Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
12 min
1

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen

12 min
1

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormenGezichtsvormen zijn er in vele vormen en maten. Welk kapsel en welke make-up zijn speciaal voor u geschikt? Het belangrijkste aspect waar u bij uw keuze vanuit zou moeten is uw gezichtsvorm. Of u nu een ovale, ronde, hoekige(vierkantige), diamantvormige (hartvormige) of lange (rechthoekige)vorm van gezicht heeft, dit moet u weten om het mooiste kapsel en de juiste make-up voor u te kunnen bepalen.

Inleiding gezichtsvormen

Ieder gezicht is (gelukkig) weer anders. Het ene gezicht heeft een breed voorhoofd, het andere een hele spitse kin. Weer een ander heeft zeer hoge jukbeenderen of  een hele krachtige kin.  Maar zeker is wel dat ieder gezicht heel mooi kan zijn!U zou nog mooier kunnen zijn als u bij het opmaken en bij het kiezen van een kapsel erop zou letten dat uw make-up en kapsel ook prima pasen bij de vorm van uw gezicht. Want zonder deze kennis en het kiezen voor een verkeerd kapsel of de verkeerde make-up kan bijv. een rond gezicht nog ronder lijken en  helemaal een zgn. vollemaansgezicht kunnen worden of een lang gezicht kan nog langer lijken !

Maar……..

We laten u in dit artikel zien hoe u door het opmaken met de juiste techniek en door het kiezen van het juiste kapsel u met uw gezichtsvorm er op zijn mooist kan uitzien.

Ovale gezichtsvorm

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen2Kenmerken van de ovale gezichtsvorm:

De afstand van de kin tot de haargrens is ongeveer 60% langer dan de afstand van wang tot wang, d.w.z. van het ene oor tot het andere. Deze maten worden in de hele wereld gezien als de ideale gezichtsvorm.

Deze vorm van gezicht wordt als het ideaal beschouwd in de wereld van de schoonheid. Waarom?

Omdat deze gelukkige mensen alle kapsels kunnen dragen die ze maar willen hebben.

Een boblijn, laagjes, een lang of kort kapwel u zegt het maar.  Het enige dat u wel in de gaten moet houden is op welk deel van uw gezicht u het accent wilt leggen met uw kapsel. Want bijv. een pony legt de nadruk op de ogen. Wilt u daarentegen het accent leggen op uw mooie neus dan moet u voor een kapsel kiezen waarbij de haren uit het gezicht zijn. Uiteraard hangt het kapsel wat u kiest ook af van yw haartype. D.w.z. is uw haar stijl of krult het, is het dik of dun van structuur. Hierbij is uw haarstructuur ook bepalend of de nadruk bijv. op uw ogen of uw neus zal vallen. Het enige waar u voor moet opletten is een kapsel met een hele lange pony of veel haar dat in uw gezicht valt omdat hierdoor uw gezicht langer lijkt dan het is.

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen3

Lange (rechthoekige) gezichtsvorm

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen4Kenmerken lange (rechthoekige) gezichtsvorm:

Hierbij is het gezicht langer dan het breed is. Het gezicht heeft een breed voorhoofd, een lange kin en een lange wangenpartij. De jukbeenderen zijn niet echt goed zichtbaar. In het geheel zou je kunnen zeggen dat deze gezichtsvorm er nogal vlak uitziet. Ook de neus en de lippen zijn meestal smal en kwetsbaar van gevormd.

Wat kunt u bereiken door de juiste make-up en het beste kapsel?

Een gezicht dat wat voller en ronder lijkt waarbij vooral de jukbeenderen en lippen wat voller zouden gaan lijken. Dat kunt u bereiken door het juiste kapsel en make-up te kiezen.

banner makeup optin

advies: 1

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen5Wat u nodig heeft is een poeder, poederblusher of foundation, die een paar tinten donkerder is dan uw eigen huidskleur. Daarmee maakt u bepaalde gebieden van uw gezicht wat donkerder. Deze plaatsen zijn:

Het voorhoofd bovenaan bij de haargrens, de wangen onder de jukbeenderen en de  contourlijn vanaf uw kin tot uw oren.

