Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
4 min
1

Hoe kunt u er jonger uitzien zonder chirurgische ingreep?

4 min
1

Hoe kunt u er jonger uitzien zonder chirurgische ingreepWie wil er nu niet  lang zo goed mogelijk blijven uitzien. Daarom lijken we eeuwig op zoek te zijn naar middelen en behandelingen om er jonger uit te zien.

Om dit te bereiken wil toch lang niet iedereen daarvoor onder het mes bij de plastisch chirurg en ook geen Botox injecties. Hieronder volgen dan ook een aantal tips om er langer jong uit te blijven zien zonder een ingreep te hoeven ondergaan.

Gebruik niet teveel make-up

Door teveel make-up ziet u er ouder uit dan u bent. In plaats van een dikke laag foundation om ongerechtigheden te verdoezelen kunt u beter een foundation op poeder basis te gebruiken. Het is beter om alleen een mineraal poeder als basis te gebruiken. Maar er zijn ook nog andere opties; bijv.een lichte foundation die de huid wat oppept zonder dat er een echte “laag” op zit bijv. Skinlights foundation van Revlon of de Radiant Touch van Yves Saint Laurent .
Gebruik vooral ook geen lagen poeder. Dan lijkt uw huid veel dikker dan ze is en ziet er bovendien droog uit  waardoor rimpeltjes worden geaccentueerd. Om dit verouderend effect te omzeilen kunt u beter uw foundation afmaken met een losse poeder met een fijne structuur. Dit geeft uw huid een oplichtend effect. Het merk Chanel heeft een fantastische zijdeachtig los poeder.

Gebruik geen vloeibare eye- of lipliners

Zien er op een wat verslapte oudere huid te “compact” uit . Neem in plaats hiervan een eyeliner potlood voor de ogen en een lipliner potlood voor uw lippen. Hierdoor lijkt de make-up veel zachter. Gebruik een oogschaduwpoeder die u opbrengt met een oogmake-up penseel met rechte hoeken zodat ook uw oogmake-up er prachtig en zacht uitziet.
Gebruik ook geen metallic kleuren voor uw make-up producten. Dit soort kleuren en materialen accentueren ieder lijntje en iedere onvolkomenheid in uw gezicht.
Als we ouder worden krijgen we hoe langer hoe meer fijne rimpeltjes ook rondom de lippen waardoor de lippenstift makkelijk uitloopt. Gebruik daarom altijd een lipliner  om de lippenstift mooi op z’n plaats te houden waardoor de lippen perfect hun vorm behouden. Neutrale kleuren zijn hiervoor het meeste geschikt.

Vermijdt  glanzende lippenstiften en natuurlijk ook lipgloss omdat deze producten de lippenstiften veel sneller laten uitlopen dan gewone lippenstiften. Als u toch een wat glanzend effect wil hebben is het beter een hydraterende lippenstift te gebruiken.

Om uw make-up extra goed te laten houden doop een kwastje in een vloeibare camouflage crème en bewerk hiermee uw lippen voordat u de lippenstift aanbrengt. Dit heeft een tweeledige effect. Het sluit namelijk het gebied rondom uw lippen af  voor het uitlopen van de lippenstift en het geeft het gebied rondom de lippen een hightlight waardoor ze er (defined) uit zien.

Ook kunt u speciale lippenstiften gebruiken waarbij een stift of lotion zit die de kleur als het ware sealt waardoor deze niet uitloopt. Het is in de handel van verschillende merken en uiteraard ook in verschillende kleuren.

Leg het accent op de wenkbrauwen

Hoe kunt u er jonger uitzien zonder chirurgische ingreep3Een van de snelste manieren uw gezicht een “facelift” te geven is door uw wenkbrauwen een mooie vorm te geven.

Epileer uw wenkbrauwen in een mooie lijn (boog, als de kleur te flets of te zacht is. En maak ze wat donkerder met behulp van een potlood of wenkbrauwenpoeder. Vermijd het gebruik van eyeliner. Dit laatste vooral omdat het u een harde uitstraling zou kunnen geven.

Schaf ook een goede gel voor de wenkbrauwen aan. Als u last begint te krijgen van grijze haartjes in uw wenkbrauwen is een gekleurde gel voor de wenkbrauwen een fantastisch hulpmiddeltje. Hierdoor verdwijnen deze grijze haartjes niet alleen als sneeuw voor de zon maar ze geven uw wenkbrauwen ook een mooie uitstraling.

Let goed op uw huidconditie en zorg voor voldoende vochtinbrengende producten
Skandinavische vrouwen weten maar al te goed dat een jonge huid zijn oorzaak vindt in water. Zij beginnen en eindigen de dag met 15 tot 20 ijskoude handjes water  op hun gezicht te doen en bovendien drinken ze dagelijks minstens een liter mineaal water. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de huid zowel uit-  als inwendig van een goede stofwisseling verzekerd kan zijn.
Bovendien is de hydratatie (bevochtiging) van uw huid een van de snelste en gezondste manieeren om u er jonger uit te laten zien. Ook is het heel belangrijk niet te veel koffie te drinken, niet te roken en niet teveel alcohol te drinken. Deze zaken zorgen er namelijk voor dat uw huid te weinig vocht krijgt toegevoerd.

Het beste voor uw huid is om eens per week een vochtinbrengende masker te nemen. Hierdoor blijft de vochtigheid van uw huid goed en voorkomt u voortijdige rimpels. Het zorgt er ook voor dat de make-up beter blijft zitten. Dus, gebruik goede vochtinbrengende crèmes met een SPF waarde van ten minste 15.
Als u uw huid eens extra wilt verzorgen breng dan een vochtinbrengende crème op die fruitzuren bevat of een vitamine C serum om hiermee uw matte en droge huid een lichte peeling te geven.

Goede oogcrème bestijdt dehydration rond de ogen en is niet per sé noodzakelijk deze crème alleen ’s nachts op te brengen. Als uw huid het nodig heeft kunt u die ook overdag voorzichtig inkloppen op de huid rondom uw ogen.
Ik kan er niet genoeg de nadruk op leggen dat u iedere dag voldoende water moet drinken (minstens 1,5 tot 2 liter per dag) om daarmee ook de vochtigheid van uw huid op peil te houden. Als u dat doet zult u onmiddellijk het verschil in uw huid terug zien; namelijk door een mooie glans.

Door rode ogen lijkt u snel ouder. Dit kunt u wat camoufleren door i.p.v. zwarte of bruine eyeliner, blauwe te gebruiken hierdoor lijkt uw oogwit lichter.

Laat highlights in uw haar maken

Daardoor ziet u er stralender en gezonder uit.

Zorg ervoor dat uw tanden mooi wit zijn

Gele tanden maken ouder. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om uw tanden witter te krijgen.. U krijgt daardoor een stralende glimlach door die u jonger maakt.

Uw tanden lijken ook witter als u een rode lippenstift draagt. Maar ……gebruik die nooit als u veel rimpeltjes heeft om uw lippen want ook daar wordt dan natuurlijk het accent op gelegd.

Draag (gebroken)witte kleding of (gebroken)witte accenten (afhankelijk van uw kleurentype

Wit laat u stralen en daardoor lijkt u ook jonger. Helder en lichter is het devies om langer jong te lijken !

 

Reacties
Categorieën