Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
7 min
1

Niet alleen uw huid en haar maar ook uw make-up verandert met het verstrijken van de jaren

7 min
1

Niet alleen uw huid en haar maar ook uw make-up verandert met het verstrijken van de jarenIedereen wil  er toch ook graag zo goed mogelijk uitzien? Naarmate de jaren verstrijken verandert de kleur van uw haar de stuctuur van uw huid, daar zult u uw make-up op aan moeten passen.

Kleuren die u vroeger fantastisch stonden zullen u soms nu niet meer zo mooi staan, ze kunnen u zelfs ouder maken dan u bent. Om dit te voorkomen vindt u hieronder een aantal tips.

Bovendien is make-up aan mode en trends onderhevig. Ga daarom regelmatig eens een kijkje nemen bij een drogisterij, parfumerie of schoonheidsspecialist(e) om de nieuwste kleuren en nieuwe producten en hun samenstelling te bekijken. Er zal vast wel iets moois voor u bijzitten !

Brengt u al jaren uw make-up op dezelfde manier aan?

Door de steeds veranderende modetrends verandert ook steeds de make-up stijl. En nieuwe producten zullen vaak ook op een andere wijze moeten worden aangebracht. Deze andere wijzen van aanbrengen kunt u zich ook steeds weer opnieuw eigen proberen te maken.

Zo was het normaal dat  vroeger foundation met de vingers werd opgebracht maar de nieuwe producten, bijv. de compacte 3 in 1 foundations worden opgebracht met een sponsje of als compact poeder met alleen een kwast. Er zo zijn er , van verschillende merken, ook gecombineerde producten, op de markt waarmee u weer zult moeten leren omgaan.

Niet alleen uw huid en haar maar ook uw make-up verandert met het verstrijken van de jaren3

Make-up basis of Primer

Naarmate we ouder worden wordt onze huid droger en minder elastisch en zien we dat rimpeltjes steeds dieper worden en de poriën groter (de vorm van de poriën

verandert in de loop der jaren van rond naar ovaal).
Daarom is het noodzakelijk, na het opbrengen van een goede hydraterende (vochtregulerende) dagcrème een goede primer op te doen.

Een primer zorgt er niet alleen voor dat de foundation beter blijft zitten maar ook dat de huid er egaler uitziet. Bovendien zorgt deze ervoor dat vlekjes en/of roodheden iets gecamoufleerd worden. Een primer verzacht de huid zodat de foundation niet zo diep in de lijntjes en rimpeltjes kan gaan zitten  waardoor u  ouder zou kunnen lijken.

In een eerder artikel adviseerde ondergetekende u op het gebruik van minerale poeder i.p.v. een foundation. Zo’n mineraal poeder maakt zowel primer als foundation overbodig. Dit product verenigd alle goede eigenschappen van zowel primer als foundation.

Wenkbrauwen

Het is ontzettend belangrijk dat uw wenkbrauwen goed van vorm zijn juist

omdat ze een van de belangrijkste punten in uw gezicht zijn. Zij geven namelijk

karakter en uitdrukking aan uw gezicht.  Mooie wenkbrauwen zorgen ook voor een jongere uitstraling.Daarom moeten ze in een goede vorm geëpileerd worden en indien nodig ook wat worden gekleurd of bijgekleurd worden.

Hieronder volgen enige tips voor mooie wenkbrauwen:

Voor u begint moet u eerst het begin- en eindpunt van uw wenkbrauwen bepalen.

Om het beginpunt van de wenkbrauwen te bepalen (beginpunt net boven de binnenhoek van het oog-  A) kan het beste een potlood naast de neusvleugel langs de neuspunt (D) naar boven gelegd worden. Waar het potlood uitkomt, begint de wenkbrauw (zie tekening Neuspunt – A).

Niet alleen uw huid en haar maar ook uw make-up verandert met het verstrijken van de jaren4
Mocht dit begin in werkelijkheid wat hoger liggen kunt u de wenkbrauw een dit stukje aantekenen met wenkbrauwenpoeder of wenkbrauwenpotlood.

En op de nu volgende manier kan u de “ideale” lengte van de wenkbrauw meten:

Wanneer u datzelfde potlood weer vanaf de neusvleugel (D) maar nu schuin naar boven langs de buitenkant van het oog legt, is de uitkomst hiervan voor het uiteinde van de wenkbrauwen (C). Loopt de wenkbrauw in werkelijkheid niet ver genoeg door kunt u deze het beste wat langer maken door aan te tekenen.

Houdt u er wel rekening mee dat geen enkel gezicht perfect symmetrisch is dus er kan een verschil zitten in de beide wenkbrauwen.

Epileren

Allereerst kunt u het beste de huid ontsmetten met alcohol 80% (verkrijgbaar bij de drogist). Als u  geen routine hebt in epileren zou ik u willen aanraden te beginnen met een gewone pincet. Let er echter wel op dat de pincet een goed sluitend “bekje” heeft.

Epileren kunt u het beste doen terwijl u zit voor een ver grotende spiegel.

Trek de huid met de wijsvinger van een hand strak. Dan trekt u met de andere hand de haartjes een voor een voorzichtig uit de huid, altijd met de groeirichting mee anders trekt u wondjes ! Deze wondjes ontstaan doordat de pincet niet alleen het haartje maar ook een stukje huid mee getrokken heeft.

Deze procedure kan natuurlijk ook gedaan worden met een zgn. automatische pincet. Dit is een zeer handig instrumentje voor de geroutineerde gebruiker. Het uittrekken van de haartjes gebeurd automatisch door de pincet zelf. (Zie:de techniek van het epileren).

