Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
1

Verzorgingsproducten en make-up tips voor grijs haar

3 min
1

Verzorgingsproducten en make-up tips voor grijs haarAls uw haar grijs begint te worden of al helemaal grijs is volgen hier wat tips voor de verzorging van uw haar en ook enige make-up tips.

Als de eerste haren beginnen door te komen kunt u het beste de haren een kleurtje geven. Een groot aantal merken heeft shampoo’s voor grijs gaar op de markt verkrijgbaar. Er zijn ook uitspoelbare kleurencrèmes die u bij de eerste grijze haren kunt opbrengen. Het mooiste bent u altijd met een kleurtje uit uw eigen kleurentype.

Wat gebeurt er als het haar ouder wordt?

minder vitaal, wordt dunner en verliest weerstand.

Wat zijn de kenmerken van ouder wordend haar?

De oppervlakte van het haar is minder glad en soepel en er gebeurd nog veel meer o.a. :

De structuur is veranderd
Moeilijker te stylen
Voelt stroef aan
Verliest zijn glans
Wordt poreus

Lancering van Age Recharge

Eerste versterkende masker voor het haar dat structuur, volume en kracht verloren heeft. Maar dit masker heeft nog meer invloedt:

Het is een verlengde van de cosmetische gezichtsverzorging
Een technologische innovatie
Het resultaat is direct zichtbaar doordat het haar:

Fantastische glans krijgt
Voelt zijdezacht aan
Is eenvoudig te ontwarren
De haarpunten zijn glad
Is makkelijk te stylen

“Age recharge en Densitive”, de krachtige en direct waarneembare behandeling, zal, bij regelmatig gebruik, na jaren nog eenzelfde glans geven. Uw haar wordt hierdoor namelijk vitaal en sterk.

Grijs haar wil nogal eens erg droog zijn en/of daardoor statisch geladen. Gebruik hiervoor dan bijv. een product dat u niet hoeft uit te wassen ook leidt het haar door fohnen. Mouse Nutri-Clulpt is een mousse die uw haar bovendien een extra body geeft.  Dit is een heerlijke mousse, romig als slagroom. Een unieke belletjesstructuur die de haarvezel vitaliseert. Het haar ziet er onmiddellijk veerkrachtiger en gezonder uit. Door het föhnen krijgt het haar extra body.

De expert geeft voor gebruik het volgende advies:
Speciaal ontwikkeld voor fijn haar. Neem een hoeveelheid mousse ter grootte van een sinaasappel in de handpalm. Schep steeds een kleine hoeveelheid op de kam en verdeel dit lok voor lok over het gehele haar voor een supernatuurlijk resultaat. Het haar vervolgens föhnen.

De shampoo van de Nexxus de Simply Silver Colour Toning bijv. is verkrijgbaar in 2 maten van 300 en 1000 ml. Deze shampoo heeft een aantal voordelen dat zijn:

  • Laat grijs haar fonkelen
  • veerwijdert ongewenste kleurnuances
  • Bevat zacht reinigende factoren in combinatie met kleurpigmenten
  • Elimineert gele bijtonen
  • Geeft meer body en glans
  • U ziet het verschil al na een wasbeurt

Ook de kleurmousses van Keune kunnen hiervoor prima gebruikt worden.

Deze tijdelijke kleuringen zijn zeer geschikt voor het tussentijds opfrissen van de haarkleur tussen twee kleurbehandelingen in.

De kleur zal ongeveer 1-2 wassingen houden afhankelijk van de mate van poreusheid van het haar. De hoge concentratie kleurpigment zorgt ervoor dat het economisch in gebruik is.

Deze Colory Styling Mousse kleur range bestaat in totaal uit maar liefst 9 kleuren en natuurlijk niet alleen voor grijs haar geschikt.

Niet alleen onze haren verliezen pigment (kleurstoffen) als u ouder wordt maar ook de huid.

Dat is dan ook de reden dat u er valer en dus ouder gaat uitzien. Om dit te voorkomen volgen hieronder nog wat make-up tips bij uw grijze haar:

Zorg ervoor dat de kleur van uw wenkbrauwen in harmonie is met uw haarkleur. Als er teveel kleurverschil is legt dat juist de nadruk op uw grijze haar. Het beste kunt u een wenkbrauwenpotlood kiezen in uw haarkleur of een zgn. taupe kleur (een kleur tussen lichtbruin en grijs in). Deze laatste kleur staat erg mooi bij uw grijze haar.

Verzorgingsproducten en make-up tips voor grijs haar2

Grijs haar onttrekt kleur aan uw huid. Voorkom dit door een foundation in een zgn. koele kleur (met een blauwige ondertoon, zie de al eerder geschreven artikelen over dit onderwerp) op te brengen.

Bij grijze ogen kunt u het beste een witte of grijze ogenschaduw gebruiken; bij bruine of groene ogen zijn neutrale of de zgn. aarde tinten het mooiste. Gebruik voor een kleurtje op uw wangen een blusher in zacht roze of koraal rood.

Verzorgingsproducten en make-up tips voor grijs haar3

Ook bij grijs haar is het heel mooi ogenschaduw op te brengen die past bij uw kleurentype. Lees over dit onderwerp dit artikel !

 

Reacties
Categorieën