. De kleuren veranderen af en toe een beetje maar dat was het dan wel. Dat is een kwestie van gewenning maar ook omdat veel vrouwen geen idee hebben hoe ze het anders moeten doen. Dat is jammer want met de verkeerde producten en/of stijl vestig je vaak juist de aandacht op de verkeerde punten.

Tips en trucs om daar verandering in te brengen!

Ga daarvoor als volgt te werk:

Haal allereerst je make-up eraf en breng een dagcrème op.

Allereerst, haal al je make-up eraf en breng een dagcrème op. Ga na een half uurtje eens voor de spiegel zitten bij daglicht. Kijk goed naar jezelf op een positieve manier. Bestudeer je gelaat met liefde voor jezelf en wees eerlijk. Staar niet maar lach af en toe, draai je gezicht naar links, rechts en kin omhoog en omlaag.. Zo krijg je een goed beeld. Ga op zoek naar de mooie dingen in je gezicht. Misschien constateer je dat je een hele mooie gevormde mond hebt of dat je ooglid best nog strak is voor iemand van jouw leeftijd. Misschien zie je dat de kleur van je ogen eigenlijk heel mooi is of ben je blij dat je niet de neus van je oma hebt geërfd

Kijk nu pas naar de mindere kanten.

Misschien constateer je dat je bovenste ooglid toch ietwat is gaan hangen of dat je huid wel erg schilferig is. Raak niet in een dip maar pas met jouw eerlijke analyse onderstaande tips en trucs toe op wat jij nodig hebt. Vergeet ook alsjeblieft niet om de charme te zien van die rimpeltjes om je oog, wees blij met het feit dat je jukbeenderen een stuk mooier uitkomen dankzij de zwaartekracht. De niet zo scherpe kaaklijn die dit met zich meebrengt is namelijk met een simpel trucje een stuk strakker te krijgen!

Dit is trouwens ook leuk om samen met je vriendin of zus te doen. Misschien valt het jezelf niet op dat je zo’n mooie sprankelende oogopslag hebt of een zeer sexy mond. Je bent zelf vaak teveel gefocust op bepaalde punten in je gezicht en je ziet jezelf niet zoals anderen je zien als je praat, lacht of gewoon voor je uitstaart.

 Make-up tips voor de 50plus Beauty 2

Foundation

Het is een gegeven dat vrouwen met een ouder wordende huid flink aan de gang gaan met foundation.. Liefst zo dekkend mogelijk. Dat is nu wat je juist niet moet doen. Gebruik liever een enigszins transparante foundation of getinte dagcrème met een liftende werking en/of lichtreflecterende deeltjes erin. Deze verdoezelen rimpeltjes en/of trekken de huid enigszins glad. Koop er een van een goed merk zoals Pascaud.

Kies foundation in dezelfde tint van je huid.

Dit test je door een klein beetje op te brengen op je kaaklijn en je hals. Zie je geen kleurverschil dan is deze waarschijnlijk goed. Vraag in de parfumerie of zij wat proefjes willen maken van verschillende merken in de tint die bij je past. Thuis kun je dan bij daglicht testen welke foundation het mooiste is voor jouw huid en ook of de kleur werkelijk matcht met jou tint.

Foundation kun je het beste opbrengen met een latex sponsje, van binnen naar buiten met de gezichtshaartjes mee. Denk ook aan je hals en je decolleté!

Een camouflagestick of concealer

Een concealer (camouflagecrème) doet ook wonderen. Neem een halve tint lichter dan je eigen tint. Kringen onder je ogen, het rood bij je neusvleugels, buitenste ooghoek en in het midden van je kin tip je aan en je hele gezicht krijgt een lift.

Bij donkere, blauwachtige kringen gebruik je een tint met enigszins oranje erin, dit neutraliseert het blauw/grijs. Breng alleen concealer op de kring zelf, dus niet helemaal onder het oog zelf want dan creëer je een wal.

Camouflage breng je na de foundation aan. Dit heeft meer effect en daarnaast gebruik je er dan ook niet teveel van. Minder is altijd beter! Mocht je geen zin hebben in foundation dan kun je concealer ook alleen gebruiken.

