Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

Make-up kwasten en penselen

5 min
1

Om goed werk te kunnen leveren zijn goede materialen nodig. En dat geldt uiteraard ook voor het mooi kunnen opbrengen van uw make-up. Welke kwasten/penselen u hiervoor het beste kunt gebruiken kunt in onderstaand artikel lezen.

Make-up sponsje

Om te beginnen wordt de foundation aangebracht worden met make-up sponsjes. Dit kan een plat sponsje zijn maar meestal werk je met een klein driehoekje. Sommigen gebruiken voor dit doel ook een rond masker sponsje. Dit kan natuurlijk ook maar het is van grover materiaal dus het werkt niets zo fijn uit. Het beste is het om de sponsjes voor het gebruik onder de koude kraan nat te maken en dan heel goed uit te knijpen. Hierna kan de foundation op het gezicht gedaan worden en mooi worden uitgewerkt. Na gebruik de sponsjes goed uitwassen, ze gaan dan een keer of 3 mee en moeten dan vervangen worden.
Dit vind ik fijne make-up sponsjes.

Wat valt er te vertellen over make-up kwasten in het algemeen?

Kwasten zijn er te kust en te keur. Met uiteraard ook grote prijsverschillen. Je kunt een hele set kopen maar er zijn ook altijd losse exemplaren te koop. Die verschillen zitten o.a. ook in de kwaliteit van het haar. Er zijn synthetische haren (uiteraard de goedkoopste) en die met echt haar. De beste en dus ook de duurste zijn die van marterhaar voor de ogen en lippen en van paarden- of varkenshaar voor de wangen en het gezicht.
Je kunt de kwaliteit van een kwast altijd goed testen door een paar keer of de rug van je hand te strijken. Laten meteen veel haren los dan zou ik hem maar niet aanschaffen want na een paar keren gebruik zullen er niet veel haren meer inzitten. Het beste is het ook altijd als er een flinke bos haren in de kwast zitten. Een goede kwast is zowel gebonden als in hars gedoopt en daarna pas in het heft gezet en vast geperst. Zo ben je zeker van een kwalitatief goede kast. De kwast zal in het begin wel iets van haar verliezen maar na een paar wasbeurten niet meer. Natuurlijk zijn deze kwasten wat duurder in aanschaf maar ze gaan wel jarenlang mee!
Kwasten met een lange steel zijn het prettigste in gebruik. De steel moet lekker in de hand liggen en dus niet te dik maar ook niet te dun zijn.

Het onderhoud

Vanzelfsprekend moeten kwasten zeer regelmatig en zorgvuldig worden gereinigd. Zeker als je anderen hiermee opmaakt. Maar ook als je ze alleen zelf gebruikt is het vanuit hygiënisch oogpunt natuurlijk vanzelfsprekend dat je ze regelmatig moet reinigen. Hiervoor is speciale zeep in de vakhandel. Maar voorzichtig wassen tussen de vingers met een zachte zeep, bijv. shampoo gaat prima. Hierna voorzichtig maar wel goed uitspoelen, daarna uitknijpen tussen twee vingers. Dan de kwast staande met de haren omhoog in een bakje of liggend laten drogen op een handdoek. Voor diegenen die de kwasten professioneel gebruiken is het aan te raden de lippenselen, eyelinerpenselen en de oogschaduw kwasten en penselen na elk gebruik even te ontsmetten met speciale penseelreiniger. Dit maakt ze vrij van micro-organismen en voorkomt besmetting (denk bijv. aan koortslippen).

Welke kwasten zijn er minimaal nodig voor het aanbrengen van een goede make-up?

Make-up kwasten en penselen 41 Poederkwast

1 blusher kwast

1 oogschaduw penseel

2 of meer oogschaduwkwasten

2 of meer eyelinerpenselen

1 lippenpenseel

1 wimperkam/borstel.

Poederkwast

Een poederkwast is een hele grote kwast. De bedoeling van deze kwast is om het teveel aan losse gezichtspoeder er weer voorzichtig vanaf te halen. De losse poeder wordt opgebracht na de foundation met als doel het gezicht te matteren en de foundation te fixeren. Dit is een fijne poederkwast.

Make-up kwasten en penselen 5

Blusherkwast

Make-up kwasten en penselen 6Deze kwast is ook groot maar net even kleiner als de poederkwast. Hiermee breng je de (poeder) blusher aan op de jukbeenderen met strijkende bewegingen met de bovenzijkant van de kwast. Uiteraard gebruik je deze kwast alleen als je een poeder blusher gebruikt. Een crème blusher breng je het beste aan met je vingers en veegt die ook netjes uit met de vingers. Dit is een fijne blusherkwast.

Oogschaduwkwasten

Make-up kwasten en penselen 7Het is het beste als dit mooie dichte penselen zijn met een ronde bovenkant (zgn. kattentong). Hiermee kun je heel mooi een lijntje met de ogenschaduw aanbrengen langs het ooglid. Eventueel zowel langs het bovenooglid als het onderooglid. Omdat dit een wat stevig penseel moet zijn voor dit zorgvuldige werkje kun je het beste een penseel aanschaffen met dichte stevige haartjes.

Het fijnste is als deze kwasten een rechte bovenkant hebben. Hiermee kun je heel goed de ogenschaduw precies op de juiste plaats aanbrengen. Aangezien er meestal meerdere kleuren ogenschaduw worden aangebracht is het ook erg verstandig als je daarom meer dan een penseel bezit. Dit zijn fijne oogschaduwkwasten.

Eyelinerpenseel

Make-up kwasten en penselen 9Dit penseel moet een heel dun puntig fijn kwastje hebben om de vloeibare eyeliner heel mooi in een dun lijntje langs de oogleden te kunnen aanbrengen. Uiteraard heb je deze penseel nodig bij het gebruik van een vloeibare eyeliner of bij het aanbrengen van een natte oogschaduw. Dit is een fijne eyelinekwast.

Lippenpenseel

Make-up kwasten en penselen 10Dit is een penseel met een kwastje dat smal en puntig is en wat korter dan de eyelinerpenseel.
Dit kwastje dient om de lippenstift heel nauwkeurig precies binnen de contourlijnen van de lippen op te brengen. Wist u overigens dat dan de lippenstift veel langer houdt omdat de substantie nauwkeuriger wordt opgebracht dan direct met een lippenstift zelf? Ook hier geldt weer: Na gebruik van de lippenpenselen even ontsmetten met speciale penseelreiniger! Dit is een fijne lippenpenseel.

Wimperkam/wimperborsteltje

Make-up kwasten en penselen 11Met een wimperkam kunt u de wimpers borstelen mooi naar boven borstelen. Er is ook een combinatie van borstel en kammetje in de vakhandel te koop. Met het wimperborsteltje kunt u, nadat u mascara heeft opgebracht de korreltjes eruit borstelen. Daarna brengt u, voor het krijgen van mooie volle wimpers nog een keertje mascara op. Dit borstelt u ook weer na met het wimperborsteltje. Een rond borsteltje is ideaal omdat door de ronde vorm de wimpers eigenlijk al vanzelf naar boven gekamd worden. Dit is een fijne wimperkam.

Heb jij alle make-up kwasten al in jouw collectie?

Vind anders hier goede, fijne en voor een leuke prijs make-up kwasten.

Reacties
Categorieën