Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
2 min
0

Je lippen corrigeren met lipstick en lipliner

2 min
0

Je lippen corrigeren met lipstick en liplinerWanneer je beschikt over een mooie vorm van lippen en je beschikt eveneens over gezonde mooie tanden dan kun je door middel van de lipstick in een opvallende kleur je mond nog eens extra laten uitkomen.

Natuurlijk zijn er ook wel enige tips als je niet over de “ideale mond” beschikt. Hieronder dan enkele tips:
Volle lippen
Trek met een lipliner nooit een lijntje buiten de natuurlijke contouren van de lippen want dan zullen ze nog voller lijken. Wel kun je met de lipliner (als je de huidige modetrend wil volgen is de kleur hiervan in dezelfde teint als de kleur van de lipstick) precies op de contouren van de lippen. De lippen zelf vul je dan in met lipstick en als je wilt dat het lang houdt breng deze dan op door middel van een lippenpenseel. Vloei na de eerste keer af door bijv. in een tissue te happen en breng dan voor de tweede maal de lipstick op. Bega nooit de fout de lippenstift te verdelen door de beide lippen over elkaar te bewegen! Hierdoor gaat de lippenstift vaak over de lipcontouren heen. Probeer bijv. ook eens de Lipfininity Colour and Gloss van Max Factor of  Superstay van Maybelline New York  dat is een perfect houdende lipstick.Ben je niet zo verzot op je volle lippen (in tegenstelling tot vele vrouwen die tegenwoordig hun eigen “dunne” lippen laten inspuiten met allerlei preparaten om ze voller te laten lijken) moeten de extra accenten van lipgloss en lipliner maar achterwege laten. Het is in dit geval dan beter de lippen te kleuren met een heel bescheiden teintje en op andere sterke punten in het gezicht de nadruk te leggen.

Smalle lippen
Breng hier juist wel een lipliner op de uiterste contouren van de lippen aan. Maar neem geen felle kleur lipstick. Dan lijken de lippen juist felle “smalle”streepjes. Probeer in dit geval een lichte of iets donkerdere teint lipstick. Zet een accent van lipstick midden op de onderlip en ga in dit geval juist wel met de lippen over elkaar. Deze gloss zal zich dan over het midden van de lippen verspreiden en de lippen een wat bredere indruk laten geven.

Lippen die niet gelijk van vorm zijn
Als je bovenlip breder is dan je onderlip (wat meestal zo is) zet je op de bovenlip een teint lichtere kleur lipstick dan op de onderlip. Is het in jouw geval dan net omgekeerd (juist de bovenlip is breder dan de onderlip) doe dit dan precies omgekeerd. Wrijf de lippen dan over elkaar .Door dit kleine kleurverschil valt de ongelijkheid tussen de lippen minder op.

Naar beneden hangende mondhoeken
Je lippen corrigeren met lipstick en lipliner2
Gebruik ook in dit geval geen lipliner en geen donkere kleur lipstick. Je kunt op de huid rond de mondhoeken lang de lippen met een camouflagestick wat kleur (precies de kleur van je huid) aanbrengen zodat de schaduw van de mondhoeken wat oplicht en ze daardoor naar voren lijken te komen. Gebruik ook voor de mondhoeken een iets lichtere kleur lipstick en gebruik wat transparantere kleuren.

Even belangrijk als een mooi vorm zijn de gebruikte kleuren van uw make-up. Deze maken u mooier als u kleuren gebruikt die passen bij uw kleurentype.

Veel succes met experimenteren !

 

 

 

 

 

Reacties
Categorieën