Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
1

Wat u van poeder en afpoederen moet weten.

5 min
1

Wat u van poeder en afpoederen moet weten.Het gebruik van poeder (na het opbrengen van make-up) is een perfecte manier om uw make-up lang te laten houden en om glimmen van de huid tegen te gaan.

Inleiding

Het gebruik van (losse) poeder wordt vaak afgeraden, omdat bij velen nog steeds de  opvatting leeft dat het uitdrogend werkt op de huid of gaat kruimelen , maar dit is al  lang  niet meer zo omdat er tegenwoordig verschillende fantastische professionele en verzorgende soorten poeder in de vakhandel te koop zijn. 

Kompact poeder

Wat u van poeder en afpoederen moet weten.3Bij deze poeder zijn de poederdeeltjes geperst tot een compacte massa. Als u hier overeen gaat met een kwast komt er steeds een klein deeltje vanaf. Vanwege de compacte vorm neemt dit doosje maar weinig plaats in.
TIP
Deze vorm is uitermate voor u geschikt als u iemand bent die zich zeer zorgvuldig opmaakt en hiervoor steeds uw poeder mee wilt nemen.

Wat u van poeder en afpoederen moet weten.4Losse poeder

De poeder zit in een doosje en deze is te gebruiken door er een kwast of donsje in te “dopen” waarmee u de poeder op uw gezicht aanbrengt. Daardoor kunt u uw gezicht op een goede wijze matteren. Maar op deze manier gebruikt kan u uw gezicht niet zorgvuldig d.w.z. precies opmaken en bovendien zit het altijd in een behoorlijk grote doos die niet makkelijk is om mee te nemen.

TIP
Deze losse poeder is uitermate geschikt als u niet teveel tijd kwijt wilt zijn voor uw make-up.

Losse poeder met kwast

Wat u van poeder en afpoederen moet weten.6Dit is een nieuwe make-up en heel praktisch mee te nemen. De losse poeder zit in een kleine verpakking (meestal een soort stick) waar een kwast bovenop gemonteerd zit. Deze vorm van poederen is praktisch omdat je er zeer snel, waar dan ook, mee kan werken. Maar onpraktisch omdat je niet precies de hoeveelheid poeder kan doseren.
TIP
Dit is de soort poeder om in uw tas te stoppen en om onderweg de huid heel snel te kunnen afpoederen en dus te matteren.

 

Hoe kunt u het beste uw goede kleur poeder vinden?

Uw juiste poederkleur vinden is helemaal niet gemakkelijk. Want door het kiezen van een te lichte kleur ziet u er onnatuurlijk bleek uit en door een te donkere kleur ziet uw huid er snel vlekkerig uit. Hoe kunt dan wel een goede kleur kiezen?
TIP 1
Een goede kleur poeder voor u is het kiezen van exact dezelfde kleur als uw huid. Ditzelfde geldt ook voor het kiezen van de kleur van uw foundation.
U kunt de kleur het beste testen door wat op uw onderarm te doen omdat deze dezelfde kleur heeft als uw gezichtshuid.
Voor een perfecte teint is door zowel poeder als foundation van hetzelfde merk aan te schaffen omdat de kleuren dan exact op elkaar afgestemd zijn.
Omdat de huidkleur in zomer en winter iets kunnen afwijken (natuurlijk door de zon in de zomer e.d.) zou u, als echte professionele visagist(e), een wat lichtere tint voor de winter en een wat donkerdere tint voor de zomer moeten aanschaffen.

TIP 2

Naast de huidkleurige kleuren voor een poeder zijn er ook andere kleuren: In de zomer zijn er bijv. warme goud- en/of terracotta kleuren, die donkerder zijn dan de huid maar de huid er daardoor wel heel zongebruind uit laten zien. Maar u moet deze kleuren in de zomer eigenlijk alleen gebruiken als blusher in plaats van poeder, dus heel zuinig opbrengen !

 

Van sommige merken zijn er ook poedervormen te koop in

lichtrose en licht paarse kleuren. Deze kleuren maken de huid

lichter en dus bleker. Dat is vooral in de winter mooier. Maar ook hier moet u zuinig mee omgaan zodat u er natuurlijk blijft uitzien!

Wat voor soort poederkwasten kunnen het beste gebruikt worden?