Een hele goede highlight voor bovengenoemde punten is Touche Eclat van YSL. Veel make-up artist werken hiermee.Misschien eens een leuk cadeau om te vragen voor een feestelijke gelegenheid!

Heb je de foundation gevonden die jouw huid weer laat stralen ga dan niet flink in de weer met poeder. Poeder licht alleen licht de glimmende delen en dan het liefst met een losse poeder in de zelfde tint als je huid. in de spiegel en kijk of het effect heeft. Doe wat meer of minder als dit nodig is.

Wil je ook een wat strakkere kaaklijn dan zet je de kwast met weinig poeder net onder je kaaklijn en kets af op je kaaklijn. Hou het subtiel en ga zeker niet door tot je oor want dat zie je. Tot halverwege je kaaklijn geeft al effect. Vervaag het goed! De kaaklijn is meer iets voor s’avonds, de onderkin kan ook wel overdag. Je kunt ook een zacht bruingrijze oogschaduw gebruiken. Kies een kleur die het meest lijkt op de kleur van de schaduwen in je gezicht.

De mond is ook een aandachtspunt.

Een mooie lipkleur kan het gezicht levendig maken.. Sommige vrouwen, en zeker de rokers onder ons, krijgen fijne verticale lijntjes rond de liplijn. Ook kunnen de lippen aan volume inboeten.

Is je mond klein, de lippen dun of heb je lijntjes hou het dan bij een rustige, vrij natuurlijke lipkleur.

Is je mond juist mooi gevormd dan kun je natuurlijk wat heldere of donkerdere kleuren gebruiken. In geen geval een beige of heel lichtroze lipstick. Dit geeft een ziekelijke uitstraling.

Met een lippotlood kun je de vorm iets corrigeren en zorgen dat de lipstift niet uitloopt in de lijntjes.

Begin bij de cupidoboog, zorg dat deze mooi gelijk en rond is. Ga dan vanaf je mondhoek in een rechte vloeiende lijn naar het hoogste punt van de cupidoboog. Bij de onderlip ga je van de mondhoek naar het midden van de lip. Kijk nu in de spiegel of alles enigszins symmetrisch is. Zoniet werk dit dan bij. Vervaag vervolgens de lippotlood uit over de lippen en kleur het in met een gloss of lipstick. Het is niet de bedoeling dat je het lippotlood nog ziet.

De wenkbrauwen

spelen een belangrijke rol bij het corrigeren van ogen en zelfs het gehele gezicht.

Naarmate je ouder wordt worden deze dunner of borsteliger. Met epileren en een wenkbrauwpoeder kun je weer prachtige wenkbrauwen krijgen. Nu is dat niet eenvoudig en ook moeilijk uit te leggen hoe je dit dan doet.

In de parfumerie verkopen ze een wenkbrauwpoeder inclusief verschillende sjablonen. Hiermee kun je experimenteren en de juiste vorm vinden. Bij een lang smal gelaat hou je bijvoorbeeld de wenkbrauwen rechter dan bij een rond gezicht. Zorg er in ieder geval voor dat je wenkbrauwen nooit teveel naar beneden gaan aan het uiteinde. Dit trekt zowel de ogen als het gelaat naar beneden en dat geeft een trieste uitdrukking.

Kies ook een juiste kleur.

Je kunt de kleur van je hoofdhaar aan de wortel als kleur kiezen. Ga niet te licht of te donker, dit geeft een onnatuurlijk effect.

De oogschaduw.

Ik zou zeggen, hou het rustig en natuurlijk. De huid van het ooglid wordt losser en gaat ook vaak wat overhangen zodat je bewegend ooglid minder te zien is. Het is soms ook zo dat je arcade boog juist dieper gaat liggen.

Vestig niet de aandacht op de ogen door opzichtige of donkere kleuren aan te brengen. Hou het bij rustige bruintinten en iriserende lichtzalm of vanille al naar gelang de huidtint.

Bij een warme huidskleur gebruik je warmere bruinen en vanille.

Bij koelere huidtinten gebruik je grijsbruine tinten en lichtzalm of ivoor.

