Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Recepten met honing om zelf toe te passen.

4 min
0

Recepten met honing om zelf toe te passenRecepten voor gezicht, haar en lichaam die u eenvoudig zelf thuis kunt maken. In al deze recepten is honing het hoofdbestanddeel.

In een eerder artikel dat op de site is gepubliceerd kunt u nog wat meer lezen over allerlei andere eigenschappen van honing in cosmetische producten 

Recepten met honing voor de gezichtshuid

Dampbad met honing

Werking:

Opent de poriën van de gezichtshuid, kalmeert en maakt de huid zacht

Ingrediënten:

1 liter water, 1 eetlepel honing en een scheutje vers citroensap.

Werkwijze:

Kook het water en giet dit in een kom. Los daarna de honing er in op en roer de verse citroensap erdoor heen. Ga daarna met een gereinigd gezicht boven de damp hangen en trek een handdoek over uw hoofd. Adem diep de damp in. Hou dit zo lang mogelijk vol maar minstens 10 minuten.

Honing kuur

Werking:

Heel geschikt voor droge lippen. De lippen worden er heerlijk zacht en soepel van.

Ingrediënt:

Honing

Werkwijze:

Smeer wat honing op uw lippen en laat dit zo lang mogelijk inwerken.

Recepten met honing om zelf toe te passen2

Honingmasker met eiwit

Werking:

Helpt fantastisch tegen een hele droge huid

Ingrediënten:

3 eetlepels honing, het wit van 1 ei, 1 theelepel tarwemeel

Werkwijze:

Klop het eiwit stijf en roer de honing hier doorheen. Als de massa dan te stijf is verwarm het een beetje dan wordt het meer vloeibaar. Roer hierna het tarwemeel erdoor heen zodat er een dikke brij ontstaat.
Het is makkelijk als dit masker wordt opgebracht met een kwast.
Na het reinigen van het gezicht brengt u dit masker op en laat het minstens 20 minuten tot een half uur inwerken. Daarna met lauwwarm water afspoelen.

Peeling met honing en zout

Werking:

Reinigt en verfrist de huid

Ingrediënten:

1 eetlepel honing, 2 eetlepels zout (bij voorkeur grof zeezout) en een klein scheutje melk. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

Werkwijze:
Nadat u het gezicht gereinigd heeft masseer uw huid grondig (in ronddraaiende wat duwende/schurende beweging) met deze natuurlijke peeling.
Bewerk op deze manier de gehele gezicht; en halshuid. Begin aan de onderste zijkant van de halshuid en werk zo naar boven van de zijkant van uw gezicht naar het midden. ls u het gehele huidgebied heeft gedaan was de peeling er zorgvuldig met lauwwarm water af.
Hierna kunt u een masker (geschikt voor uw huidtype) of uw nachtcrème opbrengen.

Recepten voor haarverzorging

Honingmasker tegen gespleten haarpunten

Door toepassen van dit haarmasker kunt u misschien het bezoek aan uw kapper nog even uitstellen omdat u hierdoor de gespleten haarpunten als het ware weer even kunt “repareert”.

Ingrediënten:

1 theelepel honing, 2 eetlepels olijfolie of arganolie en 1 ei

Werkwijze:
Klop het ei met de honing tot een papje. Voeg hierbij de olijfolie/arganolie en roer nog eens door. Breng nu met de vingers of een kwast deze substantie strengetje voor strengetje in het haar en als u alle haren heeft gehad masseer de substantie nog eens goed in de hoofdhuid. Wilt u het effect nog versterken kunt u een kapje maken van aluminium folie en dat op uw haar laten zitten en heeft u dat niet bij de hand kan een handdoek ook goed dienst doen.
Laat dit natuurlijke haarmaskertje minstens een kwartiertje inwerken waarna u het met lauwwarm water grondig uitspoelt. Was uw haar hierna met een hele milde shampoo.

Honing spoeling voor het haar

Werking:

Verstevigend

Ingrediënten:

De hier genoemde ingredienten zijngenoeg voor halflang haar. Heeft u kort dan wel lang haar pas dan de hoeveelheid ingrediënten hierop aan.

1 theelepel natuurzuivere, vloeibare bijenhoning, 250 ml. warm water en 1 klein scheutje vruchtenazijn.

Werkwijze:

De honing oplossen in het warm gemaakte water. Zodra de honing volledig is opgelost doet u de azijn erbij. Met ditmengsel masseert uw de hoofdhuid en haar goed in. Hierna kunt u het haar stylen en u spoelt het mengsel er dus niet uit want dan verliest het zijn werking.
Door deze honingspoeling gaat uw haar prachtig glanzen en wordt het voller en steviger. oor de werking van de azijn kunt u uw haar prima doorkammen bovendien kunt u het hierna prima föhnen en stylen.

Honing voor het lichaam

Peeling van honing en havervlokken
Werking: Reiniging en glad maken van de huid
Ingrediënten: een half kopje honing, 2 eetlepels havervlokken en 2 eetlepels water
Toepassing:
Verwarm de honing tot deze vloeibaar is. Meng hierna de havervlokken door de dunne honing en doe hierbij het water dat goed heet moet zijn (niet kokend).
Laat het mengsel nu wat afkoelen maar wacht niet tot het helemaal koud geworden is. Breng hierna het mengsel met langzaam roterende bewegingen op de huid vanaf de voeten tot uw hals en laat het een aantal minuten inwerken.
Ga hierna lekker onder een warme (niet te hete) douche staan en spoel het mengsel grondig af.
Als u een normale of vette huid heeft is het niet nodig na het douchen een bodylotion of crème op te doen omdat honing genoeg voedingsstoffen en natuurlijk zachtmakende stoffen bevat.
Als u echter een droge huid heeft zou die hierna wat kunnen trekken en daarom kunt u in dit geval uw huid wat insmeren met een luchtige bodylotion.

Peeling met koffie en honing
Werking: reinigt de poriën en zorgt voor een baby zacht huidje
Ingrediënten: 1 eetlepel gemalen koffiebonen, 2 theelepels olijfolie of arganolie, nog net niet een theelepeltje honing.
Toepassing;
Meng alle ingrediënten tot er een dikke brei ontstaat. Dan deze brei met ronddraaiende bewegingen op de gewenste huiddelen opbrengen en grondig masseren.
Het beste is deze peeling onder de douche op te brengen zodat de kleverige massa niet in uw haar vast kan gaan kleven.
Als u alle gewenste lichaamsdelen heeft behandeld  zijn kunt u lekker afdouchen en u insmeren met uw favoriete bodylotion.

 

Reacties
Categorieën