Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Wondermiddeltjes voor haar

2 min
0

Wondermiddeltjes voor haarEen aantal leuke “haarweetjes”. Vooral als u wat problemen heeft met het veranderen van de kleur van uw haar volgen hieronder enige tips.

Last van heel droog haar?

Los 2 eetlepels honing op in een groot glas licht bier en die dit mengsel in uw droge haar. Laat het mengsel minstens 10 minuten inwerken en was het haar daarna op een normale manier met een shampoo die past bij uw haar.

Help ! Uw geblondeerde haar krijgt plotseling groenige punten
Los een doodgewone aspirine op in lauwwarm water en was uw haar daarna met deze oplossing. De mooie blonde kleur is dan in een ommezien weer terug.

Help uw mooie grijze haar krijgt een gelige weerschijn
Daartegen zijn in de vakhandel van verschillende merken goede middelen te koop. Na enige keren wassen hiermee is uw mooie grijs weer terug

Als uw natuurlijk krullend haar gaat pluizen

Dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat u uw haar droog borstelt.

Hierdoor wordt het haar elektrostatisch geladen en gaat pluizen. U kunt veel beter eerst het haar vochtig maken daarna er wat crème insmeren en daarna goed doorkammen met een kam met grove tanden. Zorg ervoor dat uw borstels afgeronde punten hebben.

U kent waarschijnlijk het probleem aan een kant van uw haren zit het altijd zo plat. Waarschijnlijk omdat u slaapt op die kant.
Een simpele oplossing; Draag uw scheiding vervolgens aan de andere kant van uw hoofd. Daardoor valt uw haar meteen boller. U kunt u het probleem oplossen door een zigzag scheiding in uw haar te kammen.

Een lang krullend kapsel is mooi maar zit vlug in de war.

U kunt dit voorkomen door voor het slapengaan het haar losjes in een paardenstaart te binden om zo te voorkomen dat er knopen in gaan zitten.
’s Morgens het haar een heel klein beetje vochtig maken en een vleugje dagcrème erin smeren. Daarna heeft u het zo weer keurig zonder problemen geborsteld en gekamd.

Is uw haar door een teveel aan styling producten heel hard en stug geworden?
Waarschijnlijk omdat deze producten een hoog alcohol percentage bevatten.
De oplossing hiervoor is: Was uw haar twee maal achter elkaar met een mengsel van olijvenolie, citroensap en water en spoel het daarna goed uit. Daarmee is dit probleem uit de wereld.

Een kort kapsel staat lang niet iedere vrouw.

Wondermiddeltjes voor haar2Maar zeker wel dames met een hoekig en/of ovale gezichtsvorm.
Hoe korter uw kapsel, des te nadrukkelijker moet uw make-up zijn. Anders ziet u er al vlug mannelijk uit. Gebruik daarom altijd mascara en lippenstift.
Een frisse haarkleur of gekleurde lokjes ziet er pittig uit.

Als u vet haar heeft en vettige lokken kunt u het beste uw haar na het wassen spoelen met een oplossing van wat wijnazijn en lauwwarm water in de verhouding 1:10 (ofwel op 1 liter water 10 dl wijnazijn).
Wat ook een prima remedie is tegen vet haar:
Maak een haarmasker; Vermeng 2 eetlepels klei met water tot een dikke brei.
Laat dit 20 minuten goed inwerken (masseer hiermee ook goed de hoofdhuid in) en
Hierna het haar goed uitspoelen. De klei neemt het vet op uit het haar.

Het haar zakt op het achterhoofd in elkaar
U kunt het beste het haar touperen om het op deze plaats meer volume te geven.
U kunt, als u heel fijn haar heeft ook een flinke hoeveelheid schuim in het haren doen. Dit geeft meer volume en bovendien extra glans.

Wat heel goed werkt voor droog haar, gespleten haarpunten dan is het heel goed om regelmatig een haarmasker te doen. Kijk hier voor de haarmakser recepten.

Banner 728x90 ebook masker recepten

 

Reacties
Categorieën