Geen categorie
Lillian Nelissen
Geen categorie
5 min
0

De juiste kleuren die passen bij uw type

5 min
0

Welke kleuren passen bij u? Hoe vindt u de kleuren die het beste bij uw type passen? Er zijn kleuren die u er beter uit laten zien. Met de juiste kleuren van uw kleurentype ziet u er zelfs jonger en mooier uit !

Inleiding

Maar jammer genoeg weten de meesten van ons dat (nog) niet. Ook heeft niet iedereen de mogelijkheden een kleurstyling laten doen. Terwijl u met wat moeite en inspanning zelf wel kunt ontdekken tot welke kleurentype u behoort.
“Was je op vakantie”? vraagt mijn vriendin verbaasd. Toen ik dit ontkende ontdekten we dat mijn violette trui mij er kennelijk zo goed laat uitzien dat het lijkt of ik net terug ben van vakantie. Deze kleur trui en de kleuren van mijn oogmake-up flatteren me kennelijk erg goed.

Als bepaalde kleuren in onze kleding ons niet erg goed staan kunnen we dit wel aanpassen door bijv. de juiste kleuren lippenstift en ogenschaduw te gebruiken en  accessoires in ons kleurentype erbij te dragen of een leuke sjaal dan komt het helemaal goed.

banner makeup optin

 

 

 

 

 

 

Om alvast de grootste scheiding te kunnen maken of we horen bij de warme dan wel bij de koele kleurentypen kunnen we dat voor ons zelf vaststellen door te weten te komen of we het mooiste zijn met gouden dan wel zilveren sieraden.

Als u nog niet aangekleedt en opgemaakt bent pakt u eens een ketting en oorbellen zowel in een gouden als een zilveren kleur.

Doe achtereenvolgens beide stellen aan en kijk waarmee u er het beste/mooiste uitziet.

Is de uitslag de gouden kleur dan zult u hoogst waarschijnlijk behoren tot de warme kleurentypen ofwel de lente of het herfsttype. Dit zijn kleuren met een zgn. gele ondertoon.

 

De juiste kleuren die passen bij uw type2De warme kleuren De juiste kleuren die passen bij uw type3

lente                                                                          herfst

Is de uitslag de zilveren kleur dan zult u hoogst waarschijnlijk behoren tot de koele kleurtypen ofwel de zomer of het wintertype. Dit zijn kleuren met een zgn. blauwe ondertoon.

De juiste kleuren die passen bij uw type4De koele kleuren De juiste kleuren die passen bij uw type5

zomer                                                                          winter

Daarna probeert u er achter te komen welke kleuren uit de kleurenwaaiers u heeft in uw garderobe en ga dan met deze kleur kleding voor de spiegel staan.

Heeft u dit ontdekt dan weet u hoogstwaarschijnlijk tot welke kleurentype u behoort !

Maar het is in sommige gevallen best lastig. Leest u daarom ook nog eens onderstaande uitleg en ga daarna eens wat experimenteren !

Uiteraard geldt dat de juiste kleuren ons op zijn mooist maken. Wist u dat u er daardoor zelfs jonger uit gaat zien? De zgn. goede kleuren kunnen in onze kleding voorkomen maar ook zijn hierbij ook kleuren van uw kleurentype van de make-up (bijv. ogenschaduw, lipstick, rouge, foundation) heel erg belangrijk.

Naast het onderscheid in de twee hoofdgroepen van koele en warme kleuren kunnen we bij ieder van deze twee groepen twee kleurentypen onderscheiden:

Het lentetype (warm)

De juiste kleuren die passen bij uw type6De lentekleuren zijn: helder, licht, warm en zacht.
Ook de huidskleur van het lentetype is licht en helder en heeft een ivoorkleurige ondertoon. De huid ziet er meestal schoon en fris uit en heeft vrijwel geen onreinheden.

