De beste manier van epileren en kleuren van de wenkbrauwen
29 december 2009 

De beste manier van epileren en kleuren van de wenkbrauwen

Wenkbrauwen kunnen de vorm van het gezicht erg beïnvloeden net zoals de mond en de ogen. De vorm van de wenkbrauwen is door de natuur bepaald.

We kunnen de natuur natuurlijk altijd een handje helpen door de vorm van de wenkbrauwen te corrigeren of bij te werken. En ook de kleur kunnen we veranderen door verven. Maar het is altijd wel het mooiste als de kleur van de wenkbrauwen overeenkomt de de kleur van de haren, ogen en huid.

Maar ook de heersende mode kan de vorm van de wenkbrauwen bepalen

Bijv. In de jaren 30 van de vorige eeuw was het mode de wenkbrauwen tot dunne streepjes te epileren, wat het gezicht een  opvallende stijl gaf. En zo is de vorm in de loop van de tijd nogal eens gewijzigd.

Mode van dit moment

Op dit moment heeft juist een natuurlijke volle wenkbrauw de voorkeur. Maar ook bij diegenen die van nature smalle wenkbrauwen hebben (en bij de wat ouderen onder ons komt dat nogal eens voor, soms veroorzaakt door het jarenlang epileren) kan met behulp van een wenkbrauwenpotlood of wenkbrauwenpoeder wat bijgetekend worden zodat ze wat voller lijken. Wanneer ze wel een mooie volle vorm hebben kunt u ze vervolmaken door bij het epileren alleen te zorgen dat er aan de onderkant een mooie strakke lijn geëpileerd wordt.

Een waarschuwing vooraf: Wees heel voorzichtig met het epileren van haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauwen, want hierdoor kan de vorm kan al heel snel drastisch veranderen. Het epileren kan je natuurlijk laten doen maar zelf proberen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Het gemakkelijkste is om het de eerste keer door een schoonheidsspecialiste te laten doen op de manier waarmee u zelf erg tevreden bent. Na enige dagen zullen de eerste overtollige haartjes (die buiten de geëpileerde vorm groeien) zich weer laten zien. Deze vorm kan door veel oefenen zelf bijgehouden worden.

Hoe bepaal je het begin- en het eindpunt van de wenkbrauw?

Om het beginpunt van de wenkbrauwen te bepalen (beginpunt net boven de binnenhoek van het oog) kan het beste een potlood naast de neusvleugel langs de neus naar boven gelegd worden. Waar het potlood uitkomt zou de wenkbrauw het beste kunnen beginnen (zie tekening neuspunt – D).

Mocht dit begin wat meer naar boven liggen kunt u dit stukje aantekenen met wenkbrauwenpoeder of wenkbrauwenpotlood. Zo kan de  “ideale”  lengte gemeten worden. Wanneer u datzelfde potlood weer vanaf de neusvleugel maar nu schuin naar boven langs de buitenkant van het oog legt, (zie tekening neuspunt – punt c) is de uitkomst hiervan voor het uiteinde van de wenkbrauwen. Loopt de wenkbrauw niet ver genoeg door kunt u deze weer aantekenen. Een gezicht is nooit symmetrisch dus er kan verschil zitten in de twee wenkbrauwen.

Waarmee epileren?

Je begint voordat je gaat epileren altijd met het ontsmetten van de huid door bijv. alcohol 80%.

Het epileren kun je doen met twee soorten pincetten:

1.: Een gewone pincet

2.: Een automatische pincet

   

3. De derde mogelijkheid tot epileren is haren verwijderen door middel van

    hars (of door middel van een draadje).

    Maar epieren d.m. v. hars zou ik  niet willen adviseren. Deze methode

vergt heel veel routine met kans op het krijgen van hars in de ogen en dat

moet ten alle tijde voorkomen worden.

Ontharen met een draadje is een techniek waarover niet veel mensen beschikken.

Hoe moet je Epileren

Als je hier geen routine in hebt kun je het beste beginnen met een gewone pincet. Let er echter wel op dat de pincet geen goed sluitend “bekje”heeft. Het epileren kun je het beste doen zittend voor een vergrootspiegel. De haartjes een voor een voorzichtig uit de huid trekken. Deze procedure kan natuurlijk ook gedaan worden met de al eerder genoemde zgn. automatische pincet. Dit is een zeer handig instrumentje voor de geroutineerde gebruiker. Het uittrekken van de haartjes gaat automatisch door de pincet zelf.

Wanneer alle overtollige haartjes verwijderd zijn en u tevreden bent met de vorm van de wenkbrauwen kan de huid het beste weer ontsmet worden om infecties te voorkomen. Wat je eveneens moet trachten te voorkomen is het maken van wondjes. Deze wondjes ontstaan doordat de pincet niet alleen het haartje maar ook de huid mee uitgetrokken wordt. Natuurlijk kan door het epileren de vorm van de wenkbrauwen wat hoekiger of ronder gemaakt worden door haartjes niet of juist wel weg te halen, naar gelang je hiermee wilt bereiken.