Hiermee bereikt u dat het gezicht minder vlak lijkt en het ziet er meer gemodelleerd uit, omdat de jukbeenderen door deze wat donkerdere meer schaduw geeft waardoor het gezicht meer diepte krijgt.

Advies:2

Ook een stevige oogmake-up en een krachtige kleur lippenstift helpen om uw gezicht voller te laten lijken. Daarom is een oogmake-up in zwart, grijs of bruin veel mooier dan zachte pasteltinten in bijv. roze of lichtblauw.

Advies: 3

Epileert u uw wenkbrauwen? Pas dan wel op dat u ze niet te smal maakt. Want in een

smal gezicht horen geen zware borstelige wenkbrauwen om het gezicht voller te laten lijken maar te dun en te smal moeten ze ook niet zijn. Dus een beetje het midden houden is hier het beste.

KAPSELTIPS

Tip 1
Bij deze gezichtsvorm moet u nooit een glad kapsel met rechte, in uw gezicht vallende lange haren dragen. Want hierdoor lijkt uw gezicht nog langer en dat is dus absoluut af te raden!

Tip 2
Het is beter te kiezen voor een kapsel wat volume geeft. Want door volume lijkt uw gezicht breder. Een boblijn tot kinhoogte met wat golven of krullen zal u prima staan!

Tip 3
Bijna een must voor deze gezichtsvorm is een pony. Deze zorgt ervoor dat het gezicht minder lang en ronder lijkt. Ook legt een pony meer de nadruk op de jukbeenderen. Het allermooiste is een recht geknipte pony tot bijna op uw ogen.

Diamantvormige (hartvormige) gezichtsvorm

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen6Kenmerken diamant- (hartvormige ) gezichtvorm:

Hierbij is het voorhoofd breder dan de kin daarom wordt deze gezichtsvorm ook wel een driehoekig of hartvormig gezicht genoemd. De jukbeenderen van het hartvormige gezicht liggen hoog, met een sierlijke kin, het voorhoofd is breed en vlak. Daardoor loopt het gezicht behoorlijk spits toe.

Wat kunt u bereiken door de juiste make-up en het mooiste kapsel:

Deze gezichtsvorm zou juist smaller moeten lijken bij het voorhoofd en aan de onderkant bij de kin juist wat breder.  Daardoor komt er meer evenwicht en komt dit gezicht niet meer zo spits over. Omdat dit gezicht juist vaak zacht en klein is zijn maar een paar kleine correcties nodig en door de goede make-up en kapsel is dat eigenlijk heel eenvoudig.

Advies: 1

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen7Door middel van een zacht bruine kleur blusherrouge en een zachte kwast kunt u uw gezicht wat donkerder maken d.w.z. op het voorhoofd bij de slapen en de boven de jukbeenderen. Dat geeft schaduwen op de juiste plaatsen waardoor uw gezicht een andere vorm lijkt te krijgen.

Advies: 2

Let op: Dat u bij deze vorm van gezicht nooit het meest naar voren springende punt op de kin of het voorhoofd donkerder maakt want dat levert juist het tegenovergestelde effect van wat u bereiken wilt. Maakt u echter wat schaduwen op uw gezicht op de in tip 1 genoemde punten dan lijkt uw gezicht gelijkmatiger van vorm; d.w.z. het voorhoofd lijkt smaller, de wangen minder bol en de kin wat minder spits!

Advies: 3

Omdat meestal de mond in een hartvormig gezicht niet erg breed is kunt u de lippen een krachtige kleur geven. En heeft u van nature niet echt volle lippen dan kunt u ook nog wat extra lipgloss aanbrengen.

Advies: 4

Wat de oogmake-up betreft kunt u beter de oogmake-up in bescheiden kleuren houden. Want door de brede bovenkant van het gezicht valt het accent hier zo wie zo al direct op! Het is echter niet nodig helemaal af te zien van donkere kleuren maar wel moet u deze voorzichtig en met beleid toepassen.

Kapseltips

Tip 1
Welk kapsel u ook kiest, bij deze gezichtsvorm is geen enkel kapsel taboe ! Sommige stylings kunnen echter toch wel wat minder voordelig werken omdat ze de driehoekige gezichtsvorm extra ondersteunen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Tip 2
Een dergelijke styling is bijv. een boblijn tot op kinhoogte. Daardoor lijkt het voorhoofd nog breder en de kin nog smalleren spitser dan hij al is. Dus doe dit liever niet!