Hoe lang, dus hoe goed de poeder goed blijft zitten hangt af hoe en waarmee u het opbrengt. U kunt natuurlijk vlug wat poeder op een kwast doen en over het gezicht vegen. Uw huid zal er dan in een wip mooi mat uitzien. Het nadeel hiervan is echter dat
de poeder niet lang goed blijft zitten omdat hij maar heel oppervlakkig op de huid zit.

Poeder opbrengen met een poederdons of schuimsponsje

Door hiermee de poeder op te brengen houdt het langer op uw huid. Hoe dat komt?

U drukt de poeder met het donsje of sponsje vast op de huid. De poeder verbindt zich op deze manier met uw crème of foundation. Doe daarom wat poeder op uw sponsje en dept daarmee de poeder als het ware of het gezicht.
Het voordeel als u een poeder koopt met een bijpassend sponsje is dat u uw make-up altijd en overal kunt opfrissen.

TIP 3

Ouderwetse poederdonsjes gemaakt van veren met zachte, fluwelige oppervlakte zijn mooi om te zien maar niet praktisch. Want u kunt hiermee wel de poeder op uw gezicht aanbrengen maar als u teveel drukt komt er te veel poeder op het gezicht en u ziet er dan uit of u met uw hoofd in het meel bent gaan hangen.
U kunt dan ook beter dan een poederdonsje nemen van fluweelachtige stof. Hiermee kunt u de poeder net zo goed opbrengen als met een sponsje. Maar u moet het uit hygiënische redenen regelmatig wassen en dan haat het vlug plakken en is niet meer te gebruiken.

Zo brengt u de poeder op een goede manier op!

Of u het nu doet met een kwast of met een sponsje u moet op een paar plaatsen in uw gezicht goed opletten nl:

De wangen

De wangen moet u altijd zuinig poederen. Omdat de huid hier niet glanst (is droger, vochtarm dus minder glans)en u bovendien hierna ook nog blusher op die de uiteindelijke kleur bepaald.

Het voorhoofd

Het voorhoofd is het meest opvallende deel van het gezicht. Vooral bij de onzuivere/acne huid zitten op deze plaatsen veel talgkliertjes in de huid. Daarom mag hier wat meer poeder op dan op andere plaatsen in het gezicht. Maar let er wel op dat u er niet te veel op doet want dan ziet het er ook niet meer echt natuurlijk uit.

De neus

Ook de neus glimt nogal eens vlug. Hier moet natuurlijk ook poeder opgebracht worden. Maar let er op dat er niet teveel poeder op uw kwast zit en ook dat u ook de zijkanten en de neuspunt niet vergeet te poederen.

De kin

Poeder de kin maar vergeet ook niet uw hals en kaken mee te nemen. Zo zorgt u ervoor dat uw make-up aan de onderkant van uw kaken plotseling ophoudt en er zo uitziet als een masker. En poeder niet over uw lippenhuid want dan zien uw lippen er bleek en ongezond uit.

Als u i.p.v. een kwast een sponsje of donsje gebruikt moet u bij het opbrengen nog zuiniger doen dan met een kwast. Want hierdoor dept u het poeder nog vaster op de huid en een teveel kunt u er maar moeilijk afkrijgen.
Bent u ook voorzichtig met de poederdons !
Hiermee kunt u de poeder (zoals hierboven al vermeld) wel snel maar niet erg nauwkeurig aanbrengen. U moet er hierbij vooral op letten dat u de poeder gelijkmatig en zacht opbrengt want anders houdt het niet lang op de huid.

Enige tips van professionele visagisten

Heeft u teveel poeder opgebracht? Ga dan met een schone poederkwast luchtig over de hele gezichtshuid heen dan gaat het teveel poeder er prima en goed af.

Om er buitenshuis ook fris en mat uit te zien moet u er voor zorgen altijd een doosje compactpoeder in uw tas te hebben. Met spiegel en poederdons/spons heeft u altijd uw mini beautysalon bij de hand !

Losse poeder is te gebruiken na de basis (crème en/of foundation) van de make-up want het fixeert (houdt beter vast) de foundation en legt als het ware een waasje op de huid. Verder gaat poeder een ongewenste glans tegen.

Reacties
Categorieën