Naarmate we ouder worden kunnen de wenkbrauwen vaak wat dunner en/of borstelig worden. Vaak steken dan enige wilde, harde, stugge grijze haren alle kanten uit. Deze haren kunnen er voorzichtig tussenuit getrokken worden. Maar niet teveel haartjes, anders blijven er te weinig over en komen er kale plekjes. Overigens hebben de heren hier ook nogal eens last van. Wat is er op tegen deze “wildgroei” ook bij hen eens met een pincet te lijf te gaan?

Tegenwoordig zijn er in de speciaalzaken van allerlei merken wenkbrauwen poeders te koop. Hierbij zitten vaak ook verschillende sjablonen. Van deze sjablonen zoekt u dan de vorm die het beste past bij uw natuurlijke wenkbrauwvorm.

Een goed alternatief kan een blusher in poedervorm zijn.

Deze blusher mag, als het voor dit doel wordt gebruikt, natuurlijk geen glittertjes bevatten en moet een kleur hebben die hiervoor prima te gebruiken is zoals bijv. grijs of bruin. . Hiermee kunt u dan eens in een rustig halfuurtje voor de spiegel gaan zitten om te gaan experimenteren welke vorm het meeste bij uw gezichtvorm past. Tips Wees heel kritisch in het kiezen van de kleur van dit poeder of potlood. Het mooiste is een kleur in een tintje lichter dan de natuurlijke haarkleur. Wanneer u namelijk een te harde ofwel te donkere kleur kiest vallen de wenkbrauwen te veel op, hierdoor vallen ook eventuele rimpeltjes en/of oneffenheden in uw huid meer op. Als u wit of grijs haar hebt let dan zeker op de kleur. Aan te raden is dan een tint die het midden houdt tussen zacht bruin en grijs is een mooie. Ook een wenkbrauwenpotlood is in deze tint beschikbaar.

verven van de wenkbrauwen

Natuurlijk is het ook fantastisch om de wenkbrauwen te laten verven. Vooral als je geen tijd heeft om ze zelf bij te kleuren bijv. tijdens vakantie of drukke werkzaamheden. Dit kun je uitstekend door een schoonheidsspecialist(e) laten doen. Ook sommige kappers willen dit graag voor je verzorgen. Dit verven blijft enige weken zitten. Maar door het wassen en huidverzorging wordt de intensiteit van de kleur vanzelf langzaam minder. Het is nooit mooi om een te harde kleur te hebben. Wel blijft bij het verven de kleur iets langer zitten door het eigenlijk iets te donker te laten doen. Deze intensiteit is er na een of twee dagen al af.

Bij een lang en smal gezicht is het beter om de wenkbrauwen vooral niet te rond te maken, een zo recht mogelijke vorm is het meest geschikt. Trek nooit de buitenzijden te ver door naar beneden, dit geeft een zeer verdrietige uitdrukking aan het gezicht. Als alles klaar is strijk dan met een fijn kammetje met hierop wat haarlak- of gel schuin naar boven langs de haartjes. Ze blijven dan mooi in model en u heeft er de hele dag plezier van.

 

De onderstaande afbeelding behoort bij de hieronder gestelde vraag:

“Welke wenkbrauwvorm wordt geadviseerd bij een breed gezicht en ook een wat  

  brede  kaaklijn”?

 