Tip 3
Neem nooit een kapsel met een scheiding in het midden. Veel beter kunt u een pony laten knippen die uw brede voorhoofd bedekt. Ook mooi is een scheiding aan de zijkant waarbij de haren aan een kant wat meer in uw gezicht hangen.
Fantastisch bij deze vorm van gezicht is een romantisch krullend kapsel !

Ronde gezichtsvorm

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen8Kenmerken van de ronde gezichtsvorm:

Het ronde gezicht heeft altijd wat kinderlijks. Daarom is het een aantrekkelijk gezicht. Een rond gezicht is gevuld en heeft weinig scherpe trekken. De neus is vaak kort en vlezig, de lippen klein en vol met lekkere bolle wangen. Deze gezichtsvorm heeft vaak grote vlakken daarom lijkt dit gezicht al vlug een zgn. vollemaansgezicht.

Wat kunt u bereiken door de juiste make-up en het mooiste kapsel:

Dit gezicht heeft wat meer hoekigheid en lengte nodig. Daardoor lijkt het minder kinderlijk en dus wat meer volwassen. Maar dit hoeft geen probleem te zijn met de goede make-up en het juiste kapsel !

Advies: 1

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen9Modelleer uw gezicht met behulp van licht en schaduw. Schaduw (donkerdere stukken)kunt u bereiken door gebruik van een zgn. rouge blusher die een paar tintjes donkerder is dan uw eigen huidskleur (zie hierboven beschreven) en de gezichtshuid wat oplichten bereikt u door een camouflagemiddel dat juist een paar tintjes lichter is dan uw eigen huidskleur.

Advies: 2

Het camouflageproduct moet u aanbrengen onder uw ogen en uw kin. Het donkere poeder kunt u als rouge aanbrengen( met een poederkwast gaat dit het beste) op uw wangen, zet de kwast aan bij het oor en trek een schuine lijn richting mondhoek. Dit geeft het gezicht meer diepte.

Advies: 3

U kunt het beste vooral geen glimmende en glinsterende oogmake-up, poeder en lipgloss gebruiken omdat dit de ronde vormen juist accentueert en dat is nu net niet wat u nodig heeft. Gebruik voor de ogen en lippen liefst donkere en matte kleuren.
Lichtblauw en roze werken bijvoorbeeld heel kinderlijk en veroorzaken optisch gezien  rondingen dus is het beter dit soort  kleuren niet te gebruiken.
Goede kleuren voor deze gezichtsvorm zijn bijv.: bruin, zwart, grijs, donkerblauw, donkergroen enz.

Advies: 4

Zoals boven al vermeld gebruik liever geen lipgloss. Het lijkt in eerste instantie mooi maar daardoor lijkt uw mond, optisch gezien, smaller en nog voller.
Het is beter om heel secuur een matte kleur lipstick op te brengen en een heel klein beetje gloss kan dan nog net.

KAPSELTIPS

Tip 1
Alles wat het gezicht nog ronder laat lijken moet u natuurlijk vermijden. Daarbij hoort bijv.een boblijn tot kinhoogte en een warrige krullenbol omdat dit soort kapsels ieder gezicht meer volume geeft en dat is iets dat uw gezichtsvorm natuurlijk helemaal niet kan gebruiken.

Tip 2
Ook door een pony lijkt een rond gezicht nog ronder omdat het daardoor,optisch gezien, nog breder lijkt. Maar wilt u toch een pony dan is de lengte en de vorm van de pony heel belangrijk. Want hoe rechter en korter de pony des te breder lijkt uw gezicht.

Tip 3
Door kapsels op schouderlengte lijkt uw gezicht langer en zachter. Bijv. een kapsel waarvan de punten luchtig en dun uitlopend geknipt zijn. Een los gestyled kapsel met een zijwaartse scheiding is heel charmant bij een rond gezicht.

De vierkante (hoekige) gezichtsvorm

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen10Kenmerken van de vierkante (hoekige) gezichtsvorm:

De vormen hebben duidelijke lijnen. Deze vorm heeft een rechte, brede kaaklijn, volle jukbeenderen en een net zo recht en breed voorhoofd.
Dit gezicht beschikt over een krachtige kin overigens net als de wangen gedeelte. Daardoor lijkt dit gezicht krachtig soms zelfs grof en mannelijk. Deze gezichtsvorm beschikt meestal over volle lippen die bij sommigen heel zinnelijk overkomen.

