Kies de beste kleur lippenstift bij uw kleurentype !
16 april 2012 

Kies de beste kleur lippenstift bij uw kleurentype !

Via dit artikel kunt u er achter komen welke kleur lippenstift u het allermooiste flatteert. D.w.z. welke het mooiste past bij de kleur van uw haar, huid, ogen. Ofwel anders gezegd het mooiste is bij uw kleurentype.

Inleiding

Iedereen heeft wel lippenstiften die overal weggestopt zijn zoals in de la van het badkamerkastje, in een oud make-up tasje, in de zak van een broek. Anders gezegd ze zijn overal  te vinden; lippenstiften die nu nèt niet die kleur hebben waar u naar zocht op het moment dat u zo nodig had òf het waren lippenstiften met een prachtige zomers roze kleur, een fantastische dieprode kleur of dat neutrale kleurtje voor dagelijks gebruik. We hebben al die lippenstiften gekocht voor een dagje uit of een weekje vakantie  maar ze bleken toch niet echt wat we zochten. Daarom kunnen we ons de vraag  stellen:

“Hoe kunnen we voorkomen dat we bij het aanschaffen van een nieuwe lippenstift weer een miskoop doen omdat dat toch wel erg jammer is van de op deze manier verspilde eurootjes!”

Nu dat is wel degelijk mogelijk. Leest u het stukje hieronder maar:

Kies een kleur

Je lippen corrigeren met lipstick en liplinerDe meeste geschikte kleur lippenstift voor uzelf kunt u afleiden als u uitgaat van de natuurlijke kleur van uw eigen lippen. Zijn uw lippen van nature bleek van kleur dan zal in uw geval een goede kleur lippenstift zacht roze kunnen zijn. Lippen die een zgn. middenkleur hebben  kunnen het beste een bruine of roze tint lippenstift gebruiken.

Als u een donker gekleurde huid hebt en u heeft van nature paarse of donkerbruine lippen dan kunt u, voor het mooiste resultaat het beste een chocoladebruine kleur gebruiken.

De mooiste kleur lippenstift die u kunt dragen bij kunstlicht kunt u het beste kiezen als u uitgaat van uw “normale” kleur lippenstift  d.w.z. in eenzelfde tint maar wel een wat diepere intensievere kleur.

Bijv.als u  overdag graag een lipgloss draagt neem dan bijv. voor ‘s avonds een bourgondisch rode kleur.

Let vooral ook op uw huidskleur !

Een andere factor waar u op zou kunnen letten bij het kopen van een fantastische kleur lippenstift die u heel erg flatteert is uw huidskleur. Dan moet u uiteraard wèl weten tot welk kleurentype u behoort.

Herfst                                       Lente

Winter                                        Zomer

Wilt u weten welke make-up het beste bij jouw kleurentype staat, lees dan dit artikel.

Om te beginnen met het vinden van uw meest geschikte kleur lippenstift zou u moeten weten of een een kleur moet hebben met een gele dan wel met een zgn. blauwe ondertoon.

Huidskleuren hebben òf een warme òf een koele ondertoon.

Het zgn. warm kleurentype heeft een gele/oranjerode ondertoon.

Het zgn. koude kleurentype heeft een blauwe ondertoon, die naar roze of blauwrood neigen.
Iemand met een hele lichte heldere huidkleur behoort tot  het koele kleurentype, maar het is ook heel goed mogelijk dat u een wat donkerdere huidskleur heeft en toch ook tot het koele kleurentype behoort.
Zoals een hele zwarte huidskleur met een blauwige ondertoon ook valt onder de koele kleurentypen.
Zo zal een heldere warme olijfkleurige huidkleur (vaak zgn. Aziatische typen) meestal behoren tot de warme kleurentypen. net als de meeste mensen met een licht bruine huidskleur.

Zorg er voor dat u weet tot welk kleurentype u behoort

Daarvoor kunt u de volgende tips gebruiken:

Wat staat u beter (onopgemaakt voor de spiegel met uw natuurlijke haarkleur) gouden of zilveren sieraden?

Is het antwoord goudkleurig dan bent u een zgn. warm kleurentype.

Is het antwoord zilverkleurig dan bent u een zgn. koel kleurentype.

Wat u ook als belangrijk hulpmiddel kunt gebruiken om uw kleurentype te ontdekken is te kijken naar de binnenkant van uw arm.

Heeft u een bleke huidskleur en uw aderen schijnen er blauw/groen doorheen dan behoort u tot het koele kleurentype.

Bij warme kleurentypen zijn de aderen minder goed zichtbaar.

banner makeup optinl

l

l

l

l

Als u uw kleurentype heeft ontdekt kunt u ook de mooiste kleur lippenstift vinden

Als u eenmaal op de hoogte bent van uw kleurentype pas die kennis dan ook toe op het kiezen van de kleur lippenstift.

