Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
6 min
1

De beste manier van epileren en kleuren van de wenkbrauwen

6 min
1

Wenkbrauwen kunnen de vorm van het gezicht erg beïnvloeden net zoals de mond en de ogen. De vorm van de wenkbrauwen is door de natuur bepaald.

We kunnen de natuur natuurlijk altijd een handje helpen door de vorm van de wenkbrauwen te corrigeren of bij te werken. En ook de kleur kunnen we veranderen door verven. Maar het is altijd wel het mooiste als de kleur van de wenkbrauwen overeenkomt de de kleur van de haren, ogen en huid.

Maar ook de heersende mode kan de vorm van de wenkbrauwen bepalen

Bijv. In de jaren 30 van de vorige eeuw was het mode de wenkbrauwen tot dunne streepjes te epileren, wat het gezicht een  opvallende stijl gaf. En zo is de vorm in de loop van de tijd nogal eens gewijzigd.

Mode van dit moment

Op dit moment heeft juist een natuurlijke volle wenkbrauw de voorkeur. Maar ook bij diegenen die van nature smalle wenkbrauwen hebben (en bij de wat ouderen onder ons komt dat nogal eens voor, soms veroorzaakt door het jarenlang epileren) kan met behulp van een wenkbrauwenpotlood of wenkbrauwenpoeder wat bijgetekend worden zodat ze wat voller lijken. Wanneer ze wel een mooie volle vorm hebben kunt u ze vervolmaken door bij het epileren alleen te zorgen dat er aan de onderkant een mooie strakke lijn geëpileerd wordt.

Een waarschuwing vooraf: Wees heel voorzichtig met het epileren van haartjes aan de bovenkant van de wenkbrauwen, want hierdoor kan de vorm kan al heel snel drastisch veranderen. Het epileren kan je natuurlijk laten doen maar zelf proberen is natuurlijk ook een mogelijkheid. Het gemakkelijkste is om het de eerste keer door een schoonheidsspecialiste te laten doen op de manier waarmee u zelf erg tevreden bent. Na enige dagen zullen de eerste overtollige haartjes (die buiten de geëpileerde vorm groeien) zich weer laten zien. Deze vorm kan door veel oefenen zelf bijgehouden worden.

Hoe bepaal je het begin- en het eindpunt van de wenkbrauw?

Om het beginpunt van de wenkbrauwen te bepalen (beginpunt net boven de binnenhoek van het oog) kan het beste een potlood naast de neusvleugel langs de neus naar boven gelegd worden. Waar het potlood uitkomt zou de wenkbrauw het beste kunnen beginnen (zie tekening neuspunt – D).

Mocht dit begin wat meer naar boven liggen kunt u dit stukje aantekenen met wenkbrauwenpoeder of wenkbrauwenpotlood. Zo kan de  “ideale”  lengte gemeten worden. Wanneer u datzelfde potlood weer vanaf de neusvleugel maar nu schuin naar boven langs de buitenkant van het oog legt, (zie tekening neuspunt – punt c) is de uitkomst hiervan voor het uiteinde van de wenkbrauwen. Loopt de wenkbrauw niet ver genoeg door kunt u deze weer aantekenen. Een gezicht is nooit symmetrisch dus er kan verschil zitten in de twee wenkbrauwen.

Waarmee epileren?

Je begint voordat je gaat epileren altijd met het ontsmetten van de huid door bijv. alcohol 80%.

Het epileren kun je doen met twee soorten pincetten:

1.: Een gewone pincet

2.: Een automatische pincet

   

3. De derde mogelijkheid tot epileren is haren verwijderen door middel van

    hars (of door middel van een draadje).

    Maar epieren d.m. v. hars zou ik  niet willen adviseren. Deze methode

vergt heel veel routine met kans op het krijgen van hars in de ogen en dat

moet ten alle tijde voorkomen worden.

Ontharen met een draadje is een techniek waarover niet veel mensen beschikken.

Hoe moet je Epileren

Als je hier geen routine in hebt kun je het beste beginnen met een gewone pincet. Let er echter wel op dat de pincet geen goed sluitend “bekje”heeft. Het epileren kun je het beste doen zittend voor een vergrootspiegel. De haartjes een voor een voorzichtig uit de huid trekken. Deze procedure kan natuurlijk ook gedaan worden met de al eerder genoemde zgn. automatische pincet. Dit is een zeer handig instrumentje voor de geroutineerde gebruiker. Het uittrekken van de haartjes gaat automatisch door de pincet zelf.

