Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
3 min
1

Perfecte lippen

3 min
1

Perfecte lippenMooie, volle lippen worden door mannen vaak gezien als heel vrouwelijk en erotisch dus heel heel aantrekkelijk. Hoe we onze lippen mooi vol en  zacht kunnen houden kunt u lezen in onderstaand artikel.

Hoe worden lippen mooi glad?

De centrale verwarming staat weer aan en dat geeft een droge lucht. Dat houdt ook in dat uw lippen daardoor vaak droog en trekkerig worden. Er ontstaan velletjes waar u in de meeste gevallen maar moeilijk af kunt blijven. Om deze problemen te voorkomen kunt u het beste, minstens een keer maar nog beter twee maal per week uw lippen een speciale peeling geven. 

Perfecte lippen2Hiervoor brengt u een lippenpeeling aan en u rubbelt (dat is met met roterende bewegingen op uw lippen  met twee vingers) de korreltjes zachtjes over uw lippen. Producten voor een peeling van de liphuid bevatten vaak suikerkristallen en/of aardbeien zaadjes die de velletjes en oneffenheden van uw lippenhuid oplossen.

Hierdoor daardoor krijgen de lippen weer een mooie rode kleur en zien er weer glad uit. Nadat u dit gedaan heeft kunt u de lippen op de gebruikelijke manier opbrengen met als voordeel dat bijv. de lippenstift er nu langer mooier op blijft zitten.

Bescherming van de huid rondom de lippen

Koude wind en lage temperaturen en de zonnestralen hebben allemaal  een nadelige invloed op de huid van de lippen. Om dit te voorkomen moeten verzorgingsproducten worden ingezet die het vochtgehalte op peil houden bijv. producten die Shea Butter, bijenwas en/of Aloe Vera bevatten. Deze stoffen zorgen voor een directe vermindering van de klachten en hebben bovendien een kalmerende invloed op de lippenhuid. Ook Maar de volgende stoffen hebben ook een verzorgende en beschermende invloed: Olijfolie, tarwekiemolie, advocado-olie, die als een filmpje op de lippenhuid liggen. Het is aan te bevelen dat de hiervoor gebruikte producten ook  een zonnefilter (SPF factor zie het over dit onderwerp geschreven artikel) bevatten.

Lippenvolume

Perfecte lippen3Het is tegenwoordig gelukkig niet langer nodig om meteen naar de plastisch chirurg te stappen om wat vollere lippen te krijgen. Een zacht alternatief hiervoor zijn de zgn. lippenvolume producten die de lippen op een natuurlijke manier wat voller laten lijken. In dit soort producten zitten vochtinbrengende, verzorgende stoffen met glanzende oliën en vitaminen. Deze stoffen stimuleren het te behandelen gebied met werkstoffen bijv. Pro-methol. Het gevolg hiervan is dat de lippen voller lijken, een duidelijker contour krijgen waardoor ook de lippenstift mooier tot zijn recht komt.

Hoe kunt u de lippen jonger laten lijken ?

Vanaf ongeveer het 40ste levensjaar neemt het collageen in het bindweefsel  langzaam af. Dit met als gevolg dat de spankracht van de huid langzaam afneemt. Daardoor worden rimpeltjes rondom de mond steeds duidelijker zichtbaar waardoor de lippenstift makkelijk uitloopt in deze rimpeltes.

Werkstoffen zoals o.a. kalk ondersteunen het eigen huidreparatie systeem, zetten de collageen productie aan en geven extra vochtigheidsbestanddelen. Het volume wordt door microscopisch kleine siliconendeeltjes versterkt waardoor de lippen en de omgevende huid er gladder en voller uit gaan zien.

Trucjes voor de lippen

Heeft u last van ruwe lippen en kapotte mondhoeken? Naast de speciale producten die hiervoor op de markt  zijn helpen ook sommige huismiddeltjes heel goed waardoor de lippen er optisch gezien weer beter uit gaan zien.
Hieronder worden enige middeltjes en  methoden genoemd:

*Een zachte massage van uw lippenhuid met een zachte tandenborstel werkt net zo goed als een peeling van de lippen.

*Uw lippen worden mooi, vol en rozig door een manuele massage. U kunt dit doen door over de huid van de lippen, met de duim en wijsvinger in lichte knijpbewegingen, langzaam eerst over de bovenlip en daarna over de onderlip te bewegen. Hierdoor worden uw lippen goed doorbloed en worden de vervolgens aan te brengen verzorgingsproducten extra goed opgenomen.

*In sommige gevallen zijn schrale lippen een teken van een vitamine B12 tekort. In voedingsproducten als melk, eieren en vis bevatten zitten deze vitaminen volop en daarom zou het nuttig kunnen zijn deze op uw dagelijks menu te zetten.

Maar bij mooie lippen staat een ogenschaduw in uw eigen kleurentype het mooiste.

Reacties
Categorieën