Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
0

Een rode kersenmond; nieuwe makeup kleuren 2010/2011

4 min
0

Om mooie lippen te krijgen zijn een aantal verzorgingstips in dit artikel opgenomen. En in combinatie met een actuele modekleur van bijv. uw lippenstift, ogenschaduw, nagellak enz. is uw makeup weer helemaal up to data.

Wat zijn mooie lippen?

Een mooie mond is een blikvanger en wordt beschreven in talloze verhalen. Maar wat zijn mooi lippen? Of we nu de voorkeur geven aan volle zwoele lippen zoals de vroegere filmster Brigitte Bardot of dat we liever door het leven gaan met een wat bescheidener mondje is natuurlijk het gevolg van onze eigen smaak en de vorm van mond en lippen. Op één punt zijn zowel de mannelijke als vrouwelijk experts het eens: alleen verzorgde lippen zijn mooi.

Lippen moeten er teer (als rozenblaadjes) zacht en glad uitzien en gezond glanzen. Dit dit lijkt eenvoudiger dan het is. De basis hiervan is  een regelmatige verzorging. Hoe u dat kunt doen leest u hieronder.

De beste verzorging voor de lippen

De liphuid heeft niet de beschikking over onderhuids vetweefsel en ook niet over een andere natuurlijke bescherming. Hierdoor kunnen schadelijke invloeden van buitenaf er veel invloed op uitoefenen. Onze mond is hierdoor bijzonder kwetsbaar. Zelfs een oud chinees gezegde luidt: de lippen van een vrouw zijn de mooiste ingang tot haar ziel.

Wenst u ook een mond om van te dromen?

Dat is geen probleem als u onze onderstaande tips opvolgt:

Onze lippen zijn bijzonder gebaat met een zachte peeling en heel veel vochtigheidsingrediënten. Om thuis uw lippen een schrub beurtje te geven heeft u alleen wat zout, honing en olijvenolie nodig. Deze ingrediënten moet u roeren tot er een pasta ontstaat.  Breng deze pasta vervolgens aan op uw lippen en wrijf dit voorzichtig met een vinger in. Hierdoor worden afgestorven huidschilfertjes verwijdert en de doorbloeding gestimuleerd. Was hierna de pasta van uw lippen en verwen de lippen daarna met een lippen balm!

Als u iedere dag minstens 2 liter drinkt verzorgt u uw lichaam in voldoende mate met een belangrijke energie leverancier. De beloning is;een strakkere huid, een betere lichamelijke conditie en gladde lippen. Het beste kunt u gewoon water, thee zonder suiker of karnemelk drinken.

Tot slot kunt u de verzorgende sessie van een lippen afsluiten wat tegelijkertijd een hommage betekend aan uw vrouwelijkheid namelijk door het aanbrengen van een mooie kleuren lippenstift bijv. in een mooie nieuwe modekleur.

Klein kijkje in de geschiedenis van de lippenstift

Poppea, Archeologisch Museum in Olympia (Griekenland)

Deze laatste (de lippenstift) is trouwens een van de oudste beauty rituelen uit de geschiedenis.
Rode lippen hebben sinds mensenheugenis al een verwarrende invloed op de heren der schepping.

De echtgenote van keizer Nero, Poppea (60 na Chr.) gebruikte al kleurtjes voor haar lippen. Deze kleuren werden gemaakt uit een mengsel van kleurstoffen gemaakt uit rode wijn en plantaardige kleurstoffen.
In tegenstelling tot de Engelse koningin Victoria  die in 1860 bekend liet maken dat het geen pas had, althans voor een nette dame, de lippen te kleuren.

Maar toch geldt het jaar 1883 als het geboortejaar van de lippenstift. De kleurstift werd verkocht gewikkeld in zijdepapier en was heel erg kostbaar. Toch duurde het nog geruime tijd voordat de lippenstift een mondiale toepassing kreeg.  Vanaf ongeveer 1920 konden vrouwen zich een leven zonder lippenstift al helemaal niet meer voorstellen.

In onze moderne tijd kennen wij geen enkel probleem met toepassen van lippenstift en het is dan ook een heel gewild en goed verkocht artikel.
Meer dan 80% van alle vrouwen tussen de 20 en 60 jaar gebruiken lippenstift.

Voor de komende herfst en winter zijn er een groot aantal nieuwe modekleuren voor lippenstiften. Van klassiek rood, koel paars, koraalrode, allerlei kleuren rood, tot allerlei natuurlijke kleuren. Laat u zich inspireren door onze kleuren lippenstift en bepaal zelf wat voor u het mooiste is!

Naar de lippenstift

Om u met de nieuwe kleuren kennis voor het komende herfst/lente seizoen heeft Beautydiscover gekozen voor de nieuwe makeup kleuren van John van G

Want voor de komende seizoenen zijn er een aantal nieuwe modetrends all over, waar je ook kijkt: een revival van de sobere classy fifties, een mannelijke snit in de vrouwelijke costumering en de kunst van het weglaten, die geprolongeerd wordt.

Daartegenover staat een rijke trend in lamé en brokaat, die overvloed stimuleert, maar ook een kledingtrend die omwikkelt, je inpakt oftwel ‘wrapped’, De kleuren tonen gedempter, zijn halfglanzend tot mat, trekken minder aandacht, maar zijn wel stijlvol aanwezig.

Dit najaar en winter laat John van G klassieke herfsttinten als:

KERSENROOD, PURPERBLAUW, ANTIEKE ROSE EN GRIJSBRUIN in nieuwe combinaties herboren worden.

De beschreven makeup producten zijn:

Soft Touch Eyeliners:

wit (no.98), saffierblauw (no.84)

Ogenschaduw:

licht taupe(no.203),lavendel(no.84),medium taupe (no.205) en indigo (no.80).

Twinmatic Eyedisigners:

donker taupe(no.07), indigo(no.62), licht taupe (no.15) en saffierblauw (no.89)

Blusher:

mat rose (no.24)

Soft Touch lipliner:

mat rose (no.75) en cherry (no.96)

Lipsticks:

soft lila (no.28), soft rose (no. 37), dark peach (no.459) en een cherry kleur (no.471)

Nagellakken:

rose (no.54), cherry (no.45), brownmist (no.96) en greymist (no.106), allemaal in matte uitvoering.

Reacties
Categorieën