Wanneer alle overtollige haartjes verwijderd zijn en u tevreden bent met de vorm van de wenkbrauwen kan de huid het beste weer ontsmet worden om infecties te voorkomen. Wat je eveneens moet trachten te voorkomen is het maken van wondjes. Deze wondjes ontstaan doordat de pincet niet alleen het haartje maar ook de huid mee uitgetrokken wordt. Natuurlijk kan door het epileren de vorm van de wenkbrauwen wat hoekiger of ronder gemaakt worden door haartjes niet of juist wel weg te halen, naar gelang je hiermee wilt bereiken.

Naarmate we ouder worden kunnen de wenkbrauwen vaak wat dunner en/of borstelig worden. Vaak steken dan enige wilde, harde, stugge grijze haren alle kanten uit. Deze haren kunnen er voorzichtig tussenuit getrokken worden. Maar niet teveel haartjes, anders blijven er te weinig over en komen er kale plekjes. Overigens hebben de heren hier ook nogal eens last van. Wat is er op tegen deze “wildgroei” ook bij hen eens met een pincet te lijf te gaan?

Tegenwoordig zijn er in de speciaalzaken van allerlei merken wenkbrauwen poeders te koop. Hierbij zitten vaak ook verschillende sjablonen. Van deze sjablonen zoekt u dan de vorm die het beste past bij uw natuurlijke wenkbrauwvorm.

Een goed alternatief kan een blusher in poedervorm zijn.

Deze blusher mag, als het voor dit doel wordt gebruikt, natuurlijk geen glittertjes bevatten en moet een kleur hebben die hiervoor prima te gebruiken is zoals bijv. grijs of bruin. . Hiermee kunt u dan eens in een rustig halfuurtje voor de spiegel gaan zitten om te gaan experimenteren welke vorm het meeste bij uw gezichtvorm past. Tips Wees heel kritisch in het kiezen van de kleur van dit poeder of potlood. Het mooiste is een kleur in een tintje lichter dan de natuurlijke haarkleur. Wanneer u namelijk een te harde ofwel te donkere kleur kiest vallen de wenkbrauwen te veel op, hierdoor vallen ook eventuele rimpeltjes en/of oneffenheden in uw huid meer op. Als u wit of grijs haar hebt let dan zeker op de kleur. Aan te raden is dan een tint die het midden houdt tussen zacht bruin en grijs is een mooie. Ook een wenkbrauwenpotlood is in deze tint beschikbaar.

verven van de wenkbrauwen

Natuurlijk is het ook fantastisch om de wenkbrauwen te laten verven. Vooral als je geen tijd heeft om ze zelf bij te kleuren bijv. tijdens vakantie of drukke werkzaamheden. Dit kun je uitstekend door een schoonheidsspecialist(e) laten doen. Ook sommige kappers willen dit graag voor je verzorgen. Dit verven blijft enige weken zitten. Maar door het wassen en huidverzorging wordt de intensiteit van de kleur vanzelf langzaam minder. Het is nooit mooi om een te harde kleur te hebben. Wel blijft bij het verven de kleur iets langer zitten door het eigenlijk iets te donker te laten doen. Deze intensiteit is er na een of twee dagen al af.

Bij een lang en smal gezicht is het beter om de wenkbrauwen vooral niet te rond te maken, een zo recht mogelijke vorm is het meest geschikt. Trek nooit de buitenzijden te ver door naar beneden, dit geeft een zeer verdrietige uitdrukking aan het gezicht. Als alles klaar is strijk dan met een fijn kammetje met hierop wat haarlak- of gel schuin naar boven langs de haartjes. Ze blijven dan mooi in model en u heeft er de hele dag plezier van.

 

De onderstaande afbeelding behoort bij de hieronder gestelde vraag:

“Welke wenkbrauwvorm wordt geadviseerd bij een breed gezicht en ook een wat  

  brede  kaaklijn”?

 


Goed                 fout


Reacties
Categorieën