Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
0

1000 Tips op beauty gebied; Hoe blijft de ogenschaduw het beste zitten

3 min
0

1000 Tips op beauty gebied; Hoe blijft de ogenschaduw het beste zitten - kopieIn dit artikel worden u opnieuw 10 tips gegeven waardoor u kunt zorgen dat uw ogenschaduw veel beter blijft zitten. Soms moet u wel eerst wat oefenen om het goed onder de knie te krijgen.

In welke vormen is ogenschaduw te koop?

Ogenschaduw is te verkrijgen in verschillende vormen zoals:
in poedervorm, als stick, als crème of als mousse.
Het voordeel van een ogenschaduw in poedervorm is dat deze heel secuur opgebracht kan worden. Professionele visagisten geven hier dan ook de voorkeur aan.
Als u weinig tijd heeft om dit werkje precies uit te voeren zijn de sticks, crèmes en mousses prima, maar tegelijkertijd ook veel minder nauwkeurig.

Een goede ‘ondergrond’ is heel belangrijk

Brengt u uw ogenschaduw direct aan op de huid of over een poeder die u eerst heeft opgebracht?
Ogenschaduw in crème-vorm of in een mousse of stift heeft, omdat het een lichte substantie is en daardoor ook heel vluchtig op de huid ligt, de neiging in plooien/rimpeltjes te gaan zitten zoals bijv. in de arcadeboog (dit is de plooi tussen wenkbrauw en oog). Daardoor is dan ook vaak na enige tijd geen ogenschaduw meer te vinden.
Een crème als speciale ondergrond voor de ogenschaduw blijft veel beter zitten, ja, zelfs vertoont de ogenschaduw hierna eigenschappen tegen water bestand te zijn. Dit zgn. eye shadow basis zijn kleurloos en zorgen ervoor dat de ogenschaduw beter op de huid vastgehouden wordt.

Advies
Koop in de kleuren die u vaak gebruik liever een wat duurdere ogenschaduw maar daarentegen als het gaat om modekleuren, die u bijv. alleen maar een seizoen wilt gebruiken, kunt u beter een goedkope aanschaffen.

Wilt u nog meer weten over de aan uw kleurentype aangepaste kleuren voor de makeup dan kunt u dit vinden onder de al eerder geschreven artikelen over dit onderwerp :

1.  De juiste make-up kleuren die passen bij uw kleurentype

2.  Kies de beste kleur lippenstift bij uw kleurentype

Het belang van goed aanbrengen

U kunt uw ogenschaduw aanbrengen met: uw vingers, applicator met schuimrubber dopje en met een speciale kwast.
Zo is de crème en stift ogenschaduw heel snel met uw vingers op te brengen, terwijl de poedervom beter op te brengen is met kwast of applicator.
Met een kwast gaat het heel goed. Het enige nadeel is dat er soms wat ogenschaduw op plaatsen terecht komt waar je het niet wil hebben.

Korrigeren

Heeft u soms een keertje wat teveel ogenschaduw opgebracht of zit het op de verkeerde plaats?
Neem dan een wat of brede kwast en doe daarop wat gezichtspoeder en ga hiermee voorzichtig, met deppende bewegingen over deze plek. Het is dan zo verdwenen.
Ga aub niet met water corrigeren want dan wordt het helemaal een smeerboeltje. Dan kunt u beter de gehele aangebrachte ogenschaduw afnemen en helemaal opnieuw beginnen.

Een lichte of donkere kleur?

Voor het gebruik van oogmake-up, dus ook voor ogenschaduw is de gulden regel:
Door donkere kleuren lijken de ogen kleiner maar krijgen wel meer uitdrukking.
Daarom moet u vooral heel voorzichtig zijn met het aanbrengen van donkere kleuren. Bijv. zwarte ogenschaduw is heel geschikt voor een feestje (kunstlicht) en voor de zgn. smokey eyes.
Door lichte kleuren ogenschaduw lijken de ogen groter en vriendelijker. Daarom zijn deze kleuren heel geschikt voor overdag.

Zorg dat u de kleuren goed gebruikt

Het is pas echt professioneel als u ogenschaduw in meerdere kleuren aanbrengt.
Hierbij is het belangrijk :
Dat de donkere kleuren dicht bij het oog zelf aangebracht dienen te worden, de wat lichtere kleuren op het ooglid en vlak bij de wenkbrauwen. Waarom? Als u het juist tegenovergesteld zou doen lijken de wenkbrauwen vettig en de ogen klein en dat is echt niet mooi om te zien.
Wat wel heel belangrijk is; de kleuren moeten mooi op elkaar afgestemd zijn.

Puur of een combinatie?

U kunt ogenschaduw in een kleur kopen maar er zijn genoeg doosjes waarin ook meerdere kleuren zitten. Dit soort doosjes zijn praktisch omdat de verschillende kleuren meestal goed op elkaar zijn afgestemd. Meestal zijn deze doosjes uiteindelijk ook minder duur !
Bij het doosje dat in de aanbieding is bij Beautydiscover, hoeft u het niet te laten voor de kosten. Want € 7,95 per doosje met 12 kleuren (excl. Verzendkosten afhankelijk van het te bestellen aantal doosjes) en een applicator is voor bijna niemand echt teveel.
Bovendien is de kwaliteit echt goed en prachtige kleuren/combinaties mogelijk !

Mengen met water

Vindt u eyeliner mooi? Die kunt u ook aanbrengen met ogenschaduw ! Hiervoor is een ogenschaduw in bijv. zwart, bruin of blauw uitstekend te gebruiken
Doop een hele fijn kwastje in een beetje water en roer vervolgens door de kleur ogenschaduw die u hiervoor wilt gebruiken tot er een dunne crèmeachtige substantie ontstaat. Strijk het teveel van het penseeltje af aan het randje van het doosje. Breng hiermee, sommigen moeten hiervoor toch nog wel flink wat oefenen, de eyeliner aan.

Party time !

Gaat u ’s avonds naar een feestje? Het is het beste om daar ’s morgens al rekening mee te houden bij het opmaken. Gebruik dan al ’s morgens de kleur ogenschaduw die u ’s avonds ook wilt opdoen maar breng deze voor overdag in bescheiden kleurtjes op.
Dan kan ook met donkere kleuren al u het maar bescheiden opbrengt.

Voordat u naar het feestje gaat brengt u dezelfde kleuren ogenschaduw aan maar dan wat meer. U zult dan super tevoorschijn komen !

Reacties
Categorieën