Zwarte kajal of een flinke eyeliner is ook niet aan te raden. Gebruik liever een donkere oogschaduw om je ogen te accentueren. Antraciet of donkerbruin zijn mooier. Als je toch wat meer kleur wilt kun je ook een kleur kiezen die overeenkomt met de kleur van je iris, bijvoorbeeld bij blauwe ogen grijsblauw, bij groene ogen mosgroen of appelgroen.

Dit vergroot je ogen en geeft een zachte uitstraling.

Breng de lichte kleur aan op het bewegende ooglid. Dit haalt je oog naar voren en verheldert je blik.

Make-up tips voor de 50plus Beauty 3

Kijk naar de tekening waar je de schaduwkleur moet opbrengen.

Ook kun je zien waar je met een donkere kleur een eyeliner kunt aanbrengen. Ga niet teveel mee met de vorm van je oog. Zeker ook niet bij de onderste wimperrand.

Ga vanaf het midden van het oog naar de buitenste ooghoek in een vrij rechte lijn.

Vergeet de mascara niet

want dit maakt een oogmake-up af.

Hieronder zie je de ooglijnen die belangrijk zijn om oogmake-up goed op te brengen. Blijf binnen de lijnen en breng de donkere tint aan zoals de tekening. Hou ruimte vrij onder de wenkbrauw. Dit maakt het oog minder zwaar.

Rouge

is een enorme oppepper! Met een natuurlijke kleur blusher/rouge verzacht je de lijnen in je gezicht, corrigeer je de vorm van het gelaat, komen je jukbeenderen mooier uit en je straalt gezondheid uit.

Ik zie vaak dat rouge vanaf het oor naar de mond toe wordt aangebracht. Dit geeft een ingevallen gezicht effect en dat wil niemand natuurlijk.

Breng de rouge van het midden van je oor aan naar de neuspunt toe. Stop ter hoogte van de buitenste ooghoek en ga dan terug naar net boven je oorschelp. De bedoeling is dat je het jukbeen omhult. Zorg ervoor dat het geen harde streep is, vervaag de rouge met een poederkwast (zonder poeder) of een wattenschijfje.

Vervaag de rouge niet verder dan ter hoogte van het midden van je oog. Gebruik een tint die het dichtst bij een natuurlijk blos komt. Rozebruin, oudroze zijn natuurlijke kleuren. Bruin en oranje staan opzichtig en hard.

Met een matte lichte oogschaduw die bij je huidtoon past, kun je op je jukbeenderen, langs je oog een highlight aanbrengen. Dit geeft een zachte uitstraling en heeft een liftend effect.

Ook een terugwijkende kin kan best een beetje highlight gebruiken. Optisch komt deze dan wat meer naar voren.

Wegwerken van een onderkin en strakkere kaaklijn doe je zo.

Neem een iets donkerdere tint compact poeder als je eigen huidskleur (neem een goedkope van de HEMA) en een rougekwast. Neem een heel klein beetje poeder op met de kwast, doe je kin omhoog en maak het gedeelte net onder je kin ietsje donkerder. Kijk nu weer recht in de spiegel en kijk of het effect heeft. Doe wat meer of minder als dit nodig is.

Wil je ook een wat strakkere kaaklijn dan zet je de kwast met weinig poeder net onder je kaaklijn en kets af op je kaaklijn. Hou het subtiel en ga zeker niet door tot je oor want dat zie je. Tot halverwege je kaaklijn geeft al effect. Vervaag het goed!

De kaaklijn is meer iets voor s’avonds, de onderkin kan ook wel overdag. Je kunt ook een zacht bruingrijze oogschaduw gebruiken.

Kies een kleur die het meest lijkt op de kleur van de schaduwen in je gezicht.

Tot slot..

Ga met bovenstaande tips lekker experimenteren.

Zorg dat je de mooie punten benadrukt dan vallen de minder flatteuze minder op. Het zal misschien even wennen zijn om iets anders te doen dan je gewend bent maar het is zeker de moeite waard.. Kijk in magazines zoals de glossy, Beau Monde of Elle naar de make-up van de wat oudere actrices of naar advertenties van de “grote merken” en doe daar inspiratie op.

Bedenk wel dat veel foto’s van sterren gefotoshopt zijn.

Reacties
Categorieën