De haarkleur is blond, rood of bruin met een koperkleurige waas.
Het lentetype heeft glasheldere ogen in de kleuren: groen, blauw, turkois, bruin (barnsteen)of goudkleurig.
Alle zachte en heldere kleuren staan hen uitstekend net zoals alle goud- enkaki kleuren zoals bijv.:

ivoorkleur, lindengroen, beige-bruin (honingkleurig) abricot kleurig, perzikkleurig of viooltjesblauw.
Naast pasteltinten staan hen krachtige kleuren heel goed. Deze kleuren moeten echter een warme (gele/gouden/koperen)ondertoon hebben bijv. koraalrood en korenbloemblauw.                                      

Zwart, sneeuwwit, en koude kleuren met een blauwe ondertoon maken hun tint bleek en moe.

Enige beroemde lentetypen zijn: Doris Day en Boris Becker.

Het zomertype (koud)

De juiste kleuren die passen bij uw type7De kleuren voor het zomertype zijn koel, licht  en zacht.
De huidskleur van het zomertype heeft altijd een blauwe of olijfkleurige ondertoon. Maar kan er ook heel helder en rose uitzien. De haarkleur loopt van platinablond tot donkerbruin, maar altijd met een lichte assige (grijsblauwe) ondertoon.

Vaak is het zomertype blond als kind en wordt in de loop der jaren donkerder. Veel vrouwen van het zomertype vinden hun haarkleur te flets en laten hun haren daarom blonderen of verven. Het is voor hun haar echter veel beter wat highlights te laten maken in een koele (blauwige ondertoon) ondertoon. Dat flatteert hen veel beter.
De ogen van het zomertype zijn blauw, blauwgrijs, groen, blauwgroen of grijsgroen en vaak met een grijs ring om de pupillen. Het wit van de ogen is eerder crèmekleurig en niet zo helder als die van het lentetype.
Alle koele en zachte kleuren met een blauwe ondertoon staat het zomertype erg goed. Enige goede kleuren zijn: blauwrose, hemelblauw,wijnrood, blauwgroen, groen pastel en wolwit.

Enige beroemde zomertypen zijn: Grace Kelly en Linda Evans.

Het herfsttype (warm)

De juiste kleuren die passen bij uw type8In de herfst voeren warme kleuren (met een gele ondertoon) de boventoon. Koude (blauwe ondertoon) staan het herfstype helemaal niet. De huidskleur is meestal helder, goudbeige of bronskleurig maar kan ook heel donker zijn.
Hun haar is blond, rood, kastanje of donkerbruin met een roodachtige gloed.
De kleur ogen is bruin, groen, blauw, turkois, goudachtig bruin of een mengsel van bruin en groen ofwel de zgn. kattenogen.
Alle warme aarde en goudachtige kleuren staan het herfsttype heel mooi. Hun favoriete kleuren zijn: crème, abrikoos, oranjerood, petrol, roestkleurig, flessengroen en maisgeel.

Beroemde herfsttypen zijn: Sophia Loren en Julia Roberts

Het wintertype (koud)

De juiste kleuren die passen bij uw type9Ijsblauw en zilver zijn koele (blauwige ondertoon) kleuren die in de winter de boventoon voeren.
De huid van het wintertype is heel helder, bleekgeel of heeft een heldere olijfkleurige gloed. De huidskleur ziet er porceleinachtig uit en heeft altijd een koele blauwe ondertoon. Zelfs in de zomer wordt het wintertype vrijwel niet/nooit bruin.

De haarkleur is meestal donkerbruin tot zwart. Je kunt de wintertypes ook een beetje een Sneeuwwitje noemen. Ofwel ze hebben een huidskleur die zo wit is als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout.
Het wintertype heeft donkere uitdrukkingsvolle ogen. De kleur van de ogen is òf heel helder blauw, donkergroen, bruinzwart, hazelnootbruin òf grijs met een grijze rand/ ring rond de iris.
Alleen het wintertype staat zwart en sneeuwwit werkelijk uitstekend. Ook staan hen harde kleuren heel goed bijv. blauw, helderrood, dennengroen en citroengeel.

Beroemde wintertypes zijn: Liz Taylor en Andie McDowell.

Er bestaan natuurlijk ook kleurentypen die niet precies de kenmerken bezitten om exact te behoren tot een bepaald kleurentype. Ze zitten er dus net tussen.

Wil je advies welke make-up goed staat bij jouw kleurentype, bekijk dan dit bericht.

Welke kleurentype ben jij?

Reacties
Categorieën