Kenmerken van de vierkante (hoekige gezichtsvorm zijn:

Wat kunt u bereiken door de juiste make-up en het mooiste kapsel:

Als u deze gezichtsvorm heeft is het eigenlijk vrij simpel; er moet meer zachtheid in de lijnen gebracht worden en het gezicht zou wat langer moet lijken te zijn. Daardoor wordt de hoekige vorm minder markant en dus wat vrouwelijker en zachter.

Advies: 1

De hoekige vormen kunt u met decent aangebrachte rouge wat minder laten lijken. U brengt daarvoor een wat donkerdere poederrouge (zie boven) dan uw eigen huidskleur aan op de slapen, de zijkanten van het voorhoofd en op de zijkanten van het gezicht onder de jukbeenderen. Hierdoor lijkt het gezicht ronder en de wangen zachter.

Advies: 2

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen11Omdat deze gezichtsvorm juist vrouwelijker moet lijken kunt u naar hartenlust experimenteren met glans en glitterende lipgloss, ogenschaduw en poeder. U kunt het beste heldere zachte kleuren gebruiken omdat ook daardoor de trekken voller en dus vrouwelijker lijken.

Advies: 3

Een must bij deze gezichtsvorm: mooi gevormde (dus altijd prima in vorm geëpileerde) wenkbrauwen! Als u van nature smalle wenkbrauwen heeft laat u ze zoals ze zijn.
Groeien er boven en onder de strakke (denkbeeldige) lijn van de wenkbrauwen haartjes? Dan kunt u deze het beste epileren. Het mooiste is de wenkbrauwen een licht gebogen vorm hebben/krijgen waardoor het gezicht een zachtere uitdrukking krijgt. Hebben de wenkbrauwhaartjes een te lichte kleur. Laat ze verven of denk eens aan een permanente make-up. Ideaal ! !
Onverzorgde wenkbrauwen geven deze gezichtsvorm al heel snel een strenge mannelijke look.

Advies: 4

Omdat deze gezichtsvorm natuurlijk al hoekig genoeg is kunt u het beste geen donkere ooglijntjes om de ogen aanbrengen evenals donkere contouren om de lippen.
Bij deze gezichtsvorm staat lipgloss en mooi aangebracht oogmake-up en mascara fantastisch !

KAPSELTIPS

Tip 1
Met het juiste kapsel kunt u iets van de breedte van het gezicht wegnemen maar vooral de jukbeenderen en wangen hebben een kapsel nodig dat dit gezicht vrouwelijker laat lijken.
Ideaal zijn lange haren omdat lange haren op zichzelf al vrouwelijk werken en juist dat heeft deze gezichtsvorm nodig! Een leuk kort kapsel mag er dan wel pittig uitzien maar de meeste hoekige gezichtsvormen zien er van zichzelf al pittig en jongensachtig genoeg uit.

Tip 2
Ook uw haarstructuur speelt bij het kiezen van het juiste kapsel een belangrijke rol. Uw gezichtsvorm is gebaat met grove zachte krullen en slagen terwijl een warrig, krullerig kapsel uw gezicht nog meer volume geeft en dat kunt u natuurlijk helemaal niet gebruiken.

Tip 3
En de haarlengte? Het slechtste kapsel voor deze gezichtsvorm is, naast het al hierboven genoemde korte kapsel, een kapsel tot op kinhoogte. Hierdoor wordt de nadruk teveel gelegd op de jukbeenderen en kin. Het beste kapsel is in uw geval haar tot op schouderhoogte of langer!

Kapsel geschikt voor vrijwel alle gezichtsvormen:

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen12

Kapsel speciaal geschikt voor de ronde en hartvormige gezichtsvormen:

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen13

Kapsel geschikt voor de ovale en hartvormige gezichtsvorm:

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen14

Kapsel geschikt voor het ovale, hartvormige, vierkantige gezichtsvorm:

Make-up en kapsel adviezen voor verschillende gezichtsvormen15

Reacties
Categorieën