Goed                 fout


Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 09 Apr 2013

Eerdere reacties: Wat een informatieve site! Ik heb er erg veel aan gehad. Toch heb ik nog een vraagje, ik heb van mezelf nogal volle wenkbrauwen en ik heb ze al redelijk in vorm gekregen, maar toch blijft het aan het begin erg vol. Ook heb ik op verschillende sites gelezen dat je nooit aan het begin mag epileren. weet jij misschien een goede oplossing? Alvast bedankt, Groetjes Michelle Michelle op 29.11.2008. 21:17 Beste Michelle, Dat is onzin. Als je maar zorgt dat je de wenkbrauwen laat beginnen zoals in het artikel op de tekening is weergegeven. Dus een potlood of lineaal leggen langs de neusvleugel recht naar boven. Op dat punt zou de wenkbrauw moeten beginnen. En aan de onderkant een rechte lijn epileren. Alle haartjes die er onderuit komen weg epileren. Aan de bovenlijn zou ik zelf inderdaad nooit gaan epileren. Misschien is een goede raad eens naar een goede schoonheidsspecialiste gaan en de wenkbrauwen door haar goed en naar uw zin laten epileren. Dan kunt u het zelf bijhouden en weet u precies waar u moet beginnen. Veel succes, Marga Dobma Marga Dobma op 30.11.2008. 23:01 Leuke site hoor! Ik heb erg volle wenkbrauwen, ik ben al een keer naar de schoonheidsspecialiste geweest en heb toen precies uitgelegd wat ik wilde. Nu was ik echter totaal niet blij met het resultaat. Mijn wenkbrauwen zijn inmiddels weer zoals ze waren en nu wil ik ze graag zelf epileren maar ik weet niet hoe en durf ook niet zomaar wat te doen. Ik ben niet van plan om weer naar de schoonheidsspecialiste te gaan, want straks groeien ze niet meer bij en zit ik opgescheept met lelijke wenkbrauwen. Heeft u misschien een paar tips voor mij? Groeten Marsha Marsha op 08.12.2008. 18:30 Hallo Marsha, Jazeker een potlood nemen en langs je neusvleugel naar boven leggen. Daar behoren de wenkbrauwen te beginnen. De overtollige haartjes tussen je wenkbrauwen weg epileren. Het zelfde doe je met de lengte. Potlood langs de neusvleugels en buitenooghoeken daar moeten de wenkbrauwen ophouden. Het is vooral erg belangrijk niet te epileren boven de wenkbrauwen en aan de onderrand moet het een mooie rechte lijn zijn. Toch eens een andere schoonheidsspecialiste vragen en eerst heel goed uitleggen wat je wilt, vooral wat je niet wilt. Dan zelf bijhouden. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 10.12.2008. 12:57 graag wil ik informeren of het mogelijk is om wenkbrauwen te harsen. Wat zijn de voor/nadelen t.o..v . epileren? wat zijn de voorwaarden om te kunnen harsen? bedankt! c. senen op 11.01.2009. 15:36 Hallo, ik heb onlangs een set gekocht voor te harsen.. maar is het speciale hars die je moet gebruiken voor je wenkbrauwen te epileren? want ik zou ze het liefst harsen want met pincet lukt me niet .. Sill op 16.02.2009. 20:22 Hallo Sill, Daar heb je je wat aangehaald met het kopen van die set. Ja, het kan zeker ook met hars, maar dit is zo mogelijk nog moeilijker om bij je zelf te doen dan epileren. Het moet heel precies worden opgebracht anders gaan er haren uit die er niet uit maoeten. En bovendien is het gevaar van hars in je ogen te krijgen heel groot en dan ben je nog verder van huis. Dan kun je naar het ziekenhuis met kans op beschadigen van je ogen. Dus ga dit aub niet zelf doen. Leer liever zelf te epileren. Eerst een keer laten doen door een schoonheidsspecialist(e) en daarna zelf bijhouden. Echt het is te leren maar je moet veel oefenen. Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 23.02.2009. 14:37 Beste Marga, Na het epileren, krijg ik pukkeltjes op die plek. Hoe kan ik dat voorkomen? groet, Jet Jet op 15.06.2009. 15:08 Oké, goed! Nu weet ik dat ik meteen naar de schoonheidsspecialiste moet bellen :) Dit is een zeer goede tekst en helpt je goed op weg, bedankt alvast. Magali op 19.06.2009. 10:23 Hallo Jet, Door zowel voor als na het epileren de bewuste plaatsen goed te ontsmetten met bijv. alcohol 70% evenals je pincet. Daarna een kalmerende gel of bijv. tea tree olie (pas op dat het niet in de ogen komt!) en er af blijven dan trekt het allemaal vanzelf weg! Succes, Marga Dobma Marga Dobma op 22.06.2009. 11:50 Hoi Magali, Dank voor je compliment hoop je nog vaker op mijn site te zien. Gr. Marga Dobma Marga Dobma op 22.06.2009. 12:21 Hallo ik heb van mezelf van die rechte dood gewone wenkbrauwen maar ik wil graag zoon boogje wat elke ( mode popje ) heeft. ik vind dat er mooi kan iemand mij wat tips geven hoe ik dan moet doen? groeten Amber Amber op 04.10.2009. 14:06 Hallo Amber, Je moet niet alleen kijken naar de vorm van je wenkbrauwen maar ook naar je gezichtsvorm. Het kan heel goed zijn dat jouw vorm van wenkbrauwen het mooiste zijn in jouw gezicht. Wel kun je naar een goede schoonheidsspecialiste gaan en vragen of ze je wenkbrauwen epileert en door wat bijteken er toch iets meer een boogje in lijkt te komen. Maar echt veranderen doet het daardoor natuurlijk niet. Groeten en succes, Marga Dobma Marga Dobma op 13.10.2009. 14:24 Hallo welk type wenkbrouwen passen bij een ovaal gezicht? Esperanza Esperanza op 15.03.2010. 18:09 Hoi Esperanza, Bij een ovaal gezicht past elke wenkbrauwvorm. Het mooiste is de "klassieke"vorm zie de getekende wenkbrauw helemaal bovenaan in het artikel. Met vr. groet, MD Marga Dobma op 11.04.2010. 17:44 hoi ik heb mn wenkbrauwen dus te ver geepileerd maar het groeit niet snel terug of zo en anders loop je heel lang met mini haartjes zeg maar hoe kun je ze weer 'goed' krijgen? ik dus :p op 04.08.2010. 11:31 Hallo P, Het groeiproces van haren kun je niet beinvloeden en is ook nog van persoon tot persoon anders. Het enige wat je kunt doen is zolang er nog niet genoeg haren teruggegroeid zijn de wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood (in de kleur van je wenkbrauw haartjes) bijtekenen. Volgens de richtlijnen in dit artikel.Succes, MD Marga Dobma op 05.08.2010. 14:29

Reactie plaatsen