Als alle overtollige haartjes verwijderd zijn en u bent tevreden met de vorm van de wenkbrauwen kan de huid het beste weer ontsmet worden om infecties te voorkomen. Natuurlijk kan, door het epileren, de vorm van de wenkbrauwen wat hoekiger of ronder gemaakt worden door bepaalde haartjes niet of juist wel weg te halen, al naar gelang u wilt bereiken. Mocht het u niet lukken dan kunt u dit altijd eenmalig door een schoonheidsspecialist(e) laten doen.

Naarmate we ouder worden kunnen de wenkbrauwharen vaak wat dunner en/of borstelig worden. Vaak steken dan enige wilde, harde, stugge grijze haren alle kanten uit. Deze haren kunnen, mits het er niet teveel zijn want dan krijgt u kale plekjes, er voorzichtig tussenuit getrokken worden. Overigens kunnen mannen hier ook nogal eens last van hebben. Wat is er op tegen deze “wildgroei” ook bij hen eens met een pincet te lijf te gaan?

Foundation

Een goed aangebracht foundation zorgt ervoor dat uw huid er egaler uitziet.
Het is ook belangrijk dat u een correcte kleur foundation gebruikt.

Die kunt u vinden door voor de aankoop de kleur te testen op uw eigen wangen of als dat niet mogelijk is op de binnenkant van uw pols. De kleur die het meeste lijkt op uw eigen huidskleur is het beste. Liever een tintje lichter dan donkerder.

Blusher

Bij een ouder wordende huid is het verstandig om voorzichtig met blush om te gaan. Teveel is nooit goed. Let op het kleurgebruk voor de ogen en de lippen.

Kiest u een warme tint (kleuren met een gelige ondertoon) voor de ogen, kies dan ook warmte tinten voor de wangen en lippen. Tinten als terra, roestbruin, bruin/oranje vallen onder de warmte tinten.

Kiest u koele tinten (kleuren met een blauwige ondertoon) voor uw oogmake-up, gebruik dan ook koele tinten voor de wangen en lippen. Tinten als oudroze, bordeaux, zoet roze.

Niet alleen uw huid en haar maar ook uw make-up verandert met het verstrijken van de jaren5

 Als u niet wat welk kleurtype u bent is er een heel makkelijk hulpmiddeltje, door de volgende vraag te beantwoorden: welke kleur sieraden flatteren u het mooiste?

Is het antwoord gouden sieraden dan bent u een zgn. warm kleurtype. Dan bent u het mooiste met kleuren met een gelige ondertoon.
Is het antwoord zilveren sieraden dan bent u een zgn. koel kleurentype. Dan bent u het mooiste in kleuren met een blauwige ondertoon.

Natuurlijk is dit maar een algemene leidraad. Wilt u het helemaal precies weten kunt u hiervoor een kleurenanalyse laten doen bij mensen die zich hierin hebben gespecialiseerd.

Tegenwoordig wordt voor blush meestal een poedervorm gekozen omdat dit makkelijk en snel werkt. U kunt voorzichtig een halve maan aanbrengen die loopt vanaf de slaap tot het wang gebied. Ga niet te dicht naar de neus toe en laat de blush ook niet tot de mond lopen. Dit geeft een vreemd effect, terwijl een blush het gevoel moet geven dat u net in de frisse lucht een flinke wandeling heeft gemaakt.

Ogenschaduw

Het is aan te raden voorzichtig te zijn met glanzende ogenschaduw als u wat ouder wordt of bent. Want hoe ouder u bent hoe dunner wordt de huid van uw oogleden. Door een glimmende oogschaduw lijken uw oogleden dunner en meer rimpelig dan ze zijn. Bovendien geeft dit soort ogenschaduw een glanzende uitstraling waardoor de eventuele lijntjes en ongerechtigheden des te meer opvallen. Kies liever voor subtiele matte tinten voor overdag. Maak het geheel af met een beetje mascara.

Niet alleen uw huid en haar maar ook uw make-up verandert met het verstrijken van de jaren6Lippenstift

Gebruik overdag een lipstick zonder glans òf alleen een lipgloss. Het zal even wennen zijn te kiezen voor òf een lipstick òf een gloss maar het resultaat is er ook naar.
Brengt wat gloss aan op het midden van uw lippen waardoor ze voller van vorm lijken.
En vergeet vooral niet dat de kleur van uw lippenstift mooi harmonieert met de kleuren van uw ogenschaduw/blusher/kleding.

Het gebruik van een lipliner is aan te raden maar dan wel een in de kleur van uw lippenstift. De liplijn mag niet te zien zijn na het aanbrengen van de lippenstift of lipgloss. (Zie voor deze techniek het eerder verschenen artikel).

Poeder

Als u na  het opbrengen van bovenstaande make-up er teveel poeder op doet maakt dat u ook ouder. Dus ga s.v.p. voorzichtig te werk en gebruik een lekkere grote poederkwast. Sla het teveel aan poeder van de kwast af en ga hier vervolgens luchtig mee over uw gezicht. Als u hiermee klaar bent kunt u met uw poederkwast, dit keer zonder poeder, nog eens extra over uw hele gezicht gaan.

Algemeen

Een teveel aan make-up of te felle kleuren laat u vlug ouder lijken. Koop producten met licht reflecterende eigenschappen en in natuurlijke tinten om uw gezicht te laten stralen.

Vermijdt vooral ook teveel mascara en vloeibare eyeliner daardoor zit u er onnatuurlijk en daardoor ouder uit.

Reacties
Categorieën