Warme kleuren met een gele of oranje ondertoon passen uitstekend bij het warme kleurentype.

Enige voorbeelden van kleuren lippenstift voor dit kleurtype zijn:

Cappuccino, caramel, bruine kleuren met gouden en bronzen nuances.

Fantastische kleuren voor de koele kleurentypen zijn tinten in het blauwe kleurenspectrum bijv.{

Licht rozerood, blauwrode tinten en klassiek beige met een roze ondertoon.

Doe eerst een testje voordat u een nieuwe lippenstift koopt

Als u van plan bent een nieuwe lippenstift te kopen probeer de door u gekozen kleur eerst uit door middel van een testje.

Uiteraard kan dit uitstekend door met een lippenstift tester uw lippen te kleuren. Hierdoor kunt u de kleur goed bekijken en ook hoe de kleur past bij uw huid (haal de lippenstift er daarna af met een tissue).

Een alternatief (uit het oogpunt van hygiëne) is om de kleur te testen op de huid van uw vingertoppen omdat de kleur van uw vingertoppen wat dichter liggen bij de natuurlijke kleur van uw lippen.

Hierbij kunt u ook de samenstelling van de lippenstift goed bekijken – bijv. of deze  heel doorschijnend is, mat van kleur, of glanzend enz.

Als algemene regel geldt:

Door gebruik van een matte kleur lijken lippen dunner/smaller maar kunnen ze u ook ouder laten lijken terwijl glanzende kleuren en lipglosses de lippen voller laten lijken. Dit laatste is nu natuurlijk een van de modetrends op make-up gebied van dit moment!

En nu uw kennis uitproberen ! Op de naar drogisterij/parfumerie !

Over de schrijver
Lillian Nelissen
Door

Lillian Nelissen

op 07 Mar 2013

Eerdere reacties:Leuke website zeg. Bent u styliste? Want u weet volgens mij wel erg veel van styling.Eleonora op 13.12.2010. 21:27Hallo Leonora,Dank voor je compliment. Ja, ik denk dat ik me zo wel mag noemen, naast schoonheidsspecialiste, docente uiterlijke verzorging, visagiste enz. Maar het is leuk dat je iets hebt aan de tips want daar zijn ze tenslotte voor ! Kom regelmatig eens langs, Marga DobmaMarga Dobma op 04.01.2011. 17:50Vraagje: Moet de kleur lippenstift ook bij je kleding passen? Ik draag meestal een bordeauxrode lippenstift. Kan ik die ook dragen bij een donkerpaarse blouse?PK op 11.01.2011. 19:16Hele nuttige info, bedankt ! Denk dat ik echt een koele ondertoon heb, ga na 15 jaar make up toch eens wat andere kleuren proberen !Saskia op 23.01.2011. 19:28Hoi Saskia,Dank voor je compliment. Ga maar eens lekker experimenteren dan kom je er vanzelf achter wat mooi vindt. Luister vooral naar komplimenten van anderen als :"Wat zie je er goed uit!"Dan gebruik je voor jou de juiste kleuren. Dat geldt niet voor een compliment over bijv. een trui, dan kijken ze daar alleen naar. Heel veel succes, MDMarga Dobma op 25.01.2011. 14:56Hallo, Bedankt voor de informatie. Ik heb net een lippenstift gekocht. Chanel Rouge Coco Shine nummer 57. Hij ziet er rose uit. Ik weet niet zo goed of het bij mijn huidskleur past. Ik heb zwart haar en donkere ogen. Mijn huidskleur is vrij licht/wit/gelig. Ik ben Aziatisch. Mijn vraag is, is rose niet de kleur van de zomer? Of kan ik het nu ook prima dragen voor de winter? Omdat ik niet gewend ben met lippenstift te dragen wilde ik zo naturel mogelijk kleur gebruiken. Graag een advies alsjeblieft. Heel veel dank! AnhAnh op 29.10.2011. 15:55Bedankt,, Ik houd namelijk een make-up party. En deze tips komen zeker van pas, Dank u hartelijk, xDps; Why, makkelijke som? ^.^Famke op 23.01.2012. 20:35Hallo Anh, Sorry voor dit late antwoord. Het is heel belangrijk te weten welk kleurentype je bent ook voor de kleur van je lippenstift. Om hierachter te komen kun je het beste de artikelen die hierover geschreven zijn op deze site lezen. Als je het weet is het kiezen van een kleur lippenstift een stuk makkelijker. Succes, Marga DobmaMarga Dobma op 20.02.2012. 13:38Ik heb een vraagje! Ik wil heel graag rode lippenstift opdoen, maar ik weet niet welke kleur rood. Ik heb bruin haar (lichtbruin) en niet al te lichte huid en sproeten, ik heb kleine lippen maar niet superdun, kan iemand mij helpen??Demi op 25.02.2012. 22:43

Reactie plaatsen